Svaka ćas, uvijek sam htio raditi u 1x1 metar plastične kabine za svega 115kn na dan.
Rad na daljinu – iz zabavnog parka ili s kruzera
- poruka: 7
- |
- čitano: 3.689
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
To je bila prilika da se naši turistički kapaciteti ponude strancima da u posezoni ostanu raditi u nekom apartmanu i neki hoteli u Istri su to i ponudili. Boljom organizacijom moglo je toga biti puno više.
To je bila prilika da se naši turistički kapaciteti ponude strancima da u posezoni ostanu raditi u nekom apartmanu i neki hoteli u Istri su to i ponudili. Boljom organizacijom moglo je toga biti puno više.
To se i radi, ali se ne reklamira baš glasno i ne samo STRANCIMA. I ne samo u Istri. Nudi se duži boravak u istim onim apartmanima koji su u pogonu ljeti, kao home office. Ako šefovi ne inzistiraju da fizički budeš prisutan u nekom gradu (Zagreb, Split, Rijeka, Osijeka, Gospić...), onda to i nije loše rješenje.
Ne znam tko ti je to zabranio, ali...
Prirez se plaća na temelju mjesta prebivališta, ne boravišta. To znači da ti možeš kružiti u zemljinoj orbiti, sve dok te to ne ometa u obavljanju posla i slanju projekata šefu ili naručitelju.
Ja radim od kuće već 15 godina. Prebivalište imam u drugom gradu s jeftinijim prirezom i ne mijenjam ga upravo zbog toga, iako tamo odem jednom u dva mjeseca, ako i to. Prirez plaćam na temelju mjesta prebivališta.
Svaka ćas, uvijek sam htio raditi u 1x1 metar plastične kabine za svega 115kn na dan.
Iskreno, ja bih radije platio tih 115 kuna za rad u miru, tišini i uz vrhunski pogled kroz prozor, nego bio okružen moronima, uredskom poli kitom i tračevima, za dnevnicu koja je u najboljem slučaju tek duplo veća od toga.
Time vjerujem da sam opisao radnu svakodnevnicu prosječnog hrvatskog zaposlenika.
Ne znam tko ti je to zabranio, ali...
Prirez se plaća na temelju mjesta prebivališta, ne boravišta. To znači da ti možeš kružiti u zemljinoj orbiti, sve dok te to ne ometa u obavljanju posla i slanju projekata šefu ili naručitelju.
Ja radim od kuće već 15 godina. Prebivalište imam u drugom gradu s jeftinijim prirezom i ne mijenjam ga upravo zbog toga, iako tamo odem jednom u dva mjeseca, ako i to. Prirez plaćam na temelju mjesta prebivališta.
Neki poslodavci inzistiraju da budeš na kućnoj adresi na kojoj si prijavljen kod njih. Tako da načelno možeš raditi s Maldiva, ako sutra u 9 možeš doći hitno u firmu na pola sata.