A sta su do sada radili? Sad kad su nad kinezi presisali vide da je vrag odnio salu.
EU želi postati centar za proizvodnju čistih tehno
- poruka: 30
- |
- čitano: 9.033
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

Evo Njemačka već dugo zna kako sagraditi zelenu nuklearku koja je uz to i jako profitabilna.
https://en.wikipedia.org/wiki/Wunderland_Kalkar
Zelena radna mjesta znače doslovce Zelena livada bez ljudi pa i bez autora članka.I on bude nepotreban ,pa na njegovom radnom mjestu bude isto zeleno.
navodno se mlaćenjem prazne slame proizvodi iznimno kvalitetna energija, s udjelom i do 98 % manje-više obnovljivih resurasa.
Zagadjenje od strane Kine i Indije je najvece, to sto EU nastoji napraviti nece imati apsolutno nikakav efekt.
Mozda, ali se necemo lokalno trovati. Panele na sve kuce!
Zagadjenje od strane Kine i Indije je najvece, to sto EU nastoji napraviti nece imati apsolutno nikakav efekt.
SAD-a.
Oni zagađuju više od Kine i Indije zajedno (per capita).
SAD-a.
U današnjem globaliziranom svijetu teško je govoriti u nacionalnom kontekstu* ako recimo politika jedne zemlje podržava domaći kapital da otvara nekakve tvornice-zagađivače u drugoj, ali pošto se pojedine molekule CO2 u atmosferi mogu zadržavati i dulje od čitavog stoljeća, SAD su historijski gledano apsolutno najveći zagađivač.
*tako i nuklearke prolaze pod "karbon-neutralne" pošto se uranij iskapa, obrađuje i najčešće i odlaže u drugim zemljama... i ako se jašta ne računa njihova ne baš kratka i jednostavna dekomisija ... i ne baš neuobičajeni akcidenti s prolijevanjem radioaktivnih materijala
SAD-a.
Kakav vražji per capita. Gledaš koliko tonažu je ispustila pojedina zemlja. Kina duplo više nego Amerika. Štoviše više nego Amerika i još 2-3 zemlje iza nje zajedno.
Ako hoćeš per capita, onda Katar najviše zagađuje, i to više nego duplo od Amerike. ali to je glupa statistika.
Znači sa 5 puta više stanovnika ispustila duplo više nego ovi.
Logika 0.
Znači ako imaš 100 milijuna ljudi koji zagađuju više od 8 milijardi problem je u ovih 8 milijardi?
Zato se jedino i gleda per capita.
Tvoja logika je: ja sam Hrvat, ima nas 4 milijuna, znači smijem zagađivati 2000 puta više od prosjeka jer su Hrvati samo 1/2000 stanovništva svijeta...
Kina najviše zagađuje i točka. Nikakve akrobacije s brojevima to neće promijeniti.
Statistika trpi sve. Pogotovo ovako blesave brojeve i usporedbe.

A sad lijepo razmisli zašto je tako.
Nekad je korisno upotrijebiti mozak...
Kina najviše zagađuje i točka. Nikakve akrobacije s brojevima to neće promijeniti.
Pa ok, zagadjuje najvise. Ali ih i ima. Nema amer pravo zagadjivat vise od kineza. Ili ti mislis da je Amer vrijedniji? Ili Katarac?
Kina proizvodi 50% sve neprehrambene robe i točka....
Replikator ne postoji i točka...
Pa ok, zagadjuje najvise. Ali ih i ima. Nema amer pravo zagadjivat vise od kineza. Ili ti mislis da je Amer vrijedniji? Ili Katarac?
MAGA šilt kapa je puno jefitina kad se štanca u Kini nego u Kaliforniji i profit na njoj je veći, a pravom kapitalistu je profit bitniji od ideoligije. Nije da Kinezi štancaju samo CCP šešire i majice. Ima tu i MAGA artikala i "Kill the trans - Matt Walsh", o'š HDZ? o'š SDP? Samo daj natpis i Kinezi naprave. Normalno da se pritom ispusti i malo dima, ali zato je Vartex čist ko suza.
a propos zagađenja u JI Aziji...
EU vam plaća "zbrinjavanje" otpada a sve se svodi na izvoz otpada bokcima u JI Aziji koji ga prebiru - ni Kina više ne prihvaća otpad na "obradu"...
to se narodski zove iz šupljeg u prazno, jer gle čuda svi živimo na toj Zemljici, blijedoj plavoj točki u beskraju Svemira...
no ništa pametnije se ni ne može očekivati od ekipe koja je stvorila sustav burzovnog mešetarenja CO2 kvotama...
navodno se mlaćenjem prazne slame proizvodi iznimno kvalitetna energija, s udjelom i do 98 % manje-više obnovljivih resurasa.
Ti si onda dovoljno energije generirao za miljun godina.
moćno od trotjednog kržlina...
@Ajar , sad kad si primio konstruktivnu kritiku, mnijem da ti slijedi autoflagelacija, kruh i voda na bar tri tjedna...
PS. vidim da sam izazvao bijes Velikog Šefa, TD je pao ko kruška...
djeqko, jesi ti Gervasius Twinkleminkleson?
Evo jedan svijetli moment u tom moru crnila: skandinavci, a pogotovo Šveđani, pak imaju problem da im "fali" smeća za njihove spalionice koje generiraju značajan udio proizvodnje električne energije. Da paradoks bude još veći, švedske emisije CO2 (vjerujem i ostalih stakleničkih plinova) pokazuju dugoročni trend pada i poprilično su niske čak i za EU prosjek*.
Dakle može se, ako se hoće i zna kako.
S druge strane kanala, odbjegli Britanci dok se furaju na zelenu politiku istovremeno drže štangu domaćoj fosilnoj industriji i kapitalu iza nje (ruka ruku mije) ulažući i potičući razvoj fosilne industrije u Africi. Naravno, ni aktualna politika EU zbog dobro znane trenutne situacije nije van tih oportunističkih okvira, ali generalni smjer ipak ide prema poticanju obnovljivih kao ključnog proizvođača.
*ne, nije zbog švedskih nuklearki čiji udio u proizvodnji el.energije konzistentno opada
@Ajar , sad kad si primio konstruktivnu kritiku, mnijem da ti slijedi autoflagelacija, kruh i voda na bar tri tjedna...
Mislim da bi se trebala vrednovati konstruktivnost a ne staž, i tu spomenuti rijetko briljira (ako ikad), tako da je kritika ipak na mjestu.
P.S.
A koji si ti... Superhik?
Mislim da bi se trebala vrednovati konstruktivnost a ne staž, i tu spomenuti rijetko briljira (ako ikad), tako da je kritika ipak na mjestu.
P.S.
A koji si ti... Superhik?
produženi Bob Rock
jebeš "zeleno" kad ti je večina populacije u betonskim kockama okružena asfaltom...
a što se tiče dosega EU birokrata, da prisnažim:
Meni je jos zanimljivije sta se old school slamke, tanjuri, čaše, pribor od one grozne plastike mogu reciklirati, a ovo novo smeće (koje je poprilično skuplje) se NE MOŽE RECIKLIRATI jer je obloženo PLASTIKOM jer svak normalan zna da papir i tekućina ne idu zajedno. Istina, postoje slamke koje nisu obložene. Probajte piti iz nje pa javite jeste li uspili popiti 3dcl soka s njom...
Da me se krivo ne shvati, jednokratna plastika je definitivno velik problem i treba smanjiti njenu upotrebu al ovo je jako jako krivi način, pogotovo po naš džep.
Svi mi se moramo uključiti u to a čini mi se da je najbolji način da npr u trgovinu nosimo svoje vrećice (već dosta ekipe to i radi), proizvodaci da ne pakiraju voce i povrce u onu nepotrebnu foliju, da u nekom fast foodu dobijes visekratnu ambalazu za koju platis kauciju i koju mozes vratiti il zadrzati i korsititi, itd.... Praksa s kaucijom već negdje funkcionira (tvrdava u Sibeniku za vrijeme koncerata), u Njemackoj sam to vidio na Bozicnim sajmovima, ima primjera.
zato postoje fancy-shcmensy slamke od titana, ali ju nosiš sa sobom...
zato postoje fancy-shcmensy slamke od titana, ali ju nosiš sa sobom...
Postoje čelične, ima ih ponekad u Lidlu, Kauflandu ili Plodinama za simboliču cifru.
i ne samo to: pošao sam na nagim koljenima hodočastiti do najudaljenije vjetrofarme u EU, e ne bih li se ritualno samozapalio u nasrtaju samokajanja. nažalost, tako ću emitirati i CO2 no malena je to cijena naspram, primjerice, velike
Ovo kao da je slikano u Bibinjama