Pa ne znam, ja sam inace vrlo osjetljiv na bilo kakvo trzanje i prvo sto provjerim kod novog mobitela je kako "klize" status bar prema dolje :D
Ali sad da vidim znacajnu razliku izmedu G3, N5 i iP6+, mozda nesto malo na stranu Nexusa i iPhonea sto je logicno, ali opet nista preznacajno.
No daleko od toga da iPhone ne radi dobro.
Dan danas mislim da je najbolji telefon kojeg sam koristio iPhone 5 na iOS 7.1.1...bez ikakvog kucista, potpuna elegnacija, izvrsna ergonomija, odusevljen kamerom, super sucelje, sve radi kako spada. Stvarno mobitel bez premca.
Ja sam bolesno osjetljiv na trzanje. M8 sam imao mjesec dana (sluzbeni), mozda malo vise. I radio je odlicno. Ako je bio imalo sporiji/brzi od iPhonea, ja to nisam skuzio/vidio.
Nexusa nisam imao, samo one standardne fore kad vidis kod kolege pa 5min prckas po mobu, tako da njega necu komentirati, jer u 5min mozes vidjeti nista.
No g3 da ne trza? Ako to ne vidis, onda si slijep ;)
Prva stvar koju sam skuzio je trzanje. Ajd kontam ok, sredit ce updejti to. I jesu sredili, ali ne u potpunosti. Kad iz app drawera se vracam na home screen, ponekad dosta lijepo zatrza. Ne mozes da ne primjetis, jer doslovno 2sec iscrtava ikone i widgete. Nakon gledanja filma (mxplayer) ista scena, samo jos gore.
I na 10n kojeg svi hvale, i na 20c. Android Now je to popravio, ali custom rom ko custom rom - ima i on svojih bugova, tako da ako zelis da ti radi sve na mobitelu sto mobitel nudi, to neces dobiti sa ovim custom romom.
Ja opcenito nisam opterecen platformom. iOS volim, Android volim. Ali barem pokusavam biti realan. G3 trza, i to opasno trza. Iritira. A svaki Android kojeg sam koristio je kad-tad usporio. Svaki. Bez iznimke. No meni to osobno ne predstavlja neki veci problem, jer full wipe + reinstall i goni. Ali idemo u zesci offtopic, pa ako zelis dalje raspravljati, imamo privatne poruke ;)
Bio sam u VIP-u i stoje Galaxy S5, LG G3 i iPhone 6. Štogod tko mislio iPhone 6 radi najfluidnije bez imalo trzanja, izloženi Galaxy je isto radio jako lijepo i sve super ali G3 je kod swipe-a lijevo desno radio delay koji je na oko vidljiv. Još sam malo prčkao po njemu i onak kažem fuj. Što se tiče Galaxy S5 i iPhone 6 mislim da su tu u rangu. HTC M8 koji ima frend laga nakon par mjeseci korištenja. Jedino ne kužim zašto ljudi imaju potrebu lagat tj. ne priznaju da su se zeznili. Drugi frend ima G3 i kaže savršen mob, a ja sam vidio na svoje oči da laga. Jbg priznaj ako si se zeznio i kupio mob koji nije dobar kako bi htio. Podijeli i loša iskustva, a ne pričat G3 savršen, a daleko je od toga