Zamolio bih te da malo smanjiš tu bahatost koju vidim širiš u svakom svom komentaru, vjerovatno si zato i dobio ban na pcekspert forumu.
Nisi najpametniji, a članke zakona znamo čitati i mi drugi.
Tražio si da ti nađem u zakonu gdje je servis odgovoran, ja sam ti to našao i citirao ti crno na bijelo, trebam li opet kvotati taj članak zakona ili ga ti ne znaš pročitati?
Uvoznik je zakonski odgovoran za materijalne nedostatke i za jamstvo samog proizvoda, znači ne isključivo trgovina nego i uvoznik.
Kako sam ranije rekao, nebitno je jel možeš dobiti novce od njih, to nek riješava inspektorat ako bude potrebno i nek tvoje potraživanje prebace na trgovca.
Jedino što je bitno je to da ti imaš zakonsko uporište da je uvoznik odgovoran za tvoj kupljeni artikl i da možeš i njima odnijeti na reklamaciju.
To je inače dodano naknadno u zakonu o obveznim odnosima, članak 5:
http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2008_04_41_1382.html
Lol. Drago je meni da ti pratis moj lik i djelo, ali nisam ja nigdje ban dobio. S tog drugog foruma sam svojevoljno OTISAO, a posto nisu htjeli izbrisat sve moje postove sam zatrazio da me baniraju (i za ovo postoji dokaz). Nazalost, nepotizam po forumima me ne zanima pa kad se mod nadje uvrijedjen jer je neuk pa pobrise postove gdje me vrijedja i editira svoje postove gdje se vidi da je neuk, a ostavi samo selektivne moje, ja tamo vise nemam sto radit i s takvih mjesta se micem. Da sam se mislio skrivat jednostavno bi se tu registrirao s novim imenom, al kako nemam radi cega, nema potrebe. Onog trena kad me tu ne budu htjeli cu isto otic. Smatram da mogu nesto pridonijet s iskustvom koje imam i pomoc ljudima. Pisem samo o temama koje znam i o onome sto znam. Tu i tamo se nadje netko uvrijedjen al takav je zivot, dok to ne predje granicu pa mod umisli da drzi boga za bradu (kao tamo). Za sad, ovdje je sve oke.
Sto se tice konkretne stvari, kao sto sam rekao, to sto si citirao je vezano za nedostatke. Ja sam te trazio gdje je "servis odgovoran prema tebi". Ja jako dobro citam, al ti ne razumijes zakon ocito nit njegovu provedbu, ili ti procitano stvara probleme. Da se vratimo, pricamo o procesu reklamacije. On uvijek mora ic preko trgovine i samo preko trgovine. Problem nije ispravnost proizvoda, problem je reklamacija i njeno rjesavanje. Znam da je tebi to sve isto, ali eto nije. Dao sam ti primjere nekih problema na koje odbijas odgovorit, a upravo takvi se mogu dogodit ako ti saljes stvari direktno u servis za razliku ako to radis preko trgovine. Ti ne shvacas da ti kupnjom neceg u trgovini sklapas ugovor s tom trgovinom. Ta trgovina je s druge strane nekim svojim ugovorom "kupila" taj artikl od uvoznika. Ti ugovori nit su isti, nit su medjusobno prenosivi. Posto pretpostavljam da i dalje neces razumjet, pokusaj odgovorit na ona gore pitanja pa se javi.
EDIT:
Mislim prva 2 linka u googlu (to je sto se tice onog mog posta "ajde da utipkas u google nesto pa provjeris" ako se necije razlikuje od tvoga, al ne, lakse se natezat po forumu svako par dana.
https://gov.hr/moja-uprava/pravna-drzava-i-sigurnost/prava-potrosaca/prije-i-nakon-kupnje/reklamacija-proizvoda-i-usluga-s-nedostatkom/183
Reklamaciju na proizvod ili uslugu koju ste platili dužan je riješiti prodavatelj, a ne proizvođač.
http://potrosac.mingo.hr/hr/potrosac/clanak.php?id=12494
2. Proizvod ste reklamirali u trgovini u kojoj ste ga kupili i dobili odgovor: "Mi smo to prodali i nemamo ništa s tim. Obratite se ovlaštenom servisu ili dobavljaču?.
Ovo je pogrešno. Odgovornost za nedostatak je na trgovcu. Reklamaciju podnosite na mjestu kupnje, a ne kod dobavljača, proizvođača ili servisera. Trgovac je dužan omogućiti podnošenje reklamacijei riješiti je.