-gle.. lako ti meni prodavati kifle.. ja sam inače čoban-ovčar, domaći.. o računalima ne znam ništa dok sam za mrežu čuo.. ili ovako, što misliš s koliko mreža, oseva, računala imam veze-posla, .. dok si ti klasičan primjer onih drugih.
-jesi li ti podesio tu mrežu, ta računala? ako jesi, tad si to loše napravio, ako nisi.. kifle i bureci.
-ovo za postavke jezika i ubacivanej u rikverc ne kontam.. no štaš, priglup, meni je to onako klik-next ili ruka sama radi ako nije automatic..
-to kako win radi tvojoj ženi govori da: ona ima ispravno računalo, tad os neovisno koji, pa i win, radi, + koristi appse koje rade, na način kako sve radi, normalno.. i možda se začudiš, tako normalno rade milioni računala na svim mogućim poslovima, uredima, gejmerska itd.. što nas opet vraća na početak, tj ako tebi ne radi tad si ti taj X-Factor, uz naravno pretpostavku da ti je računalo-HW ispravan, odnosno ako nije tad to nije stvar softa tj koliko god je tebi iz nekog razloga win krivac za sve, realno je uzrok nešto treće odnosno x-faktor .. a ja to još nazovem i fahidiotom, 'majstorom' koji 'zna'... zna bolje, najbolje, jer on zna.. pri čemu jedino njemu ne radi, ne valja.. isti soft, os.. koji njemu ne radi, dok radi ostatku globusa. Logika? Odoh malo obić ovce, vruće-muhe i obadi pa su nervozne :))..
-ignoriraj, jer naravno da si u pravu, čak možda nađeš neki argument ili nešto iz autoriteta jer ti si majstor koji zna, zar ne? :) NHF.
Možemo i tako razgovarati. Ne bi li se mreža u 21. st. trebala sama postavljati? Ako ipak zbog nemogućnosti da savršen, odličan... OS to sam funkcionalno napravi, ja to napravim sve ručno i sve super radi do updatea koji pobrka postavke file sharinga i onda moram svaki put gubiti pola sata za sve dovesti u red, onda nešto ne štima. (Ista stavr na Linuxu je rock solid, s MacOS-om i mrežama nemam iskustva) Ili ja ne znam za opciju u Windowsima "don't touch my settings with updates" ili barem "don't update at all". Ili ipak nije do mene.
Ne kontaš za postavke jezika? Prije je postojao Control panel za sve postavke. Onda su u Win10 odlučili ubaciti nešto krajnje neintuitivno što se zove "Settings", ali su odlučili zadržati i Control panel pa sad jedne te iste stvari možemo raditi na dva mjesta (ako je bolje na više mjesta zašto nisu ubacili još par njih i nazvali ih Adjustments, System setup, Control room..), no neke ne možemo nego samo na jednom od ta dva mjesta. I taman kad naučiš gdje su nešto stavili oni to updateom promijene. Da ne govorim o idiotizmu po kojem neke opcije koje su prije bile u Control panelu sada imaš pod Settings no kad klikneš na to otvara se stari prozor iz Control panela. Konkretno, u ranijim verzijama si imao sve u tri klika no danas ako želiš da ti se digit grouping ne odvaja točkom (dakle da tisuću ne piše ovako 1.000,00 nego ovako 1 000,00 što je jako bitno kod tehničkih aplikacija i kotiranja) trebaš napraviti SAMO ovo: Settings>Time&Language>Date, time & regional formatting>Additional date, time & regional settings (što te vraća u Control Panel) ili > Language > Administrative language settings (eto nas opet u Control Panelu)> Formats > Additional settings (opet) > Numbers - BINGO!
E sad, to što ti takvo nešto nazivaš "odlično radi" a ja "neintuitivno, rascjepkano-redundantno smeće", to je valjda stvar percepcije.