Eh da je autor pronašao podatak kojom brzinom rover komunicira sa orbiterima a oni sa zemljom
Razgranata mreža releja oko Crvenog planeta održav
- poruka: 11
- |
- čitano: 5.867
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
2mbit je od rovera do orbitera, koji onda salje prema Zemlji signal kojem treba 5-20 min jos do Zemlje.
Ta brzina varira a ide oko 256Kbps, kako pise tu
hu kerz kak informacije dolaze - samo nek dolaze. ionak samo američki porezni obveznici plaćaju roaming mars - zemlja (i natrag) i te njihove igračke. mi samo gledamo/slušamo (piratiziramo?) jabba.
Eh da je autor pronašao podatak kojom brzinom rover komunicira sa orbiterima a oni sa zemljom
Žalosno mi je vidjeti da jedan tehnološko orijentirani portal kao Bug objavi članak sa ovakvom temom bez i jedne jedine brojke (ako izuzmemo godine).
Možda su nas Hrupec i Raos razmazili.
Ako se netko želi zabaviti sa brojkama vezanim uz vanzemaljsku kominkaciju:
https://arstechnica.com/science/2019/03/how-et-phones-home-what-todays-interplanetary-internet-service-looks-like/
A ako netko naleti na neki up to date članak sa nekim ubrzanjima komunikacije od ove/prošle godine, hvala na linku
Ko ti brani da organiziraš?
Jel' se ti to zeje..frkavaš ili zboriš ozbiljno. Ako se zezaš, O.K., ako si ozbiljan onda nemaš što tražiti na ovom forumu. Ravnozemljaši i slični neznanstveni tipovi imaju svoja mjesta gdje mogu laprdati. A što se tiče brzine (neko reče 2mb/s, a i sam sam negdje naletio na taj podatak) je za udaljenost koju signal mora prijeći skoro pa dovoljno. Čak i mi u Hr. imamo veću brzinu, ali ipak mi smo povezani kablovskom i optičkom infrastrukturom kakvu na Marsu još dugo nećemo imati.