Android 4.2, Nexus 4 i Nexus 10

poruka: 145
|
čitano: 21.377
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Android 4.2, Nexus 4 i Nexus 10".
16 godina
neaktivan
Re: Android 4.2, Nexus 4 i Nexus 10
gamer34 kaže...
nsoul kaže...
gamer34 kaže...

Ne rauzmijem sto mislis pod modifikacija sucelja? Mislis widgeti i to?

Misli na ovo

http://blog.mycolorscreen.com/post/14806494249/10-best-homescreens-of-2011

Ok iako mi i dalje nije najjasnije sto je to, pozadina??

Btw. dali na andoridu ima opcija offline reding kao u safariu, to jest samo kliknes add to reading list i sejvano ti je online. Razmisljam o prelsaku na taj Nexus4 jer zvuci i izgleda hebeno ali mi je offline reading jako jako bitan jer stvarno puno clanka i svega citam off line.

Ne pozadina nego uređenje widgetima, promjena lockscreena, automatizacija da doma imaš jedan homescreen, na poslu drugačije widgete...

Offline postoji

Agent Rico kaže...

Ja recimo moram konvertirati neki mp3 u m4r i dodati to u iTunes pod "Ringtones" te syncati iPhone.. Neznam, možda ima neki jednostavniji način, ne mjenjam često ringtone tako da mi ovo nije neki problem. Ali da, na Androidu je puno jednostavnije, priznajem. 

Aha,  ma ja sam stavljao melodiju za alarm, ne bi ni znao da se tak radi da nisam probao. 

hobi:moj-android.net
14 godina
nsoul kaže...
gamer34 kaže...
nsoul kaže...
gamer34 kaže...

Misli na ovo

Btw. dali na andoridu ima opcija offline reding kao u safariu, to jest samo kliknes add to reading list i sejvano ti je online. Razmisljam o prelsaku na taj Nexus4 jer zvuci i izgleda hebeno ali mi je offline reading jako jako bitan jer stvarno puno clanka i svega citam off line.

Ne pozadina nego uređenje widgetima, promjena lockscreena, automatizacija da doma imaš jedan homescreen, na poslu drugačije widgete...

Offline postoji

Agent Rico kaže...

Ja recimo moram konvertirati neki mp3 u m4r i dodati to u iTunes pod "Ringtones" te syncati iPhone.. Neznam, možda ima neki jednostavniji način, ne mjenjam često ringtone tako da mi ovo nije neki problem. Ali da, na Androidu je puno jednostavnije, priznajem. 

Aha,  ma ja sam stavljao melodiju za alarm, ne bi ni znao da se tak radi da nisam probao. 

Gdje, ja koristim chrome na iPhonu i trazio sam kako ali nisam nasao. Zato moram koristit safari za offline reading.

16 godina
neaktivan
gamer34 kaže...
nsoul kaže...
gamer34 kaže...
nsoul kaže...
gamer34 kaže...

Misli na ovo

Offline postoji

Agent Rico kaže...

Gdje, ja koristim chrome na iPhonu i trazio sam kako ali nisam nasao. Zato moram koristit safari za offline reading.

Koristim stock browser i ima opcija. Budem sutra pogledao kak to radi kad se s posla vratim

17 godina
XoX1 kaže...
Android tablet ima smisla isključivo ako je značajno jeftiniji od iPada ili Windows 8 tableta. Inače po istoj cijeni zašto bi netko kupio Android tablet???

nexus7 16GB 199$ - ipad mini 16 GB 329$: razlika 130$ iliti 40%, a uređaje bi mogli nazvati u najmanju ruku izjednačenima (zavisi šta ti je bitno, bolji display, manja cijena, gps vs veći display, optimizirane aplikacije, lakši)

Može li ljudima u tamnim odjelima u Bruxellesu biti stalo do Hrvatske?
12 godina
protjeran
ansha kaže...
TranceMight kaže...

iPhone is so unsexy compared to the new Nexus..... sexyyyyyyy, nice.... perfect......

da cujem sad Vas modne mačke.... odnosno iphonovce :)

Ja ga mislio uzet, al brzo sam odustao kad sam vidio kolko jos uvijek trza sve sa androidom 4.2 i 4jezgrenim S4 :S (ima neki demonstracijski filmich gdje se to dobro vidi) 

trza u filmicu, ne u android OS-u{#}

intel97 kaže...
ansha kaže...
TranceMight kaže...

iPhone is so unsexy compared to the new Nexus..... sexyyyyyyy, nice.... perfect......

da cujem sad Vas modne mačke.... odnosno iphonovce :)

Ja ga mislio uzet, al brzo sam odustao kad sam vidio kolko jos uvijek trza sve sa androidom 4.2 i 4jezgrenim S4 :S (ima neki demonstracijski filmich gdje se to dobro vidi) 

to i dalje nije gotov proizvod potpuno treba sačekat da izađe i onda vidjet dali trza i sve ostalo 

kako nije gotov proizvod, pa google ipak ima malo bolju kontrolu bugova od Microshita...ako ne trza 4.04 na kineskim tabletima od 300ak kuna sa single core procevima od 1.2 Ghz te 512 MB RAM-a, ne vidim kako bi cetverojezgreni 1.5 proc + 2GB RAM-a trzao na sa "project butterom"oplemljenom (dakle, s manje lagova od 404 verzije) jelly beanu..lol za post

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.10.2012 8:44 (1DX).
16 godina
nsoul kaže...
gamer34 kaže...

Koristim stock browser i ima opcija. Budem sutra pogledao kak to radi kad se s posla vratim

"Offline reading" kao koncept na Androidu podržavaju dodaci.

Primjer: instaliraš željeni "read it later" servis (Pocket, Readability...) i onda iz browsera po izboru podijeliš (share intent) trenutno otvorenu stranicu.

Za Chrome/iOS ne znam...

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.10.2012 9:20 (Eol).
12 godina
protjeran
Eol kaže...
nsoul kaže...
gamer34 kaže...

"Offline reading" kao koncept na Androidu podržavaju dodaci.

Primjer: instaliraš željeni "read it later" servis (Pocket, Readability...) i onda iz browsera po izboru podijeliš (share intent) trenutno otvorenu stranicu.

Za Chrome/iOS ne znam...

offline reading podrzava i Chrome za Android samo da ekipa zna koristiti softver:

http://7.mshcdn.com/wp-content/gallery/android-chrome/options.jpg

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.10.2012 9:31 (1DX).
16 godina

Za Chrome/iOS ne znam...

offline reading podrzava i Chrome za Android samo da ekipa zna koristiti softver:

Ja na toj slici ne vidim Chrome, samo chrome od stock browsera... {#}

12 godina
protjeran
Eol kaže...

Za Chrome/iOS ne znam...

pa dobro i to je chrome, nije valjda babin muf? :-)

ista stvar ti je i sa chromeom koji se skida sa google playa. mislim da je od 4.0 chrome integriran u android, btw a vecina novih ili novijih mobitela dolazi sa bar ICS-om (ja planiram uzet Nexus 4 koji ima i android 4.2)

btw, ovo nije integrirani Chrome, pogledaj : http://mashable.com/2012/02/08/chrome-android-hands-on/#view_as_one_page-gallery_box4205

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.10.2012 9:50 (1DX).
17 godina

Baš me zanima kakva će cijena biti kod nas. Dođe mi da zamijenim HOX-a za ovo. Jedino što me malo muči je 16gb memorije (iskreno ne znam zašto, pošto mi je na hox-u zauzeto samo 6.1gb a imam sve što mi treba).

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
1DX kaže...
Eol kaže...

Za Chrome/iOS ne znam...

ista stvar ti je i sa chromeom koji se skida sa google playa. mislim da je od 4.0 chrome integriran u android, btw a vecina novih ili novijih mobitela dolazi sa bar ICS-om (ja planiram uzet Nexus 4 koji ima i android 4.2)

btw, ovo nije integrirani Chrome, pogledaj : http://mashable.com/2012/02/08/chrome-android-hands-on/#view_as_one_page-gallery_box4205

Stock browser definitivno nije Chrome, a bome niti ono drugo. {#}

Nije integriran od ICS-a, tek dolazi predinstaliran & postavljen kao default umjesto starog "Android browsera" na nekim uređajima (Nexus7?)

Pogledao sam sad na telefon i tablet - oba imaju Chrome 18.0.1025.166 (također oba na JellyBean 4.1) i nijedan od njih nema u izborniku "Save for offline reading".

Mislim da je na Mashable stranici uletio krivi screenshot u drugi "Chrome Android Options" odjeljak.

15 godina
neaktivan

Stock pregdlednik,SGS II sa ICSom. I dosta offa?

Bears, Beets, Battlestar galactica!
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Koliko vi koristite prostora na androidima? Ja imam 16gb karticu koja je 90% puna, glazba, videi vamo tamo... Da nexus 4 ima microsd utor ili 16gb po jeftinijoj cijeni, bez razmišljanja bi ga uzeo kad budem mogao, ovako :/.  

Ono što me stvarno zanima je koliko realno tih 8gb memorije košta? Prodaje nam se po cijeni od 50$=300kn odnosno vjerovatno 500tinjak kod nas, dok je microsd kartica od 16gb 100tinjak kuna, a ne vidim razlog zašto bi nezamjenjiva memorija unutar mobitela koštala još manje, pogotovo u njihovoj proizvodnji. 

0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

Da su ovi iz Lg-a stavili utor za karticu ili 32 GB memorije kao na Optimus G, tko bi onda kupovao njihov flagship Optimus G, koji košta duplo i više od ovog Nexus-a, a jedine  razlike su LTE (kod nas svakao nema efekta), i kamera 13/8 MP i to ovisno o tržištu. I naravno Nexus ima noviji android.

When we're good they never remember, when we're bad they never forget. JM
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
gamer34 kaže...

Evo ne znam kako na chromeu, ali na stock browseru ima. kako aosp tako i na samsungu ( netko je poslao screenshot sa s2) tako i na htcu. za ostale ne znam.

12 godina
protjeran
Eol kaže...
1DX kaže...
Eol kaže...

Za Chrome/iOS ne znam...

Stock browser definitivno nije Chrome, a bome niti ono drugo. {#}

Nije integriran od ICS-a, tek dolazi predinstaliran & postavljen kao default umjesto starog "Android browsera" na nekim uređajima (Nexus7?)

Pogledao sam sad na telefon i tablet - oba imaju Chrome 18.0.1025.166 (također oba na JellyBean 4.1) i nijedan od njih nema u izborniku "Save for offline reading".

Mislim da je na Mashable stranici uletio krivi screenshot u drugi "Chrome Android Options" odjeljak.

bome - je chrome. pise ti to i u clanku, a pise i u samom linku tih slika. "android-chrome". u linku clanka "chrome-android-hands-on". ne moze biti jasnije...

SebaOS kaže...

Koliko vi koristite prostora na androidima? Ja imam 16gb karticu koja je 90% puna, glazba, videi vamo tamo... Da nexus 4 ima microsd utor ili 16gb po jeftinijoj cijeni, bez razmišljanja bi ga uzeo kad budem mogao, ovako :/.  

Ono što me stvarno zanima je koliko realno tih 8gb memorije košta? Prodaje nam se po cijeni od 50$=300kn odnosno vjerovatno 500tinjak kod nas, dok je microsd kartica od 16gb 100tinjak kuna, a ne vidim razlog zašto bi nezamjenjiva memorija unutar mobitela koštala još manje, pogotovo u njihovoj proizvodnji. 

razlog je mozda to da bi vise zaradili na memorijom kapacitetnijim modelima. u svakom slucaju, tu je cloud, ja i tako ne volim stavljati sve na karticu pa kasnije kukanje ako izgubis telefon ili nisi napravio backup, koji moras usput svako malo raditi. naravno da nema svugdje interneta i nema svugdje jeftinog interneta, no gledati filmove na mobu...ima li smisla? za god-dve ces i tako prodati takav phone i dotad ce se vec nesto pomaknuti, izaci ce 128GB modeli ili pojeftiniti cijene flat rate 3g interneta.

true_blue kaže...

Da su ovi iz Lg-a stavili utor za karticu ili 32 GB memorije kao na Optimus G, tko bi onda kupovao njihov flagship Optimus G, koji košta duplo i više od ovog Nexus-a, a jedine  razlike su LTE (kod nas svakao nema efekta), i kamera 13/8 MP i to ovisno o tržištu. I naravno Nexus ima noviji android.

LTE Google nije stavio u Nexus 4 jer jos uvijek nije zazivio kako treba, i u americi primjerice nekoliko proizvodjaca ima nekoliko svojih standarda LTE-a. Da bi ih pomirio, Google bi morao napraviti neki deal s njima, a to bi znacajno poskupilo i sam nexus 4. A i u vecini zemalja taj LTE nema smisla, kod nas nece zaziviti jos godinama van centra Zagreba :D

15 godina
baš me zanima kolika će biti cijena Nexusa 4 kod nas, 300$ u USA je strašno dobra cijena, bez obzira na 8GB memorije.
Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Do sada je uvijek bilo kod večine uređaja (cijena u Americi x 8)=cijena u Hr, ali poznavajući ove naše lihvare, može to i više biti, a nadam se ispod 3k kn za onu verziju od 16gb.

When we're good they never remember, when we're bad they never forget. JM
17 godina

ovaj nexus 10 je bezobrazno dobar što više usporedbi gledam. najjači tablet trenutno. *još neke  prednosti nexusa nad ipadom 4, a koje se rijetko spominju su i stereo zvučnici (ipad ima jedan),  te led bljeskalica (ipad je nema) kao i barometar za precizniji rad gps-a pri raznim visinama.

usporedba

link na usporednu tablicu

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.11.2012 0:18 (hrvooje).

2 0 hvala 0
17 godina

0 0 hvala 1
14 godina
hrvooje kaže...

ovaj nexus 10 je bezobrazno dobar što više usporedbi gledam. najjači tablet trenutno. *još neke  prednosti nexusa nad ipadom 4, a koje se rijetko spominju su i stereo zvučnici (ipad ima jedan),  te led bljeskalica (ipad je nema) kao i barometar za precizniji rad gps-a pri raznim visinama.

usporedba

link na usporednu tablicu

Najbolje mi je sto Andoridasi stalno govore odkad je nexus7 doso da je straznja kamera beskorisna a sad odjednom je vazno sto nexus 10 ima cameru s bljeskalicom, tuzno tuzno...

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.11.2012 21:52 (gamer34).
17 godina
gamer34 kaže...

Najbolje mi je sto Andoridasi stalno govore odkad je nexus7 doso da je straznja kamera beskorisna a sad odjednom je vazno sto nexus 10 ima cameru s bljeskalicom, tuzno tuzno...

prvo, brkaš kruške i jabuke, 7" i 10" tablete. drugo, po meni je slikanje s 10" tabletom smiješno. jednostavno mi tako izgleda. više mi smisla ta stražnja kamera ima na manjim ekranima nego na 10". da sam ja google,  ne bih stavio niti na 7" niti na 10".

a činjenica je da ima bljeskalicu i dva stereo zvučnika.

14 godina
hrvooje kaže...
gamer34 kaže...

prvo, brkaš kruške i jabuke, 7" i 10" tablete. drugo, po meni je slikanje s 10" tabletom smiješno. jednostavno mi tako izgleda. više mi smisla ta stražnja kamera ima na manjim ekranima nego na 10". da sam ja google,  ne bih stavio niti na 7" niti na 10".

Ja sam kazem da sad tvrdis da je nesto bitno sto ima bljeskalicu, a kad je iPad mini bio predstavljen svi andoridasi su seruckali kak je to nebitno, a opet je to takoder bila cinjenica. Zanimljivo je kako andoridasi tvrde da Apple fanobyi stalno govore kak je nesto glupost i nepotrebno dok to apple ne stavi, a sad kad Nexus 10 ima kameru i bljeskalicu je to postalo bitno, znaci isti primjer.

17 godina

Kad Nexus 4 dolazi u HR i po kojoj cijeni?

Kada ce se pojaviti na oglasnicima? {#}

Ima li ikakvih informacija?

SII, Paranoid 2.22 + Dorimanx 7.4
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
gamer34 kaže...
hrvooje kaže...
gamer34 kaže...

Ja sam kazem da sad tvrdis da je nesto bitno sto ima bljeskalicu, a kad je iPad mini bio predstavljen svi andoridasi su seruckali kak je to nebitno, a opet je to takoder bila cinjenica. Zanimljivo je kako andoridasi tvrde da Apple fanobyi stalno govore kak je nesto glupost i nepotrebno dok to apple ne stavi, a sad kad Nexus 10 ima kameru i bljeskalicu je to postalo bitno, znaci isti primjer.

opet ponavljam, meni osobno to je veća glupost, te stražnje kamere na tabletima. al činjenica je da nexus 10 ima bljeskalicu na kameri a ipad nema pa je time u prednosti.

14 godina
hrvooje kaže...
gamer34 kaže...
hrvooje kaže...
gamer34 kaže...

opet ponavljam, meni osobno to je veća glupost, te stražnje kamere na tabletima. al činjenica je da nexus 10 ima bljeskalicu na kameri a ipad nema pa je time u prednosti.

Nista ja ne osporavam da on nema bljeskalicu, samo kazem kako mi je zanimljivo kako su andoridasi u temi za iPad mini stalno govorili kak je straznja kamera nebitna a to je cinjenica da ju iPad ima a Nexus nema.

15 godina
Sredinom mjeseca Nexus dolazi na Google Play. Onda ce polako po trgovinama pa kod nas. Ocekuje se brzo.
15 godina
jurica_m kaže...
Sredinom mjeseca Nexus dolazi na Google Play. Onda ce polako po trgovinama pa kod nas. Ocekuje se brzo.

je, ali nešto čitam na xda forumu da će cijene izvan Play Storea biti petjerano skupe. Nadam se da nije tako, ako kod nas 8GB verzija bude do 2500kn, uzimam ga sigurno.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
16 godina

Jest ružan ovaj Nexus 4...kakve su to pi*darije, da mi oprostite na izrazu, s poleđinom?

Pa takve sam igračke imao ko klinac, a i tad mi je to svjetlucanje bilo blesavo...

Uglavnom, Nexus 7 bum si priuštio za Božić...a Nexus 4 ću preskočiti...;)

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!

0 0 hvala 0
15 godina
Meni je bas lijep, kao i svaki Nexus, ali iskreno, prosli Galaxy Nexus je meni puno ljepsi,ne zato sto ga ja imam. :)
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice