Poz ekipa
Pokušavam prebaciti novce s Erste (tekućeg računa) na revolut i prođem george provjeru ali mi na revolut aplikaciji kaže da nije moguće sprovesti. Dali je netko imao sličan slučaj.
Poz ekipa
Pokušavam prebaciti novce s Erste (tekućeg računa) na revolut i prođem george provjeru ali mi na revolut aplikaciji kaže da nije moguće sprovesti. Dali je netko imao sličan slučaj.
Navodno je Erste banka blokirala uplate na Revolut nedavno.
Načuo negdje ali nije provjereno...
Dok je kuna bila u opticaju, Revolut je uvijek imao povoljniji tečaj (barem za € i US$) od lokalnih banaka i (pogotovo) mjenjačnica.
Pretpostavljam da je tako i sa srpskim dinarom (nisam upoznat sa specifičnom situacijom glede dinara).
Tako da bi logično bilo povoljnije izvršiti konverziju na Revo i onda podići gotovinu tamo u Srbiji.
Naravno, to sve ovisi o količini novca (ako si na besplatnoj verziji, onda imaš ograničenje koliko mjesečno možeš dići sa bankomata, mislim nešto više od 200€) i da li tamošnja banka (vlasnik bankomata) naplaćuje naknadu za podizanje gotovine sa Revo (kod nas je situacija bila šarolika, neke nisu naplaćivale ništa, neke bome jesu ... po kojim kriterijima, bog će ga znati).
Navodno je Erste banka blokirala uplate na Revolut nedavno.
Načuo negdje ali nije provjereno...
neće biti.
obično po isplativosti ide revolut - banka - mjenjačnica.
Poz ekipa
Blokirali su (Erste) sve trx prema revolutu:
Treba nazvati banku, da ti objasne da ima puno reklamacija na te trx i da to nije sigurno, ali ako želiš, oni će to omogućiti. I kad kažes da si suglasan, oni omoguće...
Poz ekipa
Blokirali su (Erste) sve trx prema revolutu:
Treba nazvati banku, da ti objasne da ima puno reklamacija na te trx i da to nije sigurno, ali ako želiš, oni će to omogućiti. I kad kažes da si suglasan, oni omoguće...
koji biseri
meni funkcionira bez problema. jel to ideš sa george SEPA transakcija?
ja samo u revolut idem na add money i upišem podatke sa erste visa kartice. i u george iskoči notifikacija da je obavljena transakcija.
Pitanje za Premium korisnike, koji imaju iskustva sa ova dva benefita, za one koji su ih iskoristili:
Device insurance i Everyday Insurance
nemrem nigdje u T&C naci detaljnije objasnjenje, ili ga nema ili sam corav, pa nemrem naci
Ima sa Travel Insurance, ali za ova dva nisam nasao.
Hvala unaprijed
meni funkcionira bez problema. jel to ideš sa george SEPA transakcija?
ja samo u revolut idem na add money i upišem podatke sa erste visa kartice. i u george iskoči notifikacija da je obavljena transakcija.
Nisam radio SEPA trx, nego dodavanje kartice za top-up na revolutu. Nakon toga, iskoči u George-u da potpisem trx, potpišem ju i povratno javi da je banka odbila trx i da se javim u banku. Kad sam se javio u banku, putem whatsapp chata, ovo su mi napislai, sto sam tu stavio, da su svim karticama u Erste onemogućili uplate/trx na revolut, jer da ima puno prevara i reklamacija. I da jel želim da meni omoguće, jer da je to rizično.
Ja sam rekao da želim i da mislim da sam to rekao i kad sam potpisao trx u George-u. Rekli su ok, da ce omogućiti i za 5 min javili da je omogućeno.
Probao sam odmah top-up i nakon sto sam u GEorge-u potpisao trx, novci su tada prebačeni na Revolut.
