Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?
- poruka: 8.491
- |
- čitano: 1.056.795
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ja se i dalje smijem ljudima.
Čovjek je razumsko i umsko (etičko, moralno odgovorno) biće. To znači da se može apelirati na njegov razum (argumentacija) i na savjest. A što ako se ne može? E onda treba s takvim ljudima komunicirati kao s onima koji uma i razuma nemaju, kao sa životinjama - bičem i pendrekom.
Necu se cijepiti, izbičuj me molim te, kandidiram se sam
... kao sa životinjama - bičem i pendrekom.
-tužno, no očekivano..
Jest, tužno je i žalosno. Ali komunikaciju uvijek treba prilagoditi sugovorniku.
Čovjek je razumsko i umsko (etičko, moralno odgovorno) biće. To znači da se može apelirati na njegov razum (argumentacija) i na savjest. A što ako se ne može? E onda treba s takvim ljudima komunicirati kao s onima koji uma i razuma nemaju, kao sa životinjama - bičem i pendrekom.
Razumni, etični, moralni i normalni ljudi znaju da životinje imaju i um, razum i osjećaje,prema njima se tako i odnose a te životinje vraćaju ljubavlju.
Sadisti i psihopati smatraju životinje nižim oblicima života i samo takvi mogu bičevanje i pendrečenje nazvati 'komunikacijom'.
Molit ću da uvaženi znanstvenik svoju prosvijetljenu ideju kao i onu o cijepljenju također podastre široj javnosti na uvid. Da vidimo što stoka sitnog zuba misli o tome.
Pustite profesora Raosa na miru. On je samo postavio nešto kao pitanje, a vi trolovi se odmah uhvatite za nešto izvučeno iz konteksta.
Najžešće antivakseruše se briju da ih drugi vide kao neki mrke, hude, vrlo pametne likove koji svojom histerijom i dernjavamo su ono baš neki frajeri, ali ..Međutim nije tako.
Antivakseruše vidim kao razmažena derišta, željna pažnje, koje svojim isticanjem nebuloza riješavaju neke svoje druge probleme neostvarenosti.
Na Internetu, niškoristi postaje vrlo radna etična osoba, budala intektualac, igrač kladionice inžinjer kompjuterskihj znanosti, itd.
Finim metodama treba ove anti-cijepiše natjerati na cijepljenje,....npr. ne možeš u trgovinu, bez da ti gurnu štapić u nosek..
Ljudi ginu od C-19 ,a ovi filozofiraju o 5G, čipiranju ljudi, ravno Zemlji, itd..
Cijepivo je jedini način da ova epidemija prođe. Ljudi otrijeznite se i cijepite se. Ne znate tko će biti sljedeći, možda vi il' netko vaš?
Kako netko rečeno vezano za C-19,....
..mnogo ljudi se srame svojeg fizičkog izgleda, a malo tko svoje "pameti"?
I pročitaje koju knjigu u životu. Profesor Nenad Raos ima svoje knjige za sve ljude.
Hvala ti jos jednom jer si me zastitio cijepljenjem.
zapravo, najbolje štitiš druge ako umreš. bez covida.
zapravo, najbolje štitiš druge ako umreš. bez covida.
Kako vam malo svima treba da pokažete pravo lice.
Nesebični, tolerantni, empatični.
Sve za opće dobro.
Razumni, etični, moralni i normalni ljudi znaju da životinje imaju i um, razum i osjećaje,prema njima se tako i odnose a te životinje vraćaju ljubavlju.
Sadisti i psihopati smatraju životinje nižim oblicima života i samo takvi mogu bičevanje i pendrečenje nazvati 'komunikacijom'.
Molit ću da uvaženi znanstvenik svoju prosvijetljenu ideju kao i onu o cijepljenju također podastre široj javnosti na uvid. Da vidimo što stoka sitnog zuba misli o tome.
Slažem se. Ali smatram se licemjerom jer svakodnevno jedem životinje. Ima li goreg zlostavljanja od ubijanja životinja da bi ih pojeo...životinjske mlade pogotovo.
Jebiga, ne mogu si pomoći, odnosno ne želim se odreći ubijanja životinja da bi uživao u njihovom mesu, makar nikada nisam direktno ubio ni jednu životinju.
Ubijanje zivotinja za jelo nije zlostavljanje vec nuzna stvar, kao sto i dobar dio zivotinja ubijaju druge zivotinje za jelo. Stvar postaje bolesna kad ubijas vise nego sto ti treba, u ovom slucaju, koljes ili kupujes vise nego sto ti treba. Sto se tice veganske prehrane ona uopce nije zdrava za covjeka, puno makro nutrijenata neces dobit u bilju taman da jedes Zepter lonce salate svaki dan. Primjerice B12 i cink, valjda najbitnije stvari za zivcani sustav koje ces tesko nadomjestit na redovnoj bazi u dovoljnim kolicinama bez suplemenata, a ako moras gutat suplemente onda je ocito da je priroda drugacije zamislila.
Eto i veganstvo smo pokrili u ovoj temi iduce je uloga židova u Dicmu.
Ubijanje zivotinja za jelo nije zlostavljanje vec nuzna stvar, kao sto i dobar dio zivotinja ubijaju druge zivotinje za jelo. Stvar postaje bolesna kad ubijas vise nego sto ti treba, u ovom slucaju, koljes ili kupujes vise nego sto ti treba. Sto se tice veganske prehrane ona uopce nije zdrava za covjeka, puno makro nutrijenata neces dobit u bilju taman da jedes Zepter lonce salate svaki dan. Primjerice B12 i cink, valjda najbitnije stvari za zivcani sustav koje ces tesko nadomjestit na redovnoj bazi u dovoljnim kolicinama bez suplemenata, a ako moras gutat suplemente onda je ocito da je priroda drugacije zamislila.
Životinje koje jedeš uzgajaju se u neadekvatnim uvjetima, pate svakodnevno i time direktno podržavaš takvo sadističko ponašanje...trebali suplementi ili ne.
bič i (pogotovo) pendrek nisu stvar 'prehrane' nego svijesti, odnosa prema drugima (ljudima pa i životinjama..), mazohizma-fašizma.. izma. Zalutali ste u 'nutricionizam' ili etičke norme hrane i prehranbenog lanca.. što možemo skratiti, nitko ne može moralno pridikovati lavu što pojede gazelu koju ćemo nazvati 'bambi' ako želimo empatiju prema popularnom liku ili sendvič ako ga vidimo kao meso..
usputno, 'zaštitnici' koji pokušavaju braniti danena rade grešku, barem nepristojno (na stranu gdpr ili nettiuqe) navodeći ime osobe.. koja nit to od njih traži nit je potrebno, odnosno fokusiraju se na ime-tko, umjesto što .. i prikazuju se kao klasični poltroni koji snagu crpe iz nekih većih-jačih ili mase.
-usputno-2 .. da takve rečenice napiše netko drugi-treći, ne danen .. kako bi prosječan mod reagirao? na bilo kojem forumu-temi? protekcija? autoritet? .. kriterij?
.. ili je 'slučajnost'? Kao jednom, možda, no primjećuje se pattern, to je stanje svijesti, a to je opasno, to modovi inače moderiraju...
no tema je covid, ne pojedina osoba, pa umjesto hrane, protekli tjedan smo iznad tisuću dnevno, raste..
kao jedan od problema se navodi recimo prijavljeni kontakti, od 100 zaraženih prijave 50 kontakata.. što je svima jasno da je nemoguće-nedovoljno, no ništa se ne mijenja, stane na tome.. zašto?
-sve ostalo, maskice, zabrane, .. čemu ako se barem kontaktni zaraženih ne provjere, ne testiraju? .. koga testirati ako ne osobe koje su recimo u blizini zaražene, što je bio kriterij za recimo samoizolaciju u školi-razredima učenika .. tj zašto se tako ne suzbija pandemija? nego se i dalje isključivo poziva na cijepljenje, koje ne eliminira širenje pri čemu je 'auswajs' praktički dozvola za širenje, dok će prosječna cijepljena osoba imati samo blaže posljedice, tj štiti sebe ali ugrožava ostale ako širi virus. Neodgovorno ponašanje kao s bilo kojom zaraznom-prenosivom bolesti dok vlast ako želi stvarno nešto u vezi pandemije tad umjesto karantene-lockdowna bez kriterija kao kriterij treba koristiti test i upravo kontakti zaraženih moraju biti prvi izolirani-testirani, pri čemu je besmisleno u izolaciji ili ikakvom ograničenju držati negativnu osobu, tj treba isključivo test-pozitivne izolirati ako se želi suzbiti pandemija .. ili endemija ili što već. Ne može kriterij biti potvrda-propusnica, jer naprosto nije kriterij, jer neovisno o potvrdi osoba širi zarazu.
-nije moguće da to vlasti ne znaju, tad imamo iduću logičnu predpostavku, da to vlast želi, tj ne žele zaustaviti covid pandemiju iz bilo kojeg razloga, možda kao švedi zbog stjecanja imuniteta (prirodnog, preduvijet je izložiti ljude virusu-ovoljeti..) ili zbog biznisa-interesa, ne samo novčanog nego i političkog, pa se pandemija koristi za sve..
edit: .. slično kao što bjelorusija koristi migrante, oportunizam. To nije teorija zavjera, gušteri i sl nego zadana stvarnost iz koje svi žele kad je već takvo stanje nešto izvuči.. čak i legitimno, pri čemu se malo može 'zažmiriti' na neka temeljna ljudska prava, zakone i sl. .. a tad je pitanje zloupotrebe, doziranja-kontrole .. lako to ode predaleko.
bla..bla
sve si to nalaprdao već sto puta, promijeni ploču i osvijesti se, te se cijepi.
ljubomoran si na prof.dr.sc danena, jer je pametniji od tebe, ostvario je zavidnu znanstvenu karijeru, a ti nisi mada, si možda bio potencijal za to.
tužna je to priča, da.
petljaš se čovjeku u područje znanja u kojemu je on tata-mata, i što bi on trebao pametno s tobom raspravljati ?
ti možeš tu pisati o tome što bi Vlada trebala raditi, zatvaranje, nezatvaranje i slične sitnice no o, ne/korisnosti cijepljenja ti se ne bi trebao brukati jer si laik.
čovjek je za ovo područje AUTORITET (već sam ti napisao), dočim ti nisi.
nemoj ovo shvatiti kao napade na tebe, već kao realnost, jer si se upetljao u raspravu s nekadašnjim pilotom Space shuttle-a kojemu ti, koji voziš avion jedrilicu, pokušavaš objasniti kako je to voziti se do svemirske stanice, i vratiti se na zemlju.
kapiš ?
sad će opet biti prijave moderatorima, ad hominem, ad hominem
Kakve veze ima jel znanstvenik ili ne? Danas barem nije tesko bit znanstvenik jer se svasta smatra znanoscu...
Jel on za ovo podrucje AUTORITET ili ne je totalno nebitno u kontekstu rasprave o pendrečenju i osobnoj slobodi. Zvuci mi samo ko impotentno pretenciozno kenjanje po necem/nekom tko iskoristava krizu da kaznjava druge makar putem proxya.
A znas tko jos iskazuje svoju impotenciju akcijama? Ljudi koji smatraju da je bicevanje i pendrecenje normalan odnos prema zivotinji, jer je ponavljam slaba i irelevantna pa mora preko proksija jos uvijek pokazat svoju relevantnost - pa makar to bilo podrzavanje pendrecenja. A uvijek se slaba osoba izivljava nad djecom, zivotinjama ili u ovom slucaju "antivakserima" pod pazuhom autoriteta. Cuda li lik pokriva oboje. Od tu i sva ona ekipa sto se lozi na Putina "NEEEMA TI KOD RUSA " kao da bi najrađe da ih neko zgazi cizmom odma ujutro jer onda ispadnu HC.
I ako on moze pricat o pendrecenju mene mogu i ja o njegovoj socijalnoj impotenciji, mislim da je fair game.
I da je bas NWO sad pred vratima, ko ga sisa, jos samo jedan u nizu izazova. Jednom je Mulder iz X files jednom rekao: "mene mozes slomit, al moj duh nikada" pa nek si objese macku o rep taj NWO.
Nego, vidim da su australci odlepili skroz..
I da je bas NWO sad pred vratima, ko ga sisa, jos samo jedan u nizu izazova. Jednom je Mulder iz X files jednom rekao: "mene mozes slomit, al moj duh nikada" pa nek si objese macku o rep taj NWO.
Nego, vidim da su australci odlepili skroz..
Stari mi godinama živi u Queenslandu (manji grad, nije u Brisbaneu) i kaže da je njemu u principu sasvim u redu no evo izgleda da su ovi u Victoriji i pogotovo u NSW-u potpuno izgubili busulu što bi se reklo.
Nanjušili su krv, kako se čini, i sada će se to jako teško vratiti u prijašnje stanje. Dvostruko cijepljeni (!) imaju nekakvu mizeriju od kvazi-sloboda (doslovno mrvice) i to je u principu to.
Kažnjenička kolonija je izgleda napravila puni krug.
Tako mi karcinogenih cigli iz termoaukumalacionih peći, profsore Vi ste u moj timu.
I ja se slažem.. piše velikim slovima "Zabranjen ulaz bez maske" a gospoda hoda ko velika.. ono kao "to stoji radi budala". Eeee kako bi ja uzeo bič i svakog frajera u kladionici, apoteci u prodavnici obuće pa po licem.
Ma kako to.. zamislite sledeću situaciju.. ulazite u tržni repterirate kalaša i u zrak par rafala pa na sav glas "AJDE DA VIDIMO TKO NE NOSI MASKU".
Ja mislim da bi ljude čarape gurali u usta do kažeš "maska" :-D
Nisi ništa "pokrio" već se kao i kod cjepiva slabo razumiješ u materiju...
Vitamin B 12 se nalazi u dovoljnim količinama u sjemenju biljaka koje klijaju, u morskim travama, u jabučnom octu, u mlijeku od soje, ekstraktu kvasca itd..
Cink nemaju vegetarijanci što nadoknađivati jer svi jedu dovoljno zrna žitarica ili sjemenki.
Najveći problem je kad krenu u vegetarijanstvo antivakseri i ravnozemljaši koji nisu dovoljno educirani što jesti kad ne jedeš meso, i eto ti zla.
koji suplementi, bolan
moja se najdraža preporodila kad se, nakon 7 godina vegetarijanstva, vratila normalnoj prehrani.
s druge strane, ja sam doživio isto otkad sam reducirao meso na minimum.
tajna je u umjerenosti.
Životinje koje jedeš uzgajaju se u neadekvatnim uvjetima, pate svakodnevno i time direktno podržavaš takvo sadističko ponašanje...trebali suplementi ili ne.
Kao i mnogo puta na ovoj temi, opet se brka kritika rješenja s negiranjem problema...
Neadekvatni uvjeti uzgoja životinja su stvarni problem, u nekim dijelovima svijeta izražen više, u drugima manje. Veganska prehrana nije održivo i provedivo rješenje tog problema, ali to ne znači da problem ne postoji i da ga ne možemo riješiti na drugi način. Individualno, svatko tko si to može priuštiti (čitaj: ima adekvatni prostor za pohranu) može kupiti životinju direktno od seljaka kad se uvjeri u kakvim uvjetima je držana - ogromna većina manjih uzgajivača janjad, kozliće i perad drži u humanim uvjetima, a dobar dio ih ima i telad u slobodnoj ispaši. Oko Gospića imaš ponovno oživljen uzgoj domaće pasmine goveda buša koje je planinsko govedo prilagođeno hladnijim uvjetima, pa je veći dio godine u slobodnoj ispaši, tek u najhladnijim mjesecima je u stajama.
Drugi vid rješenja je regulatorno, a kojeg kod nas najviše koči uvoznički lobi koji uvozi jeftino meso i ne odgovara im da se kontrolira vrsta uzgoja takvog mesa.
Brkaju oni koji doma imaju peseka (imam ga i ja) te ga maze i paze (mazim ga i ja) i automatski su prijatelji životinja iako svaki dan na stolu imaju pečeno/kuhano meso, salamu, paštetu i sl. Imam i ja to na stolu, i sigurno im onda nisam prijatelj, a sobzirom da kupujem te stvari direktno podržavam pendrek i bič o kojem je Danen govorio...tj. potvrdio očito da se tako ophodimo sa životinjama. To je činjenica, električna palica je klasični alat u industriji sa pre malo radnika gdje jedan čovjek treba zamjeniti trojicu. Da ne pričam o o transportu, kvaliteti hrane sa kojom se hrane životinji i dr. To je realnost. Ne trebam valjda lijepiti ovdje grozne filmove....
Brkaju oni koji doma imaju peseka (imam ga i ja) te ga maze i paze (mazim ga i ja) i automatski su prijatelji životinja iako svaki dan na stolu imaju pečeno/kuhano meso, salamu, paštetu i sl. Imam i ja to na stolu, i sigurno im onda nisam prijatelj, a sobzirom da kupujem te stvari direktno podržavam pendrek i bič o kojem je Danen govorio...tj. potvrdio očito da se tako ophodimo sa životinjama. To je činjenica, električna palica je klasični alat u industriji sa pre malo radnika gdje jedan čovjek treba zamjeniti trojicu. Da ne pričam o o transportu, kvaliteti hrane sa kojom se hrane životinji i dr. To je realnost. Ne trebam valjda lijepiti ovdje grozne filmove....
Ne trebaš dalje temu odvlačiti u off-topic, pogotovo uz to što si ponovno uspio promašiti poantu. Nitko ne negira problem, negiramo tvoj prijedlog rješenja, jednako kao što kritika efikasnosti neke mjere ne znači da je covid medijska izmišljotina...
Zelim vam da prozivite svi duze od mene pa onda gurajte svoje ideje.
Ako ste preboljeli COVID nemojte se cijepiti. Prirodni imunitet > cjepivo
Primorac: Oni koji su preboljeli koronu imaju stanični imunitet i zaštićeni su - Index.hr
Ne trebaš dalje temu odvlačiti u off-topic, pogotovo uz to što si ponovno uspio promašiti poantu. Nitko ne negira problem, negiramo tvoj prijedlog rješenja, jednako kao što kritika efikasnosti neke mjere ne znači da je covid medijska izmišljotina...
Da nisi pitao ne bi ni odgovarao. Poanta je logična, i očita.
Ako ste preboljeli COVID nemojte se cijepiti. Prirodni imunitet > cjepivo
Primorac: Oni koji su preboljeli koronu imaju stanični imunitet i zaštićeni su - Index.hr
bio sam zbog posla izlozen covidu od pocetka, sto u Kini sto u Americi i u Hrvatskoj. Ljudi oko mene su dobijali virus, ja nisam.
Imao sam antitijela, jer se stalno testiramo, ali nisam imao nikakve simptome, sve do 4. mjeseca ove godine kada sam ga konacno dobio kak treba
i cijepio sam se nedavno, i cijepit cu se i protiv gripe za par mjeseci, i protiv covida opet bilo to treca doza ili booster, inace se nisam do sada cijepio protiv gripe nikada
cjepit cu se do kraja zivota svake godine, protiv bilo kakvog oblika influenze ili sarsa, jer ne zelim vise nikad bit u takvom stanju
meni je to bio totalni hell i ne zelim se vise nikada tako osjecati, iako je trajalo samo 3 dana, i ucinit cu sve sto mogu da to vise nikada ne dozivim ili da sto vise smanjim i mogucnost zaraze i jakost bolesti, bilo da je to cijepivo, ljek, ili nesto trece
nemam nikakvih genetskih poremecaja, nikada nisam bio bolestan, jedem izuzeto kvalitetno, u top formi sam, imunoloski sistem mi je tip top
ta 3 dana sam koristio sve sto sam mogao i sto mi je bilo dostupno, samo da to sto prije prode, od vitaminskih dripova, razno raznih "kemijskih koktela" itd, jer imam mogucnosti tako nesto si priustiti
osobno sam protiv bilo kakvih mjera koje uzrokuju disrupciju zivota ljudi i poslovanja, cisto iz sebicnih razloga, i smatram da svaki pojedinac ima sada dovoljno dostupnih informacija o situaciji i moze donjeti odluku za koju smatra da je njemu najbolja
ne volim pametovati ljudima i iznositi svoja misljenja, osim kada me to netko od poznanika izricito pita i zamoli, iako me naravno iritiraju svakojakve nebuloze oko toga svega, koliko god pokusavao izbjegavati razgovore o tome, ali htio bih samo spomenuti jednu anegdotu od kolege s kojim suradujem, koji ne drzi do sebe nimalo, u smislu prehrane i navika, predebel je, pusi i pije ko smuk, sjedi po cijele dane, bilo u uredu, bilo u autu, vozi se s liftom makar i na prvi kat i slicno.
i kaze on meni da ga je frka se cijepiti da mu nesto ne bude od toga jer kao cuje da ljudi umiru ko muhe od cjepiva, na sto sam mu samo odgovorio, daj se pogledaj na sta licis i koja sve sranja trpas u sebe svaki dan, najmanji se trebas brinuti o cjepivu.
nakong toga covid i cjepljenje vise nije nikada bilo tema nasih razgovora.
svatko od vas neka napravi sto moze, koliko moze i sto misli da je ispravno za njega osobno, za sve ostalo ce se priroda pobrinuti na ovaj ili onaj nacin
sretno svima
svatko od vas neka napravi sto moze, koliko moze i sto misli da je ispravno za njega osobno, za sve ostalo ce se priroda pobrinuti na ovaj ili onaj nacin
sretno svima
To je to, bravo. Ja da nisam prebolio cjepio bih se sigurno. Ovako neću. Družim se vikendima, hodam po korona partijima cijelu godinu. Zdrav ko dren.