Apple se žali na Microsoftove reklame zaključana tema

poruka: 561
|
čitano: 242.372
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Apple se žali na Microsoftove reklame".
17 godina
neaktivan
RE: Apple se žali na Microsoftove reklame

Zašto su smece osim zbog toga što je ko je*eno ogledalo ekran? Šta nemaju kao "življe" boje, bolji prikaz crne bla bla. Barem se tako reklamiraju. Vidio sam da macbook mozes doplatit neki "anti glare" za ekran. Pretpostavljam da onda nije glossy.

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.8.2009 21:09 (mislav_01).
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

@artfull :

Svaka čast na poslu ,A. ,ali opet nisam dobil drivere koji mi trebaju!!!

Osim ArchiCada ,kojeg imamo na MacPro-u i koji (u povjerenju) nema ni 50% mogućnosti i opcija jednog AutoCAD Architecture-a ,(barem je zato cijena dobra) , meni sve ostalo tu ni ne treba!!

MacPro nam je usprkos narudžbi Quadra i reklamaciji došao s ATI 4870 ,a zastupnik se usprkos garanciji još uvijek nije izjasnil hoće li isporučit naručeno.

SpacePilot i dalje ne mogu koristit na MacPro-u.

Meni nisi pokazal ništa kaj već nisam znal ,i samo me uvjeril da Mac jednostavno kod nas nije isplativ za poslovnu upotrebu ,barem ne u arhitekturi i projektiranju.

@shkval :

usporedbe su ti bez komentara ,a to da Visti treba dvije minute za reakciju ,ajde molim te!!

HP škartoce?! Ma molim te!!

Gle, ja nisam rekao da je OSX idealno okruženje za CAD, al da se nemože radit CAD na OSX u je neistina ... 

Izbor high end kartica na macu kasni za PCjem , to je istina, al svejedno postoje dovoljno dobre kartce ( kao ta quadro ) na kojima se bez problema može raditi bilo što.

Autodesk nema još native verziju svog softwarea za OSX, OSX je relativno loše zastupljen kod CAD aplikacija. Al da nema aplikacija i da se nemože raditi ne stoji. Ne rade svi u autoCADu.

Dakle, priznajem da win ima prednost trenutno što se aplikacija za CAD tiče, kao što OSX ima prednost kod videa recimo ... vrti AutoCad pod paralelama na MAc pro u ako je cad problem.

A.

17 godina
neaktivan
mislav_01 kaže...

Zašto su smece osim zbog toga što je ko je*eno ogledalo ekran? Šta nemaju kao "življe" boje, bolji prikaz crne bla bla. Barem se tako reklamiraju. Vidio sam da macbook mozes doplatit neki "anti glare" za ekran. Pretpostavljam da onda nije glossy.

Zapravo, glossy ekrani imaju često lošije karakteristike, a to prikrivaju kontrastom koji dobiju tim premazom, a koji naručava oštrinu i kvalitetu boja.

Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije. I told my psychiatrist that everyone hates me. He said I was being ridiculous - everyone hasn't met me yet.
17 godina
neaktivan
Apple se žali na Microsoftove reklame

Danas smo otisli na more i ponijeli moj PC i djetetov iMac. Ja sam utrpao u jednu kutiju sve moje zice (poveca hrpetina), slusalice (nemam zvucnike, ne da mi se jos i to vuci po stolu), mikrofon i kameru sam ostavio da ne vucem jos i to i u tri puta odnio to sve do auta.

Djetetov iMac sam iskopcao iz struje, iskopcao tastaturu (mis je ukopcan u tastaturu), primio pod jednu ruku, a pod drugu ruku tastaturu i misa i odnio u auto.

Sad smo se istovarili. Mac sam iznio u jedanput iz auta i odmah ga ukopcao da se djeca mogu igrati i onda u tri puta istovario sve svoje i krenuo ukapcati. Naravno da njezin ima i mikrofon i kameru i zvucnike, dok sam ja pola tih stvari ostavio, pa za sutrasnji poziv na skype moram zicati klince da me puste na njihov.

I onda mi netko moze reci da je PC bolji, ne PC je jeftiniji.

1 1 hvala 0
16 godina

Vidi vraga, i mi smo na more nosili 2 racunala - jedan za klinca i zenu (privatni) i jedan za mene (poslovni).

Oba su stala u jednu torbu, i jos je u torbi bilo mjesta za potrpati stvari.

I sve sam to stavio u jednu ruku.

Na tim racunalima koja sam nosio u ruci su i mikrofon i kamera i zvucnici.

I vidi vraga, niti jedan od ta dva racunala nije Mac. Oba racunala sam izvadio iz torbe, upalio i odmah su bila spremna za rad.

Postoji nesto sto se zove laptop.

Ako cemo iz svojih putovanja donositi zakljucke o PC-u i Macu (kao sto ti radis) onda ispada da je PC puno bolji jer ti si trebao 2 ruke za jedan Mac ("...iskopcao tastaturu (mis je ukopcan u tastaturu), primio pod jednu ruku, a pod drugu ruku tastaturu i misa i odnio u auto..."), a ja u jednoj 2 PC-a.

Dakle, poanta tvoje price je...?

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.8.2009 22:25 (Mauro).
17 godina
neaktivan
Mauro kaže...

Vidi vraga, i mi smo na more nosili 2 racunala - jedan za klinca i zenu (privatni) i jedan za mene (poslovni).

Oba su stala u jednu torbu, i jos je u torbi bilo mjesta za potrpati stvari.

I sve sam to stavio u jednu ruku.

Na tim racunalima koja sam nosio u ruci su i mikrofon i kamera i zvucnici.

I vidi vraga, niti jedan od ta dva racunala nije Mac. Oba racunala sam izvadio iz torbe, upalio i odmah su bila spremna za rad.

Postoji nesto sto se zove laptop.

Ako cemo iz svojih putovanja donositi zakljucke o PC-u i Macu (kao sto ti radis) onda ispada da je PC puno bolji jer ti si trebao 2 ruke za jedan Mac ("...iskopcao tastaturu (mis je ukopcan u tastaturu), primio pod jednu ruku, a pod drugu ruku tastaturu i misa i odnio u auto..."), a ja u jednoj 2 PC-a.

Dakle, poanta tvoje price je...?

Nosio sam ja i dva laptopa (svoj i zenin), ali ovdje govorim o desktopima.

16 godina
neaktivan

@artfull :

"Može se radit" - to ne priznajem u svom poslu. Ali dobro ,nema sad veze.

Upravo si reko kaj nas sto ovdje tvrdi cijelo vrijeme - Mac nije savršen ,ko kaj nije ni PC i svaki ima svojih dobrih i loših strana.

Izgled i subjektivni dojam jednostavno nisu dovoljni za ocjenu bilo PC-a ili Mac-a. Kod većine ljudi ipak presuđuju performanse ,mogućnost dogradnje.

I to je to.

@virtual :

Upravo si dao najbolji opis iMac-a : dječja igračka ,samo skupa ,preskupa. Jel ,danas već svaki brand name proizvođač ima nešto slično ,mnogi i puno naprednije mašine sa boljim procesorom ,grafikom ,touch screenom i blueray-om za 30 - 50 % manju cijenu.

Meni nije problem kad moram ,rastaviti i premjestiti PC ,niti mi treba ne znam koliko vremena za rasklapanje - sklapanje.

I ,ako recimo idem na more sutra ,za to imam laptop (nije fancy MacBook ,ali je meni dobar) ,a ne da nosim PC ,koji je uostalom i predviđen da bude na jednom mjestu ,ne da ga seljakam za tjedan ili dva na moru i da mi zauzima mjesto u bunkeru.

Dakle da zaključimo :kome se sviđa ,nek kupi iMac ,ja ću ipak ostat kod classic PC-a ,jel tu imam izbor i performance.

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.8.2009 0:39 (kizo2703).
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nitko ovdje nije tvrdio da je mac savršen, samo da je savršeniji od PCja. Osmijeh Našao si CAD nišu gdje je PC puno zastupljeniji ... mogu ti ja nać niše gdje je mac car i šta sad??

Što se tiče ovog o naprednijim mašinama za 30 ili 50% manju cijenu to jednostavno ne stoji. Nikako, oko toga se i lome koplja cijelo vrijeme. Nikako da shvatiš da mac nije precijenjen za to kako je napravljen i što nudi.

Ne možeš uzimati u obzir samo performanse / mogućnost nadogradnje / specifikacije ... uzmi čitav paket, sve to što si rekao + features + kvaliteta izrade i korišteni materijali + software paket + pouzdanost etc ... sto put sam tražio pc odgovarajućih specifikacija i mogućnosti a da kvalitetom izrade ( kad ga uzmem u ruke, okrenem, probam tipkovnicu i ekran etc ) barem konkurira macu ... neeema ga ... možda ti to stvarno nisi u stanju percipirati ili ti nije važno, al shvati da je puno ljudi to jako važno kad odluče iskrcati teško zarađenih desetak tisuća ili više kuna.

Ima par pc ja koji su blizu, nisu tu, ali su blizu ... ibm thinkpad ... ( ima neke stavke čak i bolje napravljene ali kao paket djeluje manje završeno ) sony poneki etc ... 

Da li koštaju manje? NE, često i više.

A.

17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Upravo si dao najbolji opis iMac-a : dječja igračka ,samo skupa ,preskupa. Jel ,danas već svaki brand name proizvođač ima nešto slično

Dakle da zaključimo :kome se sviđa ,nek kupi iMac ,ja ću ipak ostat kod classic PC-a ,jel tu imam izbor i performance.

Evo zasto ovakve rasprave nemaju smisla. Jer se nadju frikovi za Windoze i Macove i trube gluposti koje nemaju veze. Kako su Macovi djecje igracke kad ih se vecina koristi za profi rad u nekoj od domena u kojoj su macovi jaki, video, audio, grafika... (ne CAD :P)? To su profesionalni alati s kojima je lakse obavljati taj rad nego na windozima... Iz tog razloga su (ne)opravdano skuplji.

Da mi treba automobil za gradsku voznju (nezahtjevni kucni ili uredski rad) svakako ne bih kupio Subaru Imprezu STi (Mac), nego fakin VW Polo (windoze PC) ili nest tako, sto ima manje mogucnosti na trkacoj pisti (profi obrada zvuka, videa, grafike), ali ima manju potrosnju i pocetnu cijenu od Impreze. Ali nema smisla govoriti da je Impreza STi los auto, samo zato jer si ga ne mozemo priustiti ili nam ne bi odgovarao za nase potrebe...

Jos su mi najbolji ovi sto bi "kupili MBP da je jeftiniji, pa stavili windoze na njega"... k'o da kupis Imprezu STi i uvalis motor iz Pola unutra, pa opet izgleda fensi, ali ide kao govno...

komentari??

bok!

aj indžoj najs bir end najs bičz
16 godina
neaktivan
QuadMachine kaže...

Evo zasto ovakve rasprave nemaju smisla. Jer se nadju frikovi za Windoze i Macove i trube gluposti koje nemaju veze. Kako su Macovi djecje igracke kad ih se vecina koristi za profi rad u nekoj od domena u kojoj su macovi jaki, video, audio, grafika... (ne CAD :P)? To su profesionalni alati s kojima je lakse obavljati taj rad nego na windozima... Iz tog razloga su (ne)opravdano skuplji.

komentari??

bok!

Dečko ,radim na Mac-u i na PC-u. Ako sam ja za tebe frik ,dobro ,nek ti bude ,samo pročitaj moj post još jedamput i onda komentiraj - ja sam za iMac napisal da je igračka ,kaj i je naspram PC-a ,ne za Mac!!

Pročitaj tekst ,malo prouči materiju o kojoj pišeš ,nemoj prepisivat tuđe komentare ko robot (zvuk ,video ,grafika) ,pa onda komentiraj ,jel ovo ti je već drugi put da lupaš bezveze!

Bok!!

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.8.2009 2:38 (kizo2703).
17 godina
virtualAThome kaže...

Danas smo otisli na more i ponijeli moj PC i djetetov iMac. Ja sam utrpao u jednu kutiju sve moje zice (poveca hrpetina), slusalice (nemam zvucnike, ne da mi se jos i to vuci po stolu), mikrofon i kameru sam ostavio da ne vucem jos i to i u tri puta odnio to sve do auta.

Djetetov iMac sam iskopcao iz struje, iskopcao tastaturu (mis je ukopcan u tastaturu), primio pod jednu ruku, a pod drugu ruku tastaturu i misa i odnio u auto.

Sad smo se istovarili. Mac sam iznio u jedanput iz auta i odmah ga ukopcao da se djeca mogu igrati i onda u tri puta istovario sve svoje i krenuo ukapcati. Naravno da njezin ima i mikrofon i kameru i zvucnike, dok sam ja pola tih stvari ostavio, pa za sutrasnji poziv na skype moram zicati klince da me puste na njihov.

I onda mi netko moze reci da je PC bolji, ne PC je jeftiniji.

Daj djeci da se igraju na PC-u, a ti sebi uzmi iMac. Svi će biti sretniji.

WTF?
17 godina
neaktivan
shkval kaže...

Daj djeci da se igraju na PC-u, a ti sebi uzmi iMac. Svi će biti sretniji.

Dao bih im ja kad mi ne bi mali nainstalirao desetak trojana u roku od sat vremena.

Alex55 kaže...

Gluplji primjer u životu nisam čuo... Ne razumijem razlog zbog kojeg bi ijedan čovjek nosio DESKTOP računalo na more???

Zar niej bit mora, tj. godišnjeg odmora da se makneš od svega toga? Da uživaš u obitelji??? A ne da i na moru cijelo vrijeme buljite u te silne ekrane.

I ako ti je zbilja trebalo računalo, mogao si ponjesti samo onaj jedan laptop.

I BTW: Da imaš Mac Pro (koji ima isto kućište kao i PC) isto bi imao toliko žica jer bi ti trebao monitor, i miš itd...

I još nešto: Postoje i PC-evi koji su dizajnirani slično kao i iMac!

A to su ti vikendice. Kad si na moru 2 mjeseca onda si slozis sve kao da si doma.

U daljnju raspravu da postoje PC-jevi kao sto je iMac ne bih ulazio, samo cu reci da nisam tog misljenja.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja isto neću uopće raspravljat o tome ,samo ti evo par linkova :

HP ,Lenovo  i još puuuno njih... pa i jedan domaće proizvodnje...

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.8.2009 1:31 (kizo2703).
17 godina
kizo2703 kaže...

Ja isto neću uopće raspravljat o tome ,samo ti evo par linkova :

HP ,Lenovo  i još puuuno njih... pa i jedan domaće proizvodnje...

Pa nisu to neki reprezentativni primjerci. Naročito u usporedbi sa iMac-om. Bolje muči.

WTF?
16 godina
neaktivan

Da mučim ... ,LOL ,kaj je sad ,problemi?! Samo sam pokazal da iMac više nije jedan jedini u svojoj klasi i da takvih PC-a danas ima koliko hoćeš.

A mučat baš neću!!! Tuži me!!!

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.8.2009 11:24 (kizo2703).
17 godina
neaktivan

To su lošije kopije iMaca često i nedobavljive kod nas, da si ih vidio uživo i isporobao zna bi o čemu se priča.

http://www.metacafe.com/watch/1972097/how_to_behave_on_a_forum/

0 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
dgigibao kaže...

To su lošije kopije iMaca često i nedobavljive kod nas, da si ih vidio uživo i isporobao zna bi o čemu se priča.

Yet another iSheep!! Sorry ,zaletilo mi se ...Cool

Poanta je u tome da ih ima ,neki su way ahead ,neki su škart ,ja ni na jedan ne bi trošil pare ,niti isporobaval!!

Kad mi treba All in One rješenje imam laptop.

Za sve drugo ,tu je PC...

17 godina
neaktivan

koga briga šta tebi triba, nije ovo emisija želje i poruke čitatelja?

0 7 hvala 0
17 godina
neaktivan

Sta se onda ti javljas. "koga briga sta tebi treba" koja je poanta foruma ako ne izjavit svoje mišljenje? Malo prostojnosti ti ne bi škodilo...

17 godina
kizo2703 kaže...
Poanta je u tome da ih ima ,neki su way ahead ,neki su škart ,ja ni na jedan ne bi trošil pare ,niti isporobaval!!

Što znači da nisu vrijedni spomena.

Uostalom 'obje strane' pokrivaju većinu glavnih koncepata računala - osim što Apple nema netbook, a ne znam ima li tablet.

Oni na 'PC strani' koji su vrijedni spomena su itekako skupi (http://www.dell.com/us/en/home/desktops/desktop-xps-a2420/pd.aspx?refid=desktop-xps-a2420&s=dhs&cs=19&~ck=mn), pa MS reklame gube smisao.

WTF?
17 godina
neaktivan
mislav_01 kaže...

Sta se onda ti javljas. "koga briga sta tebi treba" koja je poanta foruma ako ne izjavit svoje mišljenje? Malo prostojnosti ti ne bi škodilo...

Predugo koristi samo Apple proizvode, nemojte ga osuđivati.

Biti u većini nije vrijedno vremena inteligentnog čovjeka. G.H.Hardy || Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije.
16 godina
neaktivan
shkval kaže...

Što znači da nisu vrijedni spomena.

Uostalom 'obje strane' pokrivaju većinu glavnih koncepata računala - osim što Apple nema netbook, a ne znam ima li tablet.

Oni na 'PC strani' koji su vrijedni spomena su itekako skupi (http://www.dell.com/us/en/home/desktops/desktop-xps-a2420/pd.aspx?refid=desktop-xps-a2420&s=dhs&cs=19&~ck=mn), pa MS reklame gube smisao.

Ne možeš to reći! Nekome jesu i nekome možda baš to treba! Cijene su različite ko i kod svega drugoga.

Ne ,još uvijek nema netbooka-a (možda Air?) ,nema tableta , a trenutno nema ni pravog pandama u PC klasi ,pošto se G i Power Macovi više ne proizvode.

Ali ,sve to na stranu ,još jedamput ponavljam ,svaki (i Mac i PC) ima svojih prednosti i mana ,i nijedan nije savršen.

I to se mora prihvatit ,ne bit isključiv i automatski pljuvat po onom drugom ,"njihovom"!!

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.8.2009 12:49 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
mislav_01 kaže...

Ja nekulturan? Ovaj klinjo naziva mac korisnike ovcama i onda krene pričat kako to njemu osobno to ne triba ka daje on jedini korisnik računala i daje to glavna referenca i onda sam ja nekulturan.

Prije bi reka da ste vi površni ili nepismeni pa ne moeže pročitati ili post.

17 godina
Alex55 kaže...
Ništa na cijelom svijetu ne može biti savršeno.

Upravo tako http://www.bug.hr/vijesti/softverska-zakrpa-macbook-pro/98089.aspx

WTF?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dgigibao kaže...
mislav_01 kaže...

Ja nekulturan? Ovaj klinjo naziva mac korisnike ovcama i onda krene pričat kako to njemu osobno to ne triba ka daje on jedini korisnik računala i daje to glavna referenca i onda sam ja nekulturan.

To sto si ti naveo ne umanjuje činjenicu da si nekulturan. A ocito necime i frustriran. Mršti se

16 godina
neaktivan
dgigibao kaže...

Sine ,ovaj "klinjo" ima 39 godina ,ovce su bile samo humor (izvini ako te to vrijeđa ,nisam mislil nikog uvrijedit) ,ja jako dobro znam da nisam jedini ,i ne ,nisam ni površan ni nepismen - znam Mac ,radim na njemu na poslu još od dobrih starih G-jeva ,znam PC radim na njemu svaki dan već skoro 20 godina.

I da ,znam čitat ... čak i između radova... Pitanje je znaš li ti ...

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.8.2009 15:11 (kizo2703).
16 godina

Svatko se češe gdje ga svrbi...

Every hole is a goal!
17 godina
neaktivan

Ne stignem na poslu baš paziti na pravopis a to što korisitm ikavicu a ne pišem "štel i imal" je moj odabir i pravo

Čudi me da sa 39 godina i toliko iskustva smatra da je All in one koncept nema budućnosti kad sve i pa i porast prodaje laptopa i a Macova govori da su desktop kante prošlost a sve na temelju svog osobnog stava a ne činjenica.

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

Stari moj ,a gdi sam ja to napisal da All in One nema budućnosti? Samo sam napisal da je to bacanje novaca ,kaj i je kad pogledaš specifikacije takvih konfiguracija.

Da ,sigurno će u budućnosti biti itekak jakih All in One PC (i Macova) kak bude napredovala tehnologija. Ali još uvijek ,desktop kante vode u svemu i bit će tak još neko vrijeme!

I zato,cool down ,ne ovisi nam život o tome ko će bit vodeći - Apple ,Microsoft ,neko treći. Bitno je da je kaj više konkurencije ,barem će cijene padat.

A to kaj ti smeta neki dijalekt ,a j*** ga ,ne možemo svi bit dalmatinci.  Cool 

Bez loših primisli ,samo se zezam!!!

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.8.2009 17:30 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Stari moj ,a gdi sam ja to napisal da All in One nema budućnosti? Samo sam napisal da je to bacanje novaca ,kaj i je kad pogledaš specifikacije takvih konfiguracija.

To sto si rekao isto moze vrijediti i za Audi, Armani odijelo, Pacotti cipele i sl. Sve se to moze smatrati bacanje novaca jer ne donosi kvalitetu vec samo ljepotu.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice