Aplikacija hrvatske policije postala hit

poruka: 32
|
čitano: 18.054
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Aplikacija hrvatske policije postala hit".
14 godina
odjavljen

A šta je s videom?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Super mi se čini aplikacija. Možda neće baš biti korisna kod aktivnih zločina(krađa, napad, skori udarac pješaka i sl.), ali mogla bi povećati broj kažnjenih kretenčina koje parkiraju na 4 mjesta i blokiraju još 2.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Moj PC  
27 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

sad će padati gradonačelnici i slični parkirani na mjesta za invalide :)

Moj PC  
22 0 hvala 0
12 godina

Ja mislim da su od tih 12.500, 10.000 skinuli policajci, čisto onak - za probu. Ili ako recimo oni s jedne strane ulice jedu čevape, a baš neko pljačka banku preko ceste, pa da se ne dižu - lakše im je slikati i pozvati pojačanje (-> policajce koji su naravno, već prije pojeli svoju porciju).

5 20 hvala 0
10 godina
neaktivan

i ja uslikao lopove ali prije će mene uhapsit nego njih

Moj PC  
48 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

nemam smartfon ali ovo mi se čini ok, kad bi doista poslužilo svrsi. u međuvremenu: mercedes clk 320, srebrni, s platnenim crnim krovom, žu 802 be, za volanom neki klinac i plavuša kraj njega, vozi zagrebačkom avenijom od citiy centra west prema istoku brže od 100 i šara iz krajnje desne u krajnju lijevu traku i natrag + kroz crveno. murije, naravno, niotkuda. koji će mi onda aplikacija? već je u dubravi, ako je još živ. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.10.2015 17:47 (Ajar).
Moj PC  
14 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Zašto me traži identifikaciju?

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Aplikacija hrvatske policije postala hit
Canis kaže...

Zašto me traži identifikaciju?

Da bedaci ne bi spammali nekažnjeno i tako učinili cijelu stvar beskorisnom (jer tko će scrollati kroz 200 lažnih prijava do jedne prave?).

I usage statistika, naravno.

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
15 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Da bedaci ne bi spammali nekažnjeno i tako učinili cijelu stvar beskorisnom (jer tko će scrollati kroz 200 lažnih prijava do jedne prave?).

I usage statistika, naravno.

Dakle (ispravi me ako sam krivo shvatio), aplikacija zapravo - nije anonimna? Čim može pročitati IMEI i slične stvari...

16 godina
odjavljen

Anonimna u smislu ne tražim ime, prezime i OIB (što bi po meni trebalo).

Kako ćeš hvatati kretene koji će prijavljivati gluposti? Ajd sad nazovi par puta policiju i reci da te napada dinosaru pa javi kako ćeš se provesti (kad te puste na miru, za koji mjesec).

BTW, android ima tako šugave permissione da je to strašno. Jedna "kvačica" naslaže kao što vidiš, pristup za 50 stvari koje developeru uglavnom ne trebaju.

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
15 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Anonimna u smislu ne tražim ime, prezime i OIB (što bi po meni trebalo).

Kako ćeš hvatati kretene koji će prijavljivati gluposti? Ajd sad nazovi par puta policiju i reci da te napada dinosaru pa javi kako ćeš se provesti (kad te puste na miru, za koji mjesec).

BTW, android ima tako šugave permissione da je to strašno. Jedna "kvačica" naslaže kao što vidiš, pristup za 50 stvari koje developeru uglavnom ne trebaju.

Ok, ali ajmo sada na stranu staviti da li bi aplikacija trebala ili nebi trebala biti anonimna. MUP je rekao da ona jest anonimna. Anonimno znači (barem sam ja tako shvatio, a vjerujem i većina) da se ne nikako ne može saznati tko šalje prijavu. Ali, izgleda da ipak nije tako. Npr. spomenuo sam imei, kao jedinstven broj za koji vjerujem da se nalazi negdje u bazi mog operatera (na pretplati sam, uređaj kupljen u sklopu pretplate), a to je samo jedna stavka... Anonimnost kao pojava u prijavljivanju prekršajnih/kaznenih djela služi za zaštitu onog tko prijavljuje. Ipak, izgleda kako su ovdje stvari malo drugačije... Ako sam u krivu, bilo bi mi drago da me netko ispravi 

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.10.2015 18:31 (Canis).
16 godina
odjavljen

Da, malo su to "anonimno" preširoko shvatili...

Ali gle, pa taman i da ne skuplja IMEI, deviceId i ostalo, nije neka nauka provideru doznati tko je u to vrijeme sa kojeg telefona slao nešto prema njihovim IP adresama... Prave anonimnost nema već odavno...

15 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Ali gle, pa taman i da ne skuplja IMEI, deviceId i ostalo, nije neka nauka provideru doznati tko je u to vrijeme sa kojeg telefona slao nešto prema njihovim IP adresama... Prave anonimnost nema već odavno...

Upravo to.

Ne bih ulazio u ovaj topic s ovime da doslovno svaki (prepisani) naslov u svim hrvatskim medijima koji je vezan za ovaj projekt u naslovu nema ono: "...anonimno dojaviti policiji...". Jednostavno me to bode u oći 

S druge strane, razumijem da na ovaj način pokušavaju "ohrabriti" građane da prijave ono što možda inaće nebi.

16 godina
odjavljen
Ajar kaže...

nemam smartfon ali ovo mi se čini ok, kad bi doista poslužilo svrsi. u međuvremenu: mercedes clk 320, srebrni, s platnenim crnim krovom, žu 802 be, za volanom neki klinac i plavuša kraj njega, vozi zagrebačkom avenijom od citiy centra west prema istoku brže od 100 i šara iz krajnje desne u krajnju lijevu traku i natrag + kroz crveno. murije, naravno, niotkuda. koji će mi onda aplikacija? već je u dubravi, ako je još živ. 

I da si imao aplikaciju, vjerojatno bi sud odbacio sliku kao nevjerodostojan dokaz, a tebe kaznio jer slikavaš u vožnji.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
11 godina
neaktivan

Davno je jedna osoba snimila susjedu kako radi neki prekršaj i pokazala policajcu i policajac joj je rekel da nek spremi to brzo jer je protuzakonito nekoga snimati bez dopuštenja. Da snimke smiju one na kojoj jasno piše da je prostor pod videonadzorom. 

Kako sada stojimo po tome ???  

Zanima me takoder kako stojimo po tome da napred na automobilu prikopčam kameru i snimam svoju vožnju kao dokazni materijal da bi dokazao da nisam kriv za neki sudar ili neku nezgodu ? Pitam zato jer je u Rusiji često ljudi u automobilu napred zakoče i izazvaju sudar iza sebe i poberu lovu od osiguranja, jedna osoba je to izbjegla jer je imala kameru i stavila na youtube svoje iskustvo . 

16 godina
odjavljen

Mislim da kod nas zakon propisuje različite slučajeve, ali se nešto i mijenjalo, pa nisam 100% siguran.

Snimanje na javnoj površini je dopušteno uz uvjet da mora biti jasno vidljivo da snimaš i svako te ima pravo tražiti da njega ne snimaš.

Snimanje kaznenog djela je dopušteno, ali je upitno koliko će proći kao dokaz.

Kamera u autu već spada pod nadzor, a ne pod snimanje, a to se smije samo po ovlaštenju.

Znači, ako ti suvozač snimi nešto mobitelom nije isto kao kad staviš automatsku kameru.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
MrBlc kaže...

I da si imao aplikaciju, vjerojatno bi sud odbacio sliku kao nevjerodostojan dokaz, a tebe kaznio jer slikavaš u vožnji.

i to još na motoru, pristojnih 55 (tamo je onaj znak koji mjeri brzinu i zahvaljuje ili izrijekom zahtijeva usporavanje). 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
13 godina
Prva prijava je pala, nepropisno parkiran auto kojeg sam s djecjim kolicima morao zaobici po cesti, bas me zanima sta ce biti dalje.
Moj PC  
10 1 hvala 0
17 godina

citizen on patrol i xed 

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina

Anoniman za one koji imaju sve tvoje podatke... Svašta...

Bivši Android korisnik...

1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Ajde drage naivćine poskidajte app i postanite neplaćena špija.

Drukajte jedni druge jel tako će i drugi drukat vas

Pa kad buš slućajno prešo preko crvenog a tvoj kolega probono špija izvadi mob sa 20megapixelnom kamericom.

Koje naivčine

SIVE LUBANJE SILOM
Moj PC  
6 31 hvala 0
15 godina
Ivan M. kaže...

Anoniman za one koji imaju sve tvoje podatke... Svašta...

Istina, brokva teška. Prijatelj mi radi u policiji, doduše interventnoj, ali pita sam ga za aplikaciju. Konkretno, pita sam jel imaju kakvo 'osiguranje' od lažnih dojava, montaža, svega nečega. Reka je da nemaju ništa striktno, ali ako se otkrije da je lažna dojava ili slično, automatski ide prijava za lažnu dojavu.

Toliko o anonimnosti. Ali i bolje da nije anonimno. Stoj iza svoga.

12 godina
nex987 kaže...

sad će padati gradonačelnici i slični parkirani na mjesta za invalide :)

je ka i do sada

Sami sebi smo najveci neprijatelji
13 godina

Koliko sam tu hejtera ima, fascinantno. Ovo je odličan projekt MUP-a. Kao i sve u početku, ima mjesta za napredak, ali ideja je odlična. Ne znam za ekipu koja cendra o anonimnosti kad većina vjerojatno ima FB profile, Twitter account, a o Google-u da ne govorim. Uostalom, ja bi unutar aplikacije rado ostavio ime i prezime, kao i broj mobitela na koji me ekipa može nazvati za dodatne informacije. To su u startu trebali uvesti kao opciju... Konačno možemo prijaviti sitne prekršaje koji su do sad prolazili nekažnjeno. Ako uz to krene i kažnjavanje, kud bolje, možda se ljudi konačno uozbilje i shvate zakon za ozbiljno...

9 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

probaj nazvati anonimno policiju i zezati ih sa javne govornice.

stave tvoj glas u kompjuter i čim nazoveš sa bilo kojeg telefona (svoga mobitela) mogu te locirati po glasu.

Stoga IMEI koji skupljaju je anoniman, jer ako neko sa strane gleda, ne vidi imena, ali ako baš žele saznati, pa onda uvijek imaju mogućnost.

13 godina
neaktivan

Naravno da će se oni baciti na posao. Prije par mjeseci frendu su ukrali motor, on je prijavio policiji to i šta je ona napravila? Apsolutno ništa, lik je sam stavljo slike po fejsu i uspio naći motor. Čak je našao i video iz te garaže gdje mu je ukraden motor, odneso video na policiju i tamo su rekli da je video prestar te da ga nemaju na temelju čega optužiti. Toliko o tome kako će oni sve riješavati.

5 0 hvala 0
15 godina
Hrvoje.RH kaže...

Ajde drage naivćine poskidajte app i postanite neplaćena špija.

Drukajte jedni druge jel tako će i drugi drukat vas

Pa kad buš slućajno prešo preko crvenog a tvoj kolega probono špija izvadi mob sa 20megapixelnom kamericom.

Koje naivčine

dapace, kad "slucajno" ili namjerno prodjem kroz crveno, slobodno me drukajte, imate moje dopustenje. ja bih vas sigurno.

a ovi poput hrvoja neka se zabrinu odsad kad "slucajno" prolaze kroz crveno ili stanu samo na pola minute nasred ceste i sl...

na zalost, bojim se da od svega ovoga samo puno buke, a efekt nikakav. sve te prijave su u pravilu samo prijave, na policiji je da dalje prikupi dokaze, a svi smo svjedoci kako se to kod nas kvalitetno radi.

16 godina

Nije problem u aplikaciji nego u policiji. Policija nije tu da bi stitila gradane nego da bi naplatila kaznu i napunila proracun. Frendu ukrali bicikl, nikad nista nije nadeno. Drugom prvalili u viksu par puta. Nikad nista. Cijeli grad je pokriven kamerama. Kad je lik autom lupio u curin auto i policija nije bila zainteresirana provjeriti snimku i doci do registracije pocinitelja jer su rekli da kamere nisu za tu namjenu. Boli njih i za ovaj skuter koji je ukraden koj kolega forumas spominje.

Predpostavljam da je aplikacija uvedena da vide koliko ljudi znaju, pa ako netko zna previse, a ne zna cuvati tajnu onda se lako dode do "anonimnog" prijavitelja :D 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Prijatelju Splitska policija vratila ukradeni skuplju bicikl, iako nije ni prijavio krađu. Uhvatilo lika i priznao s koje adrese je ukrao. Na selu, voze se policajac i rom u autu i rom policajcu govori gdje je što ukrao, policajac piše zapisnik i još moli ljude da dođu predignuti jer im je skladište prepunjeno, a većinom stvari manje vrijednosti, pa se ljudima ne da dolaziti predignuti.

14 godina
neaktivan

Ovo je može odlično poslužiti za vlasnike šuma. Kada uhvatiš nekoga da ti krade drva, ili istovaruje otpad možeš poslikati auto tako da se vidi tablica. Ove godine sam naišao na jedan odbačeni automobil u šumi i da je tad postojala ta aplikacija jednostavno bih ga mogao prijaviti. 

ಠ_ಠ Rolling on the floor laughing until someone jump on me a makes me stop rolling on the floor laughing but then I do it again cuz it's awesome
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice