Nisu ni rusi ni ameri med i mlijeko no jedno nitko ne može poreči, a to je da bi 99% ludi, kad bi moralo birat gdje da ih deportiraju rađe izabralo USA nego Rusiju. Jedan građanin srednjeg staleža, odnsono nekakva sredina populacije (znači ne ni 10% najbogatiji ni 10% sirotinje, njima je gdje god da žive apsolutno svejedno. Jedino ako si sirotinja ti je bolje živjet negdje ne jugu USA jer se u rusiji smrzneš preko zime spavajući vani) daleko, svjetlosnim godinama daleko bolje živi u USA nego u Rusiji.
ti si živio u obje zemlje te radio tamo kao pripadnik srednjeg staleža pa ovo govoriš na temelju iskustva?
jer u SAD-u nije 10% sirotinje već 80%. Srednji stalež je oko 15%, bogatih je 4% a super bogatih je 1%. Službeni podatci
ljudi, previše pušite zapadno-robovlasničku propagandu jer tamo da bi preživjeli morate imati min 2 minimalca da popkrijete apsolutno sve režije. pa što mislite zašto ima tamo toliko beskućnika? jer radije gladuju i žive na cesti? ne, već jer ne mogu pokriti troškove života čak i kad rade...
WAKE UP PEOPLE!
Koje ti gluposti lupaš i još postaš podatke koje očito nisi ni pročitao, a o razumijvanju da ne pričam. Kao prvo link koji si dao govori o raspodijeli bogatstva,a ne o bogatstvu (osim prve tablice koja očito govori da ovo što si napisao su gluposti). Jer po tebi je srednji stalež samo onaj koji ima preko 2 milijuna dolara vrijednosti domačinstva? Što me dovodi do različitih definicija siromaštva u različitim zemljama (kao što i ti različito definiraš srednji stalež od, recimo, mene). Druga stvar ta ista prva tablica zbirno uzima donjih 40% populacije što je potpuna glupost (u našoj raspravi, relevantna u raspravi o RASPODJELI BOGATSTVA). Nama to ne znači ništa jer je velika razlika od donjih 10% i onih od 40-20%. Čak i tako prosječni godišnji prihodi domačinstva najsiromašnijeg dijela su 17.300$ (prosiječna godišnja plaća, ukupna, ne donjih 40% stanovništva, u Rusiji je malo više od 1/3 toga.)
A što se tiče preraspodjele bogatstva, nisu ruski oligarsi ništa siromašniji u odnosu na svoje beskučnike od američke aristokracije u odnosu na svoje beskučnike.
I drugi link koji si dao se odnosi na rad za minimalac. Minimalac je baš to što mu ime kaže. Minimalna plaća koja ti je dovoljna za životarenje. Minimalna plaća u rusiji je 115 eura. U SAD-u minimalna plaća po satu je 7.25$ (8h*7.25=58*21 radni dan=1218$ mjesečno)
čitaj brojeve kako hoćeš no činjenica s linka ostaje a ta da je:
40% - godišnja 17.300$ dakle mjesečno 1.441$ (minimalac je kao što si izračunao 1.218$, dakle 40% SIGURNO ne zarađuje dovoljno za život)
20% - godišnja 41.700$ dakle 3.475$
20% - godišnja 72.000$ dakle 6000$ mj. a što je u rangu naše prosječne "5500" kn
sad uzmimo u obzir da oni nemaju pokriveno socijalno i penziju a ni godišnji + da je ovo sve bez poreza što mi imamo obračunato u našoj minimalnoj i prosječnoj pa onda zamisli koliko te košta nadoplata na standard koji mi imamo
u svakom slučaju brojčano zarade više, no ostane im daleko manje. također je zanimljiv podatak da im je preko 50% kućanstava samo jednu plaću udaljen od bankrota. mislim nije ni kod nas bolje, al poanta je da tamo ne cvjetaju ruže ma koliko god nama to prezentirali
ne znam koga ti lažeš, evo izvukao sam i cijene dolje pa da vidimo kako je to njihovih 6000$ naših 5500kn? A ono za donjih 40% sam već objasnio, ako nije jasno evo opet. od 40% odbij donjih 10% najveće sirotinje (koja zarađuje skoro 0) i onda ostatak od 30% više nije prosijek 17.300 nego više, koliko ne znam, zato sam rekao da je nama taj podatak nebitan i apsolutno van konteksta.