Pitanje za Premium korisnike, koji imaju iskustva sa ova dva benefita, za one koji su ih iskoristili:
Device insurance i Everyday Insurance
nemrem nigdje u T&C naci detaljnije objasnjenje, ili ga nema ili sam corav, pa nemrem naci
Ima sa Travel Insurance, ali za ova dva nisam nasao.
Hvala unaprijed
To ti se odnosi na Purchase Insurance: https://assets.revolut.com/insurance/everyday-protection/group-policy/HR/tnc/Revolut-gtc-PurRetTic-HRV-eng.pdf
Koristi tko revolut za obrt?
Da li za to treba business? Koja je raazlika, ima nekih naknada za to? Bilo kakvih.
Ne znam nikoga da koristi, al čini mi se da je za obrt dovoljno imati Revolut Pro. Piše da je to za obavljanje samostalnih djelatnosti. I koliko vidim ima naknade, ali ima i neki cashback kad placas tom PRO karticom.
To je odvojena stvar od privatnog dijela.
https://www.revolut.com/hr-HR/revolut-pro/
Ne znam nikoga da koristi, al čini mi se da je za obrt dovoljno imati Revolut Pro. Piše da je to za obavljanje samostalnih djelatnosti. I koliko vidim ima naknade, ali ima i neki cashback kad placas tom PRO karticom.
To je odvojena stvar od privatnog dijela.
https://www.revolut.com/hr-HR/revolut-pro/
Da, transakcija kosta 2.5% koliko vidim. Huh
Koristi tko revolut za obrt?
Da li za to treba business? Koja je raazlika, ima nekih naknada za to? Bilo kakvih.
mislim da ti je usporedbe najbolje pogledati ovdje, da sad ne pretipkavam...
https://www.revolut.com/hr-HR/business/business-account-plans/
nisam primijetio da ima nekakav limit na depozit, a uplaćujem i po par stotina tisuća eura. više me "naše" banke gnjave kod tako velikih isplata.
karticu jednostavno povežeš, odeš u add bank account u revolut aplikaciji i uneseš podatke IBAN, a možeš i povezati karticu jedne banke sa revolutom. ima li veze jesi li blokiran ne znam, ali znam da će te revolut tražiti da ispuniš OIB.
Imo tko iskustva sa "dispute requestom" na Revolutu. Kupio sam na Ali Expressu vrtnu solarnu svetiljku a stiglo mi nešto deseto. Prvo sam digao dispute na Ali Expresu pa su mi rekli da se obratim Overseasu. Obratio sam se Overseasu a oni su mi pak rekli da kontaktiram Ali Expres. Uglavnom mislio sam se obratiti Revolutu (plačanje je napravljeno revolut disposable karticom) i tažiti poništenje transakcije. Ne znam kako to kod njih točno funkcionira.
Na Paypalu imam dobra iskustva za takve situacija na Revolutu nisam još nikad radio "dispute".
Imam klasično internet bankarstvo i nije mi baš najjasnije koja je pogodnost Revoluta ? Sem sigurnost ako sam shvatio tu prebacim sa svoje Pbz kartice 100eur i onda kad kupujem sa Revoltom na webu ? Dal' mogu anonimno kupovati da se ne zna tko kupuje? Ako bi se odlučio za iptv a sad je strože pa kad bi kupovao da se ne vidi tko kupuje
Noob pitanje u svezi Revoluta
Zelim placati iz HR u Srbiju, trebaju li mi primatelji sredstava poslati i tzv. Swift broj ili se Revolut koristi online kao da sam u Srbiji, samo njihov broj tekuceg racuna je dovoljan?
Imam klasično internet bankarstvo i nije mi baš najjasnije koja je pogodnost Revoluta ? Sem sigurnost ako sam shvatio tu prebacim sa svoje Pbz kartice 100eur i onda kad kupujem sa Revoltom na webu ? Dal' mogu anonimno kupovati da se ne zna tko kupuje? Ako bi se odlučio za iptv a sad je strože pa kad bi kupovao da se ne vidi tko kupuje
Nikako nije anonimno. Revolut je banka kao i naše. Za otvaranje računa treba slikati osobnu iskaznicu, selfie, dati OIB...
Noob pitanje u svezi Revoluta
Zelim placati iz HR u Srbiju, trebaju li mi primatelji sredstava poslati i tzv. Swift broj ili se Revolut koristi online kao da sam u Srbiji, samo njihov broj tekuceg racuna je dovoljan?
Revolut obično iz IBAN-a sam izvuče swift od banke. Al probaj pa vidi. Proces ionako ide tako da prvo dodaš primatelja pa tek onda šalješ neki iznos nakon što je primatelj uspješno dodan.
Nikako nije anonimno. Revolut je banka kao i naše. Za otvaranje računa treba slikati osobnu iskaznicu, selfie, dati OIB...
Aha znači nema anonimnih uplata to bice samo preko bit coina..
Koji su onda ukratko razlozi za prelazak na njega neki glavni.
Da osiguram kupnju mogu i žiro rač otvoriti pa i sa njega placati na webu.
Aha znači nema anonimnih uplata to bice samo preko bit coina..
Koji su onda ukratko razlozi za prelazak na njega neki glavni.
Da osiguram kupnju mogu i žiro rač otvoriti pa i sa njega placati na webu.
Jednostavno slanje i primanje novca na raznorazne načine sad i odmah, plaćanje režija i obavljanje transakcija bez provizije, otvaraš si sam virtualne kartice po želji/potrebi, mogućnost limitiranja mjesečne potrošnje po pojedinoj kartici, jednokratne kartice (znači kupiš nešto na netu s tom karticom i ona više ne vrijedi, iako ti se novci mogu vratiti na nju ako ti druga strana vraća novce iz nekog razloga), jednostavno trgovanje dionicama, kriptom, metalima..., fleksibilni račun s dnevnom kamatom na sredstva, povoljnija mjenjačnica od naših banaka i mjenjačnica, raznorazni dodatni fićeri ovisno o paketu usluga koje plaćaš (ili na plaćaš), jednostavno prebacivanje kartica u Google Wallet i na pametne satove (a ne kao npr. kod Zabe gdje se moraš probijati kroz telefonske razgovore s virtualnim asistentom i osobljem da ti aktiviraju karticu na satu svaki put kad resetiraš sat ili ga promijeniš). Ima još tona kojekakvih fićera, aplikacija izgleda i radi ko iz budućnosti prema Internet bankarstvu banaka s ovih prostora. Support također radi ok prek chata. Ono što mu fali je skeniranje barkodova uplatnica, pa moraš ručno upisivati ili copy/pasteati pozive na broj, brojeve računa (kod prvog plaćanja) i takve stvari. Uglavnom čudnovato čudo s obzirom da ne košta ništa a radi, i to jako dobro i pouzdano već godinama.
ja sam ga poceo koristit na putovanjima(doma bi bio u hibernaciji), za promjenu valute, besplatno dizanje kesa na bankomatima u drzavi gdje jesam(treba nac koji bankomati), placanje itd.
onda sam otisao na studentsku razmjenu pa je sluzio svima nama za prebacivanje love izmedu nas, a sad ga imaju doslovno svi moji prijatelji u hr i kad god nesto treba poslat instantno saljemo lovu, nebitno jel vikend, praznik, nema pitanja u kojoj si banci itd.
sad ga koristim za 95% placanja u hr, ovih 5% otpada na placanje racuna preko barkoda jer te funkcije jos nema kao sto je kolega iznad reko.
da ne govorim koliko je lako izvuc bilo kakvu potvrdu placanja ako si platio revolutom, npr ako si platio karticom na webu. nase domace banke to nemaju. desila mi se situacija prije cca 3-4 godine kad sam placao dom u ceskoj, placam zaba karticom preko secure paymenta na webu, sve prode, skine lovu. nakon toga dom tvrdi da platio nisam, a ja na bankarstvu vidim da je skinut iznos. veli dom nema problema, samo posaljite potvrdu o placanju, i tu je krenula visemjesecna borba sa bankom jer njima je jednostavno nepojmljivo da izdaju potvrdu o placanju provedenom preko kartice. nema, ne postoji tako nesto. kazu moze potvrda samo ako je unosen nalog za placanje. na revolutu se ta potvrda dobije u doslovno manje od 5 klikova.
Dugo sam bježao od Revoluta, otvorio prije dva mjeseca i shvatio što je sigurnost i lakoća postojanja.
Nisu mi trebali ni poslati fizičku karticu, dovoljne su mi ove virtualne.
Odmah sam javio Erste banci da sam izgubio Visa tekući račun karticu, dobio sam novu, s novim "brojevima" i sad bezbrižno prebacujem novac na Revolut i kupujem online bez brige da mi je Erste Visa (negdje) provaljena, jer sam preko nje kupovao i na amazonu.de, alibabi, Temu, raznim drugim firmama.
Sad da i provale tu karticu, neeema je više.
Ne davi me više ni WSPay i drugi sigurnosni protokoli, da moram potvrdiiti mtoken transakciju na mobitelu, Revolut je odmah prihvaćen od banke.
Revolut je najbolji.
Dugo sam bježao od Revoluta, otvorio prije dva mjeseca i shvatio što je sigurnost i lakoća postojanja.
Nisu mi trebali ni poslati fizičku karticu, dovoljne su mi ove virtualne.
Odmah sam javio Erste banci da sam izgubio Visa tekući račun karticu, dobio sam novu, s novim "brojevima" i sad bezbrižno prebacujem novac na Revolut i kupujem online bez brige da mi je Erste Visa (negdje) provaljena, jer sam preko nje kupovao i na amazonu.de, alibabi, Temu, raznim drugim firmama.
Sad da i provale tu karticu, neeema je više.
Ne davi me više ni WSPay i drugi sigurnosni protokoli, da moram potvrdiiti mtoken transakciju na mobitelu, Revolut je odmah prihvaćen od banke.
Revolut je najbolji.
Nije stvar u WSPay-u, već u 3DS protokolu koji je obavezan od 2021. i osigurava dodatnu provjeru kod online plaćanja.
Revolut često prolazi bez tih provjera jer koristi frictionless transakcije gdje banka na temelju dodatnih podataka (IP adrese, uređaja, povijesti kupnje) automatski prepoznaje sigurnost.
Ako si mislio na povijest kupnje, ni pri prvoj kupovini Revolutom, ErsteBank nije provjerio virtual karticu, niti se javio bilo koji sigurnosni protokol (nije kao što znamo WsPay jedini).
vjerojatno je trebao bar na prvoj.
Zbog toga mislim da je Revolut u svijetu prepoznat kao sigurna transakcija.
Na dosta trgovina mi se uoće nije pojavio nikakvi sigurnosni protokol (na Alibabi, koliko se sjećam)na regularnoj Visa Erste kartici (ne Revolut), uplata je primljena.
Nisam siguran u sve ovo što tvrdim, to su moje prepostavke.
a revolut te ne pita za vece iznose da udes u app i potvrdis? mislim znam da nije isto i da treba samo stisnut jedan klik, al osobno to mi je super, da nebi neko slucajno provuko karticu na parsto eura.
da ne govorim da mi je vrh kod revoluta kaj ne moram nigdje pin upisivat, i onda samo u app resetiram limit jednim klikom dok kod kartica od zabe svakih par transakcija trazi upisivanje pina za restart.
ona 2 mj što daju za premium nisu besplatna čisto da znate, ako otkažete premium morate ih platit, cigani
Premium ti je besplatan,ako otkazes u tom roku.Da li si narucivao karticu novu?