Prvi prototip digitalnog eura trebao bi biti objav

poruka: 84
|
čitano: 18.708
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Prvi prototip digitalnog eura trebao bi biti objav".
9 godina
Re: Prvi prototip digitalnog eura trebao bi biti o
gnautix kaže...
Najjace mi je kad ljudima das 700-800 eura mjesecno, ili 1000, taman da zive od mjeseca do mjeseca i budu ‘zadovoljni’ i onda ti ljudi podrzavaju svako govno koje im serviras. Koliko se jeftino prodajete 🤣🤣🤣 Eto kako je nacisticka njemacka nastala, a uvijek sam se pitao kako je to moguce, lijepo, malo pomalo, grickanje slobode mic po mic i eto nas.

Baš će te keš spasiti kad ti isključe struju, vodu, internet i izbace te iz stana ili kuće, neovisno jel tvoje ili ne. Ako smetaš nekome, izbacit ce te iz igre imao ti u džepu 2eur, 2000 eura ili zlatni American.

Do tada čvrsto drži te kune, spasit će te.

2 godine
protjeran
Nuclear_Phoenix kaže...

Baš će te keš spasiti kad ti isključe struju, vodu, internet i izbace te iz stana ili kuće, neovisno jel tvoje ili ne. Ako smetaš nekome, izbacit ce te iz igre imao ti u džepu 2eur, 2000 eura ili zlatni American.

Znači kad već imaju hrpu elementa da te ušutkaju, pa dajmo im još i keš i privatnost i sve ono malo što nam je ostalo... bravo legendo.

Najbolje da iznad svakoga od nas leti jedan dron i pazi što radimo te odobrava naše korake, jbg, ionako nas nadziru pomoću smartphona pa šta će nam smetati i taj dron, to je ta logika. :facepalm:

10 godina
Nuclear_Phoenix kaže...
gnautix kaže...
Najjace mi je kad ljudima das 700-800 eura mjesecno, ili 1000, taman da zive od mjeseca do mjeseca i budu ‘zadovoljni’ i onda ti ljudi podrzavaju svako govno koje im serviras. Koliko se jeftino prodajete 🤣🤣🤣 Eto kako je nacisticka njemacka nastala, a uvijek sam se pitao kako je to moguce, lijepo, malo pomalo, grickanje slobode mic po mic i eto nas.

ne razmiju ovi "slobodnjaci" to..

ali eto ako ništa drugo imat će slobodu... ali slobodu izbora trošenja keša u pekari ili kladionici, i nigdje više.

i to će imat dok se netko ne dosjeti uvesti automatsku provjeru serijskih brojeva novčanica na svim naplatnim mjestima...

to je ono kad netko misli da je keš neka sloboda i anonimnost... lol kakav vic

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.12.2022 20:57 (digitall).
9 godina

Nevjerojatno da si ti i dalje uvjeren da uz sto i jedan način i mogućnost koju država (ili tko već) ima da ti zagorča život (a da ne spominjemo najjednostavniji način - zatvor) im treba još i kontrola nad kovanicama u tvom džepu.

A da se vratimo na robnu razmjenu? Kad već pričamo o glupostima i krajnostima (taj dron koji spominješ, misliš da si smiješan ili najpametniji sa takvim forama?).

Čovjek (dijete?) živi u 2022. godini i misli da su mu šareni prljavi papirići garancija slobode.

2 godine
protjeran
Nuclear_Phoenix kaže...
Čovjek (dijete?) živi u 2022. godini i misli da su mu šareni prljavi papirići garancija slobode.

Itekako jesu, mogu otić gdje god hoću, platiti šta god hoću i da nitko nema uvid gdje sam bio, što sam radio i koliko sam potrošio.

Tako da ne trkeljaj.

9 godina

Čestitam, anonimno si kupio perec u pekari.

2 godine
protjeran

Pa tvoj mentalni i novčani doseg vjerovatno i je perec iz pekare 

3 godine
Nuclear_Phoenix kaže...

Smijesan si. Da se danas zapuca u HR ili rat u Europi ja odem u Juznu ameriku s vrecom punom kesa a ti pjevaj borbene ispred banke da ti vrate tvoj novac. Ajde da kamatu dobijas razumio bi. Pitaj ukrajince i ruse sto im je spasilo glavu. Cekanje banke da im da novce ili limitira na 100e dnevno sigurno nije. 

3 godine
digitall kaže...

djeco draga, da čujem što vam točno sada država ne može blokirati, a moći će kad ne bude keša? sve ti isto može napraviti i sada pa i pretresom uzet keš, nekretnine, pokretnine, dušu i tijelo, pa i zabraniti ti kupiti nekretninu/pokretninu tim kešom kojeg svi imate u milijunima naravno (jer porezna vidi tko je kupac)... ostat će ti opcija kupit kruh u pekari (jeeee), jer čak i ako hoćeš samo platit neki račun tim svojim milijunima u kešu, vidjet će se što si platio i čime pa te opet mogu silovati radi toga... ajmo malo zbrojit dva plus dva, iq sobne temp...

tu brijete kao na neku slobodu (a nemate pojma šta je pravi komunizam), a koristite smartphone, smartwatch, internet, milijarde podataka o sebi dijelite na sve strane, pa čak i financijske, web shopovi, revolut i sl., znaju o vama više nego što znate sami o sebi...  

nitko živ ne zna gdje sve završavaju podaci koje skupljaju milijuni raznih aplikacija, pa čak i vaši passwordi https://www.xda-developers.com/lastpass-customer-data-passwords-vaults-stolen/

Tvoj razlog zasto zelis da imamo 100% kontrolu vjerojatno proizlazi iz zelje da kriminalci nestanu. Volio bih se okladiti, nazalost nemamo trziste za takvo nesto, da ce s digitalnim novcem/ukidanjem kesa krupni kriminal (onaj kojeg se zelis rijesiti) i dalje postojati, a sjebat ces jadne ljude koji npr. rade drugi posao na crno da prezive mjesec. 

Spominjao si prije 'one ljude iz Ine', ti kuzis da ih ne bi nikad ulovili da je bio ne znam kakav digitalni euro aktivan jer bi sav taj kriminal isao preko firme, racun izdan s jedne na drugu i to je to. Kazem ti, pazi sto zelis, najebat ce ljudi oko tebe i bliski tebi puno prije nego glava i krakovi hobotnice.

9 godina
gnautix kaže...
Nuclear_Phoenix kaže...

Smijesan si. Da se danas zapuca u HR ili rat u Europi ja odem u Juznu ameriku s vrecom punom kesa a ti pjevaj borbene ispred banke da ti vrate tvoj novac. Ajde da kamatu dobijas razumio bi. Pitaj ukrajince i ruse sto im je spasilo glavu. Cekanje banke da im da novce ili limitira na 100e dnevno sigurno nije. 

Da, jer držiš novce u seoskoj zadruzi a ne u banci koja ima ispostave u cijeloj Europi. I u tom slučaju, recimo taj rat, odjednom ti treba što, 50k eura? Da si u ne znam kojem dijelu RH, od granice sa zapadom si max 2h. Koliko ti treba za to putovanje po vama, bar 10k eura? A ako dođe to rata u cijeloj Europi, ne ideš ti u nikakvi južnu Ameriku.

Smiješni ste. Izmišljate what-if situacije a kad dođeš u dućan sa 500kn ili za par dana sa novčanicom većom od 50 EUR, gledaju te kao nekog kriminalca.

Reci, hoću kockati a da banka i žena ne znaju i mirna Bosna. Nemojte se sakrivati iza nekih bajkovitih situacija da sa Cessnom i vrećom HRDa bježite u Argentinu...

8 godina
silvio3105 kaže...
Ispada da samo krimosi koriste keš

Stavio EUR 10 casha pod madrac da kupim kiflu cashom za 6 godina. Dis how we roll.

16 godina
gnautix kaže...

Da, u tom slučaju bi ti baš gotovina pomogla.

Tad se koriste plemeniti metali i drago kamenje, ne cash.

gnautix kaže...

Spominjao si prije 'one ljude iz Ine', ti kuzis da ih ne bi nikad ulovili da je bio ne znam kakav digitalni euro aktivan jer bi sav taj kriminal isao preko firme, racun izdan s jedne na drugu i to je to. Kazem ti, pazi sto zelis, najebat ce ljudi oko tebe i bliski tebi puno prije nego glava i krakovi hobotnice.

Tebi je jasno da su ih ulovili baš zato jer su išli preko računa?

7 godina
protjeran
Citam i nevjerujem. Nedavno su Vam uveli potvrde da se krecete, radite, disete I prisiljavali na cjepljenje iako su znali I to priznali na svjedocenju da su znali da cjepljenje ne utjece na prijenos virusa ,dakle nakon sto lagali I na vama vrsili ispitivanja kao zamorcima. I tako dok Putin nije pokrenuo rat,a onda je virus magijom nestao, zivimo u guzvama I niko nepada mrtav bar ne od virusa. Al viska smrti od srcnih zastoja I karcinoma nikad vise. Novinarima krivi svi pa cak I kurkuma samo im je sigurno da nije cjepivo.Ma kako bi bilo, desetljecima provjerena tehnologija , zar ne? Uveli Vam cenzuru, Eu unistava sankcijama vlastitu ekonomiju,a pomaze rusku ekonomiju koja je isplatila cijeli rat na razlici cihene energenata i koja gomila zalihe deviza kao nikad. I ta ista ekipa hoce digitalni novac zbog kriminalaca? Adio pameti... Kad "Stipu" budu izbacivali iz stana nesto bi rekao, al ne mozes jer bi mogao preko noci ostati bez svega- jer gotovine nema. Kad budu donosili zakon da ukinu privatnu imovinu isto bi rekao nesto al nemozes jer nemas vise gotovinu i od cega zivjeti. Itd sve vec receno o razlici gotovine I drugih oblika placanja. Evo Kanada je pokazala koliko je gotovina bitna jer je vlast zasutila nakon sto su blokirali racune pojedincima koji su prezivjeli zahvaljujuci gotovini te nalon sto je to uzrokovalo stampedo na banke koje nisu imale toliko gotovine isplatiti. Doslovno poceo se rusiti sustav I sindrom prelijevati na SAD unatoc pokusajima mainstream medija da manipuliraju informacijama. Bio je to najveci udarac neokomunistickim nastojanjima jer se probudila svijest o gotovini I vaznosti iste. Odmah nakon toga pocela se rusiti I prica o koroni I potvrdama bar u nekim drzavama, srecom I nasoj..Mudri narodi imaju gotovinu u ustavu i to ne slucajno i to je najvazniji referendum koji bi trebali pokrenuti da smo i mi medju njima.

3 0 hvala 0
3 godine
Jbg to su ovi kimaci glave i mediokriteti sa 0 kuna ustedenih, do grla u kreditima i kreditnim karticama. Oni ne vide problem jer ih se ne tice, gotovina im sluzi samo za pokriti dugove Dinersa krajem mjeseca.

‘EU se bori protiv kriminalaca uvodenjem digitalnog eura’ BAHAHAHAHAHAHAHAH
3 godine
Old Iggy kaže...
gnautix kaže...

gnautix kaže...

1) Pa da, i to je super opcija. Medutim znam puno vise onih s kesom (ukrajinaca i jednog rusa). Banka zabrani da vadis pa ti misli sto ces, a zemlja zeli da pogines za nju.

2) To sam i htio reci - da se nisu sami sjebali ne bi ih skuzili ergo ne bi ih razotkrio niti bilo kakav digitalni euro.

11 godina

Naivna ekipa misli da ako ukineš keš da kriminal magično nestane - legende. Najstariji biznis na svijetu uz prostituciju će eto nestati jer neće biti keša  

Ako je išta napravila digitalizacija, to je da je pomogla kriminalcima, a ne odmogla.

Nadglednik dina
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.12.2022 8:13 (Entry Point).
Moj PC  
3 1 hvala 0
16 godina
gnautix kaže...
Old Iggy kaže...

1) Pa da, i to je super opcija. Medutim znam puno vise onih s kesom (ukrajinaca i jednog rusa). Banka zabrani da vadis pa ti misli sto ces, a zemlja zeli da pogines za nju.

2) To sam i htio reci - da se nisu sami sjebali ne bi ih skuzili ergo ne bi ih razotkrio niti bilo kakav digitalni euro.

Primjer s Rusima i Ukrajincima i nije nešto - i jednima i drugima banke i države nisu uskratile gotovinu, kao što nisu iselili samo bogati već svi koji su željeli, novac nije bitan.

A ovi su se sami pokopali baš time što je sve išlo preko računa.

Entry Point kaže...

Naivna ekipa misli da ako ukineš keš da kriminal magično nestane - legende. Najstariji biznis na svijetu uz prostituciju će eto nestati jer neće biti keša  

Ako je išta napravila digitalizacija, to je da je pomogla kriminalcima, a ne odmogla.

Kriminal nikad neće nestati, ali da je bez gotovine bitno teže, jest.

Kako je to digitalizacija "pomogla"?

15 godina

ne znam tko je veća budala, vas par što se borite s vjetrenjačama ili ova dvojica samouvjerenih držača ljestava vlasti 

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
loky4i4 kaže...

ne znam tko je veća budala, vas par što se borite s vjetrenjačama ili ova dvojica samouvjerenih držača ljestava vlasti 

Ali ako ti, mehaničar, programer ili trgovac možeš svojih 7 kuna ostaviti u "anonimnosti i svetoj slobodi od Vlasti", što misliš koliko kuna/eura može ostaviti Mamić?

Ili će u zakonu pisati "u svetoj slobodi od VLASTI kune može ostaviti loky414 i Keso ali ne i Mamić proklet bio kurvin sin na božić 2022 on krade lopina ko i Plenković ko i Sanader ni oni nemogu ostaviti kune u svetoj slobodi"?

A što bi bilo da Mamić iskoristi to tvoje "pravo" i da je sakrio onih 140 milijuna zbog koji je bar dobio 6 godina zatvora?

Ili misliš da Mamić to ne bi iskoristio?

Eto daj prijedlog kako bi Mamiću ograničio da ne skriva pare, a kako bi istovremeno sebi omogućio da su tvoje pare "sveto slobodne i anonimne od VLASTI"?

Ili, kad ti već nisi budala - što misliš KAKO IKADA OTRIJEMO IJEDNU JEBENU KORUPCIJU?

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
11 godina
Old Iggy kaže...

Prvo ti je kripto. Savršen za pranje i skrivanje novaca.

Drugo, koliko je ono stotina milijuna dolara Escobaru istrulilo zakopano po poljima Kolumbije? Danas je to fino sve u bankama, offshore kompanijama i računima na kajmanima i slično. Sve napravljano iz udobnosti fotelje i računala.

Neće posebno otežati. Keš je sredstvo. Ako keša nema, naći će se druga vrijednost kao sredstvo. I još uvijek ima dovoljno sivih zona za prebacivanje novaca digitalno i uvijek će biti.

Nadglednik dina
16 godina
Entry Point kaže...
Old Iggy kaže...

Prvo ti je kripto. Savršen za pranje i skrivanje novaca.

Drugo, koliko je ono stotina milijuna dolara Escobaru istrulilo zakopano po poljima Kolumbije? Danas je to fino sve u bankama, offshore kompanijama i računima na kajmanima i slično. Sve napravljano iz udobnosti fotelje i računala.

Neće posebno otežati. Keš je sredstvo. Ako keša nema, naći će se druga vrijednost kao sredstvo. I još uvijek ima dovoljno sivih zona za prebacivanje novaca digitalno i uvijek će biti.

Zato i žele regulirati kripto, na stranu što je neupotrebljiv za 90% ljudi, možda i više.

Danas nije to u nikakvim bankama i slično. Problem gotovine je potreba pranja, što je jedan kompliciran i skup proces. Ne možeš ni na "otočja" doći s koferima gotovine.

Gotovina je univerzalno sredstvo, za razliku od plemenitih metala i ostalog. A rupe u digitalnim tranferima se konstantno pokušavaju zakrpati, na stranu što je to opet problem za onih 90+%...

11 godina
Old Iggy kaže...

Zato i žele regulirati kripto, na stranu što je neupotrebljiv za 90% ljudi, možda i više.

Danas nije to u nikakvim bankama i slično. Problem gotovine je potreba pranja, što je jedan kompliciran i skup proces. Ne možeš ni na "otočja" doći s koferima gotovine.

Gotovina je univerzalno sredstvo, za razliku od plemenitih metala i ostalog. A rupe u digitalnim tranferima se konstantno pokušavaju zakrpati, na stranu što je to opet problem za onih 90+%...

Pitaj HSBC jel nije u bankama  Miljarde narko novaca su držali i još uvijek drže.

Pranje gotovine je skup i kompliciran proces u uređenim državama. Drugdje i nije toliko. 

Crno tržište je uvijek 2 koraka ispred policije, pravosuđa i zakona, jer nema nikakvih regulacija. Odnosno ima, ali su prirodne. Čim je više zabrana tim više kriminalci zarađuju. Samo glupi birokrati mogu vjerovati da će ukidanjem keša smanjiti kriminal.

Upravo sve to ide u prilog koliko glupo je ukinuti keš. Najbitniji razlozi su da ne možemo ovisiti o tome jel ima struje i signala. I da vjerujemo u bajke da nikada više neće biti priodnih katastrofa, ratova, opet trebamo vrlo visoku pokrivenost brzim internetom preko cijelog kontinenta. Treba nam i keš i digitalno. Jedno je failsafe, drugo je prigodno i olakšava nam život.

Nadglednik dina
2 godine
protjeran
Old Iggy kaže...
Problem gotovine je potreba pranja, što je jedan kompliciran i skup proces. Ne možeš ni na "otočja" doći s koferima gotovine.

Ti se eto kužiš u taj proces, a kužiš se i u otočja i šta se može ili ne... de ne lupaj stalno.

To je maltene automatiziran proces, barem za ekipu koja se s time bavi... Tipa zelenski...

https://www.occrp.org/en/the-pandora-papers/pandora-papers-reveal-offshore-holdings-of-ukrainian-president-and-his-inner-circle

2 godine
protjeran
Ne možeš, al na više puta sa ženom s dobrim peticama možeš 😁
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice