I Google protiv IE-a u Windowsima

poruka: 141
|
čitano: 19.594
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "I Google protiv IE-a u Windowsima".
17 godina
neaktivan
RE: I Google protiv IE-a u Windowsima
didaero kaže...

...

koristi tu poziciju da uvali svoj browser onda je to neopravdana prednost kojom stječe dominaciju

...

Nitko ne očekuje da MS prodaje tuđe proizvode ali se traži da neometa druge u pristupu tržištu

Ja i dalje čekam odgovor na dva pitanja:
1. Očekuješ li da Google od sada redirecta GMail link na google.com-u na hotmail.com? - Apsolutnim monopolom na području pretraživanja Google stječe neopravdanu (?) prednost i dominaciju i sa svojim mailom; barem po tvojoj logici.
Ja smatram da Google ne treba redirectati gmail link na hotmail.com jer je Googleovo pravo da na google.com drži što god želi i činila bi mi se idiotskom ideja da netko od Googlea zatraži ukidanje linka na gmail koji se nalazi na google.com

Da ti pojasnim:
Microsoft je dominaciju stekao kvalitetom OS-a i stoga došao u nadmoćnu poziciju. U svom OS-u nudi pretraživač koji želi sasvim legalno i opravdano.
Google je dominaciju stekao kvalitetom pretraživača i stoga došao u nadmoćnu poziciju. Na svom webu nudi mail sustav koji želi sasvim legalno i opravdano.

Što je najbolje, udio Googlea u tražilicama je veći od udjela Microsofta u OS-ovima.

Skužio?

2. Ma nemoj? A kako to Microsot ometa druge? - Ja sam bez ikakvog ometanja instalirao Firefox, Operu, Safari... Ne kužim, što me to omelo?

P.S. Prije nego me (opet) netko popljuca da me plaća Microsoft, neka ne zaboravi da me plaća (očito) i Google. Vjerojatno sam prva osoba na svijetu na platnom spisku dvije kompanije koje se mrze. :D
LOL @ http://www.youtube.com/watch?v=Y_uCjnuY9D4
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.3.2009 18:47 (naxeem).
16 godina
neaktivan

Nije me bilo dugo na ovom postu. Koliko teksta? Kad ću sve to pročitati? Sad mi je jasno tko kolje forum. Vi sa tim pooooodugačkim tekstovima. Stvar je jednostavna. Svađate se po tko zna koji put na po tko zna koji put, što je bilo prije....

A sve je tako jednostavno. Microsoftu pripada Windows XP, to je njegovo intelektualno vlasništvo koje se godinama mijenjalo i unapređivalo, pa došlo do Viste, sedmice.....

Sve što radi u svojem vlasništvu ima pravo raditi. FF, Opera, raznorazni playeri i da ne nabrajam dalje, su krpelji prikvačeni na njihovo intelektualno autorsko pravo i to nekažnjeno. Njih treba kazniti. Ako ste kupili winoze, možete pročitati da su proizvod Microsofta, a ne nekih tamo lijevih. Koristim IE7 i nemam nikakvih problema, niti ga mislim mijenjati sa ostalim sr.anj.ima punjenih koje kakvim add-onsima. Jednostavno, mijenjajte XP, Vistu ili 7 za linux, pa kad ste tako pametni mijenjajte ga na bolje jer je open source. Microsoft polaže apsolutno pravo na svoj uradak, bilo to monopolistički ili ne. Zakon je na njihovoj strani i u pravu je.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kalea kaže...

FF, Opera, raznorazni playeri i da ne nabrajam dalje, su krpelji prikvačeni na njihovo intelektualno autorsko pravo i to nekažnjeno. Njih treba kazniti. Ako ste kupili winoze, možete pročitati da su proizvod Microsofta, a ne nekih tamo lijevih.

Aha, dakle ti misliš da su ti tamo neki lijevi su nesposobni ili šta, a čim piše da je to Microsoftov proizvod odmah je odličan?

Uglavnom, zašto baš ovi moraju smetati Microsoftu da rade što hoću. Ne volim Microsoft, ali tko njemu brani stavljati njegov player u svoj OS. Jedino bi MS-ovci mogli stafviti kompletnu deinstalaciju IE-a, a ne cijeli browser izbaciti iz OS-a.
16 godina
neaktivan
netko_namo kaže...
Kalea kaže...

FF, Opera, raznorazni playeri i da ne nabrajam dalje, su krpelji prikvačeni na njihovo intelektualno autorsko pravo i to nekažnjeno. Njih treba kazniti. Ako ste kupili winoze, možete pročitati da su proizvod Microsofta, a ne nekih tamo lijevih.

Aha, dakle ti misliš da su ti tamo neki lijevi su nesposobni ili šta, a čim piše da je to Microsoftov proizvod odmah je odličan?

Uglavnom, zašto baš ovi moraju smetati Microsoftu da rade što hoću. Ne volim Microsoft, ali tko njemu brani stavljati njegov player u svoj OS. Jedino bi MS-ovci mogli stafviti kompletnu deinstalaciju IE-a, a ne cijeli browser izbaciti iz OS-a.
 Probat ću ostat pribran, imam dosta kartona pa ako nekome treba, sad znaju kome se trebaju obratiti. Znaš li tko je Ridley Scott?
17 godina
neaktivan

Prvi put da me je google negativno iznenadio, koristim sve njihove proizvode, od google apps, preko eartha / chromea pa cak i analystics-a ali nemogu da vjerujem da na ovakav "papanski" nacin pokusavaju populazirat svoj browser..

ocigledno su mislili da ce s svojim browserom zavladat za 10 dana. nije im uspljelo pa sad ovako pokusavaju..

da nebi neko pogresno shvatio, nemam ja nista protiv chrome.a, stovise najbolji browser koji sam ikad koristio, ali ovo im nije trebalo, uvjek su se isticali kvalitetom i zato koristim njihove proizvode, ali ovo je glupost.

a sto se tice izbacivanja IE-a iz Windowsa, izgleda da eu/vropska komisija nezna drugacije zaradit novac pa kontaju jos malo izvuc iz microsofta, ja bi osobno da meni to neko radi jednostavno ZABRANIO prodaju mog proizvoda u eu/vropi.

već vidim situaciju "AMERIKANCI UZVRAĆAJU UDARAC, ZABRANILI VW-u PROIZVODIT GOLFOVE S MOTOROM, U AMERICI"

celeron 333mhz / 64sdram / monitor u boji
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.3.2009 19:25 (jim).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
jim kaže...

Prvi put da me je google negativno iznenadio, koristim sve njihove proizvode, od google apps, preko eartha / chromea pa cak i analystics-a ali nemogu da vjerujem da na ovakav "papanski" nacin pokusavaju populazirat svoj browser..

ocigledno su mislili da ce s svojim browserom zavladat za 10 dana. nije im uspljelo pa sad ovako pokusavaju..

da nebi neko pogresno shvatio, nemam ja nista protiv chrome.a, stovise najbolji browser koji sam ikad koristio, ali ovo im nije trebalo, uvjek su se isticali kvalitetom i zato koristim njihove proizvode, ali ovo je glupost.

a sto se tice izbacivanja IE-a iz Windowsa, izgleda da eu/vropska komisija nezna drugacije zaradit novac pa kontaju jos malo izvuc iz microsofta, ja bi osobno da meni to neko radi jednostavno ZABRANIO prodaju mog proizvoda u eu/vropi.

već vidim situaciju "AMERIKANCI UZVRAĆAJU UDARAC, ZABRANILI VW-u PROIZVODIT GOLFOVE S MOTOROM, U AMERICI"

Potpisujem. To je zdravo razmišljanje. Ja još čekam dotičnog gospodina na odgovor na moje pitanje, da li zna tko je Ridley Scott?

Ovo je tvoja rečenica koja se odnosi na onu u kojoj sam naveo zakon. Ljubomora na uspjeh je boleština onih koji ne ulaze u hotele s pet zvijezdica jer im se gade. Gade im se zato jer nemaju novaca za takav hotel u kojoj svaka soba ima dvije kupaonice i dva wc-a. Šlus.

16 godina
neaktivan

Svoj mail možeš preusmjeriti bez problema kamo hoćeš, netreba to netko raditi za tebe preko linka. Da, Google ima veoma veliki dio tržišta ali treba razlikovati tražilicu od oglašavanja.Prvo i nije tržište jer se ništa ne prodaje ili naplačuje,a u oglašavanju je zaista na rubu da postane monopolist. Na rubu jer to još nije jer postoji dobra konkurecija, Yahoo  je jednako jak u dodacima ( ads), Google jači u cost-per-click...plus još hrpe drugih manjih lokalnih firmi koje se bave reklamom. Što se tiče ometanja drugih, e tu je MS stvarno daleko ispred drugih. naime postoji pojam interoperabilnost. To ti je kao da imaš plejer bez kodeka, nešto neće pa neće. Napraviš program da radi uz windowse,sve šljaka i onda neko kao slučajno i kao nužno promjeni malo par linija koda kroz neku nazovi zakrpu u OSu, i tvoj program šteka,ruši se.Logičan zaključak : nevalja ti program, MS je bolji on se neruši, itd itd. Pojednostavljeno ali u biti tako, a na račun te interoperabilnosti došlo je najviše tužbi i pritužbi protiv MS. A da ne govormo o praksi tko ti smeta -kupiš ga- zatvoriš ga.   Sve to samo guši konkurenciju, sprečava druge da razviju nove i često bolje proizvode. Monopolisti nikad nisu radili na korist kupaca, jer čemu nešto novo kad staro radi,  zašto bolje kad se i staro prodaje a drugo nemožeš  kupiti. Tržište se razvija novim proizvodima i uslugama, oni stvaraju radna mijesta i sve što uz to ide, Kad netko zloupotrebi svoj položaj na tržištu onda dolazi država koja je tu da pazi na opči interes ( bar bi tako trebalo biti,ali to je tema za drugi topic). Uz sve ovo, kada bi večina kupovala svoj softver vjerovatno bi više pazili da im se ne prodaju muda pod bubrege, a ako to dvoje netko nemože razlikovati, onda je i  bolje  da se drži MS i IE.  Ovime nekažem da IE nevalja, dapaće u poslovnom okruženju je sigurno bolji (podesivost), ali mislim da OS treba biti čist od svega, što će na kraju sigurno i biti.

17 godina

Jao, kako ste zahirili. I opet taj 'argument' kako MS ima pravo nešto svoje sa nečim svojim bla, bla, bla...

Znam da će vam ovo sada biti jako čudno i nevjerojatno, ali stiže NEWSFLASH!  MS čak nema pravo niti prodavati svoj proizvod po cijeni po kojoj želi. Ne smije ga naplaćivati previše, ali ga ne smije niti naplaćivati premalo. Zapravo, ako ja želim kupiti OS od Microsofta, oni mi ga MORAJU prodati i NE SMIJU mi odbiti prodaju svog proizvoda. To je nešto što definira slobodno tržište. Naravno, sve ovisi o konkretnom zakonu i konkretnoj državi, ali poanta je uvijek ista - monopolist ne posluje na tržištu pod istim uvjetima kao svi ostali.

Nikako da shvatite da to nije pitanje vlasništva, slobodne volje, informatike, tehnologije ili čak samog monopola kao takvog, već jednostavno kršenja antimonopolističkih zakona koji ne dozvoljavaju ovakav način distribucije, kako u EU, tako niti u SAD ili bilo kojem UREĐENOM SLOBODNOM TRŽIŠTU.

Pazi, gledam te!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kalea kaže...
netko_namo kaže...
Kalea kaže...

Probat ću ostat pribran, imam dosta kartona pa ako nekome treba, sad znaju kome se trebaju obratiti. Znaš li tko je Ridley Scott?

Znam tko je Ridley Scott. I zašto pitaš?

16 godina
neaktivan
netko_namo kaže...
Kalea kaže...
netko_namo kaže...
Kalea kaže...

Znam tko je Ridley Scott. I zašto pitaš?

Zato jer bi te on ubio da mu samo predložiš ''malu izmjenicu jednog kadra'' njegovog filma. Legendarnom Alienu ne trebaju nikakvi usrani dodaci. I svi se slažu s tim. Tako se i većina prosječnih korisnika Microsoftovih proizvoda (windoza), ne zamaraju ovim glupostima svim gore navedenim. Nije Microsoft kriv što je monopolista. Krivi su oni koji mu nisu napravili konkurenciju. Ja se baš i ne zamaram previše sa radnim mjestima tamo negdje daleko, jer i ovdje doma imamo previše ljudi bez posla. Kad već tupite bananu, recite mi koje je marke vaš monitor, mobitel, tastatura, konfa, matična. Piše li igdje Made In Croatia (ISO 9001). Nigdje. Rješavali bi svjetske probleme, a niste si sami gazde ni u svome vlastitom dvorištu.
16 godina
neaktivan

Možda asocijacija na Bladeruner

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
didaero kaže...

Svoj mail možeš preusmjeriti bez problema kamo hoćeš, netreba to netko raditi za tebe preko linka. Da, Google ima veoma veliki dio tržišta ali treba razlikovati tražilicu od oglašavanja.Prvo i nije tržište jer se ništa ne prodaje ili naplačuje,a u oglašavanju je zaista na rubu da postane monopolist. Na rubu jer to još nije jer postoji dobra konkurecija, Yahoo  je jednako jak u dodacima ( ads), Google jači u cost-per-click...plus još hrpe drugih manjih lokalnih firmi koje se bave reklamom. Što se tiče ometanja drugih, e tu je MS stvarno daleko ispred drugih. naime postoji pojam interoperabilnost. To ti je kao da imaš plejer bez kodeka, nešto neće pa neće. Napraviš program da radi uz windowse,sve šljaka i onda neko kao slučajno i kao nužno promjeni malo par linija koda kroz neku nazovi zakrpu u OSu, i tvoj program šteka,ruši se.Logičan zaključak : nevalja ti program, MS je bolji on se neruši, itd itd. Pojednostavljeno ali u biti tako, a na račun te interoperabilnosti došlo je najviše tužbi i pritužbi protiv MS. A da ne govormo o praksi tko ti smeta -kupiš ga- zatvoriš ga.   Sve to samo guši konkurenciju, sprečava druge da razviju nove i često bolje proizvode. Monopolisti nikad nisu radili na korist kupaca, jer čemu nešto novo kad staro radi,  zašto bolje kad se i staro prodaje a drugo nemožeš  kupiti. Tržište se razvija novim proizvodima i uslugama, oni stvaraju radna mijesta i sve što uz to ide, Kad netko zloupotrebi svoj položaj na tržištu onda dolazi država koja je tu da pazi na opči interes ( bar bi tako trebalo biti,ali to je tema za drugi topic). Uz sve ovo, kada bi večina kupovala svoj softver vjerovatno bi više pazili da im se ne prodaju muda pod bubrege, a ako to dvoje netko nemože razlikovati, onda je i  bolje  da se drži MS i IE.  Ovime nekažem da IE nevalja, dapaće u poslovnom okruženju je sigurno bolji (podesivost), ali mislim da OS treba biti čist od svega, što će na kraju sigurno i biti.

Opet moram biti drzak pa reći da su to gluposti.
Odem li na google.com u gornjem lijevom vrhu imam link na "gmail". Zašto?! Zašto mene Google prisiljava na GMail?! Ja želim Hotmail ili Yahoo Mail...

Ne, Google nema veliki dio tržišta, nego je apsolutni vladar.
"Nije tržište"? Aha... ispod kojeg kamena ti živiš?! Pretraživanje Interneta je ogromno tržište; tisuće kompanija ovise o pretraživanju, a zarade koje Google ostvaruje i broje se milijardana dolara sigurno dokazuju da se itekako prodaje i naplaćuje. Ne znam gdje su te držali zaključanog.... Google Profit Beats Wall St. Forecast.

Interoperabilnost?! Ma koja se to aplikacija srušila zbog Windowsa tebi? - Vjerovao ili ne, ali to je u 90% slučajeva krivnja proizvođača aplikacije. Kako to da se neke aplikacije uvijek ruše (Creativeovi driveri), a neke nikada? - Radi se i odgovornosti pisca softvera, a ne Microsofta.

"Kupiš ga, zatvoriš ga." - Pa nemoj se prodat.

OS čist od svega? - Ali ja NE želim OS čist od svega. Ja želim pretraživač u OS-u onog trenutka kada taj OS instaliram i želim ga odmah bez gluposti. Želim nekakav multimedijalni player, želim osnovni uređivač teksta, preglednik fotografija, arhiver.... ne želim dodatan posao pod prisilom samo zato što jedna kompanija (Google) želi veći kolač preuzeti od druge kompanije.
Dapače, taj Google mi svojim SEO sranjima kao programeru zagorčava život isto kao što mi to radi Microsoft IE-om i njegovim box modelom.

Nitko nema nikakvog interesa od uklanjanja IE-a OSIM Googlea. Kada navedeš kakav TI konkretno interes imaš i kada (napokon?) odgovoriš na pitanje #2: kako to IE ometa druge pretraživače, tek tada ću te smatrati vjerodostojnim, jer mi se čini da nikako da mi daš konkretan i opipljiv argument.
LOL @ http://www.youtube.com/watch?v=Y_uCjnuY9D4
16 godina
netko_namo kaže...
...
 -ali ista ta komisija je već zabranila MediaPlayer, sad IE.

Nije stvar u ljubavi/mržnji spram nekog proizvođaća, kupac kupije OS, zašto nebi dobio i browser ili neka kupac bira... a trgovac će možda imati CD s FF, Operom itd..? -besplatno?
Ili zabraniti notepad i calc?
-Kosirstim FF, ali zašto izbaciti IE? Ne ometa druge, kao što je komisija (potpomognuta googleom) ustvrdila...
 Izgleda da je samo novac kriterij, M$ ga ima, komisija želi malo za sebe...kriza je. Izlanuo se
自豪的迎来了10周年的华诞。... na C64/TurboModul
16 godina
neaktivan
Naxeem  kaže:
Opet moram biti drzak pa reći da su to gluposti.
Odem li na google.com u gornjem lijevom vrhu imam link na "gmail". Zašto?! Zašto mene Google prisiljava na GMail?! Ja želim Hotmail ili Yahoo Mail...

Ne, Google nema veliki dio tržišta, nego je apsolutni vladar.
"Nije tržište"? Aha... ispod kojeg kamena ti živiš?! Pretraživanje Interneta je ogromno tržište; tisuće kompanija ovise o pretraživanju, a zarade koje Google ostvaruje i broje se milijardana dolara sigurno dokazuju da se itekako prodaje i naplaćuje. Ne znam gdje su te držali zaključanog.... Google Profit Beats Wall St. Forecast.

Interoperabilnost?! Ma koja se to aplikacija srušila zbog Windowsa tebi? - Vjerovao ili ne, ali to je u 90% slučajeva krivnja proizvođača aplikacije. Kako to da se neke aplikacije uvijek ruše (Creativeovi driveri), a neke nikada? - Radi se i odgovornosti pisca softvera, a ne Microsofta.

"Kupiš ga, zatvoriš ga." - Pa nemoj se prodat.

OS čist od svega? - Ali ja NE želim OS čist od svega. Ja želim pretraživač u OS-u onog trenutka kada taj OS instaliram i želim ga odmah bez gluposti. Želim nekakav multimedijalni player, želim osnovni uređivač teksta, preglednik fotografija, arhiver.... ne želim dodatan posao pod prisilom samo zato što jedna kompanija (Google) želi veći kolač preuzeti od druge kompanije.
Dapače, taj Google mi svojim SEO sranjima kao programeru zagorčava život isto kao što mi to radi Microsoft IE-om i njegovim box modelom.

Nitko nema nikakvog interesa od uklanjanja IE-a OSIM Googlea. Kada navedeš kakav TI konkretno interes imaš i kada (napokon?) odgovoriš na pitanje #2: kako to IE ometa druge pretraživače, tek tada ću te smatrati vjerodostojnim, jer mi se čini da nikako da mi daš konkretan i opipljiv argument.

Potpisujem. Ne nadaj se odgovoru, ne radite na istoj ferkvenciji. Tip se upleo u vlastitu mrežu neznanja. J..eb..ao bi a da  mu ne uđe.

Kalea.

16 godina
neaktivan

Ja stvarno ne razumijem zasto se microsoft jednostavno ne rijesi tog stalnog problema tako da jednostavno korisnicima da izbor,

npr. pri instalaciji, koje ce se komponente instalirati. Neka stave "check-boxove" i ko ne zeli IE ili MediaPlayer, MovieMaker, itd.

nek ga fino odznaci. A sto se tice uklanjanja IE-a pa moze se napraviti bez problema do neke mjere. Ako ste ikada koristili nlite,

znat ce te da se mogu uklonit svakava microsoft cudesa, IE core mora ostati zbog samog OS-a, ali IE shell ne morate instalirati

da bi radili windowsi, pa ako se poslije ipak zazelite IE-a, jednostavno stavite Avant ili neki drugi shell za IE i radit ce bez problema.Cool

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Po meni ... najjednostavnije bi bilo da se prilikom instalacije omogući odabir aplikacija i servisa koji će se instalirati i gotovo ...

17 godina
Zekoslavko kaže...

Po meni ... najjednostavnije bi bilo da se prilikom instalacije omogući odabir aplikacija i servisa koji će se instalirati i gotovo ...

Ono sto je meni jedna zgodna prednost Viste u odnosu na prosle windowse je sto te gotovo nista ne pita kod instalacije. I sad da opet uvode nekakve menije sa izborom tko zna cega, totalno bez veze. Ak si probao ikad instalirat neki linux, znas koliko je to iritantno kad ti ponudi istalaciju 15 miliona nekakvih programa i tko zna cega, a ti za 90% nemas blage veze sta je ni da li ti treba.
U tom izboru nevalja, sto korisnik moze lako napravit, u nadi da ce ustedjet na disku, je izbacit pojedine djelove za koje misli da mu ne trebaju, da mu na kraju onda pola toga ne radi kasnije. Sto manje opcija, manja mogucnost da nesto podje krivo Smijeh
Think locally, act globally...
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.3.2009 12:17 (SupremeCommander).
16 godina
neaktivan
branimir kaže...
naxeem kaže...

Izbacivanje IE-a iz Windowsa je debilan potez. Kako doći do weba i skinuti neki drugi browser bez browsera u prvom redu?

potpisujem

pomocu trikova :D
potpis
17 godina

Ako je taj netko dosao do racunala i do Windowsa, valjda ce nekako doc i do browsera...

Eto, ja mu predlazem da kupi Bug, na njemu ima medij sa svim raspolozivim browserima.

16 godina
neaktivan
SupremeCommander kaže...
Zekoslavko kaže...

Ono sto je meni jedna zgodna prednost Viste u odnosu na prosle windowse je sto te gotovo nista ne pita kod instalacije. I sad da opet uvode nekakve menije sa izborom tko zna cega, totalno bez veze. Ak si probao ikad instalirat neki linux, znas koliko je to iritantno kad ti ponudi istalaciju 15 miliona nekakvih programa i tko zna cega, a ti za 90% nemas blage veze sta je ni da li ti treba.
U tom izboru nevalja, sto korisnik moze lako napravit, u nadi da ce ustedjet na disku, je izbacit pojedine djelove za koje misli da mu ne trebaju, da mu na kraju onda pola toga ne radi kasnije. Sto manje opcija, manja mogucnost da nesto podje krivo Smijeh
A to ovisi od juzera do juzera ... ja volim kad me pita sve zivo :) a ne kad instalacija pametuje umjesto mene :)
17 godina
neaktivan

super, onda ce bit ko na win98. svako malo je trebalo ubacivati cd od windowsa jer nije sve bilo instalirano.

ovak kod viste sve kopira na disk i bok.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice