Usb c na usb c kabel

poruka: 10
|
čitano: 1.952
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Usb c na usb c kabel

https://www.links.hr/hr/kabel-manhattan-usb-32-gen2-usb-c-m-na-usb-c-z-100w-12-dp-alt-mode-produzni-05m-011503108

kupio sam kabel s linka i kada spojim jedan kraj na usb c port na kućištu a drugi na usb c stik ništa se ne događa

kabel sam kupio s namjerom da mi može poslužiti kao produžetak za usb c da ne moram svaki puta zalaziti pod stol i okretati kućište da dođem do usbc priključka

https://www.links.hr/hr/memorija-usb-30-flash-drive-256-gb-sandisk-ultra-dual-drive-usb-type-ctm-sdddc2-256g-g46-051300600

spajam ovaj usb stik

nadam se da nisam kupio pogrešan kabel

molim da mi pomognete naći rješenje ako ga ima 

hvala

0 0 hvala 0
14 godina
Usb c na usb c kabel

ako radi stik bez kabela.... vrati kabel....

neispravan je.....

specifikacije su ok....

nabijen vas.............
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Usb c na usb c kabel

usb stik radi normalno kada ga priključim bez kabla na usbc na kućištu

kabel normalno puni mobitel kada ga spojim na usb c na kućištu

kabel i dalje ne reagira kada se na njega spoji stik

0 0 hvala 0
11 godina
Usb c na usb c kabel

moguće da produžni nema data žićicu

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Usb c na usb c kabel

onda nije ispravan.... jer u opisu ima....

postoje i takvi kabeli (samo napajanje)... ovaj je po specifikaciji klasični....

nabijen vas.............
16 godina
Usb c na usb c kabel

+usb je osjetljiv na pad napona (klasični problem istosmjerne struje od doba tesle...) i problem što pojedini usb-kontroler-računalo može biti 'na granici'.. pa svaka duža žica može biti nedovoljna + jači-brži uređaji traže više stuje (kao svaki čip cpu-gpu..) a juzeru to sve izgleda isto.. i auti su po tome isti, no ne troše isto gorivo po vrsti i količini ..

-nominalni napon od 5v će uz normalnu toleranciju koju svi uređaji podržavaju +/- 10% raditi s recimo 4,5v .. ali ne mora s 4,4 .. tj zahtijevniji uređaj će kod pada prije imati problem a granica i kad nije konkretna ipak postoji.

+ dodatno.. računala imaju različite postavke, različite portove, žuto-zeleno-plavo-crveno.. sve je usb ali nije isto, struja je jedan od bitnih faktora tj bez nje ne radi ništa.

+ nije isto ako imamo spojeno tipkovnicu i miša .. i ako uz to imamo desetke usb uređaja, ako računalo-usb koristimo kao elektranu-punjač za sve + klimauređaj i mixer-kuhalo.. :) jer sve može biti na usb ali tad se naravno troši i sam uređaj, kontroler, matična, napajanje.. pada efikasnost, lem, oksidacija-zagrijavanje i dodatni pad efikasnosti povećanja otpora.. dovoljno da računalo koje bi inače radilo desetljeće nakon godine takve upotrebe pokaže problem .. i tad prvo na zahtijevnijem uređaju kao što bi bio ext.usb-disk ... a prvi idući je veliki-brzi nvme koji za rad traži više struje od sporijeg klasičnog flasha recimo 2.0 .. 

-zato su sve žice-konektori 'jači' .. deblji, jer trebaju prenjeti jače struje, uz manje gubitke.. dok što je žica deblja to je veći otpor-gubitak, obrnuto tanja je manji ali tad problem topljenja jer ne može podnjeti takve struje.. npr baciti pogled na nove nv-rtx-ice.. a ovo je ipak jeftikaner brand-kabel.. koji već po tom kriteriju može biti problem, uz klaičnu mogućnost da je baš taj komad-škart-neispravan, da je pukla neka žica za podatke .. i da bi zamjena za isti-ispravan riješila problem.. to je najlakše-najkonkretnije provjeriti spajanjem drugog kabla ili na drugo računalo, tj tad se eliminacijom-dedukcijom zaključi što-gdje je uzrok problema.. usb-struja-računalo pa i sam port-konektor na prednjem dijelu vs stražnji ili kabel-uređaj s padovima napona pri čemu ni svi cpu-gpu nisu isti, neki rade na višim-nižim clockovima-naponima, neki ne.. nisu sve stvari iste, čak ni iz iste serije.. a kvar-škart je uvjek moguć za pojedini komad bilo čega, pogotovo kad dođe do max opterećenja a tad npr potrošač kao uređaj-stikić (može biti bilo što, tv-frižider..) jednako crkne ima li previše ili premalo struje, tj od previše je svima jasno, pregori.. no pregori i od premalo, jer je za rad potrebna određena količina koju tad predpojačalo-stabilizator pokušava nagurati-ispraviti .. i pregori jer ne može, pa tad kod pada napona el.mreže crkne frižider ne samo od udara groma :) ...

-eliminacija-dedukcija.. ono što ostane mora dati odgovor i sve se kvari mada je 'do jučer radilo'.. :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

1 1 hvala 0
11 godina
filip1 kaže...

usb stik radi normalno kada ga priključim bez kabla na usbc na kućištu

kabel normalno puni mobitel kada ga spojim na usb c na kućištu

kabel i dalje ne reagira kada se na njega spoji stik

samo puni ili ga računalo i prepoznaje?

imam takakv kablić, naručen sa aliexpressa, uredno radi sve

15 godina
Usb c na usb c kabel

Radi samo punjenje

Kompjuter ne daje nikakve obavjesti

Da je nesta spojeno na usb

0 0 hvala 0
13 godina

Možeš eventualno provjeriti po kodu na stranici proizvođača jesi li dobio traženi kabel, to je valjda ovaj.

https://manhattanproducts.eu/products/manhattan-en-usb-32-gen-2-type-c-extension-cable-355230

Ako jesi, onda na reklmaciju s njime.

15 godina
Usb c na usb c kabel

kabel je proradio ali tek nakon puno uštekavanja i izštekavanja iz kućišta i okretanja kabla 180 stupnjeva

hvala svima na pomoći 

2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice