Ako ikada zaživi, mislim da će ovo biti onaj feature koji će se odmah po kupnji uređaja postaviti na "off".
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ideja sama po sebi nije losa, ali dira u privatnost.
Sada ce i Samsung to napraviti u sljedecoj verziji S4.
Odlično, ubijte svaku privatnost koja postoji. Ni kenjati više nećeš moći a da tvoji iphone frendići ne znaju za to.
Ovo prelazi svaku granicu.
Nije losa ideja samo treba izbaciti... sve. Bolja bi im bila da korisnik sam nastela status tipa "kakim na veceju" i dok ga ides zvati da se vidi. Kakve lokacije, baterije i signali.
Ima to opće prednosti od načina da nazovemo nekoga (ili pošaljemo poruku) pa čekamo odgovor?
Neznam za vas ali meni se čini da ostaju bez ideja pa žele na sve naćine privući nekoga.
Znači kad ja lažem da mi prazan i nemrem odgovorit jer ne želim sad će on to znat... nedo Bog.
Nije losa ideja samo treba izbaciti... sve. Bolja bi im bila da korisnik sam nastela status tipa "kakim na veceju" i dok ga ides zvati da se vidi.
To je već Microsoft patentirao sa Kinectom: mora biti upaljen 24/7 kako bi uskoro svako mogao vidjeti kako dobro čačkaš nos ili...
Dakle, telefon vidi da je postavljen na mute, akcelerometri su zaključili da je bačen na krevet, mikrofon je snimio neku dernjavu prije par minuta... Zaključak - korisnik je ljut na curu (poruke na faceu, izbor glazbe) i bolje ga je ne dirati.
Opcija B - akcelerometri detektirali čudan hod i povremene nagle razlike u visini, izbor glazbe je ubi bože (Dražen Zečić i sl.), korisnik se opet dere, poruke ne može ni translator dekodirati, mikrofon je snimio policijsku sirenu, prednja kamera ne prepoznaje osobu koja se služi mobitelom. Zaključak - korisnik je pijan kao letva, ne zovi.
Opcija C - muž zove ženu sa posla a mob je detektirao ritmično pomicanje kreveta, mikrofon snima neke uzdahe, zvuk je na mute, GPS ne može lockati satelit... Batine inbound.
Opcija D - akcelerometar detektira brze okomite kretnje, zvucnik iskljucen, status - busy, call me in 3 min :)
Signature is assuming direct control
Bolje da stave opcije kao na skype, online, ofline, zauzet, vračam se uskoro itd... i da korisnik sam bira što želi staviti.