Eliksir mladosti: jeftini lijek za dijabetes odgađ zaključana tema

poruka: 4
|
čitano: 1.775
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Eliksir mladosti: jeftini lijek za dijabetes odgađ".
12 godina
Eliksir mladosti: jeftini lijek za dijabetes odgađ

Zvuči predobro da bi bilo istinito. Zanima me koji kompromis donosi uzimanje metformina.

Prema AI-u se čini prihvatljivo:

Common Side Effects

Digestive Issues: Many people experience gastrointestinal side effects such as diarrhea, nausea, vomiting, and abdominal discomfort

Metallic Taste: Some users report a metallic taste in their mouth

Vitamin B12 Deficiency: Long-term use of metformin can lead to vitamin B12 deficiency, which may require supplementation

Serious Risks

Lactic Acidosis: Although rare, metformin can cause a serious condition called lactic acidosis, especially in people with kidney issues

Kidney and Liver Concerns: It may not be suitable for individuals with severe kidney or liver disease

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Kod pretilih ljudi koji imaju problema sa malo povišenijim razinama glukoze svakako pomaže, smanjuje inzulinsku rezistenciju, smanjuje resorpciju ugljikohidrata u crijevima, makiva jednim djelom glukozu iz krvi i slično, no pije se na dan 2 do 3 puta, ima djelovanje do 3h, tako da ga se mora piti redovito, ne znam baš da bi ga trošio da ne moram, mislim kako je zdrav život/umjerena tjelovježba i zfravija uravnotežena prehrana isto korak prema smanjenju starenja organizma bez ljekova....na kraju krajeva metformin se i daje kod ljudi gdje tjelesna aktivnost  je nedovoljna ili neadekvatna/možda i nemoguća da bi pospješila regulaciju glukoze u krvi....naši lječnici ga uvode i preventivno u th. pretilim osoba koji su skloni ili bi po njihovoj subjektivnoj procjeni mogli imati problem sa šečernom bolešču, tj. imaju prekomjernu težinu i tipa par mjerenja na tašte od 7mmol/kg ili više....barem su takva moja iskustva i dojam, vjerujem da u svijetu nije svuda isto

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: Eliksir mladosti: jeftini lijek za dijabetes o
kerum kaže...

Digestive Issues: Many people experience gastrointestinal side effects such as diarrhea, nausea, vomiting, and abdominal discomfort

Kad ovo pročitam odmah mi se pali alarm. Čim ti imaš problema sa crijevima, nešto jako ozbiljno tu ne štima s 'lijekom'. Svako razmrdavanje crijevne flore je jako loša stvar, a učinci toga su vidljivi tek kad dođe do ozbiljnih problema. Ljudski mikrobiom danas je možda najinteresantnija i najvažnija grana istraživanja, zapravo cjelokupno zdravlje osobe ovisi o mikrobiomu. Tako da kad bi meni rekli da će mi neki lijek povremeno uzrokovati proljev, zaobišao bi ga u širokom luku. A ionako se dijabetes tipa 2 'liječi' prehranom bez ikakve upotrebe lijekova, samo treba piramidu prehrane okrenuti naopačke. Preporučam dokumentarac 'Fat fiction' za one koji žele znati više.

16 godina
moderator

Moja žena ga je pila preventivno, prema uputi onkologa, nakon što su joj odstranili karcinom. 

Postoje istraživanja da smanjuje recidiv karcinoma, a naknadno smo pronašli istraživanja i gdje se koristio za smanjivanje neuroloških nuspojava (odumiranje vrška živaca) kod kemoterapije sa spojevima na bazi platine. 

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice