...
koristi tu poziciju da uvali svoj browser onda je to neopravdana prednost kojom stječe dominaciju
...
Nitko ne očekuje da MS prodaje tuđe proizvode ali se traži da neometa druge u pristupu tržištu
...
koristi tu poziciju da uvali svoj browser onda je to neopravdana prednost kojom stječe dominaciju
...
Nitko ne očekuje da MS prodaje tuđe proizvode ali se traži da neometa druge u pristupu tržištu
Nije me bilo dugo na ovom postu. Koliko teksta? Kad ću sve to pročitati? Sad mi je jasno tko kolje forum. Vi sa tim pooooodugačkim tekstovima. Stvar je jednostavna. Svađate se po tko zna koji put na po tko zna koji put, što je bilo prije....
A sve je tako jednostavno. Microsoftu pripada Windows XP, to je njegovo intelektualno vlasništvo koje se godinama mijenjalo i unapređivalo, pa došlo do Viste, sedmice.....
Sve što radi u svojem vlasništvu ima pravo raditi. FF, Opera, raznorazni playeri i da ne nabrajam dalje, su krpelji prikvačeni na njihovo intelektualno autorsko pravo i to nekažnjeno. Njih treba kazniti. Ako ste kupili winoze, možete pročitati da su proizvod Microsofta, a ne nekih tamo lijevih. Koristim IE7 i nemam nikakvih problema, niti ga mislim mijenjati sa ostalim sr.anj.ima punjenih koje kakvim add-onsima. Jednostavno, mijenjajte XP, Vistu ili 7 za linux, pa kad ste tako pametni mijenjajte ga na bolje jer je open source. Microsoft polaže apsolutno pravo na svoj uradak, bilo to monopolistički ili ne. Zakon je na njihovoj strani i u pravu je.
FF, Opera, raznorazni playeri i da ne nabrajam dalje, su krpelji prikvačeni na njihovo intelektualno autorsko pravo i to nekažnjeno. Njih treba kazniti. Ako ste kupili winoze, možete pročitati da su proizvod Microsofta, a ne nekih tamo lijevih.
FF, Opera, raznorazni playeri i da ne nabrajam dalje, su krpelji prikvačeni na njihovo intelektualno autorsko pravo i to nekažnjeno. Njih treba kazniti. Ako ste kupili winoze, možete pročitati da su proizvod Microsofta, a ne nekih tamo lijevih.
Prvi put da me je google negativno iznenadio, koristim sve njihove proizvode, od google apps, preko eartha / chromea pa cak i analystics-a ali nemogu da vjerujem da na ovakav "papanski" nacin pokusavaju populazirat svoj browser..
ocigledno su mislili da ce s svojim browserom zavladat za 10 dana. nije im uspljelo pa sad ovako pokusavaju..
da nebi neko pogresno shvatio, nemam ja nista protiv chrome.a, stovise najbolji browser koji sam ikad koristio, ali ovo im nije trebalo, uvjek su se isticali kvalitetom i zato koristim njihove proizvode, ali ovo je glupost.
a sto se tice izbacivanja IE-a iz Windowsa, izgleda da eu/vropska komisija nezna drugacije zaradit novac pa kontaju jos malo izvuc iz microsofta, ja bi osobno da meni to neko radi jednostavno ZABRANIO prodaju mog proizvoda u eu/vropi.
već vidim situaciju "AMERIKANCI UZVRAĆAJU UDARAC, ZABRANILI VW-u PROIZVODIT GOLFOVE S MOTOROM, U AMERICI"
Prvi put da me je google negativno iznenadio, koristim sve njihove proizvode, od google apps, preko eartha / chromea pa cak i analystics-a ali nemogu da vjerujem da na ovakav "papanski" nacin pokusavaju populazirat svoj browser..
ocigledno su mislili da ce s svojim browserom zavladat za 10 dana. nije im uspljelo pa sad ovako pokusavaju..
da nebi neko pogresno shvatio, nemam ja nista protiv chrome.a, stovise najbolji browser koji sam ikad koristio, ali ovo im nije trebalo, uvjek su se isticali kvalitetom i zato koristim njihove proizvode, ali ovo je glupost.
a sto se tice izbacivanja IE-a iz Windowsa, izgleda da eu/vropska komisija nezna drugacije zaradit novac pa kontaju jos malo izvuc iz microsofta, ja bi osobno da meni to neko radi jednostavno ZABRANIO prodaju mog proizvoda u eu/vropi.
već vidim situaciju "AMERIKANCI UZVRAĆAJU UDARAC, ZABRANILI VW-u PROIZVODIT GOLFOVE S MOTOROM, U AMERICI"
Ovo je tvoja rečenica koja se odnosi na onu u kojoj sam naveo zakon. Ljubomora na uspjeh je boleština onih koji ne ulaze u hotele s pet zvijezdica jer im se gade. Gade im se zato jer nemaju novaca za takav hotel u kojoj svaka soba ima dvije kupaonice i dva wc-a. Šlus.
Svoj mail možeš preusmjeriti bez problema kamo hoćeš, netreba to netko raditi za tebe preko linka. Da, Google ima veoma veliki dio tržišta ali treba razlikovati tražilicu od oglašavanja.Prvo i nije tržište jer se ništa ne prodaje ili naplačuje,a u oglašavanju je zaista na rubu da postane monopolist. Na rubu jer to još nije jer postoji dobra konkurecija, Yahoo je jednako jak u dodacima ( ads), Google jači u cost-per-click...plus još hrpe drugih manjih lokalnih firmi koje se bave reklamom. Što se tiče ometanja drugih, e tu je MS stvarno daleko ispred drugih. naime postoji pojam interoperabilnost. To ti je kao da imaš plejer bez kodeka, nešto neće pa neće. Napraviš program da radi uz windowse,sve šljaka i onda neko kao slučajno i kao nužno promjeni malo par linija koda kroz neku nazovi zakrpu u OSu, i tvoj program šteka,ruši se.Logičan zaključak : nevalja ti program, MS je bolji on se neruši, itd itd. Pojednostavljeno ali u biti tako, a na račun te interoperabilnosti došlo je najviše tužbi i pritužbi protiv MS. A da ne govormo o praksi tko ti smeta -kupiš ga- zatvoriš ga. Sve to samo guši konkurenciju, sprečava druge da razviju nove i često bolje proizvode. Monopolisti nikad nisu radili na korist kupaca, jer čemu nešto novo kad staro radi, zašto bolje kad se i staro prodaje a drugo nemožeš kupiti. Tržište se razvija novim proizvodima i uslugama, oni stvaraju radna mijesta i sve što uz to ide, Kad netko zloupotrebi svoj položaj na tržištu onda dolazi država koja je tu da pazi na opči interes ( bar bi tako trebalo biti,ali to je tema za drugi topic). Uz sve ovo, kada bi večina kupovala svoj softver vjerovatno bi više pazili da im se ne prodaju muda pod bubrege, a ako to dvoje netko nemože razlikovati, onda je i bolje da se drži MS i IE. Ovime nekažem da IE nevalja, dapaće u poslovnom okruženju je sigurno bolji (podesivost), ali mislim da OS treba biti čist od svega, što će na kraju sigurno i biti.
Jao, kako ste zahirili. I opet taj 'argument' kako MS ima pravo nešto svoje sa nečim svojim bla, bla, bla...
Znam da će vam ovo sada biti jako čudno i nevjerojatno, ali stiže NEWSFLASH! MS čak nema pravo niti prodavati svoj proizvod po cijeni po kojoj želi. Ne smije ga naplaćivati previše, ali ga ne smije niti naplaćivati premalo. Zapravo, ako ja želim kupiti OS od Microsofta, oni mi ga MORAJU prodati i NE SMIJU mi odbiti prodaju svog proizvoda. To je nešto što definira slobodno tržište. Naravno, sve ovisi o konkretnom zakonu i konkretnoj državi, ali poanta je uvijek ista - monopolist ne posluje na tržištu pod istim uvjetima kao svi ostali.
Nikako da shvatite da to nije pitanje vlasništva, slobodne volje, informatike, tehnologije ili čak samog monopola kao takvog, već jednostavno kršenja antimonopolističkih zakona koji ne dozvoljavaju ovakav način distribucije, kako u EU, tako niti u SAD ili bilo kojem UREĐENOM SLOBODNOM TRŽIŠTU.
Znam tko je Ridley Scott. I zašto pitaš?
Znam tko je Ridley Scott. I zašto pitaš?
Možda asocijacija na Bladeruner
Svoj mail možeš preusmjeriti bez problema kamo hoćeš, netreba to netko raditi za tebe preko linka. Da, Google ima veoma veliki dio tržišta ali treba razlikovati tražilicu od oglašavanja.Prvo i nije tržište jer se ništa ne prodaje ili naplačuje,a u oglašavanju je zaista na rubu da postane monopolist. Na rubu jer to još nije jer postoji dobra konkurecija, Yahoo je jednako jak u dodacima ( ads), Google jači u cost-per-click...plus još hrpe drugih manjih lokalnih firmi koje se bave reklamom. Što se tiče ometanja drugih, e tu je MS stvarno daleko ispred drugih. naime postoji pojam interoperabilnost. To ti je kao da imaš plejer bez kodeka, nešto neće pa neće. Napraviš program da radi uz windowse,sve šljaka i onda neko kao slučajno i kao nužno promjeni malo par linija koda kroz neku nazovi zakrpu u OSu, i tvoj program šteka,ruši se.Logičan zaključak : nevalja ti program, MS je bolji on se neruši, itd itd. Pojednostavljeno ali u biti tako, a na račun te interoperabilnosti došlo je najviše tužbi i pritužbi protiv MS. A da ne govormo o praksi tko ti smeta -kupiš ga- zatvoriš ga. Sve to samo guši konkurenciju, sprečava druge da razviju nove i često bolje proizvode. Monopolisti nikad nisu radili na korist kupaca, jer čemu nešto novo kad staro radi, zašto bolje kad se i staro prodaje a drugo nemožeš kupiti. Tržište se razvija novim proizvodima i uslugama, oni stvaraju radna mijesta i sve što uz to ide, Kad netko zloupotrebi svoj položaj na tržištu onda dolazi država koja je tu da pazi na opči interes ( bar bi tako trebalo biti,ali to je tema za drugi topic). Uz sve ovo, kada bi večina kupovala svoj softver vjerovatno bi više pazili da im se ne prodaju muda pod bubrege, a ako to dvoje netko nemože razlikovati, onda je i bolje da se drži MS i IE. Ovime nekažem da IE nevalja, dapaće u poslovnom okruženju je sigurno bolji (podesivost), ali mislim da OS treba biti čist od svega, što će na kraju sigurno i biti.
Potpisujem. Ne nadaj se odgovoru, ne radite na istoj ferkvenciji. Tip se upleo u vlastitu mrežu neznanja. J..eb..ao bi a da mu ne uđe.
Kalea.
Ja stvarno ne razumijem zasto se microsoft jednostavno ne rijesi tog stalnog problema tako da jednostavno korisnicima da izbor,
npr. pri instalaciji, koje ce se komponente instalirati. Neka stave "check-boxove" i ko ne zeli IE ili MediaPlayer, MovieMaker, itd.
nek ga fino odznaci. A sto se tice uklanjanja IE-a pa moze se napraviti bez problema do neke mjere. Ako ste ikada koristili nlite,
znat ce te da se mogu uklonit svakava microsoft cudesa, IE core mora ostati zbog samog OS-a, ali IE shell ne morate instalirati
da bi radili windowsi, pa ako se poslije ipak zazelite IE-a, jednostavno stavite Avant ili neki drugi shell za IE i radit ce bez problema.
Po meni ... najjednostavnije bi bilo da se prilikom instalacije omogući odabir aplikacija i servisa koji će se instalirati i gotovo ...
Po meni ... najjednostavnije bi bilo da se prilikom instalacije omogući odabir aplikacija i servisa koji će se instalirati i gotovo ...
Izbacivanje IE-a iz Windowsa je debilan potez. Kako doći do weba i skinuti neki drugi browser bez browsera u prvom redu?
Ako je taj netko dosao do racunala i do Windowsa, valjda ce nekako doc i do browsera...
Eto, ja mu predlazem da kupi Bug, na njemu ima medij sa svim raspolozivim browserima.
super, onda ce bit ko na win98. svako malo je trebalo ubacivati cd od windowsa jer nije sve bilo instalirano.
ovak kod viste sve kopira na disk i bok.