Japanci još koriste telefax. Beat that!
koriste i svabske firme kao recimo kaufland! paf!
Dva članka prije ovoga gledam koliko su poduzeća digitalizirana...samo hahahahahahaha
-zato jer fax ima status dokumenta, narudžba-plaćanje-račun.. važno, tj ista-slična stvar kao mobitel-imei-identifikator pa mob može biti vozačka-osobna .. banking.
-jednako kao što se poslovnim dopisivanjem smatra slanje emaila s poslovne domene firme (pod njenim vlasništvom-nazivom) opet iz istog razloga, podatci-vlasništvo, dok se ne koriste javni email servisi kao google (mada su i oni dokazivi, teže..).
-pošto sve kompanije imaju fixne linije, tel-fax broj, vizitke, javno dostupne podatke u kojima su i ti podatci navedeni.. u svrhu olakšavanja-ubrzavanja poslovanja, ima status dokumenta, ostalo je komad papira kao razlika statusa.
-zato se koriste, mada su odavno zastarjeli-nepotrebni .. dokument i rutina kao rečenica 'faxiraj mi..'.
Meni je nejasno to sumanuto printanje racuna i svih ostalih gluposti koje imaju vec neki oblik el racuna, jednostavno neeeeeekuzim da jos u 2024g to nije ukinuto!
Evo neki dan bio u jednoj trgovini racunalne opreme jebo mi sve ako mi lik za 2 proizvoda nije isprintao 10 bijelih a4 papira, ja onako gledam i nevjerujem!
Edit. u toj prici uracunati jos struju, boju za printer, i svu tu nepotrebnu plastiku koaj se baca, toneri su zapakirani kao da je u njima plutonij s 14 slojeva papira i plastike!
-zato jer fax ima status dokumenta, narudžba-plaćanje-račun.. važno, tj ista-slična stvar kao mobitel-imei-identifikator pa mob može biti vozačka-osobna .. banking.
-jednako kao što se poslovnim dopisivanjem smatra slanje emaila s poslovne domene firme (pod njenim vlasništvom-nazivom) opet iz istog razloga, podatci-vlasništvo, dok se ne koriste javni email servisi kao google (mada su i oni dokazivi, teže..).
-pošto sve kompanije imaju fixne linije, tel-fax broj, vizitke, javno dostupne podatke u kojima su i ti podatci navedeni.. u svrhu olakšavanja-ubrzavanja poslovanja, ima status dokumenta, ostalo je komad papira kao razlika statusa.
-zato se koriste, mada su odavno zastarjeli-nepotrebni .. dokument i rutina kao rečenica 'faxiraj mi..'.
a koji je izgovor za internu komunikaciju preko faksa?
-izgovor može biti što god smisliš, važno da dobro zvuči...