Apple se žali na Microsoftove reklame zaključana tema

poruka: 561
|
čitano: 242.625
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Apple se žali na Microsoftove reklame".
17 godina
neaktivan
Apple se žali na Microsoftove reklame

E moji decki, umjesto da nesto naucite iz mojih postova vi to pokusavate pobiti. Ja sam vam rekao kako ja razmisljam, a tako kao i ja razmislja i cijela skupina ljudi koja odlucuje. Sad je na vama da to popljujete, da se tome smijete, ali to vam je tako.

Prodaja je vrlo slicna upucavanju curi, trebate se svidjeti kupcu i uciniti sve da on/ona popusi vasu spiku. To kaj se vi sa pivom na sanku smijete tipu kak' je jadan jer slini oko one male, to je vas problem, jer na kraju krajeva on ce te noci j...i, a vi cete se trezniti. Isto je i u prodaji.

A sad se nastavite ovome smijati i pljuvati, rasprava je otvorena.

0 2 hvala 0
16 godina
RE: Apple se žali na Microsoftove reklame
virtualAThome kaže...

Ja sam vam rekao kako ja razmisljam, a tako kao i ja razmislja i cijela skupina ljudi koja odlucuje.

Što je najžalosnije, ovo je uglavnom istinito...

Every hole is a goal!
17 godina
virtualAThome kaže...
Bukva kaže...
virtualAThome kaže...

A cuj, ljudi zive kako zele. Ja kad prodajem prilagodjavam se kupcu,

Pa upravo si sam sebi dao auto-gol.

Nedavno sam na, mislim, Smashing Magazinu pročitao članak naslova (otprilike ovako)  More and more -Designers... Developers are using Mac.

Ukratko, komentari su se mogli svesti na ovo - Da, ugodno je raditi pod Macom (ukoliko se određeni posao može napraviti na njemu!), ali problem je taj, što ti jednostavno moraš imati i PC, jer krajnji korisnik koristi najčešće Win, a nešto napraviti, a ne vidjeti kako to radi na platformi koju koristi naručitelj je nedopustino.

Uh kaj se ova rasprava razgranala. Dakle, idemo po redu. Recimo da gradim zgradu i trazim centralasa. I dolazi mi na prvi razgovor tip sa Audijem u Armani odjelu i vadi Maca da nam na prezentaciji pokaze koje zgrade je vec radio i kako ih je napravio. Nakon njega dolazi tip u kariranoj kosulji (ili ako cemo po Kizinom u Varteks odjelu), izlazi iz Twinga i na Dellu pokaze on svoje zgrade.

Stigne ponuda od prvog na 1.127.000 kn, a od drugog na 925.000 kn. Sad si ja razmisljam ovako. Ovaj prvi je ocito uspjesan covjek, sve mu ide kako bi zelio, vrlo vjerojatno nema prigovora na njegov rad, a i ljudi mu uredno placaju jer si ovo ne bi mogao priustiti. Ako mu uredno placaju, znaci da uredno obavlja svoje poslove. Drugi nije los. Mozda i on obavlja svoje poslove uredno, ali nicim me nije uvjerio. Razlika je 20-tak%, toliko si mogu priustiti, ali cu pokusati stisnuti prvog da malo popusti. Ako prvi spusti na 1.000.000 kn, uzimam ga. Ako ne, ponovno detaljno provjeravam drugoga, zovem njegove klijente i sl.

E sad, da li on projektira na Macu ili PC-u to me ne zanima, zanima me samo da se ovaj prvi brine o sebi, a drugi ne. Da je prvi neobrijan i smrdljiv vjeruj mi da ne bih prihvatio njegovu ponudu. Da jedan od njih bazdi po alkoholu, otpada trenutacno. Itd. Dakle, Mac nije jedini na cemu baziram svoju odluku vec je jedan od faktora.

Errrr... I ne pada ti na pamet da će ovaj prvi platiti onom drugom da napravi posao i strpa si 75-200 tisuća kn u džep? Mislim, ipak živimo u Hrvatskoj. Izlanuo se

Mala šala, NHF, naravno da imidž nosi nešto svoje, ali kao i uvijek, ne treba pretjerivati;

imidž u konkretnom poslu nosi odluku ako su radovi podjednake kvalitete i cijene (ili bi barem tako trebalo biti).

U tvom primjeru je malo vjerojatno da će ti centralaš raditi prezentaciju na Macu, ali recimo da se radi o dizajnu (totalni klišej, znam, ali kvragu sve, umoran sam i idem u krpe zkroz par minuta ;) - ako ti već dođu dva tipa s određenim portfoliom, koji ti se oba sviđaju (dakle, rad na prvo mjesto, kvalitetu kojeg možeš procijeniti vizualno, preko računala), ali je jedan puno jeftiniji od drugog, zdrav razum ti nalaže - uzimaš jeftinijeg. Ako je jedan jeftiniji, ali manje kvalitetan, biraš što ti je potrebnije, tj. što si možeš priuštiti. Tek ako su u oba slučaja podjednaki, imidž prevladava (opet, bar bi tako trebalo biti).

Sve ostalo nije kvalitetna poslovna odluka (ali to valjda nije niti bitno u ovoj državi, gdje se firme gase i ponovo pokreću, bez da vlasnik ikada odgovara za moguće prekršaje ili čak kaznena djela).

Pazi, gledam te!
16 godina
neaktivan

A Bože ,nadrobljeno svega i svačega!

No dobro ,ostat ću samo na imiđu ,jel bi za odgovaranje na sve trebala cijela noć i jedno dvije stranice :Ako je do imiđa ,meni je čisto dosta da se ljudi zadovoljni mojim (pardon ,našim ,ipak nas je u birou dosta) objektima kad putuju autocestom za Dalmaciju ili Rijeku (mostovi ,nadvožnjaci ,tuneli). Isto tak ,ne znam jel ko prolazi Sesvetama kraj naselja na mjestu bivše svinjogojske farme. A znam i da su ljudi koji tamo žive zadovoljni.

A to su samo neke od stvari za koje smo zaslužni.

Za te objekte predstavit i "prodat" nije mi trebal ni Audi ,ni Armani ,ni Mac. Iako ,iskreno ,ja to ni nisam predstavljal. Za to imamo ljude u firmi. i nijedan nema Mac. Svi rade na PC-ima. Ja ,ako idem na prezentaciju ,samo dam uvod i sjednem i pratim. I to sve rjeđe ,ja ipak više volim otić na teren i pratit radove i jel sve u redu.

Prezentacija za centralno?! LOL

No dobro ,rekel sam da neću.

Na svu sreću ,ne razmišljaju svi manageri tak da mene ili moje kolege gledaju kak smo obučeni i kaj vozimo. A najmanje ih je briga na čemu je prezentacija.

Većini je još uvijek na prvom mjestu cijena i kvaliteta proizvoda - projekta.

I'm so tired...
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.7.2009 1:14 (kizo2703).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nemoj se brinit... kako ja vidim, svijet je siguran. Izgleda da tog vražjeg Maca u nas koriste samo pozeri i šminkeri. Vani je možda drugačije, ali osim tek ponekog dizajnera, nisam vidio Mac na ničijem stolu (iako ga smatram idealnom end-user računalom).

Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije.
16 godina
neaktivan

Ma ne brinem se ,samo kad pročitaš sva ova preseravanja dođe ti muka. Je ,Mac je fantastičan sistem ,ali za po doma. Za ozbiljan posao je tu PC.

I'm so tired...
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.7.2009 1:56 (kizo2703).
17 godina
neaktivan

I u medicini je Mac jak i za dizajn i za video obradu.

Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije.
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
artfull kaže...

lideri u grafičkoj industriji, praktički su stvorili desktop publishing sa adobeom i laser writerom ...

Sad gotovo kao nekad nameću nove standarde. Nove trendove u industriji, od iPoda, preko music storea ( Apple je nakon samo par godina postao broj jedan po prodaji muzičkih naslova , online i offline u svijetu) napravili su industriju koja nije postojala i koja sad vrijedi i donosi apple više od kompletnog računalnog biznisa.

Ušli su u telefoniju sa iPhoneom. Dovoljan je bio jedan njihov uradak da posrame kompletnu industriju koja radi telefone desetke godina. Svaki novi telefon je iPhone killer. Uvode appstore koji je neprikosnoven ( preko 65 000 aplikacija i blizu dvije miljarde downloada u manje od god dana. ) Ponovno nova industrija.

Golem utjecaj na izgled i dizajn u današnjoj industriji ( sjetite se prvog iMaca ) . Čitav "web 2.0 look potječe od appleovih dizajna OSX-a. Dakle trend dizajniranja računala i softwarea, i tu su lideri.

Mnogi koji su u industriji reći će za Jobsa da je praktički izmislio PC.

etc etc 

Publishing, OK, iPhone svakako thumbuop, ali... ovo podebljano?! Ti mora da me zayebavaš?! Ovo je ili provokacija ili si ti totalno LUD.  

ferovca1 kaže...

Malo si ga zabrijao majstore.. Nažalost, 90% audijevaca sa armani odijelom nema kune kad ih okreneš naopačke. A da ne govorimo da to nije nikakvo mjerilo uspješnosti.. ja bih gledao kakav se sat nosi ..

Ja ne nosim sat približno 5 godina. Jesam li švorc? Poslovno nesposoban? - Ljudi, izađite iz tih malih okvira, malih tijesnih kutijica... 

Ako netko ovdje provocira to si ti ... malo prouči povijest pc ( personal computer ) To nisam ja rekao nego mnogi koji su tu industriju stvarali i koji imaju ponešto respekta gdje ga treba.

Apple 1, Apple 2, machintosh,  miš ... procijeni sam utjecaj gospodina i apple a na industriju pa ćeš shvatiti da je ta rečenica, iako naravno teška, poprilično točna.

A.

16 godina
neaktivan
artfull kaže...
naxeem kaže...

Lideri u čemu?! - LOL - Opet:  

Pa više manje u svemu, ako izuzmemo prvo grafičko komercijalno sučelje, prvog miša, prvi moderni laptop, newton ( prvi moderni handheld ).

lideri u grafičkoj industriji, praktički su stvorili desktop publishing sa adobeom i laser writerom ...

Sad gotovo kao nekad nameću nove standarde. Nove trendove u industriji, od iPoda, preko music storea ( Apple je nakon samo par godina postao broj jedan po prodaji muzičkih naslova , online i offline u svijetu) napravili su industriju koja nije postojala i koja sad vrijedi i donosi apple više od kompletnog računalnog biznisa.

Ušli su u telefoniju sa iPhoneom. Dovoljan je bio jedan njihov uradak da posrame kompletnu industriju koja radi telefone desetke godina. Svaki novi telefon je iPhone killer. Uvode appstore koji je neprikosnoven ( preko 65 000 aplikacija i blizu dvije miljarde downloada u manje od god dana. ) Ponovno nova industrija.

Golem utjecaj na izgled i dizajn u današnjoj industriji ( sjetite se prvog iMaca ) . Čitav "web 2.0 look potječe od appleovih dizajna OSX-a. Dakle trend dizajniranja računala i softwarea, i tu su lideri.

etc etc 

Prvi miš je napravljen na Stanfordu, a prvi komercijalni miš je isporučivan sa Xerox sistemima, Apple ga je samo kopirao i unaprijedio (treba i to znati napraviti)

Prvo grafičko sučelje je napravio Xerox i lansirao ga 1973. godine, a prvo komercijalno grafičko sučelje je također uradak tog isto Xeroxa pod nazivom The Xerox Star koji se na tržištu pojavio 1981. godine (2 godine prije nego što je to Apple napravio).

Čitava fama oko prvih uradaka u određenim granama industrije i Apple-a se bazira na tome da Apple vidi nečiji više manje uspješan proizvod, malo ili nimalo ga usavrši i proda pod svojim imenom popračeno jakom kampanjom u kojoj tvrde prvi ovo, prvi ono(ne prihvaćam spike prvi moderan laptop i slično, točno se zna tko je bio prvi svjetski prvak u nogometu, a to što je to bilo prije 80 godina ne poništava činjenicu da su bili prvi prvaci, a na tvoju žalost Apple nije prvi koji primjenjuje tehnologije, oni ih u večini slučajeva samo uzmu i proglase svojima).

Da neki Apple-ovi proizvodi jesu kvalitetni ako ne i najkvalitetniji na tržištu(ne svi proizvodi), ono što mene osobno smeta kod Apple-a je taj što oni u isto vrijeme druge optužuju za stvari koje sami rade, što se taj isti Apple kiti tuđim perjem i ismijava konkurenciju(kao i drugi), a pobuni se kada to drugi naprave njima(ova vijest  o žalbi na MS reklamu može biti netočna, ali ne mjenja činjenicu o kroničnoj neinformiranosti ljudi koji komentiraju neki proizvod ili firmu).

17 godina
neaktivan

šta je je iritantan in je marketing i odbojan, kuzhin zašto ljudi jednostavno ih preziru, ali dobro to su ameri.....

sad su na vrhu industrije...nemora znachit da che uvik bit ;p

0 0 hvala 0
16 godina

-uz dodatak da Apple zna napraviti dobar posao-reklamu, iskoristiti ono 'nešto'... (što npr. xerox propušta..) Zapravo, pametno i dobar marketing.

- Možda? -da nije Adobea nebi bilo ni Applea, kao što se Lisa kupovala zbog Elite, tako kad bi danas izašao Photoshop za Wii grafičari bi ga 'morali' kupiti, to je razlog -koristan i dobar software koji se godinama razvija ciljano za Maca, što je i Adobeu lakše jer je Mac zatvorenija platforma pa s toga i 'lakša' za napraviti software s manje grešaka... (u odnosu na std. PC od sklepanih komponenti).

-Dakle, važnije je ono što kompijuter može napraviti, nego hype efekt i status. To ga održava. Jedini problem Applea, danas običan 'jeftikaner' PC može većinu poslova obaviti, izbor programa za winplatformu je ogroman, dok je Mac 'samo' kvalitetan PC (+EFI) jedan od mnogih... zato Appleu treba fama o ekskluzivnosti...

Software (ono što korisnici vide-koriste) a ne hardware je ono što se danas prodaje (na čemu se stvarno zarađuje) i The-Brand koji podiže cijenu.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

A Bože ,nadrobljeno svega i svačega!

No dobro ,ostat ću samo na imiđu ,jel bi za odgovaranje na sve trebala cijela noć i jedno dvije stranice :Ako je do imiđa ,meni je čisto dosta da se ljudi zadovoljni mojim (pardon ,našim ,ipak nas je u birou dosta) objektima kad putuju autocestom za Dalmaciju ili Rijeku (mostovi ,nadvožnjaci ,tuneli). Isto tak ,ne znam jel ko prolazi Sesvetama kraj naselja na mjestu bivše svinjogojske farme. A znam i da su ljudi koji tamo žive zadovoljni.

A to su samo neke od stvari za koje smo zaslužni.

Za te objekte predstavit i "prodat" nije mi trebal ni Audi ,ni Armani ,ni Mac. Iako ,iskreno ,ja to ni nisam predstavljal. Za to imamo ljude u firmi. i nijedan nema Mac. Svi rade na PC-ima. Ja ,ako idem na prezentaciju ,samo dam uvod i sjednem i pratim. I to sve rjeđe ,ja ipak više volim otić na teren i pratit radove i jel sve u redu.

Prezentacija za centralno?! LOL

No dobro ,rekel sam da neću.

Na svu sreću ,ne razmišljaju svi manageri tak da mene ili moje kolege gledaju kak smo obučeni i kaj vozimo. A najmanje ih je briga na čemu je prezentacija.

Većini je još uvijek na prvom mjestu cijena i kvaliteta proizvoda - projekta.

Joj daj Kizo pogledaj kaj si napisao. Opce je poznato kako se dobivaju natjecaji na nivou ovoga sto si gore rekao (objekata uz autoput - drzava, POS stanova - grad). Nemoj mi molim te pricati o tome kako treba izgledati prezentacija, radije nam svima reci koliko je debela koverta koju ste morali utrpati. Da sad napravimo anketu:

Sto mislite sto je najvaznije za dobivanje posla na izgradnji autoputa?

1. Debljina koverte, porjeklo janjca i kolicina gemista
  2. Cijena ponude
  3. Mac, odjelo i Audi

Garantirano ce odgovor pod 1 odnijeti 99,9% glasova na uzorku od 1.000 ljudi. Ti ces biti jedini koji ces glumiti da je tocan odgovor pod 2.

Ne govorim ja o "poslu", nego o poslu.

17 godina
neaktivan
thamdra kaže...
artfull kaže...
naxeem kaže...

Lideri u čemu?! - LOL - Opet:  

Pa više manje u svemu, ako izuzmemo prvo grafičko komercijalno sučelje, prvog miša, prvi moderni laptop, newton ( prvi moderni handheld ).

etc etc 

Prvi miš je napravljen na Stanfordu, a prvi komercijalni miš je isporučivan sa Xerox sistemima, Apple ga je samo kopirao i unaprijedio (treba i to znati napraviti)

Prvo grafičko sučelje je napravio Xerox i lansirao ga 1973. godine, a prvo komercijalno grafičko sučelje je također uradak tog isto Xeroxa pod nazivom The Xerox Star koji se na tržištu pojavio 1981. godine (2 godine prije nego što je to Apple napravio).

Čitava fama oko prvih uradaka u određenim granama industrije i Apple-a se bazira na tome da Apple vidi nečiji više manje uspješan proizvod, malo ili nimalo ga usavrši i proda pod svojim imenom popračeno jakom kampanjom u kojoj tvrde prvi ovo, prvi ono(ne prihvaćam spike prvi moderan laptop i slično, točno se zna tko je bio prvi svjetski prvak u nogometu, a to što je to bilo prije 80 godina ne poništava činjenicu da su bili prvi prvaci, a na tvoju žalost Apple nije prvi koji primjenjuje tehnologije, oni ih u večini slučajeva samo uzmu i proglase svojima).

Da neki Apple-ovi proizvodi jesu kvalitetni ako ne i najkvalitetniji na tržištu(ne svi proizvodi), ono što mene osobno smeta kod Apple-a je taj što oni u isto vrijeme druge optužuju za stvari koje sami rade, što se taj isti Apple kiti tuđim perjem i ismijava konkurenciju(kao i drugi), a pobuni se kada to drugi naprave njima(ova vijest  o žalbi na MS reklamu može biti netočna, ali ne mjenja činjenicu o kroničnoj neinformiranosti ljudi koji komentiraju neki proizvod ili firmu).

Apple je bio inspiriran onim što su vidili u Xeroxu, koncept kako takav je bio nov. Međutim ono što je apple napravio od toga ( i što inače radi gotovo uvijek ) je , uzeo je koncept kao ideju za krenuti, i praktički stvorio prvo moderno grafičko sučelje, izmislili su ( između ostalog ) drop down menije, manipulaciju sa prozorima, kantu za smeće ( oko ćega su se sporili sa microsoftom do nedavno ) etc etc. 

Dakle, imaš pravo da to nije prvo grafičko sučelje ali je prvo komercijalno uspješno i moderno grafičko sučelje čiji se elementi i dan danas koriste. Ne kažem da je apple prvi sa idejama ... nije ni xerox ako ćemo pravo, ideje o nekoj vrsti pokazivača ili miša itd itd sežu u šezdesete a i prije toga ... ideje su jedno a izvedba je nešto sasvim drugo.

Tvrditi da apple samo plagira i proglašava svojima je djetinjasto. Čudo kako je relativno lako imati ideju neku a koliko je teško tu dobru ideju sprovesti u djelo a onda je još i prodati. Koncepti, loše izvedbe to je jedno, briljantnost u izvedbi i jasna vizija je nešto sasvim drugo, a to je u široj informatičkoj industriji apple ( mogli bi nabrojati i neke druge firme u nekim drugim segmentima industrije ) , htjeli vi to priznati ili ne.

I btw zaboravio sam Jefa Raskina zaposlenika applea i prijatelja steva jobsa čiji su radovi sa kraja šezdesetih inspirirali ekipu is xeroxa i koji je forsirao jobsa da isto samo bolje naprave u appleu. Čitava ta ekipa je tijesno povezana , ideje i koncepti su bili slični, apple i kasnije microsoft su jedini uspjeli zaraditi na istima. Uostalom tvrditi da je apple pokrao xerox a microsoft nije pokrao apple ( i krade i dan danas ) je licemjerna.

i još jedan citat: 

"Part of what made the first Macintosh a pivotal event was that Apple did not merely copy the PARC pattern; they reinvented and improved it. The development took five years, an eon by industry standards, and involved deeper investigation of interface psychology and design than anyone had ever attempted before. Apple successfully claimed the leading role in carrying forward the PARC-style GUI. Two decades later, the Apple Human Interface Guidelines are still recommended reading for anyone who wants to do graphical user interfaces well."

A.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.7.2009 12:07 (artfull).
16 godina
neaktivan

Ovo bi u normalnom svijetu na koji se pozivate ti i još neki ovdje povuklo sudsku prijavu ,ali dobro ,ne mogu ti ništa jel se skrivaš iza nick-a!

Prvo ,izvođač radova na autoputu nije država nego su to bili Industrogradnja i Konstruktor ,koji su od nas naručili projekte po dostavljenim terenskim konfiguracijama. Naša cijena projekta i specifikacije za potrošnju građevinskog materijala su valjda bili faktor po kojem su se oni odlučili za naše projekte.

I mi nikom nismo dali ni lipe. Ako si ti lopov ,ne moraju biti svi.

Za projekt POS-a u Sesvetama smo dobili poziv od grada još 2000. i s obzirom da jako dobro znam ljude s kojima radim i sjedim u upravi ,znam da je cijena projekta bila faktor dobivanja tog posla.

A ti misli kaj hoćeš!!

@artfull :znači ,i sam priznaješ da nije Apple ništa od toga izmislil ,samo usavršil! To je već drugi par čarapa!!

I'm so tired...
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.7.2009 12:08 (kizo2703).
16 godina
virtualAThome kaže...
..

Sto mislite sto je najvaznije za dobivanje posla na izgradnji autoputa?

1. Debljina koverte, porjeklo janjca i kolicina gemista
  2. Cijena ponude
  3. Mac, odjelo i Audi

Garantirano ce odgovor pod 1 odnijeti 99,9% glasova na uzorku od 1.000 ljudi. Ti ces biti jedini koji ces glumiti da je tocan odgovor pod 2.

Ne govorim ja o "poslu", nego o poslu.

-Zapravo je stvar percepcije 'javnosti' jer svi mi 'znamo' kako se dobivaju poslovi...

-eto ja ''znam'' da je zapravo ovako:

3. -prvo da bi ga 'igrači' primjetili

2. -cjenkanje (jer zbog toga se biznis i pokreće)

1. -uz janjca se lakše lista sadžaj kuverte/koverte...

(znači sva tri kriterija u postupku su jednako važna) Izlanuo se

artfull kaže...

i još jedan citat: 

"Part of what made the first Macintosh a pivotal event was that Apple did not merely copy the PARC pattern; they reinvented and improved it. ..

-da. Zapravo to nije loše ili negativno, mada Apple stalno to govori za MS.. kao što google spašava stare knjige od zaborava.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.7.2009 12:32 (ihush).
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

@artfull :znači ,i sam priznaješ da nije Apple ništa od toga izmislil ,samo usavršil! To je već drugi par čarapa!!

Pa kažem, izmislili ili ideja je jedno, i jako je teško odrediti čija je prva ... al izvedba je nešto drugo. Dosta su tu stvari oni i izmislili naravno. Odgovarao sam prvenstveno na primjedbu da nisu lideri od naxeema koja je blago rečeno ignorantska za nekog tko misli da poznaje industriju ili povijest informatičke industrije. Ako apple nije lider u svojoj industriji volio bih znati tko jest.

A.

17 godina

Znaci kada apple uzme tudje i ugura to u svoje to se zove biti inspiriran, a kada to napravi MS onda je to kradja, lopovluk i nedostatak maste Nevinašce

Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Solo761 kaže...

Znaci kada apple uzme tudje i ugura to u svoje to se zove biti inspiriran, a kada to napravi MS onda je to kradja, lopovluk i nedostatak maste Nevinašce

Osim što kasne ( tj više kradu a manje su inspirirani ), rade to neukusno i loše, nemam ništa protiv njih. :D

A.

17 godina
neaktivan

kojih teških gluparija ima u ovoj temi...

http://xkcd.com/610/
17 godina
neaktivan

Ne bih se niti malo složio da su mac useri trube za računala. Mac useri su prije oni koji se ne žele puno zamarati oko računala nego su koncentrirani na korištenje tog računala kao alata. Dakle što manje upliva sistema, što manje petljanja, nadograđivanja i otvaranja računala, po mogućnosti nikada, što manje razmišljanja kako što radi a što više samog rada.

Ako pod pojmom maheri za računala podrazumijevaš nekog tko zna nabrojat sve grafičke procesore i pamti napamet cjenik hgspota, kako se mijenja hladnjak, dodaje HD, postavljaju jumperi, rješavaju konflikti u win i problemi sa virusima etc, takvo znanje mi apsolutno ne treba u životu ( osim ako mi sastavljanje i održavanje pc ja ne donosi novac za život). Ako shvaćaš što mislim. Nažalost dnevno sam bombadiran sa istim, uglavnom beskorisnim informacijama pa htio ne htio znam ponešto. A ako mi baš nešto treba, hvala bogu pa postoji internet i saznam što mi treba za par minuta.

A.

0 5 hvala 0
16 godina
Alex55 kaže...
..

A znaje se skupo plaća...

-osim u saboru, jer tamo je kila mozga par maraka... (kakva ponuda takva i potražnja odnosno cijena) Izlanuo se

Upravo na jednoj (lockanoj) temi se traži ozbiljan, iskusan programer, .... :))))) da mi je znati tko je lockao, šteta, jer bi to bio dobar thread.

-Kontekst? - pa nije izvedivo na Mac-u.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Alex55 kaže...

Eto, to je način razmišljanja koji Apple pokušava svima nama utubiti u glavu, aposve je netočan. Zašto baciti računalo staro godinu dana jer je izašlo novo. Računala se mogu nadograđivati, tako da im vijek potraje duže. U Apple-u to ne žele. Kada bi ja danas kupio neki Mac, po njihovom razmišljanju, trebao bih ga baciti i kupiti novi koji će izaći slijedeće godine. Jer što bi se događalo kada bismo svi koji imam Mac, nadograđivali ga. Nitko ne bi kupovao nove Macove, te bi se prodaja njihovih računala (koja je mala) u godini dana, rastegla na tri godine, jer bi toliko i trajalo računalo koje smo kupili, a to se njima ne isplati jer su malo tržište, pa bi se još to malo tržište sporo razvijalo. Tipično američko razmišljanje koje je dovelo do ovakve financijske situacije kakva je sada (zašto bi auto imali 8-10 godina kada možemo svake godine kupiti novi???).

I BTW: Znanje kako obraniti računalo i održavati ga, zasigurno će koristiti u životu jer je više korisnika PC-a nego Maca i Linuxa zajedno. A znaje se skupo plaća...

Da bar znaš o čemu pričaš, prosječan vijek mac računala je 4-5godina i više, i u prosjeku puno duži od pc-ja. Masa mojih frendova još uvijek radi industrijske poslove, video montažu za tv i slično na G5 računalima izašlim pred ravno 6 godina!! Ja sam do nedavno radio na G4orki poslove koji se skupo plaćaju koja je stara preko 7 godina. Bez tijedne nadogradnje osim HDD-a.

Računala se danas uglavnom nadograđuju zbog igara. Počni upotrebljavati glavu za razmišljanje.

btw preko 10 miljuna računala godišnje, uglavnom high i higher end i nije mala brojka za nikog.

A.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.7.2009 14:44 (artfull).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Dobro ,i sad ti nama ,koji se svi smatramo entuzijastima i želimo o računalima znat više uporno prodaješ svoju filozofiju?! Braco ,na krivom si mjestu.

DA ,nama je bitno znat hardversku stranu računala da ih ne moramo za svaku sitnicu nosit u servis. Da ne govorim o tome koliko se para uštedi tme.

Ja neznam nikoga ko danas može nabrojat sve grafičke čipove jel ih ima mali milion.

Nama takvo znanje jako dobro dođe ,bez obzira kaj većina nema veze sa sklapanjem i servisiranjem računala.

To kaj su tebi takve informacije beskorisne i ne trebaju je tvoj problem.

Puno nas ovdje zna radit na više sistema ,ulkjučujući i OSX i to smatram da je u redu.

Meni i mnogima ovdje je isto tak računalo alat za posao ,a to kaj znamo kaj je gdje u njemu ,kak kaj radi nama je samo još jedan plus.

Tebi ako to ide na živce ,jednostavno promjeni site!!!  Zdravo!!

I'm so tired...
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.7.2009 14:54 (kizo2703).
17 godina
neaktivan

entuzijazam oko gadgeta i praćenje trendova je jedno a dječačke infišacije sa detaljima što je ispod haube ako od toga ne napraviš zanimanje postaju malo geeky i čudne s vremenom :D

Sve je to u redu, sve u svoje vrijeme, vidiš da i ja ovdje gubim vrijeme ova dva dana umjesto da radim, al na godišnjem sam pa me boli tuki. :D

Nekima su računala prvenstveno alat, nekima su prvenstveno zabava ... za ove prve tu je mac ili neko brand name složeno računalo po zadanim specifikacijama i testirano, za ove druge whatever je ok, meni nije više zabavno sam slagati računalo, ni najmanje, dapače, prenašanje iMaca ili prespajanje samih kabela me zamara.

A.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.7.2009 15:01 (artfull).
16 godina
neaktivan

Gadgeti? Praćenje trendova? WTF??

Gdi si ti zalutal?!

Pa kaj radiš tu s nama geekovima i djecom?!

I'm so tired...
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Gadgeti? Praćenje trendova? WTF??

Gdi si ti zalutal?!

Pa kaj radiš tu s nama geekovima i djecom?!

komentiram temu, ima tu i nekih koji nešto rade.

A.

17 godina
neaktivan
artfull kaže...

Nekima su računala prvenstveno alat, nekima su prvenstveno zabava ... za ove prve tu je mac ili neko brand name složeno računalo po zadanim specifikacijama i testirano, za ove druge whatever je ok, meni nije više zabavno sam slagati računalo, ni najmanje, dapače, prenašanje iMaca ili prespajanje samih kabela me zamara.

Vidis, vidis. I ja zadnjih par godina imam isto misljenje, a prije sam imao Kizino misljenje. Prije sam znao sve o svakoj kartici i procu, a danas nemam pojma. Prije sam si sam slagao komp, a sad kupim radije iMac i ustekam ga u struju i to je to. To nas mozda godine sustizu Namigiva.

17 godina
neaktivan

lol, definitivno. Slobodno vrijeme mi danas vrijedi više od bilo čega. 

A.

16 godina

-samo mala digresija, kupuje PC ili Windowse? Što ako kupi s OEM windozama, pa pregazi s ubuntu-om? -to bi bio ROLF. Sramim se

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ihush kaže...

-samo mala digresija, kupuje PC ili Windowse? Što ako kupi s OEM windozama, pa pregazi s ubuntu-om? -to bi bio ROLF. Sramim se

He he, to sam bas i ja napravio na svom IBM-u.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice