Google konačno šalje Gmail u mirovinu?

poruka: 44
|
čitano: 9.046
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Google konačno šalje Gmail u mirovinu?".
10 godina
protjeran
Re: Google konačno šalje Gmail u mirovinu?
Envy kaže...
overhaul kaže...
* * *

hvala na previewu:)
A čuj, ja to vidim kao googleovo farbanje tunela. Samo kaj oni farbaju sa svojim novcima, između ostaloga i kako bi imali manji porez na kapitalnu dobit, gdje god ga prijavljuju. Negdje u irskom poštanskom sandučiću ili kajmanskim otocima. Jednostavno su previše narasli ljudstvom (jer SVAKA birokracija nezadrživo biološki voli rasti ako ima plodno tlo - manjak kontrole i višak para) i treba smislit posel za sve te ljude. Kako imaju para, a njihov čuveni brainstorming sa hipsterima već godinama nije smislio ništa što bi se primilo i zaradilo novce (ne računam kupovanje drugih firmi i proizvoda), na nekom brainstormingu su se redom sjetili "ajmo pogledat kaj nam je od projekata najstarije, pa da to izmjenimo" I tako, prvo je na red došla tražilica. U nju se nisu usudili dirati jer im je priskrbila svo to bogatstvo, pa su samo "dizajnerima" dali mjesece da dr*aju po dizajnu onih famoznih 6 slova. Pa su si rinejmali cijelu firmu. Nazvali ju analfbeta. Da nebi ispalo da se još uvijek sve šverca u vlakiću iza Google tražilice (što je dobrim dijelom tako), nego eto sad je gugl fol samo jedan od projekata alfabete. Da ne duljim, nakon ubijanja ( po meni boljeg) gtalka i zamjene sa Hangoutsima i neznam čega sve ne, sad je na redu mejl. Uskoro možda i Android OS zamijene nekim novim fensi ChromeBugOS.om

Ne vidjeh kada sam dole pisao post ovaj tvoj, ali potpisujem sav tekst. Prvo par pixela pomjereneno na nekom od slova na Googlu pa onda cijeli font (koji mi je smeće).

Furaju se da su Green osvješteni a u stvari nakon što je Google izašao ana burzu kupli su si (ona dvojica) 747 čisto da imaju za zabave kada idu preko okeanski.

Sve što je tražilo pozivnice - i propalo je: The Wave, Hangouts, G+ (totalno suprotna politika od facebooka koja vas vuče za rukav da otvorite račun).

Kemijanje (kako bi to iHush rekao) po verzijama Androida, 5 godina se čeka da se sa 2.3 dođe do 4.0 a onda u roku od godine do 6.0 verzije. Verzija je ne bitna ali bitan sam broj da dostigne verziju broja iOS....

Google shame on you!

Da sumiramo smetaju te pixeli, fontovi, pozivnice i redni brojevi verzija OSa. Gmail je na pocetku isto zahtjevao pozivnice pa nije propao.

Iako Gmail ima dosta nedostataka konkretne nisi spomenuo. Uvijek mozes kao i kolega da se prebacis na bratski mail.ru. A ako mailovi budu kasnili par dana nema veze bit u sinkronizaciji sa bugom.

17 godina
neaktivan

Osobno ionako koristim Inbox od početka (preko godinu dana) i već sam se skroz naviknuo na njega.

Pretraživanje je super, bilo po riječima ili po osobama, grupiranje mailova također. 

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Magnolia_fan kaže...
* * *

Da sumiramo smetaju te pixeli, fontovi, pozivnice i redni brojevi verzija OSa. Gmail je na pocetku isto zahtjevao pozivnice pa nije propao.

* * *

Nemam razloga da se prebacujem jer imam i Googlov i Microsoftov e-mail (o e-mail klijentima da ne govorim) te korporacijski mail. Ti si naveo jedan primjer a ja sam naveo 5 koji u Googlu nije profunkcinirao. I nisam rekao da mi išta smeta nego da se slažem sa overhaulovim tekstom u potpunosti.

Googlov slogan (o je li sada Googlov ili Alfabetov, dobro pitanje) je Don't be evil, a daleko su od tod slogana.

17 godina
Magnolia_fan kaže...

Iako Gmail ima dosta nedostataka konkretne nisi spomenuo. Uvijek mozes kao i kolega da se prebacis na bratski mail.ru. A ako mailovi budu kasnili par dana nema veze bit u sinkronizaciji sa bugom.

Kada je izašao 2004., gmail je bio revolucija. Nitko nije prije njih ponudio takvu web integraciju i tadašnjih enormnih Gigabajt prostora i tako jednostavni pregled s bilo kojeg mjesta/klijenta. Konkurentni Yahoo Mail i Hotmail bili su u to doba ekstremno sporog sučelja koje je bilo u običnom HTML-u, sa gotovo bilo kojom akcijom se moralo čekati da se reloada mail server. Besplatni mailovi su tada imali max 5-10 megabajta prostora. Meni je plaćeni mail u t-coma davao 20 megabajta. Ovi gigabajt. Zato su pozivnice djelovale. Morali su podijeliti pozivnice jer inicijalno nisu imali dovoljno servera ni prostora. Prvih 1000 ljudi sa pozivnicama posluživalo je par stotina starih pentium3 kanti, dok se firma nije snašla i sinkronizirala sa ovih tisuću koji su polako ispokapali pozivnice ostalima. Danas takvu foru nemogu prodavati. Inbox nije nikakva revolucija.
evo priče o gmailu:
http://time.com/43263/gmail-10th-anniversary/

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.12.2015 2:13 (overhaul).
17 godina
neaktivan

kad netko načini nešto dobro (s korisničkog motrišta) i narod se na to navikne kao takvo (g-mail, win7 itd.), onda se brže-bolje netko domisli to sjebat nekakvim "inovacijama". ne dam g-mail. ima sasvim ok "sučelje", najbolji filtar spama u 4 svemira i najviše prostora za pohranu. život damo - g-mail ne damo! 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina

Koji je problem s tim gmailom da ga se na toliku silu želi zamjeniti? Meni je stvarno dobar kakav je, ne znam što više očekivati od nekakvog mail servisa...

Burek s mesom

4 0 hvala 0
16 godina
KKristijan kaže...

Koji je problem s tim gmailom da ga se na toliku silu želi zamjeniti? Meni je stvarno dobar kakav je, ne znam što više očekivati od nekakvog mail servisa...

Jedini problem koji vidim u ovoj priči je "Forbes" - sinonim površnosti & gluposti u izvještavanju.

Ne bih im vjerovao ni na koja mjesta stavljaju zareze u rečenicama...

16 godina
overhaul kaže...
Magnolia_fan kaže...

Kada je izašao 2004., gmail je bio revolucija. Nitko nije prije njih ponudio takvu web integraciju i tadašnjih enormnih Gigabajt prostora i tako jednostavni pregled s bilo kojeg mjesta/klijenta. Konkurentni Yahoo Mail i Hotmail bili su u to doba ekstremno sporog sučelja koje je bilo u običnom HTML-u, sa gotovo bilo kojom akcijom se moralo čekati da se reloada mail server. Besplatni mailovi su tada imali max 5-10 megabajta prostora. Meni je plaćeni mail u t-coma davao 20 megabajta. Ovi gigabajt. Zato su pozivnice djelovale. Morali su podijeliti pozivnice jer inicijalno nisu imali dovoljno servera ni prostora. Prvih 1000 ljudi sa pozivnicama posluživalo je par stotina starih pentium3 kanti, dok se firma nije snašla i sinkronizirala sa ovih tisuću koji su polako ispokapali pozivnice ostalima. Danas takvu foru nemogu prodavati. Inbox nije nikakva revolucija.
evo priče o gmailu:
http://time.com/43263/gmail-10th-anniversary/

Sjećam se kao juče i među prvim sam dobio pozivnicu (ili ako se ne varam nije bilo pozivnica za prve korisnike). Sorry jeste jer vi ste imali mislim 50 da dalje dijelite.

I da svi smo se čudili enormnom prostoru od 1 GB (kasnije su se pojavile prve Cloud aplikacije da se u Gmail koristi kao pohrana za podatke pa je to Google brže bolje ukinuo) ali ja sam sasvim jasno to obrazložio: lako je dati 1 GB prostora kada znate da taj prostor koristi 0.01% ljudi Gmaila, za sve ostale ne mogu popuniti niti 50 MB, ali da su svi počeli da pune Gmail sa 1GB prostora.. kako bi se to počelo da reže.

Ista stvar se dešava sa OneDrive (znam lika koji je na Office 365 prtplati i ima doslovce Unlimitet i popunio je utrkama Formule jedan 360 TB (Tera gospodo ne Giga, nema greške) prostora. Moje oči nisu to mogle da vjeruju, ali on je jedan od milion, a da milion ljudi popuni samo 1 TB OneDrive ja misim to bi bilo 1 PetaBayt prostora a ne vjerujem da postoji takav data cetar u sivjetu. Uglavom da se progooglat.

17 godina
neaktivan

Osobno Inbox doživljavam kao krnju verziju e-maila.

Možda ga nisam dovoljno duboko istražio (a nisam), ali po onom što sam vidio ne nudi mi toliku fleksibilnost kao klasičan Gmail. Nema šanse da se na to prebacim ako ne moram.

Samo primjer stvari koja mi fali - drugačiji potpis za svaki mail koji koristim.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Osobno Inbox doživljavam kao krnju verziju e-maila.

Možda ga nisam dovoljno duboko istražio (a nisam), ali po onom što sam vidio ne nudi mi toliku fleksibilnost kao klasičan Gmail. Nema šanse da se na to prebacim ako ne moram.

Samo primjer stvari koja mi fali - drugačiji potpis za svaki mail koji koristim.

Vjeruj mi nudi i više od klasičnog maila, samo treba znati koristiti ;) 

Sve se svodi na vrlo lako grupiranje mailova i manipulaciju statusima pojedinih stavaka, uz dosta intuitivne koncepte (ufuraš se unutar dan, dva..).

Lijep pozdrav ;)
17 godina
neaktivan

A što je s tim potpisima?
Nisam našao mogućnost ubacivanja drugačijeg ovisno o tome s kojeg maila šaljem poruku...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mislim sve ok, al zake ne ostaviti izbor, os gmail il inbox.. Meni je gmail zakon, minimala i jednostavan, nemam potrebu za inboxom.. Al to sam samo ja.. :P

0 0 hvala 0
14 godina
bones1802 kaže...
Mislim sve ok, al zake ne ostaviti izbor, os gmail il inbox.. Meni je gmail zakon, minimala i jednostavan, nemam potrebu za inboxom.. Al to sam samo ja.. :P

Pa i imas izbor, ali vise klikova dobijes ako napises da se Gmail gasi.

WordPress ❤
16 godina
OriginalEXE kaže...
bones1802 kaže...

Pa i imas izbor, ali vise klikova dobijes ako napises da se Gmail gasi.

.. i u podnaslovu, da se ipak ne gasi. :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice