I Google protiv IE-a u Windowsima

poruka: 141
|
čitano: 19.544
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "I Google protiv IE-a u Windowsima".
17 godina
neaktivan

nikad nisam puno koristio IE,al čemu ga micati???

netko je spominjao da microsoft ne smije uništavati konkurenciju.a google?

jednostavno sam protiv ovoga.

ajmo izbaciti i podršku za drivere,instaliranje programa...ma bit će jako "cool"...

OS: Windows XP Professional Edition SP3,Windows 7 Ultimate Beta 1(Build 7000)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Čemu izbacivati IE ????

Ako ti smeta, nemoj ga koristiti... ja koristim mozillu. Lijepo se sve da podesiti da je Mozilla glavna i šta sad ? IE, skuplja prašinu!!! Ako nekome smeta gledanje IE ikonice neka ju izbriše i gotovo... Mislim stvarno... Ja kad instaliram Windowse IDEM NA INTERNET PREKO ONOGA ŠTA IMAM dakle IE... i SKIDAM svježu verziju Mozille i instaliram. Nakon toga više IE ne diram...

Nek se zna... Ja sam za Microsoft u ovom slučaju... MS nedaj se...

Kublach
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.2.2009 19:11 (Kublach).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: I Google protiv IE-a u Windowsima
zbuzanic kaže...

Za neuke IE je božanska stvar sa visina. Točka.

Za one koji znaju, znaju da je IE dio operativnog sustava spojen sa windows explorerom.

IE je bezbroj puta pokazao svoje slabosti, to se vidi po broju patcheva za njega i bezbroj

pokušaja nekakvih anti ovog ili onog sustava, IE je velika sigurnosna rupa.

Stoga, obzirom da je dio sustava, ako je IE rupa, onda je i sustav rupa.

Oni koji znaju, znaju da ga ne mogu "maknuti". Oni koji neznaju, misle da ga sa ADD/Remove maknu.

Nije problem što dolazi sa Windowsima, dapače, ali neka fino ADD/Remove njega makne da ne postoji

ni u kom slučaju. Neka postoji IE tek toliko da otvorim web i skinem sebi omiljeni PORTABLE Firefox na USB disk ;P

Pozz, nadam se da sam bar malo razljutio kojeg IE newba :P

ps. ista stvar vrijedi i za Windows Media player i za Windows Messanger Live, drek sa puno rupa.

Ne mogu odoljeti a da ne odgovorim na ovakav tekst.
 *Za neuke je božanska stvar uopće upaliti kompjuter. Točka.

Za one koji znaju, znaju da je IE dio operativnog sustava spojen sa windows explorerom.

*Velika ti hvala na ovome, nisam znao.

IE je bezbroj puta pokazao svoje slabosti, to se vidi po broju patcheva za njega i bezbroj

*Dakle, glupost sa nebesa. Normalno da je izdat velik broj fixeva za IE zato jer se najviše koristio i samim tim najviše napadan. Ni jedan browser nije tako dugo na tržištu kao IE. Ajde, objasni mi koliko patcheva i koliko je verzija tvog browsera kojeg koristiš izašlo do sad?

Oni koji znaju, znaju da ga ne mogu "maknuti". Oni koji neznaju, misle da ga sa ADD/Remove maknu.

*Znači: prvo, ili si Linuxaš, ili si pun ''rupa''. Ako si pun ''rupa'', zakrpaj se. Treće, našao si pogrešan forum za prodavanje pameti.

Nije problem što dolazi sa Windowsima, dapače, ali neka fino ADD/Remove njega makne da ne postoji

ni u kom slučaju. Neka postoji IE tek toliko da otvorim web i skinem sebi omiljeni PORTABLE Firefox na USB disk ;P - 

*Biser kakvog nema. Imaš li osim da ti IE dozvoli skidanje drugog browsera (btw - imaš ih pun kufer na BUG-ovim DVD-ima pa ti IE ionako ne treba (mislim koja glupost - hall of shame), kakvu muzičku želju?

ps. ista stvar vrijedi i za Windows Media player i za Windows Messanger Live, drek sa puno rupa.

*Nisi razljutio ni jednoga, nego si o sebi rekao dosta toga. Ako koristiš Microsoftov alat, uz sve ove navode, onda znamo odakle dolazi smrad.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.2.2009 19:41 (Kalea).
17 godina
protjeran
Ivan(4) kaže...

