Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19? zaključana tema

poruka: 8.491
|
čitano: 1.119.049
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?".
15 godina
Re: Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?
Louis Pluto kaže...
juice21 kaže...
Theophilus Ruy kaže...
kad bude obvezno cijepljenje, ja se cijepim bez problema.

Ja ni onda. uvijek ima načina za izbjeć. Bolje grob nego rob.

u šumu i NOB?

Postoji drugi put, ne sekiraj se. Dok cjepljeni idu niz dlaku fašistima, dok se ponašaju kao poslušne ovce, mi ostali ćemo pružiti otpor. Samo se nadam se da posljedice stići jedne i druge.

Posljedica je bilo 1940 - ih, a biti će ih opet. Samo čekajte.

Tko preživi pričati će.

16 godina
odjavljen
forumaš kaže...

Ma ja samo pitam, tko pita ne skita. Ja ne tvrdim da je njihova strategija ispravna, samo za sada imam povjerenje u znanost, koja im daje upute kako raditi startegiju. A po tim svim napisima znanost kaže cijepiti masovno. Kad stane auto zovem majstora, kad me nešto boli pitam doktora, moja logika. Ti odaješ dojam da si pametan pa sam te molio da obajsniš zašto misliš da je njihova staretgija pogrešna sobzirom da je po tebi ispravno cijepiti samo ugrožene. Ako znaš da je ispravno cijepiti samo ugrožene onda valjda znaš zašto je pogrešno cijepiti masovno i gdje znanost griješi.

Ne kažem da je nužno pogrešno masovno cijepiti, iako uz leaky cjepivo i to ima svoje rizike koje sam u više navrata objasnio.

Međutim, ono što kažem jest da uz smanjenu efikasnost zaštite od širenja delta soja pritisak na masovno cijepljenje nije opravdan, osim kad se radi o rizičnim skupinama koje mogu ugroziti funkcioniranje zdravstvenog sustava zbog velikog rizika od hospitalizacije.

Ostalima je također preporučivo cijepiti se ako su stariji od 30 godina, ne planiraju daljnje potomstvo, te imaju povećanu izloženost virusu (bilo zbog posla, bilo zbog loše epidemiološke situacije). Međutim, za razliku od te preporuke, pritisci i prisile nisu opravdani.

Također, primijeti da strategiju ne donosi znanost, već u prvom redu političari, koji nerijetko vrše i pritisak na znanost. Dobar primjer za to je cijepljenje mlađih od 18 godina. Capakova zamjenica, iako nazivno znanstvenica, ipak je zamjenica politički angažirane osobe i s retorikom je jasno da nastupa iz kuta politike, prijeti da će biti organizirano masovno cijepljenje djece u školama, a HZJZ ima službeno stav:

Dok ne dobijemo više informacija o učestalosti miokarditisa nakon cijepljenja Comirnaty cjepivom kod mladih ljudi i procjenu učestalosti te bolesti kod mlađih od 18 godina, vrlo je teško s dovoljnom razinom sigurnosti procijeniti omjer koristi i rizika cijepljenja zdrave djece u dobi od 12 godina i starije. Ako roditelj želi cijepiti zdravo dijete u dobi 12 i više godina, može, tj. cijepljenje nije zapriječeno, ali treba informirati roditelja o tome da zbog razjašnjavanja učestalosti miokarditisa još nismo donijeli preporuku za cijepljenje zdrave djece.

Slična situacija je i u Njemačkoj, Merkelica promovira cijepljenje djece, a STIKO (radna skupina za cjepiva) dijeli isti stav kao i HZJZ. Njihova preporuka nije obvezujuća i političari mogu postupiti suprotno preporukama.

To ne spriječava političare da im budu puna usta znanosti pri promoviranju cijepljenja djece, što naivnog promatrača dovodi u zabludu da je onaj tko je protiv cijepljenja djece antivaxer.

Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
14 godina
juice21 kaže...
Theophilus Ruy kaže...

Ja sam prije za obvezno cijepljenje nego za ovaj fašizam kakav sad imamo. Tko želi će se cijepiti, a tko ne će platiti kaznu (sa zadovoljstvom). Bez lockdowna, bez maski... Nekome očito odgovara kaos.

nemam za potpis
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.7.2021 9:28 (tenac).
7 godina
neaktivan
juice21 kaže...
...mi ostali ćemo pružiti otpor. Samo se nadam se da posljedice stići jedne i druge.

Tko preživi pričati će.

nećeš masku, nećeš mjere, nećeš cjepivo a hoćeš pušku pretpostavljam?

16 godina
odjavljen
tenac kaže...

Ja sam prije za obvezno cijepljenje nego za ovaj fašizam kakav sad imamo. Tko želi će se cijepiti, a tko ne će platiti kaznu (sa zadovoljstvom). Bez lockdowna, bez maski... Nekome očito odgovara kaos.

To sam i ja već napisao.

Ako je obaveza opravdana, onda nek je netko imenom i prezimenom, te podacima koji to potvrđuju, i donese.

Ako je dobrovoljno, onda je dobrovoljno. Dobrovoljno pod prisilom je moglo postojati samo u nekim prošlim režimima...

Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
12 godina
juice21 kaže...
Louis Pluto kaže...
juice21 kaže...
Theophilus Ruy kaže...

u šumu i NOB?

Postoji drugi put, ne sekiraj se. Dok cjepljeni idu niz dlaku fašistima, dok se ponašaju kao poslušne ovce, mi ostali ćemo pružiti otpor. Samo se nadam se da posljedice stići jedne i druge.

Tko preživi pričati će.

Tako je. Drzava koja je izgubila u 1svj. ratu, imala brdo reparacije za platit i ostala bez teritorija se dovodi u usporedbu sa problemom cijelog svijeta u danasnje vrijeme.

Kakav otpor, kome ti to pruzas otpor? Sa kojom podlogom pruzas otpor? Drzava od tebe trazi da budes odgovoran, ti ne zelis. Logika u glavama = drzava kriva.

Posljedice nece biti nikakve. Tocno se vidi kako razvijenije zemlje idu korak po korak prema procjepljenosti, dok kamenjarske drzave sa kauc strucnjacima tapkaju u mjestu.

Narod koji ne izlazi na izbore, pusta da 20% populacije bira vladare pa place kako su jedno te isti na vlasti... Od njih ocekivati kako ce pravilno reagirati u izvanrednin situacijama je ravno pisanju Brace Grimm. 

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&page=24
8 godina
Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?

Jučer u susjednoj Sloveniji izglasan Zakon po hitnom postupku (45 zastupnika za, 42 protiv, 3 se nisu pojavila).

http://topnews.si/2021/07/06/video-novela-zakona-znb-c-o-nalezljivih-boleznih-ki-popolnoma-na-novo-ureja-ukrep-karantene-pred-sprejemanjem-v-drzavnem-zboru-buri-duhove-in-domisljijo-nasprotnikov-ukrepov-proti-covidu-19/

Čim sam vidio da piše specijalni izloacijski centri, odmah sam vidio umjesto "rad oslobađa" "cijepljenje oslobađa"...

Španjolska nešto slično želi provesti. Zlo su oni koji to provode, a još gore zlo oni koji to podržavaju...

I want to believe
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.7.2021 9:52 (Brki1994).
Moj PC  
4 2 hvala 0
3 godine
MrBlc kaže...
Ostalima je također preporučivo cijepiti se ako su stariji od 30 godina, ne planiraju daljnje potomstvo, te imaju povećanu izloženost virusu (bilo zbog posla, bilo zbog loše epidemiološke situacije). Međutim, za razliku od te preporuke, pritisci i prisile nisu opravdani.

Nemoj više, 🙏 pustio sam malo u gaćice...piš.šiš 😂

Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu, osim o Covidu.
3 godine
neaktivan
Ja ću se cijepit ako:
Ne budem mogao u dućan bez potvrde ili
Bude obvezno

Evo, tko kaže da nema napretka u raspravi.
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.7.2021 10:11 (Theophilus Ruy).

1 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
Brki1994 kaže...

Jučer u susjednoj Sloveniji izglasan Zakon po hitnom postupku (45 zastupnika za, 42 protiv, 3 se nisu pojavila).

http://topnews.si/2021/07/06/video-novela-zakona-znb-c-o-nalezljivih-boleznih-ki-popolnoma-na-novo-ureja-ukrep-karantene-pred-sprejemanjem-v-drzavnem-zboru-buri-duhove-in-domisljijo-nasprotnikov-ukrepov-proti-covidu-19/

Čim sam vidio da piše specijalni izloacijski centri, odmah sam vidio umjesto "rad oslobađa" "cijepljenje oslobađa"...

Španjolska nešto slično želi provesti. Zlo su oni koji to provode, a još gore zlo oni koji to podržavaju...

Ne samo da si lagao glede sadrzaja clanka i "specijalnih izolacijskih centara", iako je nesto slicno napomenuto na kraju, vezano za vladine odredbe o zabranji okupljanja, koju je prokomentirala pedopsihijatarica Biserka Ilin i odlucila ju nazvati "modernim koncentracijskim logorima", nego si uspio usporediti koncentracijske logore, politiku ekstremne desnice u njemackoj koja je ubijala ljude na bazi njihove rase i religije, sa odlukama vlasti diljem svijeta koje pokusavaju suzbiti pandemiju i smanjiti broj preminulih iste.

Iskreno, zasto admini nisu poceli dijeliti banove zbog ovako banalnog promicanja lazi i govora mrznje, meni osobno nije jasno.

16 godina
Theophilus Ruy kaže...
Ja ću se cijepit ako:
Ne budem mogao u dućan bez potvrde ili
Bude obvezno

Evo, tko kaže da nema napretka u raspravi.

Motiv mi je da vlada pokaže svoju fašističku stranu, pa da ju netko razbije.

Već si rekao to 10 puta barem. I još si rekao da ćeš biti prvi u redu u tom slučaju.

U svakom slučaju imaš pravo, bolje da je država fašistička, bolje razmišljati o tome svaki dan, bolje da ti virus ruje i ubija stanice iznutra. Nikako se nemoj cijepiti do zadnjeg... a onda budi prvi.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
3 godine
neaktivan
Nije isto, napredak je u tome što ću se cijepit i ako ne bude obvezno ali ne budeš mogao u trgovinu.

Sve u zadnji čas.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.7.2021 10:23 (Theophilus Ruy).
7 godina
protjeran
Pitanje: Hoce li DO goniti nekog zbog covid putovnica koje su izdane bez znanstvene potvrde da cjepivo sprecava zarazu? Evo sad po stoti put promjena price i sluzbeni narativ da je u izraelu 50% cijepljenih zarazeno. I sad samo zamislite da za par godina cjepljeni pocnu umirati ko na traci. Promjena price, hebi ga nije ni sigurno kao sto smo mislili.
I onda oni i dalje dijele ljude na vaxere i antivaxere. Da trodioba vlasti uistinu postoji pola vlade i stozera vec bi bilo u pritvoru.

3 1 hvala 0
16 godina
Theophilus Ruy kaže...
Nije isto, napredak je u tome što ću se cijepit i ako ne bude obvezno ali ne budeš mogao u trgovinu.

Radim sve u zadnji čas.

A ne kužiš da upravo time i doprinosiš da dođe do toga. Cijepio bi se, samo nećeš sad... iz lijenosti?

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
7 godina
neaktivan
Theophilus Ruy kaže...

Sve u zadnji čas.

da parafraziram ante_etna:

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.7.2021 10:36 (Louis Pluto).
16 godina
Brki1994 kaže...

A reci mi što sam to krivo rekao tj. usporedio? 

"Logori", "Ljetni kampovi" ili centri (u ovom slučaju jer zvuči blaže) služe isključivo za detenciju pučanstva. Od čega točno? Od bolesti za koju je smrtnost minimalna. Neznam niti jedan smrtni slučaj osobno, a i pojedini članovi obitelji i prijatelji su to imali (sve blago). Nebih ništa rekao da je smrtnost 30%, ali u tom slučaju bi sve bilo i drugačije. Zadiranje u ljudska prava, "privremeno" oduzimanje slobode i podjele koje se vrše po medijima su uzele maha. To što pojedinci guraju glavu u pijesak i misle da vlasti žele dobro svojoj populaciji je žalosno. Uostalom, idem offtopic, ali vidim kako nam vlasti žele dobro. Već 30 godina se sustavno uništava država od glave do pete. Zapitaj se zašto ljudi ne vjeruju u sve te priče?

Ako ćemo navoditi banalno promicanje laži, onda se može više od polovice navoda i argumenata na ovom forumu i po internetu općenito uklanjati i davati tickete korisnicima jer se svatko malo otkrije neka muljaža ili neistina. Laž je bila da nećemo lockdown ponovno, pa se ponovio. Laž je bila da su dvije doze dovoljne, pa ispada da nisu. Laž je bila da smo pobijedili koronu kako je naš vrli premijer rekao.

Govor mržnje? Ajde mi reci gdje je moj govor mržnje? Prozvao sam jedino one koji takvo zlo podržavaju. Oni koji se u tome prepoznaju, prepoznaju se s razlogom.

Oooo, gospodin Brki1994 ne zna za nijedan smrtni slučaj osobno. Pa ovo je breaking news!

Moj PC  
1 1 hvala 0
3 godine
neaktivan
Gdje se kupi to cijepivo. Osim na darkwebu. Treba mi za nekoga.
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.7.2021 10:45 (Theophilus Ruy).

0 0 hvala 0
7 godina
protjeran
sexytoiletpaper kaže...
Brki1994 kaže...

Ne samo da si lagao glede sadrzaja clanka i "specijalnih izolacijskih centara", iako je nesto slicno napomenuto na kraju, vezano za vladine odredbe o zabranji okupljanja, koju je prokomentirala pedopsihijatarica Biserka Ilin i odlucila ju nazvati "modernim koncentracijskim logorima", nego si uspio usporediti koncentracijske logore, politiku ekstremne desnice u njemackoj koja je ubijala ljude na bazi njihove rase i religije, sa odlukama vlasti diljem svijeta koje pokusavaju suzbiti pandemiju i smanjiti broj preminulih iste.

Iskreno, zasto admini nisu poceli dijeliti banove zbog ovako banalnog promicanja lazi i govora mrznje, meni osobno nije jasno.

Koji jadan spin . Pa tebe bi trebali banati jer im vrijedjas inteligenciju.

Da bude jasno:"

Komentar dr. Biserke Ilin, članice Iniciative slovenskih zdravnikov: ZNB C predvideva razen karantene na domu tudi namestitev v posebne izolacijske centre (zaenkrat so izbrani trije objekti za ta namen-hotel v Postojni, kjer so bili prej nameščeni migranti ter dva objekta na Štajerskem). Ta zakon dopušča, da se popolnoma zdravim ljudem ne le omeji svoboda gibanja (karantena na domu), temveč tudi odvzame osebna svoboda oziroma se omogoči namestitev v sodobna koncentracijska taborišča. Ta zakon velja že od 30. maja”.

16 godina
ihush kaže...

Au3.14cku!

Ja ne znam sta si ti tu napisao, ali ja glasam za to da si pobijedio!

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.7.2021 10:46 (Psiho246).
7 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
ihush kaže...

Au3.14cku!

Ja ne znam sta si ti tu napisao, ali ja glasam za to da si pobijedio!

što više slova pobjeda je veća, lorem ipsum, ftw

3 godine
neaktivan
Pročitajte, pogotovo o 1% covid šetaća sa potvrdom

0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
Theophilus Ruy kaže...
Pročitajte, pogotovo o 1% covid šetaća sa potvrdom

komentiram naizgled hermetičke zamisli čovjeka koji je zaboravio ostaviti link...

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.7.2021 11:06 (Louis Pluto).
13 godina
neaktivan
Hoggy kaže...
Pitanje: Hoce li DO goniti nekog zbog covid putovnica koje su izdane bez znanstvene potvrde da cjepivo sprecava zarazu? Evo sad po stoti put promjena price i sluzbeni narativ da je u izraelu 50% cijepljenih zarazeno. I sad samo zamislite da za par godina cjepljeni pocnu umirati ko na traci. Promjena price, hebi ga nije ni sigurno kao sto smo mislili.
I onda oni i dalje dijele ljude na vaxere i antivaxere. Da trodioba vlasti uistinu postoji pola vlade i stozera vec bi bilo u pritvoru.

A zamisli počnu umirati necijepljeni koji su COVID preboljeli bez simptoma?

Ili zamisli, počnu umirati svi koji su koristili mobitel?

Jel tako teško shvatiti da znanost ima svoje dosege i da je na zakonodavcima da prate te dosege. Ne da se ravnaju po "zamisli". Ako znanost u nekoj vremenskoj točci promijeni svoj stav ne postoji odgovornost ni na znanstvenicima ni na zakonodavcima koji su se ravnali po znanstvenim konsenzusima u vrijeme donošenja zakona. Jedini razlog zašto bi stožeraši mogli završiti u zatvoru je što se sami ne pridržavaju svojih mijera.

3 godine
Hoggy kaže...
I sad samo zamislite da za par godina cjepljeni pocnu umirati ko na traci. 

možeš li objasniti zbog čega bi umirali kao "na traci" ?

onako stručno, kao inače...

Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu, osim o Covidu.
9 godina
Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?

Ja ne shvaćam neke ljude kojima je lakše pisati tisuće riječi na ovom forumi nego da se odu cijepiti. I ne shvaćaju da su na dobitku ako od cjepiva umru jer će tako potvrdiliti svoju tezu od štetnosti cijepiva mnogo bolje nego s ne znam koliko riječi na ovom forumu. 

6 5 hvala 0
15 godina
Ja prebolio i cijepio se dva puta, tako da ću umrijeti duplo...brijem da ću se raspasti u sastavne dijelove ko ona sirotinja iz the walking dead.
Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
Louis Pluto kaže...
juice21 kaže...
...mi ostali ćemo pružiti otpor. Samo se nadam se da posljedice stići jedne i druge.

Tko preživi pričati će.

Ne, ne želim ni to. Želim mir i slobodu

17 godina
juice21 kaže...
Louis Pluto kaže...

Pa imaš je.

12 godina
Old Iggy kaže...
juice21 kaže...
Louis Pluto kaže...

Pa imaš je.

Ne moze on to shvatit. To ga najvise muci. Jos ga najvise jebe Newtonov treci zakon i to je fini zaokruzeni sistem di se on muci.

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&page=24
12 godina
Old Iggy kaže...
...

Pa imaš je.

Pa naravno da ju imaš... na Antarktici - fino s pingvinima.

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice