Cloud verzija Windowsa 10 dospjela u javnost

poruka: 40
|
čitano: 6.724
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Cloud verzija Windowsa 10 dospjela u javnost".
15 godina
Re: Cloud verzija Windowsa 10 dospjela u javnost
hrvooje kaže...
tenac kaže...
hrvooje kaže...

Chromebook jede tržište u USA. Ušli u skolstvo. Baterija traje 'cijeli dan', uskoro će raditi svih milijun aplikacija s Playa. 2016 se prodalo više ChromeOS uređaja od macOS uređaja

MS može samo svirati 'Uzalud vam trud svirači' u ovom slučaju i gledati kako Google preuzima low-desktop tržište ispod 250$. Asus Flip C100' je trenutno hit za zamijeniti tablet i nezahtjevni laptop. Sve aplikacije koje imaš kupljene na Androidu, koristiš na Chromebooku. S čim počinješ na Win10Cloudu? Jedino su bitne aplikacije i cijena. Kod MS-a to bi bila Office365 mašina sa upola manjim trajanjem baterije. 

za oko 400 kn više dobiješ asus transformer book t100-tam s potpuno funkcionalnim windowsom 10. možeš i na njega spojiti tipkovnicu, miš i televizor ili monitor te ga koristiti kao desktop računalo. sve aplikacije na njemu rade bez štekanja, tj. radi još i bolje od klasičnih laptopa s i3 procesorom (misli se na svakodnevni rad: surfanje, office i sl.) jer umjesto hdd-a ima flash memoriju koja je brža. i uz to baterija traje 11 sati

Za te pare, a ovdje piše da košta 2,999 kn , mogu uzeti 'pravi' laptop s Intelovim 3825U i 4GB za 2,139 kn :) Čisto ne vjerujem da može konkurirati Chromebooku s baterijom, a i da radi potpuno funkcionalno s 2GB RAM-a, također bi uzeo s rezervom. Također, odbija me pomisao da po kući moram tražit miš i tipkovnicu svako malo. Navikao sam na touchpad.

Chromebook uzimaš kao drugo 'konzumersko' računalo i tu punokrvni Windowsi za pokretanje npr. Officea ili nekih sličnih punokrvnih programa nema smisla. Al ovo što MS sada kao nudi da konkurira Google Play aplikacijama je smiješno.

bio je 2200 kn u linksu. vjeruj da radi jer ga imam doma. baterija traje kako je deklarirano, a nigdje ne piše da moraš koristiti dodatnu tipkovnicu i miš. vjeruj da nema te operacije koju nije mogao odraditi (photoshop, kodiranje, office, full hd video...), a ne šteka niti malo i vjeruj da je rad na njemu daleko ugodniji nego na nekim laptopima s i3 procesorom koje sam isprobao. po meni bi u sve nove laptope trebalo ugrađivati ssd jer stvarno se razlika osjeti. probao sam desetak laptopa s i3 procesorom i svi oni štekaju kod multitaskinga jer ih usporava hdd dok ovaj s atomom i 2gb rama radi bolje.

nemam za potpis
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.2.2017 8:22 (tenac).
15 godina

@ southy

Očito nisi upoznat s npr. Chromebook-ok, kada se pitaš "tko bi to kupiuo".

Evo da te malo upoznamo sa temom i brojkama koje se odnose na Chrome OS (moj copy/paste od prije par dana tj. kada smo pričali o istome):

Random podatak iz 2015.:

" So far this year, Google's Chromebooks make up 4.4 million of the 8.9 million devices sold to schools and school districts K-12. Put another way, every school day 30,000 new Chromebooks are activated in schools.".

Idemo u 2016.:

https://www.google.hr/amp/www.theverge.com/platform/amp/2016/5/19/11711714/chromebooks-outsold-macs-us-idc-figures

"IDC estimates Apple's US Mac shipments to be around 1.76 million in the latest quarter, meaning Dell, HP, and Lenovo sold nearly 2 million Chromebooks in Q1 combined. Chromebooks have been extremely popular in US schools, and it's clear from IDC's comments the demand is driving US shipments. Outside of the US, it's still unclear exactly how well Google's low-cost laptops are doing. Most data from market research firms like IDC and Gartner focuses solely on Google's wins in the US."

Je li ti sada jasniji princip clouda ili si ti jedan od onih koji se ismijava cloudu dok se s druge strane prodaju milijuni tih uređaja.

Tko bi kupio!? U državi gdje ljudi žive s par tisuća kn mjesečno ti pitaš "tko bi to kupio"!? Vjerojatno svi oni koji djetetu ne mogu dati dvije mjesečne plaće za prijenosnik, ali mogu dati npr. 200$ za prijenosnik s OS-om te free aplikacijama (koje rade odlično za njihove potrebe).

Upitno je jedino to je li MS malo zakasnio pošto se Chrome OS jako lijepo udomaćio u školstvu, no to će nam samo vrijeme pokazati.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.2.2017 10:14 (win32).
13 godina
Torent kaže...
limitedition kaže...

Ja si uzeo prije par dana win 10 pro oem za 6.66 €. Mislim da još uvijek ima na allkeyshop..

koja je poenta toga kad to u ocima zakona nije legalan win a sa crackom dobijes istu stvar ali dzabe?

Ima nekoliko prednosti.

Ne moraš se bojati da će izaći patch koji će onemogućiti crack, bez straha imaš upaljen update, kod reinstalacuje ne moraš ponovo snimati crack, a i ne postoji mogućnost da na komp snimiš nametnike ako ti netko uvali zaraženi crack.

Naravno, ovo sve pada u vodu ako ti dođe inspekcija, ali eto, key ima nekih prednosti :D

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
15 godina
CyberDemonVZ kaže...

Ima nekoliko prednosti.

Ne moraš se bojati da će izaći patch koji će onemogućiti crack, bez straha imaš upaljen update, kod reinstalacuje ne moraš ponovo snimati crack, a i ne postoji mogućnost da na komp snimiš nametnike ako ti netko uvali zaraženi crack.

Naravno, ovo sve pada u vodu ako ti dođe inspekcija, ali eto, key ima nekih prednosti :D

Ako se misliš hoće li ti update uništiti aktivaciju Windowsa...ne koristiš dobru metodu aktivacije.

Swedish latin super funk.
9 godina
odjavljen

Upravo tako ;)

16 godina
dark_wizz kaže...
robycro kaže...

To je tehnicka strana price, pravna je malo drukcija. Ako na racunu na kojem je kupljena OEM Windows licenca nema ni jednog komada hardvera sigurno je ilegalna. A u nekoj sivoj zoni legalnosti je ako se na racunu osim OEM Windows licence nalazi jos i neki komad hardvera (popularno je kupiti kabel za napajanje).

To inspektori mogu popušit a i ne moraju. Nama se u firmi desio slučaj da je trebalo radit reinstalaciju Windows 8 na jednom računalu i informatičar je odradio sve, ali nije aktivirao OS jer je ostavio računalo da prvo napravi update. Dakle na desktopu je bio watermark. Legalni key (naljepnica na kućištu jer su gotovo sva računala kupljena s predinstaliranim Windows 8). I ko za qrac baš su nam taj dan uletili inspektori i "aha zašto ovaj OS nije aktiviran, di je račun, licenca". Drž-nedaj, natezali se (ja osobno) skoro 2 sata dok sam im pokušavao objasnit da je friško instaliran OS i da je ostavljen da povuče update i da zato nije aktiviran. Bilo je fino vidljivo da OS radi update ali ne, dok nije završio update i napravljena aktivacija nisu se makli od tog računala. 

Mislim da si pobrkao nešto u ovoj cijeloj priči.

Mašine koje kada su kupljene i imaju na sebi predinstalirane 8.1 windowse nemaju vise naljepnice  (takozvani COA stickeri) na kojima piše OEM ključ kao što je to bio slučaj sa starijim verzijama OSa i Servera ;

Kada je kolega instaliravao Winse, ako matična ploča nije naknadno mijenjana na tom računalu nakon sto je kupljen sa Win 8.1 OS-om , trebalo mu je iz BIOSA-UEFI automatski potegnut OEM key i aktivirati Winse.

Windows 8.1

In Versions prior to Windows 8 this was fairly easy you could just look at the Product key sticker on your Computer. But since Windows 8 Microsoft made a change. Most likely you won’t have a product sticker anymore. Instead they save the Product key in your BIOS/UEFI.

The Windows 7 or 8 product key is a sequence of 25 letters and numbers divided into 5 groups of 5 characters each (ex: XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX) that is used to activate either the 32-bit or 64-bit Windows 7 or 8 edition that you purchased and installing.

OEM PCs that come with Windows 8 or Windows RT preinstalled stores and encrypts the product key in the uEFI or BIOS firmware chip now. The product key is no longer on the COA sticker to help prevent theft. Whenever you need to reset or reinstall the same Windows 8 version on your OEM PC, the product key will automatically be applied and activated.

Windows  Enterprise does not require you to enter a product key during installation. You will have a free 90-day evaluation period before you must change the product key to be able to enter your volume license product key and activate Windows 8 Enterprise.

Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
17 godina
neaktivan
Colossus7 kaže...
dark_wizz kaže...
robycro kaže...

To je tehnicka strana price, pravna je malo drukcija. Ako na racunu na kojem je kupljena OEM Windows licenca nema ni jednog komada hardvera sigurno je ilegalna. A u nekoj sivoj zoni legalnosti je ako se na racunu osim OEM Windows licence nalazi jos i neki komad hardvera (popularno je kupiti kabel za napajanje).

To inspektori mogu popušit a i ne moraju. Nama se u firmi desio slučaj da je trebalo radit reinstalaciju Windows 8 na jednom računalu i informatičar je odradio sve, ali nije aktivirao OS jer je ostavio računalo da prvo napravi update. Dakle na desktopu je bio watermark. Legalni key (naljepnica na kućištu jer su gotovo sva računala kupljena s predinstaliranim Windows 8). I ko za qrac baš su nam taj dan uletili inspektori i "aha zašto ovaj OS nije aktiviran, di je račun, licenca". Drž-nedaj, natezali se (ja osobno) skoro 2 sata dok sam im pokušavao objasnit da je friško instaliran OS i da je ostavljen da povuče update i da zato nije aktiviran. Bilo je fino vidljivo da OS radi update ali ne, dok nije završio update i napravljena aktivacija nisu se makli od tog računala. 

Mislim da si pobrkao nešto u ovoj cijeloj priči.

Mašine koje kada su kupljene i imaju na sebi predinstalirane 8.1 windowse nemaju vise naljepnice  (takozvani COA stickeri) na kojima piše OEM ključ kao što je to bio slučaj sa starijim verzijama OSa i Servera ;

Windows 8, ne 8.1. Imaju onu ružnu narančasto-plavu naljepnicu s product key-em i plavu kartonsku škatuljicu s DVD-om.

Lumia 520, 640, 830, 930, 950
17 godina
tenac kaže...

bio je 2200 kn u linksu. vjeruj da radi jer ga imam doma. baterija traje kako je deklarirano, a nigdje ne piše da moraš koristiti dodatnu tipkovnicu i miš. vjeruj da nema te operacije koju nije mogao odraditi (photoshop, kodiranje, office, full hd video...), a ne šteka niti malo i vjeruj da je rad na njemu daleko ugodniji nego na nekim laptopima s i3 procesorom koje sam isprobao. po meni bi u sve nove laptope trebalo ugrađivati ssd jer stvarno se razlika osjeti. probao sam desetak laptopa s i3 procesorom i svi oni štekaju kod multitaskinga jer ih usporava hdd dok ovaj s atomom i 2gb rama radi bolje.

Bio. Važna činjenica. Je li sada? 

Ne znam zašto ga usporeduješ s i3 kad mi ne treba office niti kodiranje na 11". Znači treba mi manja cijena i bolja autonomija. Uspoređivati ARM i ChromeOS kontra Atom i Windowsa u smislu baterije isto nema smisla. Par sati baterije više i par stotina kn manja cijena uz sve igre s Playa za djecu.

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
16 godina

E to je onda ona System Builder OEM verzija kita dodje disk sa kutijom i COA sticker koji bi builderi trebali zaljepit na mašinu i prodat je skupa vezanu toga mislim vise nema na 8.1 pa nadalje windozama.

Što iHush kaze legalna al nije *legalna* da se kupi odvojeno od računala, svi se prave ludi, a sad koliko inspektori idu prcat za to neznam. Valjda il ne kuze ili ignoriraju dokle god postoji R1 račun. 

Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
9 godina
neaktivan
Njegova filozofija je i meni mnogo puta spasila dupe😁
Fight with the best,die like the rest!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice