Hladni rat i u svemiru

poruka: 46
|
čitano: 7.698
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Hladni rat i u svemiru".
17 godina
neaktivan
Re: Hladni rat i u svemiru
Ges kaže...
BlackDog22 kaže...
Ges kaže...
BlackDog22 kaže...

Nisu ni rusi ni ameri med i mlijeko no jedno nitko ne može poreči, a to je da bi 99% ludi, kad bi moralo birat gdje da ih deportiraju rađe izabralo USA nego Rusiju. Jedan građanin srednjeg staleža, odnsono nekakva sredina populacije (znači ne ni 10% najbogatiji ni 10% sirotinje, njima je gdje god da žive apsolutno svejedno. Jedino ako si sirotinja ti je bolje živjet negdje ne jugu USA jer se u rusiji smrzneš preko zime spavajući vani) daleko, svjetlosnim godinama daleko bolje živi u USA nego u Rusiji.

ti si živio u obje zemlje te radio tamo kao pripadnik srednjeg staleža pa ovo govoriš na temelju iskustva?

jer u SAD-u nije 10% sirotinje već 80%. Srednji stalež je oko 15%, bogatih je 4% a super bogatih je 1%. Službeni podatci

ljudi, previše pušite zapadno-robovlasničku propagandu jer tamo da bi preživjeli morate imati min 2 minimalca da popkrijete apsolutno sve režije. pa što mislite zašto ima tamo toliko beskućnika? jer radije gladuju i žive na cesti? ne, već jer ne mogu pokriti troškove života čak i kad rade...

WAKE UP PEOPLE!

Koje ti gluposti lupaš i još postaš podatke koje očito nisi ni pročitao, a o razumijvanju da ne pričam. Kao prvo link koji si dao govori o raspodijeli bogatstva,a ne o bogatstvu (osim prve tablice koja očito govori da ovo što si napisao su gluposti). Jer po tebi je srednji stalež samo onaj koji ima preko 2 milijuna dolara vrijednosti domačinstva? Što me dovodi do različitih definicija siromaštva u različitim zemljama (kao što i ti različito definiraš srednji stalež od, recimo, mene).  Druga stvar ta ista prva tablica zbirno uzima donjih 40% populacije što je potpuna glupost (u našoj raspravi, relevantna u raspravi o RASPODJELI BOGATSTVA). Nama to ne znači ništa jer je velika razlika od donjih 10% i onih od 40-20%. Čak i tako prosječni godišnji prihodi domačinstva najsiromašnijeg dijela su 17.300$ (prosiječna godišnja plaća, ukupna, ne donjih 40% stanovništva, u Rusiji je malo više od 1/3 toga.)

A što se tiče preraspodjele bogatstva, nisu ruski oligarsi ništa siromašniji u odnosu na svoje beskučnike od američke aristokracije u odnosu na svoje beskučnike. 

I drugi link koji si dao se odnosi na rad za minimalac. Minimalac je baš to što mu ime kaže. Minimalna plaća koja ti je dovoljna za životarenje. Minimalna plaća u rusiji je 115 eura. U SAD-u minimalna plaća po satu je 7.25$ (8h*7.25=58*21 radni dan=1218$ mjesečno)

čitaj brojeve kako hoćeš no činjenica s linka ostaje a ta da je:

40% - godišnja 17.300$  dakle mjesečno 1.441$ (minimalac je kao što si izračunao 1.218$, dakle 40% SIGURNO ne zarađuje dovoljno za život)

20% - godišnja 41.700$ dakle 3.475$

20% - godišnja 72.000$ dakle 6000$ mj. a što je u rangu naše prosječne "5500" kn

sad uzmimo u obzir da oni nemaju pokriveno socijalno i penziju a ni godišnji + da je ovo sve bez poreza što mi imamo obračunato u našoj minimalnoj i prosječnoj pa onda zamisli koliko te košta nadoplata na standard koji mi imamo

u svakom slučaju brojčano zarade više, no ostane im daleko manje. također je zanimljiv podatak da im je preko 50% kućanstava samo jednu plaću udaljen od bankrota. mislim nije ni kod nas bolje, al poanta je da tamo ne cvjetaju ruže ma koliko god nama to prezentirali

ne znam koga ti lažeš, evo izvukao sam i cijene dolje pa da vidimo kako je to njihovih 6000$ naših 5500kn? A ono za donjih 40% sam već objasnio, ako nije jasno evo opet. od 40% odbij donjih 10% najveće sirotinje (koja zarađuje skoro 0) i onda ostatak od 30% više nije prosijek 17.300 nego više, koliko ne znam, zato sam rekao da je nama taj podatak nebitan i apsolutno van konteksta.

17 godina
BlackDog22 kaže...
Čak i tako prosječni godišnji prihodi domačinstva najsiromašnijeg dijela su 17.300$ (prosiječna godišnja plaća, ukupna, ne donjih 40% stanovništva, u Rusiji je malo više od 1/3 toga.)

I drugi link koji si dao se odnosi na rad za minimalac. Minimalac je baš to što mu ime kaže. Minimalna plaća koja ti je dovoljna za životarenje. Minimalna plaća u rusiji je 115 eura. U SAD-u minimalna plaća po satu je 7.25$ (8h*7.25=58*21 radni dan=1218$ mjesečno)

Dakle da sažmemo ono što ovdje piše (ne ulazim u točnost).

U Rusiji je za životarenje potrebno 900 kn, a u SAD-u 7200 kn mjesečno (8 puta više). Iz toga proizlazi da su troškovi života u Rusiji 8× manji.

U Rusiji prosječni godišnji prihod najsiromašnijeg dijela stanovništva jest 3× manji od onoga u SAD-u.

Dakle, u Rusiji najsiromašniji žive 8/3× bolje od najsiromašnijih u SAD-u.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.5.2014 18:07 (BMT).
17 godina
neaktivan
BMT kaže...
BlackDog22 kaže...
Čak i tako prosječni godišnji prihodi domačinstva najsiromašnijeg dijela su 17.300$ (prosiječna godišnja plaća, ukupna, ne donjih 40% stanovništva, u Rusiji je malo više od 1/3 toga.)

Dakle da sažmemo ono što ovdje piše (ne ulazim u točnost).

U Rusiji je za životarenje potrebno 900 kn, a u SAD-u 7200 kn mjesečno (8 puta više). Iz toga proizlazi da su troškovi života u Rusiji 8× manji.

U Rusiji prosječni godišnji prihod najsiromašnijeg dijela stanovništva jest 3× manji od onoga u SAD-u.

Dakle, u Rusiji najsiromašniji žive 8/3× bolje od najsiromašnijih u SAD-u.

Ne znači. Ako pogledaš cijene (barem ono što sam ja našao) sve što možeš kupit u SAD u Rusiji možeš kupiti za 2-3 puta manju cijenu. Znači gorivo je 2 puta jeftinije, brašno, šečer, meso 2-3-5 puta jeftinije. No plača je (minimalna) 9-10 puta manja u Rusiji nego u SAD-u. Prosječna je u Rusiji 550 eura, u SAD oko 6000 dolara. Razlika je enormna. U čemu je razlika, razlika je u načinu života, luksuzu. Amer jede u restoranu i plača skupu uslugu pa kuka kako je siromašan (što i je), vozi stari 2t pickup koji troši 20l na 100 i kukak kako je siromašan (što i je). rus kuha doma i vozi 0.8 staru ladu i kuka kako je siromašan (što i je). Razlika je u tome što kad bi amer živio kao rus ostalo bi mu 2/3 plaće da potroši na kurve.

Amer puši Marlboro, pije relativno kvalitetan viski i pivo u kafiću, ima 3 LCD televizora, PS4, 6 mobitela i 100m2 kuću, jede u restoranima i fastfoodvima gdje plaća uslugu...

Rus puši domaću škiju i pije domaću brlju, a za ručak pola kile polubjelog s 20 dkg parizera i živi u socijalističkom stanu 45 kvadrata i gleda 33cm CRT. Djeca vani ganjaju kotač sa štapom.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.5.2014 18:19 (BlackDog22).
16 godina
BlackDog22 kaže...

http://www.bls.gov/ro3/apmw.htm cijene u USA

neki primjeri: brašno kod nas 6 kn/kg USA 1.1$ (6.10kn)

šećer kod nas 6kn/kg u USA 1.2$ (6,75)

mješano meso, mljeveno kod nas 47kn/kg u USA 32 kn/kg (junetina čista, mljeveno)

gorivo kod nas 10kn/l odnosno 38kn/galonu, USA 22.5 po galonu

mlijeko kod nas 5kn/l 19kn po galonu, USA 21kn/galon

Vidim da ti je malo poznata cinjenica da u zapadnom svijetu jedan od najvecih izdataka je stanarina, s obzirom da je podstanarstvo posve uobicajen nacin stanovanja.

Nadalje, pogledaj malo bolje koja hrana je jeftina. Navedi malo cijene svjezeg voca i povrca. Ako hoces jesti govna, naravno da je jeftino.

Lupetas bez neke pretjerane potrebe. Ne kuzim te.

Za dobrobit rasprave, mozes li mi reci na kojim svojim iskustvima temeljis svoja stajalista?

Gods are fragile things; they may be killed by a whiff of science or a dose of common sense. – Chapman Cohen
17 godina
neaktivan
syncmaster245b kaže...
BlackDog22 kaže...

http://www.bls.gov/ro3/apmw.htm cijene u USA

neki primjeri: brašno kod nas 6 kn/kg USA 1.1$ (6.10kn)

šećer kod nas 6kn/kg u USA 1.2$ (6,75)

mješano meso, mljeveno kod nas 47kn/kg u USA 32 kn/kg (junetina čista, mljeveno)

gorivo kod nas 10kn/l odnosno 38kn/galonu, USA 22.5 po galonu

mlijeko kod nas 5kn/l 19kn po galonu, USA 21kn/galon

Vidim da ti je malo poznata cinjenica da u zapadnom svijetu jedan od najvecih izdataka je stanarina, s obzirom da je podstanarstvo posve uobicajen nacin stanovanja.

Nadalje, pogledaj malo bolje koja hrana je jeftina. Navedi malo cijene svjezeg voca i povrca. Ako hoces jesti govna, naravno da je jeftino.

Lupetas bez neke pretjerane potrebe. Ne kuzim te.

Za dobrobit rasprave, mozes li mi reci na kojim svojim iskustvima temeljis svoja stajalista?

Jesto fino, zdravo i kvalitetno je LUKSUZ. Mi ovjde ne pričamo o LUKSUZU. Luksuz je povlastica SAD-a i zapadnog svijeta. Razlika u plači siromašnog rusa i siromašnog amera/hrvata odlazi na LUKSUZ. Kvalitetniju hranu, bolji auto, bolji tv, mobitel, računalo, internet....sve ono što internet ratnici kao što si ti uzimate zdravo za gotovo, a u rusiji je to povlastica bogatih. I još kukaš kako si jadan i siromašan...i zločeti američki kapitalist te ugnjetava....

16 godina
BlackDog22 kaže...
......

Jos jednom, mozes li mi reci na kojim svojim iskustvima temeljis svoja stajalista?

Gods are fragile things; they may be killed by a whiff of science or a dose of common sense. – Chapman Cohen
17 godina
neaktivan
syncmaster245b kaže...
BlackDog22 kaže...
......

Jos jednom, mozes li mi reci na kojim svojim iskustvima temeljis svoja stajalista?

Na iskustvu nesjedenja doma čitajući novine na WC-u nego putujući po svijetu i pričajući s ljudima iz raznih krajeva svijeta. Što si kao jedan pripadnik srednjeg staleža razvijenog dijela svijeta mogu priuštiti, a o čemu pripadnik srednjeg staleža zemalja trečeg svijeta mogu samo sanjati.

14 godina
protjeran

Koji si ti mitoman, željezna zavjesa se spustila i nema više komunizma, a rusi žive duplo bolje od nas. Prestani se hraniti zapadnjačkim lažljivim medijima i razmisli malo svojom glavom.

Crkva je zlo 21. stoljeća
17 godina
Hladni rat i u svemiru

Od tolko argumenata dode mi da uzmem kalas i krenem na ameriku.

Steam: ukay1000 Xfire: ukay1000 LoL: Cquencer Molten WoW Warsong: Steelrock (ally)
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
jumboY kaže...
Entry Point kaže...

Rusi su ubili 20 milijuna svojeg naroda nakon drugog svjetskog rata. Zajedno sa kinezima su najgenocidniji narod na svijetu. O čemu ti pričaš.

Zaboravljaš ruski afganistan, gruziju, južnu osetiju itd. Ajde molim te, isti su jedni i drugi, samo što u rusiji vlada autokrat i najbogatiji oligarsi, a u americi demokracija o kojoj mi samo možemo sanjati. 

Zašto je amerika i europa puna rusa? Zato jer im je tako super u Rusiji bilo? Ajd molim te.

On topic:

Strašne prijetnje od zemlje čija svemirska tehnologija je zapela u 80-tim. Kao da su ameri nesposobni doći u svemir. Dok razviju i testiraju sustav Orion, onda će oni žicati NASA-u za free ride.

Ubili 20mil vlastitog naroda? Pa ameri su cijeli jedan kontinent istrijebili, cijela jedna civilizacija. Nakon WWII vodili su vise ratova nego svi ostali skupa. Naravno, ni jednom oni nisu napadnuti.

U rusiji vlada ko vlada, ali da ameri imaju demokraciju? Pa hebote tebi su mediji i americki filmovi pojeli mogucnost vlastitog razmisljanja.

Mislim, ne branim ruse. Dapace. Ali braniti amere je cak i gore nego braniti ruse i/ili kineze. Ne znam kome moramo zahvaliti, ali ja sam od srca zahvalan sto nemamo nafte. Jer onda bi i mi osjetili famoznu americku 'demokraciju'. Spustili bi nam istu dronovima u roku od jednog dana. Srecom ne moramo za to brinuti, dronovi uvode demokraciju u neke druge zemlje.

Prije bih rekao da su obje amerike porobili europljani. A ako zbrojimo hitlera i staljina što se europe tiče, dronovi će trebat desetljeća da dostignu te stotine milijuna smrti.  

Life is too short to remove USB safely
17 godina
protjeran
Hladni rat i u svemiru

ne znam  cemu ova rasprva tko je bolji ili posteniji,jer vlade rusije i amerike gledaju samo svoje interese i kako manipulirati/izmanipulirati ostatak svijeta

3 0 hvala 0
17 godina
Van_Blaster kaže...

ne znam  cemu ova rasprva tko je bolji ili posteniji,jer vlade rusije i amerike gledaju samo svoje interese i kako manipulirati/izmanipulirati ostatak svijeta

Pa to i je opis posla vanjske politike. Borba za resurse, zahebi drugog, sebe spasi. To radi svaka vlada, samo nisu sve uspješne kao ove dvije. 

A ono što je Snowden otkrio, to rade i Nijemci i Rusi i ostali, samo još nije na Dnevniku.

*licemjerje američke politike lijepo se vidi u ovom potezu prve dame SAD-a, na što joj internet nije ostao dužan

link

Life is too short to remove USB safely
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.5.2014 2:25 (hrvooje).
16 godina
neaktivan
zekoslav mrkva kaže...

Rogazin - After analyzing the sanctions against our space industry, I suggest to the USA to bring their astronauts to the International Space Station using a trampoline - like a boss

Elon Musk je ubrzo odgovorio sa Sounds like this might be a good time to unveil the new Dragon Mk 2 spaceship that @SpaceX has been working on w @NASA. No trampoline needed  {#}

Važnija stvar je tužba SpaceX-a protiv Zračnih snaga SAD-a oko kupovine 36 lansiranja za potrebe Zračnih snaga (US Air Force) od ULA (United Launch Alliance - joint venture Boeinga i Lockheed Martina) direktnom pogodbom, bez mogućnosti da se druge tvrtke natječu za taj posao. Naime, svako lansiranje koje vrši ULA američke porezne obveznike košta 400 milijuna dolara - drugdje u svijetu, slično lansiranje košta upola manje, a Musk tvrdi da SpaceX to može napraviti za manje od 100 milijuna (komercijalna lansiranja Falcona 9 trenutno koštaju oko 55 milijuna). Musk kaže da nije problem ako ne dobiju posao, ali mora im se omogućiti da se barem natječu za ta lansiranja.

Ono što je relevantno za temu jest činjenica da jedan tip rakete koji proizvodi ULA i koji bi se trebao koristiti za većinu od 36 lansiranja, Atlas 5, koristi ruske motore RD-180. Problem je nastao zbog sankcija koje je SAD uveo bliskim suradnicima Vladimira Putina, od kojih je jedan zamjenik premijera Dimitrij Rogozin, trenutno na čelu obrambene i svemirske industrije Rusije. Sankcije zabranjuju američkim tvrtkama poslovanje s tvrkama koje su povezane s Putinovim suradnicima, a to bi mogao biti i NPO Energomash, proizvođač RD-180 motora, osim u slučaju ako se dokaže da ti suradnici ne primaju novac (ili nemaju koristi od njega) koji američka tvrtka daje za isporučenu robu. Federalna sutkinja Susan Braden je 30. travnja izdala privremenu zabranu poslovanja s NPO Energomashom (kao odgovor na zahtjev SpaceX-a od 28. travnja), a 8. svibnja zabrana je ukinuta - pojedinosti donošenja odluka su ovdje. S druge strane, Rogozin je objavio na Twitteru da će dopustiti prodaju RD-180 motora samo ako oni neće koristiti interesima Pentagona. ULA u svojem posjedu trenutno ima 16 RD-180 motora (dovoljno za 16 lansiranja - Atlas 5 koristi jedan RD-180 u prvom stupnju), a naručili su još 36, čija bi isporuka mogla biti upitna. Ukoliko dođe do prekida isporuke za vojna lansiranja, 16 postojećih motora bi mogli dati vremena da ULA prebaci većinu lansiranja na rakete tipa Delta IV, koji koristi motore američke proizvodnje.

It doesnt matter how beautiful your theory is, it doesnt matter how smart you are. If it doesnt agree with experiment, its wrong. - Richard P. Feynman
16 godina
BlackDog22 kaže...
syncmaster245b kaže...
BlackDog22 kaže...
......

Na iskustvu nesjedenja doma čitajući novine na WC-u nego putujući po svijetu i pričajući s ljudima iz raznih krajeva svijeta. Što si kao jedan pripadnik srednjeg staleža razvijenog dijela svijeta mogu priuštiti, a o čemu pripadnik srednjeg staleža zemalja trečeg svijeta mogu samo sanjati.

Nisi ti bio nigdje i nemas blage o cemu pricas.

Zasto lazes ovaj napaceni narod?

16 godina
neaktivan
Hladni rat i u svemiru

BlackDog22 je u pravu.

Sa Američkom socijalnom pomoći možeš plaćati stanarinu za neugledni stančić, starije auto+gorivo, hranu i druge slične životne potrepštine. Normalno, sistem je napravljen da sa socijanom pomoću ne možeš priuštiti nikakvu vrstu luksuza. Ovo je iz iskustva jedne moje dalje rodice koja živi u državi Njujork, koja je živjela od socijalne pomoći dok je vodila sudski proces protiv bolnice koja ju je nepravno otpustila sa radnog mjesta čistačice.

Nju sam posjetio tokom mog dvomjesečnog boravka u Bostonu (Jan-Mart 2013). Tada sam uvidio da Amerikanci imaju mnogo veći standard kvaliteta. Ako nemaš ajfon, sirotinja si. Ako ne večeraš u restoranu bar nekoliko puta semično, sirotinja si. Ako se voziš javnim prevozom, a ne autom (osim u centru grada gdje nema parkinga pa se moraš voziti podzemnom), sirotinja si. Ako imaš auto starije od 5-6 godina, sirotinja si. Na našim prostorima, američka sirotinja bi bila srednja klasa. Problem američke "sirotinje" je što vide kako žive oni bogatiji od njih pa bi i oni htjeli isto, i što im reklame koje izazivaju želju za raznim proizvodima i uslugama smoriše psihu.

S druge strane, na našim prostorima je vrlo malo ultra-bogataša, i svi su do bogatstva došli nelegalno (Mišković, Todorić, itd). Prost razlog za to je što je u vijeme komunizma razlika u bogatstvu bila vrlo mala. Za ~25 godina od prestnka komunizma do danas, i poštenim radom se moglo steći neko bogatstvo ali ne veliko - nekoliko miliona do nekoliko desetina milion Eura. Svi ti "naši" bogataši nisu ni blizu američkih 1000 milijardera.

Bio sam i u Moskvi, ali samo sedmicu dana. To nije bilo dovoljno da steknem dojam o ekonomskim odnosima, ali je bilo i više nego dovoljno da sam sebi odgovorim na pitanje "Zašto se Rusi ne pobune protiv trenutne vlasti, i smjene ih?". Odgovor: zbog ogromnog sigurnosnog aparata - imaju policajaca k'o govana. Stražari su na svakom ćošku, čak i na ulazu u zgrade univerziteta (gdje se održavala konferencija zbog koje sam tamo i bio) - ne može svako ući na fakultet. Ne treba im snažna medijska kontrola, jer imaju vrlo jaku fizičku kontrolu sa stražarima i pištoljima (koji su vrlo vidljivi svakodnevno), a pretpostavljam i vojskom sa tenkovima koja je raspoređena van gradova.

Međutim, nije takvo siromaštvo kao u Bosni - bar ne u Moskvi.

这是我的个性签名
Moj PC  
1 2 hvala 0
17 godina
Dženan kaže...

BlackDog22 je u pravu.

Sa Američkom socijalnom pomoći možeš plaćati stanarinu za neugledni stančić, starije auto+gorivo, hranu i druge slične životne potrepštine. Normalno, sistem je napravljen da sa socijanom pomoću ne možeš priuštiti nikakvu vrstu luksuza. Ovo je iz iskustva jedne moje dalje rodice koja živi u državi Njujork, koja je živjela od socijalne pomoći dok je vodila sudski proces protiv bolnice koja ju je nepravno otpustila sa radnog mjesta čistačice.

samo što je problem da nemaju svi pravo na socijalnu pomoć u obliku novca + socijalna pomoć je kod njih niz usluga, ne samo novčana pomoć, tipa foodstamps ili free medicare.

evo ja sam se išao sad prijavit kod njih i rezultat je da nemogu primiti socijalnu pomoć jer ju ničime nisam zaslužio.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice