Dobre vijesti s ISSCC-a za AMD

poruka: 39
|
čitano: 5.890
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Dobre vijesti s ISSCC-a za AMD".
13 godina
Re: Dobre vijesti s ISSCC-a za AMD

Na toj socijali (moj pc) renderiraš? Ti to onda nešto u kućnoj radinosti, ili živiš od toga?

Da, simuliram i renderam upravo na tom pc-u, ne vidim problem.

Naravno da ne živim od toga, dug je put do toga...

Nisam još niti obrazovanje završio, sve što znam iz modeliranja, simuliranja, compositinga naučio sam (i učim) u slobodno vrijeme.

17 godina
odjavljen
Cromaki kaže...

Na toj socijali (moj pc) renderiraš? Ti to onda nešto u kućnoj radinosti, ili živiš od toga?

Da, simuliram i renderam upravo na tom pc-u, ne vidim problem.

Naravno da ne živim od toga, dug je put do toga...

Nisam još niti obrazovanje završio, sve što znam iz modeliranja, simuliranja, compositinga naučio sam (i učim) u slobodno vrijeme.

I mislio sam si pa malo podjebavam. Jer većina koja živi od toga ipak to radi na i7/xeon radnim stanicama. S razlogom...

Freak Show Inc.
17 godina

I mislio sam si pa malo podjebavam. Jer većina koja živi od toga ipak to radi na i7/xeon radnim stanicama. S razlogom...

Razlozi su? Zašto AMD proc nebi mogao napraviti profi posao kao i7/Xeon?

Daj mi svoj mozak na dva sata i više nikad nećeš biti isti
15 godina
neaktivan
fredii kaže...

Razlozi su? Zašto AMD proc nebi mogao napraviti profi posao kao i7/Xeon?

Vrijeme. I kakav relativno prastari celeron bi to obavio samo je pitanje bi li to dozivio.

Iako ne vidim zasto ne pocet s budget konfiguracijom za profesionalnu upotrijebu pa kad se

nakupi nesto love ulozit u nesto brze

mojpismonosa
15 godina

pročitajte malo bolje moj post: DIŠU, u smislu lakšeg prebacivanja između aplikacija i izvršavanja istih...

drugo, trenutno na poslu (SolidWorks) JA sam odlučio da je standard radnih stanica Z97 ploča, vodeno hlađenje i i5-4690K nafrljen na 4,5 GHz...

JA sam svjestan velike Intelove premoći, jer rečeni softver boli kita za x jezgara, njemu treba takt, kao i uostalom velikoj većini igara...

ali isto tako, do prije 3 g. se taj isti SolidWorks, vrtio na Phenomima 1090T i radio je, hvala na pitanju, vrlo dobro, sad radi bolje, ali tu su i SSDovi dali obol...

a i dalje tvrdim, AMD barata bolje u paralelnom izvršavanju više svakodnevnih operacija/programa - ne rendanju (iako je i tu Intel tek u zadnje 2 generacije napravio strahovit skok, a dotada je Phenomovih 6 jezgara naspram C2D Quadova itekako držalo korak, a i vodilo) unutar ISTOG programa koje je optimizirano za višejezgrene CPUove

također u hrpi jeftinih strojeva AMD bolje radi, responzivniji je od Intela istog cjenovnog ranga...

koristimo kao osnovne, mini PCe, Lenovo Q190 koji radi OK, prije toga je bio Q180 (Atom D2700 + Radeon 6450 s vlastitih 512 MB) koji nije ni do koljena Foxconnima nt-A3500 s AMD E-350 procom i integriranom grafikom, a koji su bili oko 20-25% jeftiniji od Lenova...

Danas za 1200 kn složite AMD A1 makinicu koja je dosta za sve Office/multimedijalne  namjene u Windows okruženju

Ju je je? Je ju je!
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.2.2015 7:42 (Stric_Jura).
17 godina
odjavljen
Dobre vijesti s ISSCC-a za AMD

Pročitao sam opet, sa puno pažnje. Još uvijek piše "zajapureni BF4 klinci".

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Stric_Jura kaže...

pročitajte malo bolje moj post: DIŠU, u smislu lakšeg prebacivanja između aplikacija i izvršavanja istih...

drugo, trenutno na poslu (SolidWorks) JA sam odlučio da je standard radnih stanica Z97 ploča, vodeno hlađenje i i5-4690K nafrljen na 4,5 GHz...

JA sam svjestan velike Intelove premoći, jer rečeni softver boli kita za x jezgara, njemu treba takt, kao i uostalom velikoj većini igara...

ali isto tako, do prije 3 g. se taj isti SolidWorks, vrtio na Phenomima 1090T i radio je, hvala na pitanju, vrlo dobro, sad radi bolje, ali tu su i SSDovi dali obol...

a i dalje tvrdim, AMD barata bolje u paralelnom izvršavanju više svakodnevnih operacija/programa - ne rendanju (iako je i tu Intel tek u zadnje 2 generacije napravio strahovit skok, a dotada je Phenomovih 6 jezgara naspram C2D Quadova itekako držalo korak, a i vodilo) unutar ISTOG programa koje je optimizirano za višejezgrene CPUove

također u hrpi jeftinih strojeva AMD bolje radi, responzivniji je od Intela istog cjenovnog ranga...

koristimo kao osnovne, mini PCe, Lenovo Q190 koji radi OK, prije toga je bio Q180 (Atom D2700 + Radeon 6450 s vlastitih 512 MB) koji nije ni do koljena Foxconnima nt-A3500 s AMD E-350 procom i integriranom grafikom, a koji su bili oko 20-25% jeftiniji od Lenova...

Danas za 1200 kn složite AMD A1 makinicu koja je dosta za sve Office/multimedijalne  namjene u Windows okruženju

Stil pisanja ti je kao da si direktor holdinga :)

*dobitnik i7-4790K!, battlelog: B4stardo_CRO
15 godina
Bastardo kaže...
Stric_Jura kaže...

Stil pisanja ti je kao da si direktor holdinga :)

Nećemo se vrijeđati... ;-)

samo sam naglasio  da sam itekako svjestan Intelove premoći u nekim segmentima, koji se poklapaju glede u svezi informatičkih zahtjeva u mojem SOUR-u (xexexe)

pa neću sad forsat AMD kad Intel daje više (uračunata je i viša cijena - usput, digli su cijenu 400-500 kn za rečeni i5 u odnosu na srpanj 2014. kad sam zadnju rundu uzimao) a to treba ljudima u firmi...

Ju je je? Je ju je!
17 godina
odjavljen
Stric_Jura kaže...
...

Okrećeš ti priču polako kolega. Još koji post i smijat ćeš se ovima koji imaju AMD kante i govoriti im pogrdne riječi. Drago mi je da smo ti otvorili oči...

Mene ako se sete na dan bezbednosti, sete se, ako se ne sete nikom ništa, to je bila moja dužnost, da radim...Najveće zadovoljstvo biće mi misao da sam jednog čoveka izveo na pravi put.

Freak Show Inc.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice