Fiberland iz HT-a

poruka: 73
|
čitano: 26.188
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Fiberland iz HT-a".
17 godina
Fiberland iz HT-a

jutros me probudila strasna buka -> ljudi iz t-coma postavljaju optiku po zgradi!!!!!

unatoc ogromnom pesimizmu prema ovoj temi i najavi g. mudrinica, JAKO sam se razveselio... josa samo da i cijene budu OK.....

jjuuuhhhuuuuu.....

radi se o novom zagrebu (blizina hg spota)....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Fiberland iz HT-a

Kod mene u ulici po sahtovima postavljaju optiku.... e sad pitanje kad to sve postave kolko im treba da idu pitat po zgradama tko to hoce a tko ne??? Ja bi da meni u stan to postave ali ne znam kak to ide... jer ih treba nazvati i reci da si zainteresiran ili kaj???

E da i imam pitanje kakvi trebajiu routeri za optiku???

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.12.2009 19:48 (Makavelii).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Fiberland iz HT-a

ima li kakvih novih saznanja kako ovo napreduje?

VITIS NEMO SINE NASCITUR - Nitko nije rodjen da ne pogrjesi.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Fiberland iz HT-a

Kod mene su već stavili kablove i rekli su da če ih doć spojit u 10-11 mjesecu a nisu još došli.

Some peoples tells me that i need help some people can fuck up and go to hell.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Fiberland iz HT-a

koliko sam ja cuo u t-comu je već oko 10 000 korisnika spojeno na optiku koji su bili u pilot projektu a sta se tice spajanja krajnjih korisnika na optičke kabele će bit malo teže jer moraju centrale prilagodit za optiku, a sta se tice opreme sve se dobije od t-coma i jos dobijes ak imas internet 1 ili 2 mjeseca fleta ili vec neku drugu pogodnost ak pređeš na optiku, a sta se tice drugih providera nek naprave svoju mrežu pa nek se onda hvale brzinama i svim tim, lako se nekom prikrpeljit i sisat krv, to je odavno poznato....Kad su tak super sta oni nisu onda uveli internet korisnicima koji ne mogu imat t-comov internet (oni nebu ni za 20 godina dosli tamo di je t-com).... Problem lezi u politici nase lijepe di svako gleda zgrnut pare a puk nek bira nove lopove i tako to sve ide u zacarani krug.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.1.2010 15:09 (m4c0r4k).

2 0 hvala 0
16 godina
RE: Fiberland iz HT-a
m4c0r4k kaže...

koliko sam ja cuo u t-comu je već oko 10 000 korisnika spojeno na optiku koji su bili u pilot projektu a sta se tice spajanja krajnjih korisnika na optičke kabele će bit malo teže jer moraju centrale prilagodit za optiku, a sta se tice opreme sve se dobije od t-coma i jos dobijes ak imas internet 1 ili 2 mjeseca fleta ili vec neku drugu pogodnost ak pređeš na optiku, a sta se tice drugih providera nek naprave svoju mrežu pa nek se onda hvale brzinama i svim tim, lako se nekom prikrpeljit i sisat krv, to je odavno poznato....Kad su tak super sta oni nisu onda uveli internet korisnicima koji ne mogu imat t-comov internet (oni nebu ni za 20 godina dosli tamo di je t-com).... Problem lezi u politici nase lijepe di svako gleda zgrnut pare a puk nek bira nove lopove i tako to sve ide u zacarani krug.

Ma svi znamo da je većina poslovnih korisnika na optici kod T-Coma tako da su već pripremljeni no pitanje je samo kada će biti komercijalna usluga dostupna (pa makar i samo u gradovima).

Einsteine, da ti olakšam teoriju: samo za svemir postoji vjerojatnost da nije bezgraničan
17 godina
neaktivan
RE: Optički vodovi do kućnih korisnika
Pačo kaže...

radim u firmi koja postavlja optičke kablove..radimo u istri...i trenutno radimo u puli.....znači po dvije niti u stan...jedna za rad...jedna rezerva

Pačo to nije točno!!!!!Najmanje 2 optička kabela su potrebna!!!!Nema tu nikakve rezaervne niti!!!!Jedan optički kabel(nit) je za Rx(download)a drugi za Tx(upload).Optički kabel prenosi fotone jednosmjerno i za xDSL liniju najmanje treba 2 optička kabela!!!!!!U početnoj fazi DTK je planirao hibridnu vezu gdje bi download prolazio kroz optičku infrastrukturu dok bi upload mogao biti dial-up modemom,xdsl modemom ili wi-fi modemom što nikako nebi donelo simetričnu vezu krajnjim korisnicima.Sva sreća da je odlučeno sprovoditi punu optičku infrastrukturu i što se pazi na buduće zahtjeve tržišta(krajnjih korisnika)Postojeća oprema na strani korisnika(hardware) ostaje ista ako podržava ADSL+ protokol a što točno treba dato je u specifikaciji međunarodne telekomunikacijske asocijacije na linku http://en.wikipedia.org/wiki/Wavelength-division_multiplexing

dasHHa
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.1.2010 17:36 (dasHHa).
17 godina
neaktivan
Fiberland iz HT-a

ok...kuzim sve oko optike al zanima me kada ce bit dostupno nama obicnim korisnicima???? cca???

VITIS NEMO SINE NASCITUR - Nitko nije rodjen da ne pogrjesi.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Otvori firmu na adresu gdje želiš optiku i brzo budeš dobio!!!:-D
dasHHa
17 godina

Eee ja je imam, kome se treba obratit? :D

17 godina
neaktivan
Opti kaže...

Eee ja je imam, kome se treba obratit? :D

T-com 0800-9100

dasHHa
17 godina
neaktivan

točno tako. zeznuo sam. ali stavlja se i optički spliter u izvodni ormarić u zgradi. jedna nit dođe i može se djeliti i na 12 niti za korisnike.

samo informacija.... t-com zaustavio projekte po puli do daljnjega...kriza...

Diritor je lipo reka pali smo na dno homo si skupa na BIRO.
17 godina
neaktivan
Pačo kaže...

točno tako. zeznuo sam. ali stavlja se i optički spliter u izvodni ormarić u zgradi. jedna nit dođe i može se djeliti i na 12 niti za korisnike.

samo informacija.... t-com zaustavio projekte po puli do daljnjega...kriza...

Hvala na informacijama iz prve ruke.:))))....Kako izgleda uskoro cijela drzava ima da stane.Ne bude ovo jos dugo ovako.:((((((

dasHHa
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice