U subotu u Zagrebu zabranjeno letenje neovlaštenim

poruka: 131
|
čitano: 17.895
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "U subotu u Zagrebu zabranjeno letenje neovlaštenim".
17 godina

Ovo sad premasuje svaku mjeru. Najbolje da zabrane i avionima letenje. Moram zaobilaziti ZG ako zelim u Sloveniju nakon cetvrtka i to mi osobno stvara probleme. Nakon cetvrtka Zagreb ce biti kupus za obaviti bilo sto, a da ne spominjem stanare, firme i ostale stvari koje se nalaze u zoni tog cirkusa.

HZ obecao dodatne vlakove tak da ih jos vise moze kasniti. Super stvar. Najbolje proglasiti petak i vikend danima cirkusa i neka budu neradni u citavoj drzavi, uz to obavezno gledanje HRT prijenosa da nebi bilo da nismo gledali, culi i znali.

Linux, Arch Linux.

9 12 hvala 3
17 godina
Re: U subotu u Zagrebu zabranjeno letenje neovlašt
Sto ako zatreba hitna nekome iz novog zagreba? Ne mora biti stara osoba, dijete upikne osa u parku i skuzi se da je alergicno.. odrezat cijeli jedan kvart je apsurd.

7 1 hvala 0
3 godine

15 godina
dado kaže...
Sto ako zatreba hitna nekome iz novog zagreba? Ne mora biti stara osoba, dijete upikne osa u parku i skuzi se da je alergicno.. odrezat cijeli jedan kvart je apsurd.

hitne su dok čekaju na intervenciju raspoređene po gradu, tako da hitna neće dolazit preko mosta nego je već tamo negdje, a sigurno su predviđeni i koridori kretanja prema bolnicama na sjeveru grada.

3 godine

To je Tomaševićev cirkus pa ga sad eto kusajte ;) Čovjek je htio proljetos održati koncert za 100k ljudi, pa su ga gradske vlasti išle sabotirati. Naš puk je uvijek bio sklon sprdnji i ironiji. Ako ćete se junačiti na taj način, onda će najveći projekt Tomaševićeva mandata biti organizacija domoljubnog koncerta. Ako već nije želio dočekati naše vaterpoliste, sad nek dočekuje 500k fanova. Baš fora 

9 godina

odavno je sve to preslo granicu zdravog razuma i dobrog ukusa.....

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
6 1 hvala 2
12 godina
Ante kaže...

Ovo sad premasuje svaku mjeru. 

kako misliš da je 'ovo' prevršilo svaku mjeru?

radi se o normalnim sigurnosnim protokolima kod velikih okupljanja, ofkors - novijeg datuma, jer ranije nije niti bilo toliko dronova

najbolje da iznad tolike mase lete stotine dronova bez ikakvog reda, što bi moglo poći po krivu

12 godina
Miroslav123 kaže...

To je Tomaševićev cirkus pa ga sad eto kusajte ;) Čovjek je htio proljetos održati koncert za 100k ljudi, pa su ga gradske vlasti išle sabotirati. Naš puk je uvijek bio sklon sprdnji i ironiji. Ako ćete se junačiti na taj način, onda će najveći projekt Tomaševićeva mandata biti organizacija domoljubnog koncerta. Ako već nije želio dočekati naše vaterpoliste, sad nek dočekuje 500k fanova. Baš fora 

a nisi razmislio koji bi tek kaos bio da se tako nešto održalo kad je grad pun i kad masa ljudi nije na godišnjem?

zašto se oduvijek veliki radovi u gradu rade upravo preko ljeta kad ima manje ljudi u istom?

dajte ljudi bar malo razmislite prije nego izjavljujete ovakve nebuloze...

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.6.2025 13:35 (60nine).
11 godina

Mislim da zlonamjerni će to upravo i raditi. Možda postoje i vrste dronova kojima te "puške" ne mogu ništa.

Sve oko toga događaja izgleda na papiru sjajno, al pitanje kakvo će biti stanje na terenu.

Mnogo toga može poći po zlu. Zato, ako ne morate, nemojte tamo biti. To ovo otprilike kao da imate u jednom danu 20-ak stadiona odjednom, na jednom mjestu.

Užas.

Nije sada u pitanju izvođač, nego preveliki broj ljudi na jednom mjestu.

I veće face od ovoga (-kaj rade koncerte zapadno od Bregane), mogu napuniti puno veće prostora sa puno više ljudi, pa ne rade to.

Vi se kao laici pitajte zašto.

dzg
Moj PC  
3 4 hvala 0
7 godina

500 tisuća ljudi?

ludo.

zamisli kolika logistika je potrebna.

to će biti najveći koncert ikada.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.6.2025 13:55 (gpd).

0 0 hvala 0
15 godina

A cuj, oni ce kao onom puskom ih ometati i skidati.... to jos gore da padnu dolje na ljude 🤣🤣.
Mislim da stvarno moras bi blesav i ici letit iznad ljudi iako imas sve dozvole, cak i ovi koji ce kao sluzbeno snimati kad ispod imas toliko ljudi.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.6.2025 14:06 (bus).

2 0 hvala 0
4 godine

To sam baš htio napisati Anti

Svaka budala danas ima dron. Ići će snimati,pa  i da nema ometanja, dron može izgubiti kontakt s konzolom i pasti nekome na glavu, ubiti nekoga, iskopati mu oči.

Ima susjed klinca koji je svakodnevno srljao s tim dronom iznad moje glave i glava djece nad mojim dvorištem. Više puta sam upozoravao njihove mamu i tatu, no ništa.

Prije mejsec dana sam pukao, pozvonio sam im na vrata i rekao da ne prelazi "granicu", jer ću mu skinuti dron pumpericom.

To je jedino djelovalo i više drona nema.

(Nemam pumpericu), imam Berettu. 

合気道 五段
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.6.2025 16:13 (Zaporožac).
Moj PC  
7 0 hvala 0
17 godina
Ante kaže...

Ovo sad premasuje svaku mjeru. Najbolje da zabrane i avionima letenje.

Katastrofa. Živim na Kajzerici i biti taoc idiota koji organiziraju, održavaju i idu na taj koncert mi je strašno.
A imam posla za obaviti izvan grada za koji mi treba auto. Sramota.

Gledam te!
16 godina
PzKpfw kaže...

I veće face od ovoga (-kaj rade koncerte zapadno od Bregane), mogu napuniti puno veće prostora sa puno više ljudi, pa ne rade to.

Vi se kao laici pitajte zašto.

Mi smo, kao, laici, a ti si, kao stručnjak za velika okupljanja? (šala)

Oni koji ne rade tako velike koncerte, procjenili su da im se više isplati imati nekoliko manjih koncerata, nego jedan veliki (koji donosi veću zaradu po pojsetitelju, ali i je i puno zahtjeviniji za oprativnu provedbu).

Ovdje je procijena organizatora vjerojatno bila da je bolje napraviti jedan veliki koncert, koji ustvari neće biti samo koncert, nego događaj o kojemu će se još dugo pričati, nego da naprave više manjih koncerata u kratkom vremenu.

bus kaže...

A cuj, oni ce kao onom puskom ih ometati i skidati.... to jos gore da padnu dolje na ljude 🤣🤣.
Mislim da stvarno moras bi blesav i ici letit iznad ljudi iako imas sve dozvole, cak i ovi koji ce kao sluzbeno snimati kad ispod imas toliko ljudi.

Smisao anti-dron puške nije da srušiš dron kako bi on nekoga ozlijedio, nego da srušiš dron prije nego što on uopće dođe iznad velike skupine ljudi.

Trebaš biti poprilično blesav da dronom ideš ugrožavati živote ljudi iz puke zabave, ali takvih ljudi kod nas očito ne nedostaje, što možemo vidjeti po izvješćima policije sa nekih požarišta, gdje ovi mole ljude da ne lete sa dronovima u blizini požara, jer ugrožavaju živote posade kanadera koji te požare gase, tako da ne sumnjam da će biti "genijalaca" koji će htjeti napraviti snimku koncerta sa dronom.

7 godina

Čak i da padne dron na ljude, jako mala šansa je da padne baš na tebe, tako da , ... bez brige.

1 0 hvala 1
7 godina
Veliki Brat kaže...
Ante kaže...

Katastrofa. Živim na Kajzerici i biti taoc idiota koji organiziraju, održavaju i idu na taj koncert mi je strašno.

zašto si ti bitniji od 500k ljudi ?

16 godina
Miroslav123 kaže...

naravno, tomasevic je za sve kriv.

jel tomasevic reko da odrzi jedan koncert za pol milje ili je predlozio 2-3 koncerta s manje ljudi? 

jel tomasevic ne zeli platit kola hitne pomoci?

jel tomasevic odgovoran za organizaciju i troskove nekog privatnika i njegovog eventa? 

oce li tomasevic bit odgovoran za sva sranja koja se dese u subotu? oce li thompson bit odgovoran? 

prije bi reko da su htjeli da tomasevic zabrani koncert pa da mu mogu srat kako je komunjara i mrzi sve hrvatsko, a kad im je ipak odobrio onda je bilo u jbt a kaj cemo sad?

karte sam kupio u prvom valu, mislio sam bit ce 150, maks 200k ljudi. onda su prodali 500k karata i slusam mjesec i pol price o organizaciji di ne znas ko pije ko placa. od koncerta sam odusto, karte cu ili dat nekom ili ce propast, ali nesto u meni govori da ne odem na ovaj event. 

8 mjeseci
Veliki koncerti se izbjegavaju zbog više faktora većeg rizika, između ostalog i većeg rizika od stampeda. Ako se krivo procijeni sa pregradnim koridrorima ili premalo ulaza...
Recimo Love Parade veliki techno festival koji je bio jako popularan , do sredine 90tih na njemu je bilo više od milijun ljudi svake godine , došao do dva milijuna, završio je užasno uz grešku organizatora, samo jedan ulaz su postavili i u stampedu se ugušilo 19 ljudi, a mnogo ih je bilo ozlijeđenih.

I ovako su procijenili da će dvadeset ljudi umrijeti na Thompsonovom koncertu, a bit će sigruno i kritičnih naguravanja prema bini ili kad se budu razilazili.
10 mjeseci
Veliki Brat kaže...
Ante kaže...

U Hendrix se nakrkat i onda kad krene otić sabotirat koncert lažnog seroljuba.

7 godina
Sirotanovic kaže...
Veliki koncerti se izbjegavaju zbog više faktora većeg rizika, između ostalog i većeg rizika od stampeda. Ako se krivo procijeni sa pregradnim koridrorima ili premalo ulaza...
Recimo Love Parade veliki techno festival koji je bio jako popularan , do sredine 90tih na njemu je bilo više od milijun ljudi svake godine , došao do dva milijuna, završio je užasno uz grešku organizatora, samo jedan ulaz su postavili i u stampedu se ugušilo 19 ljudi, a mnogo ih je bilo ozlijeđenih.

I ovako su procijenili da će dvadeset ljudi umrijeti na Thompsonovom koncertu, a bit će sigruno i kritičnih naguravanja prema bini ili kad se budu razilazili.

19 stradalih na milijun ljudi je statistička pogreška.

tolko njih samo dobije infarkt ili moždani svaki dan.

16 godina
gpd kaže...
Sirotanovic kaže...

to ti ima smisla samo ako na koncertu od milju ljudi 19 umre od infrakta. po tvome onda mogu usetat u milijunski grad i streljat 19 ljudi i kasnije rec jbg, ionako ih tolko umre svaki dan od infarkta. 

7 godina
mar123 kaže...
gpd kaže...
Sirotanovic kaže...

to ti ima smisla samo ako na koncertu od milju ljudi 19 umre od infrakta. po tvome onda mogu usetat u milijunski grad i streljat 19 ljudi i kasnije rec jbg, ionako ih tolko umre svaki dan od infarkta. 

Organizacija koncerta od 500K ljudi je pravi logistički sigurnosni izazov, toliko nema ljudi na olimpijadi, na univerzijadi nije bilo toliko ljudi.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.6.2025 18:10 (gpd).
17 godina

Zato jer nisam ja njima došao doma ograničavat kretanje i srat i pišat u dvorištu, nego oni meni.
Kaže 2.5k vecea za 500k ljudi to je 200 osoba po veceu. Sretno im svima bilo...

Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.6.2025 18:24 (Veliki Brat).
17 godina
Kad je papa bio u 90ima u zg, bilo je milijun ljudi na hipodromu.
Moj PC  
5 2 hvala 1
15 godina

Bio bi kriv da nije dopustio a opet je kriv jer je dopustio. Sam Tomašević nemrem ugoditi svima i da hoće.

16 godina
gpd kaže...

To nije statistička pogreška, nego "procijena" besposlenih novinara, koja nema puno veze sa zdravim razumom.

7 mjeseci

Jedva čekam doletjeti iz SADa direkt u ZG, ne samo na koncert, već i da zatočim vas koji živite u okolnim kvartovima 

Bgti kakvo kmečanje ovih dana po komentarima. Vijest o zabrani letenja NEOVLAŠETNIH dronova ovaj kaže da je to kap koja je prelila času.  Krvi ti issove ovo je gore onih first world problem memeova

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.6.2025 22:22 (KTM).
Moj PC  
6 0 hvala 0
8 mjeseci
@gpd dalo bi se po tvom komentaru zaključiti da si fakin psihopat , ali vjerojatno si se samo krivo izrazio.
Na moj komentar da ih je stampedo ugušio i mnoge ozlijedio ti o statističkoj pogrešci.
Kakva statistička pogrešaka 21 ugušenih preko 600 ozlijeđenih , većina žrtava je imala slomljena rebra od stiskanja... statistička pogrešaka 🤯

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Love_Parade_disaster
8 mjeseci
Pa i prošle godine je bio stampedo na koncertu u Americi , isto kriva procijena od organizatora, previše je ljudi bilo na tom prostoru.
Moj PC  
1 0 hvala 0
7 godina
Sirotanovic kaže...
@gpd dalo bi se po tvom komentaru zaključiti da si fakin psihopat , ali vjerojatno si se samo krivo izrazio.
Na moj komentar da ih je stampedo ugušio i mnoge ozlijedio ti o statističkoj pogrešci.
Kakva statistička pogrešaka 21 ugušenih preko 600 ozlijeđenih , većina žrtava je imala slomljena rebra od stiskanja... statistička pogrešaka 🤯

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Love_Parade_disaster

ako je taj dan bilo 2 milijuna ljudi i umrlo 19, kao što kažeš, ...

inače uhrvatskoj umre oko 140 ljudi na dan a ima nas 3.5 mil.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.6.2025 21:00 (gpd).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice