Bing raste, Google pada

poruka: 57
|
čitano: 6.984
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Bing raste, Google pada".
17 godina
Bing raste, Google pada

ma ok, al htio sam reći da jednostavno na googleu se doda site:.hr i tako pretražiš lokalizirani site s nastavkom hr ,nema klikanja okolo. i googleov .com daje više rezultata o bug-u nego bingov lokalizirani. dokle je ovakav omjer servera, google je bolja usluga. al za nas korisnike, konkurencija donosi samo plus

Većinu novca sam prokartao, prokurvao i propio. Ostatak sam potrošio bezveze - George Best

5 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Bing raste, Google pada
rustweaver kaže...
Ovaj dio ti je promakao?

Google injected "synthetic" results into its search engine -- fake queries and results that no real user or engine would ever generate. Then, on D-Day, December 17, about 20 Google engineers were asked to run the test queries with Internet Explorer 8, Bing Bar and Suggested Sites. By December 31, some of these fake results began appearing on Bing. See the examples after the break -- it's damning.

Sto se dizajna Google image searcha tice, bolje bi bilo da su ostali na starom. Informativniji je...

Kakve veze ima što su rezultati sintetski? Stroj/algoritam/program čini data mining kao i s svim podatcima koje im se daju.

Što misliš da u googleovi zaposlenici osobno pregledavaju milijarde upita dnevno i odluče koja je zdravorazumski napisana a koja ne?

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
14 godina
protjeran
Bing raste, Google pada

Normalno da raste kad koristi google-ove rezultate. Lijepo dokazano.

Drago mi je.

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bing raste, Google pada

Vi tu govorite da je Bing bolji kad ste Microsoftu naklonjeni!

GLEDAJTE REALNO, A NE PLJUVAJTE PO GOOGLEU BEZ VEZE!!!!

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...

Kakve veze ima što su rezultati sintetski? Stroj/algoritam/program čini data mining kao i s svim podatcima koje im se daju.

Da nema bas nikakve veze ovo se sada ne bi provlacilo po clancima...

Evo ti pa citaj.

Paolo2612 kaže...
Što misliš da u googleovi zaposlenici osobno pregledavaju milijarde upita dnevno i odluče koja je zdravorazumski napisana a koja ne?

Kakve ovo veze ima?

Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect, immortal machine?
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.2.2011 19:37 (rustweaver).
17 godina
neaktivan
Joco55 kaže...

Bingov rast je zaslužen, pogotovo jer mi pruža bolje rezultate pretraživanja, pogotovo kad pretraživam slike, a i dizajn je daleeeko bolji od Google-ovog koji je isti od početka.

Ma kaakv BING rast? jel znas kako BING raste? Ako isntaliras dnevno petsto puta IE znat ces da cim dignes bilo koji update od IE, odmah ti MS promijeni search engine od bilo kojeg na BING! TAKO BING "RASTE!

17 godina
neaktivan
BING raste jer se MS sluzi trikovima

Ako dnevni dizate po par stotina update-a, ili vise ili manje, nije bitno, odmah cete primejtiti da kod SVAKOG IE update-a Microsoft vam promijeni defaultni Search engine u BING! ETO TAKO BING "RASTE"

Ali ja uvijek vratim deafaultni search engine na Google! Tako da kod mene MS i njegov BING-ming-Cho pada, a ne raste!!!!

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bing raste, Google pada

Nemam nekakve pretjerane potrebe mijenjati trazilicu koju sada koristim no svejedno se nadam da ce MS ubuduce nesto vise paznje posvetiti regionalnim lokaliziranim inacicama. Iste su u ovome trenutku pravo razocaranje.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
badmad kaže...
nsoul kaže...

EDIT:

evo ti razlika: google nije hr nego com, i rezultat za bug hr je ovaj:

http://www.google.com/#sclient=psy&hl=en&q=bug.hr&aq=f&aqi=&aql=&oq=&pbx=1&fp=9dd572e19ec96f85

bing isto com, ista pretraga, a rezultat ovaj:

http://www.bing.com/search?q=bug.hr&go=&form=QBLH&qs=n&sk=

jel nešto propuštam? Google našao Bug na prvom mjestu, Bing našao Bug na prvom mjestu.

Da na prvom mjestu je, ali pogledaj dalje rezultate, na googleu svi vode na bug.hr  a na bingu na neke žblj stranice

17 godina
neaktivan
Bing raste, Google pada

Mislim da je malo neozbiljno koristiti search query koji sadrzi URL zeljene stranice kao benchmark. Temeljni problem jest sto Bing uopce nema hrvatsku lokaliziranu inacicu (biranje advanced pretrage nije ista stvar) pa pretraga za "bug" nece dati ni pribilizno zeljene rezultate (naravno, u slucaju da osoba trazi bugovu stranicu). Namjestavanje search queryja s ciljem pokazivanja da Bing "moze" doci do Buga je posve nepotrebno jerbo prosjecni korisnik nece na taj nacin pretrazivati web.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.2.2011 19:48 (brentaal).

0 0 hvala 0
17 godina
Bing raste, Google pada

Bing je jako kvalitetan, ali Google ima puno jace resurse. Bas sam usporedivao na par svojih stranica i od kolege, Bing jako malo podstranica indeksira ako stranica nije popularna i to je glavni njihov problem. 

Ako pretraživate nešto čiji će rezultat vas odvest na neki popularniji sajt, bing i nije loš izbor, međutim za pretraživanje neceg "dubokog" i slabo posjecivanog, Google potpuno razvaljuje Bing.

No to je logicno, Google je ipak puno više ulažio u svoju tražilicu kroz dugi niz godina kojima caruje Internetom.

www.stripovi.tk

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Bing raste, Google pada

Bing raste,Google pada

kad ga koriste lopovi i vlada!

Uskoro moj.....

3 0 hvala 0
16 godina

popularnost binga će biti još veća pogotvo sad kad će se u nokie trpat WP7! bit će rat divova ... što će biti jako dobro za krajnjeg korisnika!!

17 godina
Paolo2612 kaže...
A to što je izgleda googleove pretrage slika čista kopija bingove pretrage to nitko ne spominje. Ono što nije krađa postaje krađa, a prava krađa/kopiranje nije bitno.

Ma da, google kopira bing {#}

17 godina
Bing raste, Google pada

Bing je ono sto je Firefox bio prije par godina...

Think locally, act globally...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
SupremeCommander kaže...

Bing je ono sto je Firefox bio prije par godina...

Ako izgubimo Google, onda će bing svakako biti ono što je bio IE dok se Firefox nije pojavio

početnici ili napredni posjetite wiki.open.hr ili www.linuxzasve.com i naučit čete više o linuxu
16 godina
protjeran
Bing raste, Google pada

hvaliti bing je isto kao hvaliti ie9, zalim one koji videp rednosti nad konkurencijom u njemu :P

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bing raste, Google pada

Razlog postoji zasto je Bing porastao a Google opa pocetkom 2011. godine. Radi se o promjeni partnera u firmi Conduit sa Google na Bing, koja je za 6 godina skupila "260,000 publishers, and 200 million users". Opsirnije na njihovom blogu, klikom ovdje.

Mislim da je preko 200 miliona korisnika moglo uticati na porast pretrazivanja na Bing trazilici.

http://mojbuk.com
Moj PC  
3 0 hvala 1
16 godina
TranceMight kaže...

hvaliti bing je isto kao hvaliti ie9, zalim one koji videp rednosti nad konkurencijom u njemu :P

ja hvalim sve što može konkurirat monopolistima.

14 godina
neaktivan

nsoul,

malo ustimaj opcije i stavi da ti prvo prikazuje rezultate na hrvatskom pa pogledaj rezultate. Nista losije....jos malo dorade na lokalizaciji i imamo 2 odlicne trazlilice :)

Neko
16 godina
neaktivan
pajdas2009 kaže...

nsoul,

malo ustimaj opcije i stavi da ti prvo prikazuje rezultate na hrvatskom pa pogledaj rezultate. Nista losije....jos malo dorade na lokalizaciji i imamo 2 odlicne trazlilice :)

da ali to još uvijek nije to, ali dobro ako nekom odgovara, onda mu odgovara.

meni više odgovara google kojeg netreba podešavati, i koji mi daje rezultat koji tražim, koji ima hrvatsku lokalizaciju, koji može pretraživati stranice na hrvatskom, stranice iz hrvatske...

17 godina
neaktivan
Bing raste, Google pada

http://www.bing-vs-google.com/

Eto pa pogledajte koji vam više paše i odaberite {#}

http://micromanagements.blogspot.com/

1 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Memphis kaže...
TranceMight kaže...

A microsoft nije monopolistička tvrtka {#}{#}

Drago mi je.
14 godina
neaktivan

Lolalizacija je pocela pa se nece trebati to podesavati ubrzo. Lokalizacija jos ne radi za zemlje s nasih prostora i to je stvarno glavna zamjerka, jer bas puno kasne. ja koristim i google i bing i nemam nista ni protiv jednog. Sto ih je vise a da rade ok, bolje za mene, jer cu imati bolje rezultate pretrage, tako da je super sto i Bing polako ali sigurno ide prema google-u. Dakle, da se odvojim od price da sam protiv google-a ili MS-a...to sigurno ne, ali svakako da je dobro da google ima konkurenciju, jer ce sigurno sada poraditi i unaprijediti sam algoritam da bude jos bolji a takodje ce i MS-u biti to dovoljan rzalog da se ne opusta i stalno unapredjuje servise.

Neko
16 godina
Bypass kaže...
Memphis kaže...
TranceMight kaže...

pa naravno da je ... ali googel je monopolist u tražilicama

16 godina
protjeran
Bypass kaže...
Memphis kaže...
TranceMight kaže...

ma pusti, ljudi nemaju vise pojma sto pricaju...

procitali 2 buga i sada su it genijalci :)))

16 godina
neaktivan
TranceMight kaže...

ma pusti, ljudi nemaju vise pojma sto pricaju...

procitali 2 buga i sada su it genijalci :)))

Po tvojih par zadnjih izjava ja bi tebe svrstao u tu tvoju kategoriju.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice