Chromebook jede tržište u USA. Ušli u skolstvo. Baterija traje 'cijeli dan', uskoro će raditi svih milijun aplikacija s Playa. 2016 se prodalo više ChromeOS uređaja od macOS uređaja
MS može samo svirati 'Uzalud vam trud svirači' u ovom slučaju i gledati kako Google preuzima low-desktop tržište ispod 250$. Asus Flip C100' je trenutno hit za zamijeniti tablet i nezahtjevni laptop. Sve aplikacije koje imaš kupljene na Androidu, koristiš na Chromebooku. S čim počinješ na Win10Cloudu? Jedino su bitne aplikacije i cijena. Kod MS-a to bi bila Office365 mašina sa upola manjim trajanjem baterije.
za oko 400 kn više dobiješ asus transformer book t100-tam s potpuno funkcionalnim windowsom 10. možeš i na njega spojiti tipkovnicu, miš i televizor ili monitor te ga koristiti kao desktop računalo. sve aplikacije na njemu rade bez štekanja, tj. radi još i bolje od klasičnih laptopa s i3 procesorom (misli se na svakodnevni rad: surfanje, office i sl.) jer umjesto hdd-a ima flash memoriju koja je brža. i uz to baterija traje 11 sati
Za te pare, a ovdje piše da košta 2,999 kn , mogu uzeti 'pravi' laptop s Intelovim 3825U i 4GB za 2,139 kn :) Čisto ne vjerujem da može konkurirati Chromebooku s baterijom, a i da radi potpuno funkcionalno s 2GB RAM-a, također bi uzeo s rezervom. Također, odbija me pomisao da po kući moram tražit miš i tipkovnicu svako malo. Navikao sam na touchpad.
Chromebook uzimaš kao drugo 'konzumersko' računalo i tu punokrvni Windowsi za pokretanje npr. Officea ili nekih sličnih punokrvnih programa nema smisla. Al ovo što MS sada kao nudi da konkurira Google Play aplikacijama je smiješno.
bio je 2200 kn u linksu. vjeruj da radi jer ga imam doma. baterija traje kako je deklarirano, a nigdje ne piše da moraš koristiti dodatnu tipkovnicu i miš. vjeruj da nema te operacije koju nije mogao odraditi (photoshop, kodiranje, office, full hd video...), a ne šteka niti malo i vjeruj da je rad na njemu daleko ugodniji nego na nekim laptopima s i3 procesorom koje sam isprobao. po meni bi u sve nove laptope trebalo ugrađivati ssd jer stvarno se razlika osjeti. probao sam desetak laptopa s i3 procesorom i svi oni štekaju kod multitaskinga jer ih usporava hdd dok ovaj s atomom i 2gb rama radi bolje.