BD prestiže DVD-ove za dvije godine?

poruka: 6
|
čitano: 1.748
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "BD prestiže DVD-ove za dvije godine?".
16 godina
neaktivan

U svakom slucaju imam osjecaj da ce BD medij (ako se uspiju progurat na trziste) sluzit samo za pohranu videomaterijala, eventualno nekih softverskih programa (igrica), dok za pohranu podataka kod obicnih smrtnika nece zazivit, mogu rec samo da sam razocaran svim tim optickim medijima jer ne sluze svrsi, ni jedan DVD na koji sam sprzio podatke a da je star vise od godinu dana nije citljiv, a i ako je, podatci se ne mogu kopirat zbog famoznog CRC errora (!).

DVD-RW uredjaj koji zapisuje na DVD radi sa famoznim 650nm gustoce zapisivanja, dok BD radi na 405nm, pa mi nekak sumnjiva trajnost takvih medija (usput kolika je vjerojatnost da se nesto krivo zapise). S obzirom na pad cijena memorija, prije da ce se kao medij za pohranu podataka koristit kakav stick ili HDD.

Inace osudjujem BD na propast! :D

Intel Core 2 Duo E6750 2.66GHz Asus P5K-V Kingston HyperX 2GB DDR2-800 WD 500GB 7200 16MB WD 320GB 7200 16MB WD 250GB 5400 8MB Ext. Xvision GF9600GT 512MB
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: BD prestiže DVD-ove za dvije godine?
expozed kaže...

ni jedan DVD na koji sam sprzio podatke a da je star vise od godinu dana nije citljiv, a i ako je, podatci se ne mogu kopirat zbog famoznog CRC errora (!).

Pa DVD kad spržiš spremi a ne ga pobacivat po stolu, a vjerojatno nekvalitetne DVD-e kupuješ. jer ja nemam taj problem
17 godina
protjeran

S obzirom da sam vlasnik snimača Plextor PX-716A (uz koje Plextor isporučuje i PlexTools program za detaljnu analizu snimljenih medija), mogu se samo složiti da je kvaliteta i pouzdanost optičkih medija često vrlo loša i neuravnomjerena. Nebrojeno sam puta doživio da, premda verifikacija prolazi uredno, medij ima ogroman broj tzv. PI grešaka koje se lako ispravljaju putem ECC algoritama, barem dok je medij nov i neoštećen. Međutim, nakon godinu dana imalo intenzivnije upotrebe takav medij može vrlo lako postati nečitljiv. Sa Blu-Rayom će taj problem vjerovatno biti još izraženiji (zbog veće gustoće zapisa).

16 godina
neaktivan
pinkskin kaže...
expozed kaže...

ni jedan DVD na koji sam sprzio podatke a da je star vise od godinu dana nije citljiv, a i ako je, podatci se ne mogu kopirat zbog famoznog CRC errora (!).

Pa DVD kad spržiš spremi a ne ga pobacivat po stolu, a vjerojatno nekvalitetne DVD-e kupuješ. jer ja nemam taj problem
 Ne, to mi se dogadja i sa DVDima brandname dobro ocuvanim. Ne znam koliko proizvodjaci deklariraju trajnost DVD-a ali mislim da taj podatak je relativan...
Samo smatram da BD mediji s obizrom na gustocu zapisivanja ce bit katastrofalni za cuvanje podataka u kucnoj radinosti. Pouzdajem se vise u memoriju i HDD nego u tu plastiku.
Intel Core 2 Duo E6750 2.66GHz Asus P5K-V Kingston HyperX 2GB DDR2-800 WD 500GB 7200 16MB WD 320GB 7200 16MB WD 250GB 5400 8MB Ext. Xvision GF8600GT 512MB
17 godina

Ja imam dva CD-a s jednom igricom stara 8 godina i sve radi super.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Gigabyte EP35-DS3 | Intel C2D E8200 @3.2 GHz | Gigabyte HD4850 | 2 GB Kingmax PC 6400 | Chieftec 550 W
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Snimaj na sporijoj brzini dvde i nemoj ih grebat ja vec jednu igru na dvdu imam 4 godine i radi ali kako u kojem citacu u mojem lgu radi dobro

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice