Ime mu je iPad!

poruka: 438
|
čitano: 92.703
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Ime mu je iPad!".
17 godina
neaktivan
RE: Ime mu je iPad!

I masa kineza pa sta?

17 godina
neaktivan
Xanzzu kaže...

Tu je naravno i Steve koji je barem 50 puta rekao ( zapravo nisam gledao ali nagađam jer znam kakav on to običaj ima ) kako je to odličan, super, cool uređaj, poslije kojeg ( naravno nakon što ga kupite), nikad nećete željeti ni trebati neki drugi (osim ako ga naravno ne proizvodi Apple ). Evo kažem ja nisam gledao, pa me slobodno ispravite ako nije bilo tako.

Prezentacija ti je izgledala otprilike ovakoNamigiva

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.1.2010 23:46 (Paolo2612).
16 godina
ferovca1 kaže...

Idealan uređaj, osim svega standardnog što ste naveli, za npr. kućnu automatizaciju. I cijenom i mogućnostima. A prodati će ga se masu, jer je dizajniran za masu, za ljude malog ili nikakvog znanja o uporabi standardnog računala.

ma nije nesto, na mobu mi nije bitno koji os ima toliko, iphone mi je odlican, ali na ovom tabletu bi volio da budu windowsi

16 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
ToMisLaW kaže...

eo malo o njemu

Apple predstavio iPad - kariku koja nedostaje između laptopa i mobitela

Cell Phone + iPod = iPhone

iPhone + Macbook = iPad 

Puno intimniji od laptopa, puno pametniji od mobitela

Jobs je obećao da će iPad biti strelovito brz: "Tako je brz da leti", rekao je. 

Nemoj se sramotiti.

1.) Sam Macbook je svjetlosnim godinama ispred iPad-a. Kako onda moze biti iphone+macbook= ipad?

Gluposti pises.

2.) Sta to znaci puno intimniji? Da se mozes trljat o njega i dosegnut vrhunac? ROFL Pametniji od mobitela? Kolki mu je tocno IQ?

Mozda su to samo prazne fraze s kojima se Jobs koristi da ti proda maglu? Ma neeeeee, sigurno nije to.

3.) iPad sad i leti a? Uvijek sam htio uredaj koji leti! Kakav pogon koristi? Impulsni? Ima li warp jezgru? Koliki mu je output? ROFL!

Misli da je kolega ToMisLaW u zanosu zaboravi da izrazi, ako se doslovno prevode, mogu dobiti drugo značenje na hrvatskom.

Joj a mora ići sutra imam rano predavanje. Stvarno moram priznati da Apple zbilja zna podići prašinu oko nečega i to da se može rezati nožem. Pa sad sutra kad se vratim bit će negdje duplo stranica na ovoj temi, imam osjećaj da puno vas neće ni spavati :). Ali dobro je to :) . Ajd uživajte.

17 godina
neaktivan
Xanzzu kaže...

Evo malo gledam novosti i gladan što ljudi pišu o ipadu i već sam izgubio volju.

Još nitko nije ni probao uređaj a već horde appleovca brane sve nedostatke i uopće ne dovode u upit kako je to bez ikakve sumnje odličan uređaj i kako ono što on zapravo nema nije ni potrebno. Pa onda malo gledam po forumu i vidim postove stila: odi vidi na appleovu stranici, vidjt ćeš kako je to odličan uređaj. 

Pa naravno tamo zbilja to piše, ali hej, pa zašto bi proizvođač lagao?

Tu je naravno i Steve koji je barem 50 puta rekao ( zapravo nisam gledao ali nagađam jer znam kakav on to običaj ima ) kako je to odličan, super, cool uređaj, poslije kojeg ( naravno nakon što ga kupite), nikad nećete željeti ni trebati neki drugi (osim ako ga naravno ne proizvodi Apple ). Evo kažem ja nisam gledao, pa me slobodno ispravite ako nije bilo tako.

A možda bi bilo dobro da se suzdržite komentirati kako je to dobra odnosno loš uređaj dok ga ne probate ili barem dok se na internetu ne pojavi jedan pravi nezavisni test?

slazem se da nemozes donijeti konacan sud bez probavanja zato mi nisu jesni oni koji kazu da je totalno smeće. ist tako mislim da i oni koji zatvaraju oci na ocite nedostatke bilo kojeg proizvoda bilo msovih appleovih ili bmwa da je u najmanju ruku ne razmislja svojom glavom i da postaje u doslovnom smislu brainless sljedbenik te firme. mislim da se u ovoj industriji proizvodi nesmiju proglasit odlicnima samo zbog dizajna jer racunala su alat i nista vise. u jednom nasem poznatom it casopisu u istom broju je bila recenzija iphonea neke skuplje nokie. dok su za nokiu napisali sve greske od sporosti do banalne stvari tipa tvrdje tipkovnice i malo losije 5megapikselne kamere za iphon3gs  su rekli kako nebi bilo  primjereno uzeti sve nedostatke za zub jer ipak je to super kuul praktični urbani gadget a i losa kamera na iphoneu nije toliko bitna

17 godina
neaktivan
Ime mu je iPad!