Nekako sam očekivao da je Google taj koji će najagresivnije pokušavati da se ovde ugura...

Sad kad Google ima konja za utrku, sto drugo i ocekivati. Istina da je IE totalno zaostao, te su ga svi preskocili u razvoju, a jedino sto ga drzi na trzistu je integracija s OS-om. Cak i oni najokorjeliji IE-ovci sto ja znam su pronasli alternativu. 

Zlo i Naopako
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.2.2009 20:06 (bestia).
16 godina
neaktivan
bestia kaže...
Ivan(4) kaže...

Nekako sam očekivao da je Google taj koji će najagresivnije pokušavati da se ovde ugura...

Sad kad Google ima konja za utrku, sto drugo i ocekivati. Istina da je IE totalno zaostao, te su ga svi preskocili u razvoju, a jedino sto ga drzi na trzistu je integracija s OS-om. Cak i oni najokorjeliji IE-ovci sto ja znam su pronasli alternativu. 

Koliko me sjećanje ne vara, rekao si da ne koristiš nikakav antivirusni alat, i da do sada nisi imao problema. Ne zagovaram IE, nego pokušavam biti realan. Ako radite na Microsoftovoj platformi, već godinama, onda nemojte pljuvati po tome, i to je sve. Nek svatko izabere svoje rješenje sustava. Ja godinama koristim IE, i ne mislim comp klati dodatnim glupostima. I nemam nikakvih problema, ali imam av., što bih preporučio i svakome, jer mi je lakše da taj posao obavlja av nego da ja sam ruljam po procesima i tražim koji je zaražen (time is money).
17 godina
neaktivan

Ma cekaj...oni hoce Microsoftu zabranit da pravi svoj OS i svoje programe koji dolaze uz njega...debilizam

E8400 3gHz // BFG GTX 260 Max Core OC // Corsair 1066 mHz 4 GB // WD 640GB // CORSAIR HX520W // Gigabyte EP35-DS3R // CM Cosmos // Genius Ergo 525 Laser Gaming Mouse Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ms ima svoj os. ms ima svoje programe. ms ima pravo staviti svoje programe u svoj os.

nitko korisnike ne tjera da koriste microsoftove programe. ako ti se ne sviđa ie - instaliraj firefox, ne sviđa ti se wmp - instaliraj winamp, itd.

zapravo, nitko ljude ne tjera niti da koriste windowse uopće. kupi si komp bez os-a, platit ćeš manje i instaliraj linux na komp. ali to ljudi neće. zašto? zato jer je win pristupačniji, lakši i razumljiviji korisniku.

ako apple ima pravo u os x uvrstiti iTunes i Safari, čak i cijeli iLife - ima pravo i microsoft uvrstiti IE i WMP.

Pitam se što bi tek bilo da uvrste Office.

Nije Microsoft kriv što je popularan i što je monopolist. Krivi su drugi, zato jer nitko nije napravio os koji je spreman konkurirati Windowsima.

Linux nikad neće biti popularan. Zašto? Jer nema kvalitetan softver. Zašto Adobe ne proizvodi Photoshop za linux? Zato jer im se ne isplati.

Zaključak: Microsoft ima pravo staviti programe koje god hoće u njihov vlastiti sustav. Brane mu jer je monopolist. Da na svijetu postoji barem još jedan os koji se može mjeriti sa Windowsima, MS ne bi bio monopolist. Ljudi bi se polako prebacivali (pogledajte npr. IE i Firefox. Sve ih više odlazi na Firefox). I na kraju, nitko me ne tjera da koristim MS softver.

Pitam se što će biti sljedeće. Da uz Windowse mora dolaziti i cd od linuxa za svaki slučaj ukoliko bi netko htio.

To su gluposti. Svi su ljubomorni na MS i svi žele biti kao MS.

MS mi inače i nije drag, ali ovaj put sam na njegovoj strani jer je igra nepoštena. To je kao da u natjecanju kažete najboljemu da malo uspori da bi drugi dobili lakšu priliku za pobjedu.

Potpis ;)
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.2.2009 22:18 (Danijel).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

@Danijel - Veliki potpis na sve rečeno.

Btw, razočaran sam ovime, Google je uvijek bio (barem javno) pošten igrač.

16 godina
neaktivan

Adobe radi na tome da svoje programe prilagodi linuxu,  Nekažem samo tako, rekao je jedan šef adobe-a.

17 godina

Šta fali IE i WMP-u???

Konfa: Phenom II x3 720BE@3,6GHz 1,45V/HD4870 512MB/ 2x2GB kingmax 800MHz / corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / Gigabyte MA 770-ds3 rev2.0/ logitech x-530, Samsung T220(s-panel) LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd) MSN- drazen016@net.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Veiliki Brate  u 90% slucajeva nije moguce izvaditi radio ali niti staviti drugo koje ti je omiljeno. Kod Microsofta isto tako nije moguce izvaditi IE ali komotno se moze postelati da nije default browser,instalirati drugi browser i zaboraviti na IE. U automobilima ovo nije tehnicki izvedivo.

Usporedbe uglavnom su bedaste pa tako i ova sa autima,auto radijama i browserima

Donekle mogu se sloziti da nije bilo u redu sto se IE nikako nije mogao maknuti sa Win 98...ali donekle. Neka pravila vaze za sve,neka ne ugraduju proklete browsere ili neka izgore.

Ako ovi iz Googlea misle da instaliram onaj njihovi info stealer grdno su se prevarili,gooogle update servis je vazda van a lepo sam mu kazao da ne ide. Safari? Zasto nesto sto je iz Applea mora i da bude dobro? Nije dovoljno da se prode samo ACID test

Ovom analogijom oni trebaju zabraniti Microsoftu i WMP,Mail (Out. Express),alate za video... i naravno GUI...on je znate "pokraden" od Applea

Neka MS dila samo kernel zbog mira u kuci.

"You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking." Dr. House
16 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Veiliki Brate  u 90% slucajeva nije moguce izvaditi radio ali niti staviti drugo koje ti je omiljeno. Kod Microsofta isto tako nije moguce izvaditi IE ali komotno se moze postelati da nije default browser,instalirati drugi browser i zaboraviti na IE. U automobilima ovo nije tehnicki izvedivo.

Usporedbe uglavnom su bedaste pa tako i ova sa autima,auto radijama i browserima

Donekle mogu se sloziti da nije bilo u redu sto se IE nikako nije mogao maknuti sa Win 98...ali donekle. Neka pravila vaze za sve,neka ne ugraduju proklete browsere ili neka izgore.

Ako ovi iz Googlea misle da instaliram onaj njihovi info stealer grdno su se prevarili,gooogle update servis je vazda van a lepo sam mu kazao da ne ide. Safari? Zasto nesto sto je iz Applea mora i da bude dobro? Nije dovoljno da se prode samo ACID test

Ovom analogijom oni trebaju zabraniti Microsoftu i WMP,Mail (Out. Express),alate za video... i naravno GUI...on je znate "pokraden" od Applea

Neka MS dila samo kernel zbog mira u kuci.

Slažem se ovim navedenim, no ovdi nije samo rijeć o Googleu, nego o Mozilli, Operi, i drugim preglednicima. Isto će biti i sa antivirusima za windowse, jer izgleda da će seven na neki način blokirati konkurentske antiviruse i dizati svoj gore. Nisam na strani antivirusa, jer meni su nepotrebni na linuxu, ali kažem, sve ide na tom smjeru. 

16 godina
neaktivan
Danijel kaže...

ms ima svoj os. ms ima svoje programe. ms ima pravo staviti svoje programe u svoj os.

nitko korisnike ne tjera da koriste microsoftove programe. ako ti se ne sviđa ie - instaliraj firefox, ne sviđa ti se wmp - instaliraj winamp, itd.

zapravo, nitko ljude ne tjera niti da koriste windowse uopće. kupi si komp bez os-a, platit ćeš manje i instaliraj linux na komp. ali to ljudi neće. zašto? zato jer je win pristupačniji, lakši i razumljiviji korisniku.

ako apple ima pravo u os x uvrstiti iTunes i Safari, čak i cijeli iLife - ima pravo i microsoft uvrstiti IE i WMP.

Pitam se što bi tek bilo da uvrste Office.

Nije Microsoft kriv što je popularan i što je monopolist. Krivi su drugi, zato jer nitko nije napravio os koji je spreman konkurirati Windowsima.

Linux nikad neće biti popularan. Zašto? Jer nema kvalitetan softver. Zašto Adobe ne proizvodi Photoshop za linux? Zato jer im se ne isplati.

Zaključak: Microsoft ima pravo staviti programe koje god hoće u njihov vlastiti sustav. Brane mu jer je monopolist. Da na svijetu postoji barem još jedan os koji se može mjeriti sa Windowsima, MS ne bi bio monopolist. Ljudi bi se polako prebacivali (pogledajte npr. IE i Firefox. Sve ih više odlazi na Firefox). I na kraju, nitko me ne tjera da koristim MS softver.

Pitam se što će biti sljedeće. Da uz Windowse mora dolaziti i cd od linuxa za svaki slučaj ukoliko bi netko htio.

To su gluposti. Svi su ljubomorni na MS i svi žele biti kao MS.

MS mi inače i nije drag, ali ovaj put sam na njegovoj strani jer je igra nepoštena. To je kao da u natjecanju kažete najboljemu da malo uspori da bi drugi dobili lakšu priliku za pobjedu.

Potpisujem sve rečeno.
Kalea.
17 godina
neaktivan
linuxuser kaže...
 Slažem se ovim navedenim, no ovdi nije samo rijeć o Googleu, nego o Mozilli, Operi, i drugim preglednicima. Isto će biti i sa antivirusima za windowse, jer izgleda da će seven na neki način blokirati konkurentske antiviruse i dizati svoj gore. Nisam na strani antivirusa, jer meni su nepotrebni na linuxu, ali kažem, sve ide na tom smjeru. 

Imam par pitanja:

1. Kako to IE blokira druge preglednike?
2. Što je "seven" i misliš li na Windowse 7?
3. Čitam li dobro što si ti tu napisao: ti misliš da će Windowsi 7 "blokirati konkurentske antiviruse..."?

Kriste. Svašta sam pročitao, ali...
LOL @ http://www.youtube.com/watch?v=Y_uCjnuY9D4
17 godina
Lazarus Long kaže...

Veiliki Brate  u 90% slucajeva nije moguce izvaditi radio ali niti staviti drugo koje ti je omiljeno...

Je, istina... Jbg, ja sam zapeo s autom iz 1991. pa nemam baš neki osjećaj =)

Ipak, stojim kod toga da ne vrijede ista pravila za firme koje drže više od nekog postotka tržišta. Pa svi znamo kako to izgleda na domaćem tržištu - bivši T-HT (danas razdvojen na T-Com i T-Mobile, svaki praktično monopolist u svom području), HEP (toplana, plinara, struja), ne znam sada, ali mislim da bi se dalo naći još toga... Uglavnom, pozicija monopolistu omogućava da nekorektnim poslovanjem koristi svoju poziciju kako bi onemogućio konkurentne proizvode.

U kontekstu Microsofta i IE-a, MS namjerno dijelove sistema čini ovisnima o IE-u kako bi se osigurao da mu konkurentni browseri ne mogu parirati. Tako se zapravo dijelovi IE-a učitavaju pri podizanju Windowsa. Ako želiš ukloniti IE sa svog sistema, ne možeš to učiniti. E sad - ne možeš niti neke druge servise, ali treba razumjeti da je podatak o korisnicima određenog web preglednika bitan faktor u borbi za određene dijelove tržišta.

Uzmimo za primjer - da na tržištu postoji samo IE, nema potrebe za poštivanjem W3C standarda. Ako se ne poštuje standard, onda MS može progurati što god želi pod podršku, pa se može recimo dogoditi i to da ne možeš postaviti web server na bilo kojem OS-u koji nije Microsoftov, napraviti web site sa bilo kojim softverom koji nije njihov i slično. Obzirom na današnju ovisnost suvremenog čovjeka o Internetu, to im osigurava dalji monopol na tržištu...

Daleko od toga da je Google nevinašce, dapače - meni se čine kao sekta, skoro kao mekovci i vjerujem da su i još gori. I naravno da svi žele doći u poziciju monopoliste (što Google i je, u svom segmentu). Ali ako uspiješ doći u tu poziciju, onda moraš poštivati i određene, specifične zahtjeve - konkurencija prije svega! Bez zdrave konkurencije nema inovacija, bez inovacija nema napretka, bez napretka nema potrebe za trgovinom, bez trgovine nema kapitalizma. A jednom kada kotač stane, svi su na gubitku.

Pa sjetite se svakog komentara na temu Nvidia-AMD(ATi) ili Intel-AMD - ako sve ostane na samo jednom igraču, skaču cijene i snižava se kvaliteta usluge. Unatoč Appleu i GNU/Linuxima, Microsoft je jedini relevantan igrač na tržištu desktop OS-ova. Go figure...
Pazi, gledam te!
17 godina
neaktivan

Ne vidim i dalje kako integrirani IE u bilo čemu sprečava ostale pretraživače?

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.2.2009 0:00 (naxeem).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
naxeem kaže...
Imam par pitanja:

3. Čitam li dobro što si ti tu napisao: ti misliš da će Windowsi 7 "blokirati konkurentske antiviruse..."?

1, Pa recimo, kada klikneš na neki link, onda će ti u nekim slučajevima prebaciti na IE, a ne na onaj preglednik na koji si podesio da ti bude glavni. 

2 Ajde ti napiši u google windows seven, baš me zanima sto će ti izbaciti ?

3 Zato što će biti ti alati od microsofta dobro integrirani u sustav i na neki način će blokirati, neče dati drugima punu fukcionalnost. Microsoft je taj koji zna kodove unutar windowsa a ne konkurencija.
17 godina
neaktivan

Stvarno su jalni. Čovjek ne može više ni sa vlastitim proizvodom raditi što hoće...

Sad se vidi tko ima komplekse od MS-a.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
linuxuser kaže...
naxeem kaže...
Imam par pitanja:

1, Pa recimo, kada klikneš na neki link, onda će ti u nekim slučajevima prebaciti na IE, a ne na onaj preglednik na koji si podesio da ti bude glavni. 

2 Ajde ti napiši u google windows seven, baš me zanima sto će ti izbaciti ?

3 Zato što će biti ti alati od microsofta dobro integrirani u sustav i na neki način će blokirati, neče dati drugima punu fukcionalnost. Microsoft je taj koji zna kodove unutar windowsa a ne konkurencija.
1. To mi se nikada nije dogodilo, a očito je da nije ni tebi (ipak si ti "linuxuser")
2. Izbacilo mi je ovo
3. ... omg ...

U svakom slučaju ti čestitam!
17 godina
neaktivan

Windows 7  ne blokira nijedan antivirusni program! Testirao sam vise njih i to vracajuci image sedmice nazad nanovo. Svi paketi koji su "...Internet Seucrity 2009 "  rade

Cinjenica broj 1   IE 8 je super,ostali (FF i Opera) nisu mu ni do koljena,iako osobno koristim Operu. FF i Opera ce morati ponuditi nesto vise od ovoga.Nekome ovo smeta!

Cinjenica broj 2   Brdo starih programa   radi ,prihvaca Vistine drivere,vec se naveliko stancaju teme i malo ovaj OS je labaviji u pogledu drivera za razliku od Viste

Manje bitna cinjenica :)

Uspelo mi je da pokrenem i igram moj omiljeni Colin McRae 2 i to vrlo uspesno na PC-u koji se dici za GF 7300 GT sa 256 RAM-a

"You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking." Dr. House

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Moć - Oni koji je imaju žele je zadržati, a oni koji je nemaju žele je dobiti. Inače u ovom slučaju potpuno podržavam Microsoft. Windowsi su njihov OS i imaju pravo trpati u njega što god žele.

FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 (1.8GHz) oc @ 2.5GHz; ASUS EN7300GT SILENT (400/800) oc @ 570/960; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17"; "Gravitacija je *učka"
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
naxeem kaže...

Izvadak iz tog članka, koji smatram bitnim ovdje:
"The Commission is concerned that through the tying, Microsoft shields Internet Explorer from head to head competition with other browsers which is detrimental to the pace of product innovation and to the quality of products which consumers ultimately obtain. In addition, the Commission is concerned that the ubiquity of Internet Explorer creates artificial incentives for content providers and software developers to design websites or software primarily for Internet Explorer which ultimately risks undermining competition and innovation in the provision of services to consumers."

E sad... Iskreno, nemam pojma temeljem kojeg zakona se ovo radi, ali zdrav razum ti nalaže - ako je netko monopolist na jednom tržištu i postoji mogućnost monopola na nekom drugom, onda djelovanje tog monopolista treba ograničiti. Pa što misliš, zašto su T-HT i HEP iz prethodnog primjera rastavljeni na više tvrtki? Zato što njihovo integrirano djelovanje na više područja stvara monopol koji koči čitavu zajednicu. Kako? Pa onako kako kaže citat gore...

To nisu stvari koje ćeš vidjeti na prvi pogled, ali pretpostavljam da imaš dovoljno godina da se sjećaš perioda nakon kraha Netscape browsera - Microsoft je konačno napravio solidan browser (trojku) i koristeći svoju poziciju na tržištu OS-a (dakle, monopol) postao i monopolist na području web browsera. Nakon toga je uslijedilo doba mraka za web developere, sve stranice su se radile u barem dvije varijante - IE i ostale. MS je radio sve da zaobiđe službene W3C standarde i koristi svoj designed for IE3, 4, 5, whatever... Pitaj samo nekog od starijih web developera kako je to tada izgledalo. Ne samo da MS otežava ostalim pretraživačima funkcionalnost - svi problemi koji su mogući su se zapravo već bili i dogodili.
Pazi, gledam te!
17 godina

A kad ce netko tuzit Google zbog monopola nad web trazilicom? Udio je presao 90% i nema tendenciju zaustavljanja. Vec i dan danas mnogi niti neznaju da postoje druge trazilice osim Googlea. Jedna trazilica ce ne samo smanjiti kvalitetu pretrage koju korisnici dobivaju, nego ce potencijalno unistiti i slobodu na internetu. Pitajte se samo koliki je udio stranica za koje znamo web adrese, a koliki udio nam google uvali sa svojom pretragom za koju on misli da su "prave" stranice...

edit:

Npr.  post od Naxeema iznad je najbolji primjer sto se dogadja... Jadan Naxeem zbog google-a vise niti nezna da windowsi 7 postoje. Ali zato ce sigurno kupit puno tuperware posudja Belji se

Think locally, act globally...
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.2.2009 8:21 (SupremeCommander).
17 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Windows 7  ne blokira nijedan antivirusni program! Testirao sam vise njih i to vracajuci image sedmice nazad nanovo. Svi paketi koji su "...Internet Seucrity 2009 "  rade

Cinjenica broj 1   IE 8 je super,ostali (FF i Opera) nisu mu ni do koljena,iako osobno koristim Operu. FF i Opera ce morati ponuditi nesto vise od ovoga.Nekome ovo smeta!

Pa normalno da ne blokira, ali nismo svi otkrili common sense, a moraš računati i na priče kojima neki linuxaši plaše djecu pred spavanje.
Ne bih se složio da mu nisu ni do koljena. IE8 je odličan browser s očajnom podrškom za spremanje lozinki, dobrim i brzim rendererom i nekim lošim ergonomskim sitnicama. Opera u najnovijoj verziji je fantastična, a koristi WebKit pa je praktički najbolji renderer na tržištu - obožavam Operu. FireFox je odličan što se tiče pouzdanosti sa spremljenim cookijima, lozinkama i najljepše mi sprema sadržaje formi. Chrome je brz, ali to je sve. Safari mi se ne sviđa jer mu ne vjerujem nekako, ne znam zašto.. (beta?).
Ja koristim najviše FireFox i to samo zbog jedne karakteristike: spremanje lozinki, utipkanih stvari u polja i historya u adresnoj traci.
IE koristim jer mi se čini da je najbrži od svih kod dizanja i otvaranja stranica.
scorpion667 kaže...

Moć - Oni koji je imaju žele je zadržati, a oni koji je nemaju žele je dobiti. Inače u ovom slučaju potpuno podržavam Microsoft. Windowsi su njihov OS i imaju pravo trpati u njega što god žele.

Upravo tako. Ako je tržište slobodno, onda je slobodno. Nije da IE smeta ikome.
Veliki Brat kaže...
naxeem kaže...

Izvadak iz tog članka, koji smatram bitnim ovdje:
"The Commission is concerned that through the tying, Microsoft shields Internet Explorer from head to head competition with other browsers which is detrimental to the pace of product innovation and to the quality of products which consumers ultimately obtain. In addition, the Commission is concerned that the ubiquity of Internet Explorer creates artificial incentives for content providers and software developers to design websites or software primarily for Internet Explorer which ultimately risks undermining competition and innovation in the provision of services to consumers."
< slurp >
To nisu stvari koje ćeš vidjeti na prvi pogled, ali pretpostavljam da imaš dovoljno godina da se sjećaš perioda nakon kraha Netscape browsera - Microsoft je konačno napravio solidan browser (trojku) i koristeći svoju poziciju na tržištu OS-a (dakle, monopol) postao i monopolist na području web browsera. Nakon toga je uslijedilo doba mraka za web developere, sve stranice su se radile u barem dvije varijante - IE i ostale. MS je radio sve da zaobiđe službene W3C standarde i koristi svoj designed for IE3, 4, 5, whatever... Pitaj samo nekog od starijih web developera kako je to tada izgledalo. Ne samo da MS otežava ostalim pretraživačima funkcionalnost - svi problemi koji su mogući su se zapravo već bili i dogodili.
Relativno sam mlad i nisam pisao za IE3,4?, ali jesam bio korisnik najviše tada na unixu i ranim Winsima jer sam se do početka devedesetih samo igrao. Jasno mi je da je bio nered, jasno mi je što je monopol, ali kako mi se čini IE danas ne smeta nikome, dapače, puše im za vratom. Čak većina razvija najprije za FireFox i prilagodbe radi za IE i ostale.
Ne vidim kako instalirani IE može spriječiti bilo kakav razvoj za drugi pretraživač? Čak je IE8 zapravo jedini browser dostupan isključivo na Windowsima i Mac-u...
SupremeCommander kaže...

A kad ce netko tuzit Google zbog monopola nad web trazilicom? Udio je presao 90% i nema tendenciju zaustavljanja. Vec i dan danas mnogi niti neznaju da postoje druge trazilice osim Googlea. Jedna trazilica ce ne samo smanjiti kvalitetu pretrage koju korisnici dobivaju, nego ce potencijalno unistiti i slobodu na internetu. Pitajte se samo koliki je udio stranica za koje znamo web adrese, a koliki udio nam google uvali sa svojom pretragom za koju on misli da su "prave" stranice...

edit:

Npr.  post od Naxeema iznad je najbolji primjer sto se dogadja... Jadan Naxeem zbog google-a vise niti nezna da windowsi 7 postoje. Ali zato ce sigurno kupit puno tuperware posudja Belji se

Upravo tako. Google je postao glagol u svim svjetskim jezicima. Zar to nije monopolističko ponašanje? Ne čini li to veću štetu Internetu, jezicima, korisnicima i razvoju te slobodi informacije nego bilo koji pretraživač? - "Google it, google it, google it..." - Eno, ja upisujem "Windows seven" i dobijem Tupperware web shop... Google je taj koji programira moje informacije, njihovu formu... on ima kontrolu neovisno kojim pretraživačem mu pristupam!
17 godina
Veliki Brat kaže...

Evo ja imam dovoljno godina, i sto je najvaznije u to vrijeme sam bio web developer i do tada zakleti korisnik Netscape browsera. I tada sa dogodilo sto...

Izasao je Dreamweaver i mogucnost izrade web stranica sa layerima koji su omogucavali jako puno korisnih stvari. ALI... Kada se stranica napravljena u Dreamweaveru na kojoj su layeri pokusala otvoriti u Netscapeu dobilo se nesto totalno neupotrebljivo. Jedini nacin da se ta stranica normalno koristi je bio IE3, sto me natjeralo da ga pocnem koristiti. Da li je shodno tome moje koristenje IEa kao primarnog browsera bilo uvjetovano time sto je IE bio sastavni dio Windowsa? Naravno da nije, presao sam na njega zato sto je jedina alternativa bila neupotrebljiva.

Da li cu ja preci na FF ili neki drugi browser zato sto on ima brdo mogucnosti koje IE nema ili zato sto IE nece biti dio OSa? Sigurno necu preci zato sto IE nece biti dio OSa, nego eventualno zato sto FF ima puno mogucnosti koje IE nema. A sada se otvara drugo pitanje, po cemu je to FF bogatiji mogucnostima od IEa? Odgovor, po stvarima koje mu daju pluginovi i exstenzije. Iskreno govoreci, nakon inicijalne instalacije, meni je IE puno prakticniji od FFa. Uzmimo za primjer samo baratanje tabovima i favoritima koje je u IEu rijeseno puno bolje. Da bi u FFu to bilo na zadovoljavajucem nivou potrebno je skinuti instalirati i podesiti 2 dodatka...

Priznajem da je FF "sigurniji", ali to je samo zato sto IE jos uvijek drzi najveci dio trzista browsera. Onoga trena kada FF (ili neki drugi browser) postane dominantan najveci dio virusa ce koristiti rupe u njemu i tada ce odjednom, gle cuda, IE biti sigurniji nego FF (ili taj drugi browser).

A moram se osvrnuti i na genijaca koji je napisao da u Win 7 nece raditi antivirusi ostalih proizvodjaca jer ce se forsirati MS rjesenje. Ja koristim Win 7 kao primarni browser i na njemu mi najnormalnije radi NOD 32.
Failure is allways an option...
17 godina
neaktivan
zbuzanic kaže...

Za neuke IE je božanska stvar sa visina. Točka.

ni u kom slučaju. Neka postoji IE tek toliko da otvorim web i skinem sebi omiljeni PORTABLE Firefox na USB disk ;P

da, IE je integriran na brdo mjesta s windozama. i pun je rupa. istina, slazem se.
nisam "newb", ali koristim IE i nemam uopce problema s njim (ne klikam na sve moguce i nemoguce stranice i jednostavno da izazivam "vraga"). oduvijek ga koristim i do sada sam samo dva puta popusio virus, i to znajuci za to, posto te neke stranice (khm khm) nisu dopustale pristup s dignutim firewallom tj. blokirani tim-i-tim portom ;)

uostalom.. FF ti nije bas previse od pomoci ako sastrane nemas neki kvalitetan AV program s dobrom real time detekcijom i naravno, neizbjeznim, kvalitetnim firewallom.
MS bi trebao staviti jednu lijepu remove tipku kraj njega, to da. iako bi to bilo samo mazanje ociju posto je svugdje :)
a ideja da idu dodatni CD-ovi ili nesto tako.. debilana totalna.. trosak - ekonomski, ekoloski. bezveze. svi koji zele neki drugi browser skinu si ga. i gotovo.
jedan prosjecni korisnik zeli, kad kupi racunalo, imati sve sto mu je potrebno da se igra, malo nesto tipka i surfa. a sad ako za to mora izvoditi citav niz, za njega kompliciranih, radnji .. hebiga. katastrofa.
kao sto su neki ovdje i primjetili.. onda bi lagano sutra mogli krenuti na izbacivanje wordpada, kalkulatora, painta etc :) zapravo.. i samoga explorera: "imam windows commander" LoL
i ne.. nisi me nimalo razljutio.. samo nasmijao :)
Reg: But apart from the sanitation, the medicine, education, wine, public order, irrigation, roads, the fresh-water system, and public health, what have the Romans ever done for us? Xerxes: Brought peace? Reg: Oh, pea-- Shut up!
16 godina
neaktivan

Nek dođe neki alat za programiranje i upute kako napraviti browser. Onda odeš u router, postaviš sve, odeš zatim do FF i skineš ga.

Creative solutions by me. Poljubac kissy kissy

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me... I'm floatin free on the highway, formulatin plans...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Još nitko od ovih "rupaša" konkretno da kaže koje su to rupe kojih je IE pun? - Svaka druga parola glasi "..., a IE je pun rupa" - draga gospodo kakvih to rupa? Konkretno? Kao što možemo reći da konkretno IE6 ima šugavu koncepciju paddinga, da FF ima ponekad očajno spor renderer, da zna zablokirati, da je Chrome neupotrebljiv jer je lutrija hoće li otvoriti ili neće adresu, tako možemo reći i kakve to IE rupe ima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja sam za to da bude IE dio Windowsa, jer

OS mora imati sva programska riješenja kao dio sebe.

CoolIma već Linux sa Firefoxom!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nek M$ slipstreama IE,Firefox,Operu i ostale web preglednikeCool

World championships:7,GP started:250,GP wins:91,Podium finishes:154,Pole positions:68,Fastest laps:76,Points:1,369

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice