Veličina je bitna :D
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Netocno.
Sto je veci TV, manja je gustoca pixela, sto je manja gustoca, to je losiji prikaz na blizinu, tako da treba gledat neke parametre da bi to bilo OK.
Meni je velicina jako bitna. Poucen vlastitim iskustvom, ali i ljudi oko mene, mogu slobodno reci, da ces u nekom trenutku zeljeti vecu dijagonalu. Zato sam ja odmah sebi uzeo 42'', iako bi mi optimalno bilo 32'' i nisam se prevario.
Istina, ja sam prije cca 2,5 godine kupio 32" tv misleći da mi je to dovoljno sa nekih 2,5m udaljenosti, ali vrlo brzo sam požalio što nisam kupio barem 37", ne toliko zbog tv programa koliko zbog filmova u hd rezi.... tako da idući tv ce biti sigurno 42"...
Meni je velicina jako bitna. Poucen vlastitim iskustvom, ali i ljudi oko mene, mogu slobodno reci, da ces u nekom trenutku zeljeti vecu dijagonalu. Zato sam ja odmah sebi uzeo 42'', iako bi mi optimalno bilo 32'' i nisam se prevario.
To je u vecini slucajeva mazohizam... pogotovo 42' na 2m udaljenosti, ispod 3m po meni nema smisla za vecu dijagonalu od 1080p na 42' jer vise ne dobijas ljepotu prikaza radi prevelikih pixela i tada ubiti nema smisla kada ti izgleda kao da gledam svoj stari CRT Sony TV.
Ja nisam to primijetio. A TV mi je bas onako velicine koja mi odgovara, 32'' bi mi bilo malooo...
Hoće li pomoću ''virtualne stvarnosti'' virtualno povećati naše novčanike pa da nam bude lakše pri odabiru TV-a?
Hoće li pomoću ''virtualne stvarnosti'' virtualno povećati naše novčanike pa da nam bude lakše pri odabiru TV-a?
Naravno. I dobit češ lijepu tetu sa slike.
Probao sam ovo i zaista radi vrlo dobro. Daje uvid kako ce izgledati TV sa odredenom dimenzijom u vasoj sobi na odredenom namjestaju (sto je vrlo korisno za ubedivanje zene)
Inace iznad 46" zaista nema smisla kupovati. Min. duljina sedenja treba biti 4X vertikalne dimenzije matrice
Min. duljina sedenja treba biti 4X vertikalne dimenzije matrice
Zar nije 3x dijagonala?
Danas sam slucajno procitao na jednom forumu (Sony oficijalan forum) u FAQ-u.
BTW
Vidim da se netko "zamjera" sa velicinom piksela na velikim matricama. I tu dolazimo do tipa i proizvodaca matrice...sto ce reci ...zavisi :)
Na pr, koliko TV ima opcija za stelanje, kakav tip (LCD ili Plasma) sa svim njihovim manama i prednostima
Razlika između HD ready Full HD je vidljiva tek na dijagonali 54". Barem sam ja tako upoznat sa problematikom.
Razlika između HD ready Full HD je vidljiva tek na dijagonali 54". Barem sam ja tako upoznat sa problematikom.
To nema nikakve veze sa dijagonalom TV-a ali ipak...u pravu si sto se tice vidljivosti [ali ne i dijagonale]
Skoro svaki danasnji TV je 1080p ali u malim LCD i entry-level Plasmama jos se moze naci modeli sa 720p. I na koncu, nema nista pogresno sa 720p rezolucijom. Fakticki skoro da je nemoguce napraviti razliku izmedu 720p i 1080p cak i na vrlo velikim TV-ima (iznad 42")
Ukratko, ne da mi se prevoditi i citati sa Wikipedije, HD Ready je svaki Tv koji umije prikazati 1080p sa eksternog izvora kao sto je Blu-Ray ili eksterni digitalni prijamnik
HD Ready je bio marketinski trik. Sada skoro i da ne postoje HD Ready modeli kod ozbiljnih proizvodaca
HD ready - MPEG2
Full HD - MPEG4
kolko se ja tog sjecam otkad sam uzimao tv..
HD ready - MPEG2
Full HD - MPEG4
kolko se ja tog sjecam otkad sam uzimao tv..
I nije baš tako.
HD Ready-1366*768
Full HD-1920*1080
Oba MPEG-a se mogu rabiti za SD i 4:3 umjesto 16:9/16:10.
Koliko sam ja upoznat s metodologijom Hd redy i Full hd nema veze s rezom nego naćinom prikaza slike na ekranu. Nešto tipa polu slike i cijele slike, kao što se nekad na CRT prikazivalo tada su to bile parne i neprane linije. Mada danas su skoro sve telke full hd, a to hd redy i full hd nema šanse da se skuži golim okom, na jednoj telki, tek se vidi kada su telka uz telku, iste naravno i to uz minornu razliku reklo bi se za picajzle koji cjepidlače.
I da veličina je bitna jako bitna nema veze što ljudi pričali.
HD Ready ne moze prikazati 1080p vec samo 1080i
http://en.wikipedia.org/wiki/HD_ready#Requirements_and_logos
Dakle, ako covjek ne zna kakav se TV nalazi ispred njega nece rasaznati razliku izmedu 720p i 1080i (p). Nativna rezolucija matrice je jedno a definicija slike drugo.
Nisam upoznat ali koliko ja znam vrhunac na ovim prostorima (bivsa YU) je 576i i 576p sa nekim iznimcima koji reproduciraju 720p (NovaTV?)
National Geographic HD je u 720p i 1080i, Discovery, .......
HD Ready ne moze prikazati 1080p vec samo 1080i
http://en.wikipedia.org/wiki/HD_ready#Requirements_and_logos
Zapravo, prikaz 1080i je nužan uvjet za HD ready logo, a više od toga uređaj može i ne mora moći prikazati. Konkretan primjer iz iskustva Panasonic PT-AX200 (HD ready 1280x720, prima 1080p).
Ali, svi uredaji primaju 1080 ali pitanje je kako ce se to prikazati? Da li bez distorzije sa full pixel nacinom ili sa nekom smart shrink metodom
Jednostavno pitanje. :)
Ovaj LG(3300kn)-http://www.emmezeta.hr/multimedija/televizori/led-lcd-i-plazma-tv/32923/lg-42ln5400-full-hd-led-mpeg4/
ili
Samsung(3500kn)-http://www.emmezeta.hr/multimedija/televizori/led-lcd-i-plazma-tv/31762/samsung-ue42f5000awxxh-full-hd-led-mpeg4/
Koji je bolji?Koristio bih za gaming(ps3) i televiziju naravno. :)
Hvala :)
Pozdrav!
Odlučio sam kupiti televizor pa me zanima da li ovaj televizor http://www.elipso.hr/audio__video/tv/GRUNDIG-48VLE5421BG/ vrijedi tih para s obzirom na karakteristike i 5 godina jamstva. Ako ne slobodno mi predložite neki. Televizor bi koristio za gaming i kao televizor (ipak nam sad dolazi svjetsko prvenstvo:D). Hvala!