Dosad najbolji osvrt na iPad koji sam pročitao

http://www.mackorisnik.com/2010/01/27/reality-check/

http://www.metacafe.com/watch/1972097/how_to_behave_on_a_forum/

1 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
ferovca1 kaže...

Idealan uređaj, osim svega standardnog što ste naveli, za npr. kućnu automatizaciju. I cijenom i mogućnostima. A prodati će ga se masu, jer je dizajniran za masu, za ljude malog ili nikakvog znanja o uporabi standardnog računala.

Za moje roditelje savršen. Njima je multitasking mana a ne prednost.

17 godina
neaktivan
Xanzzu kaže...

Evo malo gledam novosti i gladan što ljudi pišu o ipadu i već sam izgubio volju.

Još nitko nije ni probao uređaj a već horde appleovca brane sve nedostatke i uopće ne dovode u upit kako je to bez ikakve sumnje odličan uređaj i kako ono što on zapravo nema nije ni potrebno. Pa onda malo gledam po forumu i vidim postove stila: odi vidi na appleovu stranici, vidjt ćeš kako je to odličan uređaj. 

Pa naravno tamo zbilja to piše, ali hej, pa zašto bi proizvođač lagao?

A možda bi bilo dobro da se suzdržite komentirati kako je to dobra odnosno loš uređaj dok ga ne probate ili barem dok se na internetu ne pojavi jedan pravi nezavisni test?

Odi na gizmodo i engadget, oni su ga već uzeli u ruke.

17 godina
moderator
Ime mu je iPad!

Neke poruke nestaju? Nije slučajno - previše off-topica!

Držite se teme!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ime mu je iPad!

Meni se uređaj donekle sviđa, ali me STRAŠNO iritira što nisu stavili OSX --- da je OSX na njemu, nebi me bilo briga koliko košta. U tome je problem. Ja sam se nadao tabletu koji je MBP ali lagan i bez tastature. Dakle, touch-screen laptop.

Mogu na Internet, mogu gledat filmove, mogu čitat/slat mail... i što još mogu, a ne mogu na iPhoneu? iPad je samo komforan iPhone - prevelik da bude mobilan kao iPhone, pre-ograničen da zamijeni laptop.

Ne mogu se spojiti na RDC, dakle moj posao sys admina u pokretu automatski je nemoguć. O programiranju da ni ne govorim.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
Moj PC  
8 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ime mu je iPad!

Neke poruke nestaju?  

pa ajde da ne offtopičarim:

ovo je samo uvečani iphone. Ugodnost surfanja? da bez flasha sigurno.

Bilo bi puno bolje da su stavili osx gore onda bi već bio zanimljiviji tablet.

a ovdje se nemogu ni staviti linkovi za usporedbu tableta jer se odma briše.

0 0 hvala 0
17 godina
naxeem kaže...
... Mogu na Internet, mogu gledat filmove, mogu čitat/slat mail... i što još mogu, a ne mogu na iPhoneu? ...

Ovo mi se čini kao najveći problem; još uvijek nisam pogledao nikakav video (i po svemu sudeći neću naći vremena do prekosutra), pa pričam napamet, ali po ovome što sam preletio do sada ne vidim da itko priča o nečemu stvarno novome. Ovo po meni nije trebao biti (samo) veći iPhone. Čitanje knjiga na ekranu s pozadinskim osvjetljenjem? Ne čini mi se baš ergonomično. Vidjeti ćemo kako će proći, ja sam skeptik trenutno...

Gledam te!
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Meni se uređaj donekle sviđa, ali me STRAŠNO iritira što nisu stavili OSX --- da je OSX na njemu, nebi me bilo briga koliko košta. U tome je problem. Ja sam se nadao tabletu koji je MBP ali lagan i bez tastature. Dakle, touch-screen laptop.

Mogu na Internet, mogu gledat filmove, mogu čitat/slat mail... i što još mogu, a ne mogu na iPhoneu? iPad je samo komforan iPhone - prevelik da bude mobilan kao iPhone, pre-ograničen da zamijeni laptop.

Ne mogu se spojiti na RDC, dakle moj posao sys admina u pokretu automatski je nemoguć. O programiranju da ni ne govorim.

Ja znam da je puno ljudi očekivalo nekakvu zamjenu za laptop, ali bilo je i više nego jasno da će iPad biti čitač knjiga/glazbeni player tip uređaja. U tom pogledu ja sam sasvim zadovoljan.

17 godina
neaktivan
Ime mu je iPad!

E tome sam se zadnjih godinu dana nadao. Uređaj idealan za mailove i surfanje, drugim riječima čitanje i messaging. Puna mi je kapa više uređaja-koji-služe-za-sve. Jedva čekam da pročitam prvu knjigu na njemu!

Imam iPhone, itouch, nano, iMac, a umjesto laptopa koji mi u ovom trenu ništa ne bi značio ovo je savršena stvar!

Do Not Feed The Trolls!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...

oš uvijek nisam pogledao nikakav video (i po svemu sudeći neću naći vremena do prekosutra), pa pričam napamet, ali po ovome što sam preletio do sada ne vidim da itko priča o nečemu stvarno novome

iPad video

17 godina
neaktivan
vjeko kaže...
naxeem kaže...

Ja znam da je puno ljudi očekivalo nekakvu zamjenu za laptop, ali bilo je i više nego jasno da će iPad biti čitač knjiga/glazbeni player tip uređaja. U tom pogledu ja sam sasvim zadovoljan.

Da niej malo preglomazan za player muzike? Ili preskup? I kako mozes biti zadovoljan necim sto si vidio na slici i slusao covjeka koji ga je napravio i nahvalio?

17 godina
neaktivan
Inari kaže...

E tome sam se zadnjih godinu dana nadao. Uređaj idealan za mailove i surfanje, drugim riječima čitanje i messaging. Puna mi je kapa više uređaja-koji-služe-za-sve. Jedva čekam da pročitam prvu knjigu na njemu!

Imam iPhone, itouch, nano, iMac, a umjesto laptopa koji mi u ovom trenu ništa ne bi značio ovo je savršena stvar!

Skupljas ih ko salvete ;)

16 godina
logic kaže...
Inari kaže...

Skupljas ih ko salvete ;)

iSalvete

17 godina
neaktivan
Ime mu je iPad!

e da pitam nekog upucenijeg

jel postoji u hrvatskoj neki store ili portal gdje se mogu nabaviti eknjige na hrvatskom

ja mislim da ne pa mi uloga ipada kao čitača kjnige bas ne drzi vodu u hrv

jedino za sta bih ovo koristio je za gledanje filmova u autobusu

a i to nije bas najbolje zbog malog diska. jel ima usb za neki eksterni disk?

mislim da se na tih 60 gb nemoze stavit neka zavidna kolicina multimedije?

ono sezona hausa, sezona how i met your mother, diskografija stonesa i zepelina par knjiganeznam di bi stale i igre

ak se ne moze prosirit memorija nije bas previse praktično

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dgigibao kaže...

Dosad najbolji osvrt na iPad koji sam pročitao

http://www.mackorisnik.com/2010/01/27/reality-check/

da u smislu da će biti jako dobra stvar za ljude kojima komp zapravo ne treba za neki input niti rad. Čitavo vrijeme i govorim da je ovo računalo za zabavu i sve ono za što koristimo računalo kada ne radimo.

uostalom tek sad možemo očekivati da će neki developeri i pokušati izbaciti prve prave multitouch aplikacije i za "rad" po načelima iWorka ... iWork aplikacije su po deset dolara ... 

Iako ne pada mi napamet čemu neki ozbiljniji software na 10 inča ... word processor, spread sheet i slično ima ... photo Adobe CS? osim osnovnih stvari, a to ima već na app storeu ne hvala ... video obrada ne hvala, programiranje? ne pada mi napamet što bi trebao čovjek raditi na 10 inča zaozbiljno ... iako ne sumnjam da će kako se OSX i iPhone OS budu približavali i križali mogućnostima biti svega ... 

A.
17 godina
neaktivan
wyks kaže...

e da pitam nekog upucenijeg

jel postoji u hrvatskoj neki store ili portal gdje se mogu nabaviti eknjige na hrvatskom

ja mislim da ne pa mi uloga ipada kao čitača kjnige bas ne drzi vodu u hrv

jedino za sta bih ovo koristio je za gledanje filmova u autobusu

a i to nije bas najbolje zbog malog diska. jel ima usb za neki eksterni disk?

mislim da se na tih 60 gb nemoze stavit neka zavidna kolicina multimedije?

ono sezona hausa, sezona how i met your mother, diskografija stonesa i zepelina par knjiganeznam di bi stale i igre

ak se ne moze prosirit memorija nije bas previse praktično

jesi ikada koristio iTunes za sincanje svojih sadržaja ... nema potrebe za većim diskom, imaš sve na kućnom kompu, kad se sincaš samo označiš u folderima koje ćeš filmove, slike, muziku, aplikacije etc etc prebaciti. e knjiga na hrvatskom kao ni audio knjiga nema neki izbor.

A.
16 godina

Ne znam baš, nije to nešto što bi želio imati - nekako mi je bezveze..

Nit ga možeš strpat u džep i nosit okolo, niti je "za po doma" nešto posebno za npr. gledanje filmova sa takvom rezolucijom..ni vrit ni mimo..

"Draga, povećao sam iPhone".

Žrtva nepouzdanosti kontracepcije
17 godina
neaktivan
Ime mu je iPad!

fora je na predstaljanju al je socijala kada viiš mane

kako može imati najbolji ugođaj surfanja netom bez flasha????

Ovo je moj potpis...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ime mu je iPad!

ja naprimjer filmove volim gledat iz kreveta pa mi se ipad cini nepraktičan za to.

problem je sto ga stalno moras drzat u rukama. npr na putu si i gledas film i stalno moras bit pogrbljen nad njime ili ga u rukama drzat u visini ociju. mislim da su za to laptopi bolji.

imas prirodniji polozaj.

za sve kji su rekli da bi gledali filmove na krevetu probajte drzat ispred ociju sat i pol nesto sto tezi pola kile. a nemoz ga stavit nigdje dalje jer ima mali ekran.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

pa sta mu nije poanta praktičnost i autonmija. mislim ak stalno moram prebacivat stvari s kompa na njega i brisat nepotrebno onda bas i nije tak mobilno kak se prica.

trebali su stavit veci disk ili usb. ljudi na forumu su isticali bas to kao prednost da kad odes negdje na dulje od doma da ima svu funkcionalnost i multimediju bez da vucaras kao kazu davolji laptop od 600 kila (sala) koji je odjedanput postao nepraktičan.

15 godina
neaktivan
Ime mu je iPad!

MAD TV iPad hidden features

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ime mu je iPad!

S engadgeta: 

Here are some initial thoughts on the iPad:
It's not light. It feels pretty weighty in your hand.
The screen is stunning, and it's 1024 x 768. Feels just like a huge iPhone in your hands.
The speed of the CPU is something to be marveled at. It is blazingly fast from what we can tell. Webpages loaded up super fast, and scrolling was without a hiccup. Moving into and out of apps was a breeze. Everything flew.
There's no multitasking at all. It's a real disappointment. All this power and very little you can do with it at once. No multitasking means no streaming Pandora when you're working in Pages... you can figure it out. It's a real setback for this device.
The ebook implementation is about as close as you can get to reading without a stack of bound paper in your hand. The visual stuff really helps flesh out the experience. It may be just for show, but it counts here.
No camera. None, nada. Zip. No video conferencing here folks. Hell, it doesn't have an SMS app!
It's running iPhone OS 3.2.
The keyboard is good, not great. Not quite as responsive as it looked in the demos.
No Flash confirmed. So Hulu is out for you, folks!

Moram priznat da me video i nije baš nešto impresionirao, podosta toga ne radi iz prve

Nije ni čudo što se web stranice učitavaju super brzo (kao da se na  npr. mom laptopu ne učitavaju jednako brzo -.-) kad  ne mogu u pozadini slušati online radio stream ili bilo što drugo raditi.

Preskupo, jedino što vrijedi na njemu je bistar, lijep, oštar zaslon s IPS matricom, ako se mene pita. 

Kažu da imamo dva uha i samo jedna usta, kako bi pričali samo pola onoga što čujemo....
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.1.2010 1:00 (FlyBoy).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
FlyBoy kaže...

S engadgeta: 

Nije ni čudo što se web stranice učitavaju super brzo (kao da se na  npr. mom laptopu ne učitavaju jednako brzo -.-) kad  ne mogu u pozadini slušati online radio stream ili bilo što drugo raditi.

Preskupo, jedino što vrijedi na njemu je bistar, lijep, oštar zaslon s IPS matricom, ako se mene pita. 

zašto ne bi mogao slušati muziku i surfati webom ako na iPhoneu to možeš??

A.
17 godina
neaktivan
Ime mu je iPad!

Misli na online radio jer nema multitasking.

Ovo je 3.2 verzija koja je još u beti, a već su procurile informacije o 4.0 verziji s kojom bi trebao doći i multitasking.

0 0 hvala 0
17 godina
Ime mu je iPad!

Lol!

Pogledajte sliku.

iPad iPad
- Psiho246
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: