naprosto je fascinantna količina ljudi koje cijepljena ekipa poznaje, a da imaju posljedice korone.
da i?
još da sam spomenuo didu koji je umro od korone, ali takvima poput tebe su to 'oni koji su morali otići' pa nisam, iako bi volio da je poživio još koju godinu i gnjavio me da igram belu s njim i susjedom svaki put kad bi došao s posla
kako ne kužiš da je 'petarda' najprije bila bomba jer se nije znalo puno, a za dobar dio ljudi je bila i ostala bomba
da bi se zdravstveni sustav raspao da je odjednom oboljelo dosta više ljudi, a ionako su doktori i sestre bili na rubu pucanja
da bi 'švedski eksperiment' završio pogubno u ostatku svijeta daleko više nego kod njih
najlakše je biti general poslije bitke i pritom banalizirati sve što se god može, samo što ovo nije bila zajebancija i petarda radi koje cmizdravci kojima smeta maska misle da je trebalo riskirati sve druge samo da bi oni bili 'slobodni'
nisi faking pale sam na svijetu
žao mi je tvojeg djeda, čovjek spada nažalost u tragediju korone. činjenica je da se nijedan djed ili baka nisu mogli štititi time da ja budem doma ili da mi djeca ne idu u vrtić. njima je jedina zaštita bila ostanak doma i koliko je moguća izolacija od ostatka društva, a ne kolektivni zatvor, pogotovo kad se znalo da ogromnoj većini ispod 50g neće biti ništa. tko se bojao, ok, ostani doma, zaštiti sebe. nemoj to od mene tražiti. uostalom, kao što rekoh, nitko od vas nije poštivao sve mjere, jer ih je doslovno bilo nemoguće poštivat, pa se ne uzrujavaš oko toga.
brnjica na nosu ili ispod njega koja ne dihta, ne mijenjaš ju svaka dva-sata i ne znaš ju pravilno staviti niti skinuti jednostavno nije štićenje nikog. iluzija da radiš nešto, a ne radiš ništa. dokaz tvrdnji su proboji korone u sve bolnice čak i na intenzivne odjele. virus, osim zatvorom kao u kini, zelandu ili australiji nije moguće zaustaviti. a onda su i oni odlučili ubijat bake i djedove i sve otvoriti.
početni lockdown podržavam i podržao bi ga ponovno, jer se nije znalo s čime imamo posla. kad je LD završio znalo se itekako tko je i tko nije rizičan i što korona jest i što nije, a nije sve ono što se propagiralo i psihotično plašilo ljude. sve poslije LD više za pola populacije nije imalo nikakvog smisla, niti logike. ponavljam, ako si se uplašio, mogao si ostat doma, nitko te nije tjerao van. dok se mene bezuspješno pokušavalo tjerat unutra.
onda ja ispadnem kriv jer je netko rizičan izašao van, pokupio koronu i otišao na drugi svijet. how yes no.
nikakvi generali poslije bitke, već se i poslije LD-a raspravljalo i u stručnoj zajednici da virus neće magično nestati i da će jednostavno morati proći kroz populaciju, hoćeš ili nećeš, s cjepivom ili bez, preživio ili ne, nažalost. samo što se taj narativ cenzurirao, pa se sad drugima implicira da su generali.
ukratko, tko se htio zaštititi, mogao se zaštititi bez da ja i moja djeca sjedimo doma i trunemo kao debili pred ekranom. takvih ima dovoljno i bez LD-a. posljedice toga imamo danas, ali naravno, dežurne katastrofičare nije briga da probleme koje danas djeca imaju, za sve neotkrivene tumore jer se štitilo nekoga tko je jedino trebao štititi sam sebe.
samo da se podsjetimo ovako je izgledao jarun. sve sami antivakseri i ravnozemljaši, a niti među vama pravednicima nema osobe koja je poštivala sve, ma niti pola mjera stožera, koliko ste vi baka i djedova ubili nepoštivanjem mjera? nijednog, to su činili samo ovi sa Jaruna.
još jedan moj post kojeg će se 90% ignorirati, a na jednu rečenicu posprdno odgovoriti... dopuštam da možda i jesam u krivu, ali ignoriranjem mi to nećeš dokazat. a znamo zašto se bježi od odgovora...