Neki ljudi bi sjebali i nakovanj.
Dina: Proročanstvo – serija uz koju će vam se učin
- poruka: 21
- |
- čitano: 6.261
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
S druge strane Ragnar je u seriji to mi je odmah bonus.
Zaplakao sam kad Ragnar ubije Valyju naravno u mojoj mašti.
Uostalom HBO je producirao obje serije itako da je moguce da su za neke ljude vizualno slicne serije. Ovo me podsjetilo na to kad se snimao Rogue one da je redatelj koristio identicne objektive kao originalna Star Wars triologija i zato taj film vizualno najvise slici originalnoj triologiji.
Sve u svemu niposto ne bih rekao da je ovo losa serija kako recenzija pokusava reci. Nije najbolja serija ikada, ali nije tako niti losa. Vise je u kategoriji nadprosjecne serije nego ispodprosjecne, a iskreno mislim da je vrijedna gledanja za sve ljubitelje Herbertovog svijeta.
Zato sam napisao Ragnar, glumi identično kao što je glumio Ragnara, identični pokreti, izrazi lica, govor. Čak u Vučijem obrazovanju nije toliko glumio kao Ragnar
Na ovo pitanje s kraja komentara lako je dobiti odgovor:
https://www.bug.hr/tv-serije/deset-igranih-serija-u-kojima-smo-najvise-uzivali-u-2024-godini-45828
Napisano je puno toga u scenariju, zanimljivo je, ali SF kosta astronomske novce za snimiti, i serija jednostavno nije imala dovoljno velik budget, to je ocito. Pa se scene s efektima zamijene scenama s dijalozima i dramom, ali i to je skresano na samo 6 epizoda, pa se jako puno toga zbiva u kratkom vremenu, scene i dijalozi su jako zgusnuti
Gluma je vrlo dobra, dosta mladih glumica je za cistu peticu, pogotovo Dankinja, lik Ynez, buduca Empress, nisu ju slucajno odabrali. Samo sto scene koje su dobile nisu sjajne, sve je zbrzano da se skrati. A rezija je daleko ispod razine Villeneuvea, sigurno bi bila bolja s boljim budgetom. Fimmel glumi takoder odlicno 'bozansko oruzje', nista mu ne fali, odlican antagonist, skroz uvjerljiv, od prve scene. Takoder nisam gledao Vikings, prvi put vidim tog glumca, pa mi je sasvim svejedno kakav je bio prije. Po toj logici recenzenta je samo prvi Di Capriov film bio dobar, smh..
Nije top serija, ali ova recenzija je fakat veci trash od same serije, cisto praznjenje negativnih emocija na balkanski nacin, premda je bandwagon dumb hating i svjetski fenomen
Ne slazem sve s recenzijom niti malo..vrlo solidna serija koju vrlo rado i bez problema gledam..za sad!
Zato sam napisao Ragnar, glumi identično kao što je glumio Ragnara, identični pokreti, izrazi lica, govor. Čak u Vučijem obrazovanju nije toliko glumio kao Ragnar
Glumački mentor mu je Brad Pitt, pa možeš misliti.
Nego, nisam mogao odgledati ni pola prvog filma Dina koliko mi je bio bezličan , spor, jadan, a seriju neću ni pokušati pogledati.
Pri pisanju mog osvrta nisam se obazirao na postove drugih forumasa, vec iskljucivo na recenziju.
Ako je Vucje obrazovanje hrvatski prijevod za Raised by wolves koji sam gledao onda se slazem da njegova gluma je u Dini i tamo drugacija i da je njegov lik drugaciji.
Pri pisanju mog osvrta nisam se obazirao na postove drugih forumasa, vec iskljucivo na recenziju.
Ako je Vucje obrazovanje hrvatski prijevod za Raised by wolves koji sam gledao onda se slazem da njegova gluma je u Dini i tamo drugacija i da je njegov lik drugaciji.
Ono što mi je ostalo upečatljivo je koliko je njegov naglasak sličan onom iz vikinga, iako je tamo kao imao skandinavski naglasak. Da se razumijemo, to mu nije prirodan naglasak s obzirom da je australac. No meni je pasao i sviđa mi se kao glumac.
Odlična serija . Nestrpljivo čekam sljedeću sezonu .
Skraceno kome se svida cw produkcija svidjeti ce se i ovaj nusproizvod.
Za ostale izbjegavat u sirokom luku.
Mene samo buni kako hbo+dune moze rezultirati necim ovako losim. Nesto je jako ozbiljno poslo po krivom.
p.s. pitanja sta ima bolje slobodno uputiti na google...
meni je isto solidna serija
procitao sam sve knjige, i volim taj svijet pa mi je dobra serija
nekih 7/10
Skroz ok serija, nije savršena no bolja mi je od pola ispljuvaka danas...ragnar je malo dosadan s konstantnim glumljenjem istih likova doduše.
Pa baš to, serija je ok, što se sve snima danas je serija top. Jedino mi žao Sisterhood of Duneće mi doči na redi za čitanje nikada pa mi je teško i tako usporediti.
Meni je stvarno najveća mana samo što je Valyja križanac moje punice i učitlejice od starije kćeri.
Vjerujem da ima dvi vrste kritičara.
Oni koji nisu pročitali knjige, pa im zato ništa nije jasno i kritiziraju krive stvari - kao autor ove recenzije, koji kritizira "pričanje". Prepričavanje i dijalozi u seriji su mila majka u usporedbi s knjigama.
Druga vrsta kritičara su oni koji su čitali, pa im serija nije dorasla knjigama. U mom slučaju zamjerka je teenage bulshit, razmažena princeza, gym-bro trener, playboy princ - sve ono što bi trebalo privući "modernu publiku" umjesto da služi razvoju priče.
Mislim da budget nije problem.
Prophecy se kronološki nastavlja na Sisterhood Briana Herberta .Nema se tu šta uspoređivati