Gotovo je s neutralnošću interneta u RH!

poruka: 138
|
čitano: 17.722
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Gotovo je s neutralnošću interneta u RH!".
17 godina
neaktivan

Bez šale, stislo me oko srca..{#} Dobro je da sam brzo stisnuo 'komentari na forumu' jer bi me šlagiralo..

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Gotovo je s neutralnošću interneta u RH!
Jopa123 kaže...

Na kojem principu oni mogu ograničiti torrente?

Kada surfate internetom, to bi mogla bit jedna vrsta P2P konekcije. Web stranica ima svoj server na koji vi nesto uploadate (vrlo malo) i onda s tog servera downloadate sadržaj stranice. Torrent je sličan, samo imate na jedan peer spojeno njih 100. Dok pišete post na forumu, upišite u cmd "netstat -n", pa ćete vidjet koliko konekcija trenutno imate. Kako oni sad mogu filtrirat što je surfanje internetom, a što su torrenti?

neznam princip,ali npr. ja sam trenutno u baskoj na otoku krku i imas bswireless na koji se spajas(besplatno),a u sezoni nemozes uopce skidat torrente.znaci sve radi,ali torenti se nemogu skidati tako da postoji nacin

16 godina
neaktivan
kach kaže...

Haha dobra,e da se stvarno tak nes desi e onda bi definitivno svi na ulice isli.

A zasto bi isao na ulice? Jer bi drzava htjela naplatiti nesto sto se inace krade?

15 godina
neaktivan

1 apriiiiililil..:D:D:D..

blacky

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Caviar kaže...
kach kaže...

Haha dobra,e da se stvarno tak nes desi e onda bi definitivno svi na ulice isli.

A zasto bi isao na ulice? Jer bi drzava htjela naplatiti nesto sto se inace krade?

Da, sta je tu cudno?

Mislis da drzava ima pravo na to?

15 godina
neaktivan

noge su mi se odsijekle ...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Znao sam da je fake čim sam vidio ono žurnim postupkom lol

U našem saboru takva perverzija ne postoji hahaha

Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Marohas kaže...

Ne kužim se puno u to, ali pretpostavljam da se može zaviriti u svaki paket i vidjeti u nekom hederu što prenosi. Možda griješim...

S druge strane, možda neće ni gledati što je unutra, nego će opaliti neku paušalnu procjenu i na to platiti naknadu. Uostalom, ni za prazne DVD-ove ne znaju što ćeš ti na njih snimiti pa su opalili naknadu za SVAKI medij.

Može se zavirit, samo jel se njima isplati zavirivat u pakete pola milijuna korisnika (ili koliko ih već ima DSL)? U gotovo svakom torrent klijentu se može riješiti enkripcija, tako da oni koji "prisluškuju", vide samo hrpu smeća. A da bi dešifrirali to smeće, moraju skinuti torrent do kraja. Pretpostavljam da se ISP-ovima to nikako ne isplati.

Blue2 kaže...

neznam princip,ali npr. ja sam trenutno u baskoj na otoku krku i imas bswireless na koji se spajas(besplatno),a u sezoni nemozes uopce skidat torrente.znaci sve radi,ali torenti se nemogu skidati tako da postoji nacin

U sezoni ne možeš skidati torrente ili nikako tokom godine? U školama postoji CARNet-ova mreža koja blokira sve stranice koje smatra "opasnim". Nikad mi nije palo na pamet donijet od kuće torrent i probat nešto skinut sa školskog PC-a. To bi trebalo probat

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
-Super potpis.Mora da je nov! -Ma ne,opran je s Perwollom.
17 godina

Just F***ing Google it: Hakom.hr

Nema nikakvih obavijesti. Prvo provjerite istinitost pošto je danas 1. April.

Punica me htjela zeznuti i čak hdme.eu

̿ ̿'\̵͇̿̿\з==(•̪●)==ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ Mess with the best, die like the rest! MSN: najbrzi@live.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Commodore kaže...
Caviar kaže...
kach kaže...

Da, sta je tu cudno?

Da imaju pravo na to.. Nije drzava tebi zakinula niti slobodu kretanja ni tvoja prava. Imaju pravo nametnut ISP-u tako nesto, a oni se mogu zalit.

Problem je u tome sto su Mudrinic i ekipa prevelike face da bi to sve uspjelo.

Izgubili bi veliku lovu da se pocne kontrolirati piratstvo..a time bi svi korisnici ukinuli flat..

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.4.2011 11:04 (Caviar).
16 godina

Nebi me začudilo.{#}

Ionako vlada radi sve ,samo ne vlada.

Ovo nije vlada za narod nego protiv naroda.

15 godina
neaktivan
Jopa123 kaže...
Marohas kaže...

Ne kužim se puno u to, ali pretpostavljam da se može zaviriti u svaki paket i vidjeti u nekom hederu što prenosi. Možda griješim...

S druge strane, možda neće ni gledati što je unutra, nego će opaliti neku paušalnu procjenu i na to platiti naknadu. Uostalom, ni za prazne DVD-ove ne znaju što ćeš ti na njih snimiti pa su opalili naknadu za SVAKI medij.

Može se zavirit, samo jel se njima isplati zavirivat u pakete pola milijuna korisnika (ili koliko ih već ima DSL)? U gotovo svakom torrent klijentu se može riješiti enkripcija, tako da oni koji "prisluškuju", vide samo hrpu smeća. A da bi dešifrirali to smeće, moraju skinuti torrent do kraja. Pretpostavljam da se ISP-ovima to nikako ne isplati.

Blue2 kaže...

U sezoni ne možeš skidati torrente ili nikako tokom godine? U školama postoji CARNet-ova mreža koja blokira sve stranice koje smatra "opasnim". Nikad mi nije palo na pamet donijet od kuće torrent i probat nešto skinut sa školskog PC-a. To bi trebalo probat

6 mjeseci se moze skidati,a onda ostalih 6 stave zabranu.npr. sa rapid sharea i sl. skidam bez problema cijelo vrijeme,ali torenti su onemoguceni

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.4.2011 11:26 (Blue2).
16 godina
neaktivan

Na trenutak sam bio i poVvjerovao...

Addicted to Gaming
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Marohas kaže...

Mislim da bi to pasalo najviše baš HT-u da spriječe skype, a i mogli bi nuditi "premium" pakete tipa "ako hoćeš skidati filmove na nekoj normalnoj brzini, plati toliko i toliko".

Mogu oni blokirat skype samo tako..isto tako ako vide da je promet recimo od Maxtv-a samo ga ne naplate.

Mogu oni sve sta zele.. Samo zamisli da se vise recimo ne moze skidati. Svi bi otkazali flat odmah.

Razlika cijene osnovnog modela adsl-a od flat cijene X broj korisnika flata. Bas me zanima mjesecni iznos koji bi HT gubio.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Kolega na poslu jos uvijek je zbediran i misli da je to stvarno.... 

15 godina
protjeran
Caviar kaže...
Commodore kaže...
Caviar kaže...
kach kaže...

Da, sta je tu cudno?

Da imaju pravo na to.. Nije drzava tebi zakinula niti slobodu kretanja ni tvoja prava. Imaju pravo nametnut ISP-u tako nesto, a oni se mogu zalit.

Problem je u tome sto su Mudrinic i ekipa prevelike face da bi to sve uspjelo.

Izgubili bi veliku lovu da se pocne kontrolirati piratstvo..a time bi svi korisnici ukinuli flat..

Ne, nemaju pravo na to. Ako je nesto ilegalno onda to niko legalno ne moze naplacivati, pogotovo zakonodavac. Ovo sto ti govoris je ko da drzava naplacuje porez na prodaju heroina. Ne smijes ga prodavati ali ako ga ipak prodajes na to moras placati PDV?

15 godina

Od svih koje sam danas čuo za 1. april ova je najjača :D

Carevi, aprililili!!

Sticky teme nisu tu bezveze, tu su da vam pomognu. :D
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina

Čitam sa knedlom u grlu sve do:  naknada za "internetski promet koji potencijalno omogućuje financijske prekršaje i/ili narušava vlasnička, autorska i izvođačka prava".

To je kao uplaćivati u fond za kaznu za potencijalno silovanje, jer se za navedeni prijestup posjeduje potreban alat.

Ali fora je stvarno jaka! :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.4.2011 12:16 (Moonwalker82).
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Jopa123 kaže...

Blue2 kaže...

Mogu se staviti akve restrikcije, ali jedno je kada se radi o besplatnom hotspotu ili obrazovnoj ustanovi, a drugo je kada se radi o kućnom ili poslovnom korisniku. Kućni korisnik može skidati Linux legalno s torrenata, a i Blizzard updater radi na sličnom protokolu. Poslovni korisnik može (i ima potpuno pravo) koristiti distribuiranu poslovnu aplikaciju čiji bi promet sa strane ISP-a mogao izgledati kao torrent ili neki slični protokol "za razmjenu ilegalnog sadržaja".

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
17 godina

Jedino što me zabrinjava kod ovoga je dizanje ionako visokih cijena interneta od strane banana države...

Torrentima ionako ne mogu ništa, lako se tunelira ili enkriptira promet preko nekog drugog (neblokiranog) porta.

Zanimljivo kako se vani pokušava isto uvesti godinama, ali nasreću nikako da prođe, ali kod nas se bez razmišljanja (kako to i inače biva kod naših političara) usvaja.

Očito je masna pinka u pitanju da se tako brzo usvaja, drugo objašnjene ne postoji.

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.4.2011 12:26 (p0temk1n).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Commodore kaže...

Ne, nemaju pravo na to. Ako je nesto ilegalno onda to niko legalno ne moze naplacivati, pogotovo zakonodavac. Ovo sto ti govoris je ko da drzava naplacuje porez na prodaju heroina. Ne smijes ga prodavati ali ako ga ipak prodajes na to moras placati PDV?

Kako ti onda uzimaju namet onaj? Muzika..filmovi i sl je u legalnoj prodaji i drzava (i ostali ) gubi PDV (ostali profit) prilikom skidanja/przenja.

Heroin nije u normalnoj prodaji, pa prema tome nista..krivi primjer..

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.4.2011 12:30 (Caviar).
15 godina
protjeran
p0temk1n kaže...

Jedino što me zabrinjava kod ovoga je dizanje ionako visokih cijena interneta od strane banana države...

Torrentima ionako ne mogu ništa, lako se tunelira ili enkriptira promet preko nekog drugog (neblokiranog) porta.

Zanimljivo kako se vani pokušava isto uvesti godinama, ali nasreću nikako da prođe, ali kod nas se bez razmišljanja (kako to i inače biva kod naših političara) usvaja.

Očito je masna pinka u pitanju da se tako brzo usvaja, drugo objašnjene ne postoji.

Siguran? {#}

15 godina
protjeran
Caviar kaže...
Commodore kaže...

Kako ti onda uzimaju namet onaj?

Ako mislis na onaj sto ga vise ne uzimaju, to je druga stvar. Ne radi se o naplati neceg ilegalnog. Rad, primanje place, kupovina legalnih stvari, prodaja istih... sve je to legalno i drzava na to moze naplacivati porez, prirez i slicne stvri. 

15 godina

Gotovo je, dosta mi više ove države i vlade i ovakvih pravila. Vrjeme je za radikalne mjere - osnivam facebook grupu :D

16 godina
neaktivan
Commodore kaže...
Caviar kaže...
Commodore kaže...

Kako ti onda uzimaju namet onaj?

Ako mislis na onaj sto ga vise ne uzimaju, to je druga stvar. Ne radi se o naplati neceg ilegalnog. Rad, primanje place, kupovina legalnih stvari, prodaja istih... sve je to legalno i drzava na to moze naplacivati porez, prirez i slicne stvri. 

Brijem da ti je bolje tako nego da krenu u totalnu kontrolu downloada kao vani. Ako to naprave kazne ce biti brutalne.

Ili je mozda i to ilegalno?

17 godina
neaktivan

Pff,noge nisam osjećao,oznojio sam se kao nikada u životu,a osjećao sam se kao da sam vidio da je Sj.Korea poslala balistički projektil na Hrvatsku. {#}

Bug-ovci,nemojte nam to raditi!! {#}

http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/lzgr/

5 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Bug-ovci i 1. april ... dobra dobra, ja sam se več pripremio nevjerujem nikakvim nerealnim izjavama na današnji dan :)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Najbolji WTF trenutak danas !

Dovoljno realno, obzirom na informatičku pismenost naših političara, da neki od nas na trenutak zastanu :D

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

uf, morao sam maznuti apaurin nakon procitanog teksta :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice