Usporedni test browsera

poruka: 52
|
čitano: 16.369
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
RE: Usporedni test browsera
karakteran kaže...
kakav browser choice ne razumjem se u OS toliko, šta se prije nije mogao instalirat browser po želji u MS windows? kad je to bilo?

mogao se instalirat po želji, ali ti sada kada instaliraš u EU izbaci prozor i biraš koji browser želiš, tako da nemoraš imati IE uopće

da Bog da crk'o rock'n'roll, kad ga svako svira
16 godina
neaktivan
Stoja kaže...

Neznam ja baš nisam nešto postao pametniji ovim testiranjem{#}

Meni chrome sa 3 taba otvorena(2 foruma i face) vuće 550MB-rama u taskmanageru, a ako on laže za nekih 60-akMB kako je to kod tebe bilo, znači da mi vuće 600MB-a rama tako ovaj test meni nema smisla.

Jer treba testirati kroz dugotrajno surfanje i otvaranje gomila stranica, krcanja history-a,cache-a i slično i onda vidjeti koji troši manje, ovo su bili više neki laboratorijski čisti uvjeti u kojima je između svih mala razliga, danas kad ljudi imaju 4GB rama 20MB-a gore dole ništa neznači. Ali ako neki troši 150MB a drugi 600MB(kao moj chrome) e onda već pričamo o značajnoj razlici.

Ali pohvale za trud, trebalo je imati volje toliko system restora uraditi i sve to istestirati{#}

Ja zbilja ne znam kako vama chrome svima "vuče" po 500-600-rama. Imam 5 tab-ova otvorenih ( bugforum, net.hr, partis.si, bugonline i facebook ) i idem iz jednoga u drugi te gledam pomake u task manageru... zbrojio sam sve separirane procese (u kalkulatoru :) i dobio brojku od 230-rama. Možda jesam fan chrome-a, ali koristim i firefox podjednako. Bilo mi je čudno kada sam pročitao kako ti chrome zauzima 600mb, jer na mojih jadnih 3gb memorije chrome mi je aktivan i dok igram igre i gotovo se i ne osjeti.

There are no stupid questions, just stupid people!
16 godina
M4R10.1 kaže...
Stoja kaže...

Neznam ja baš nisam nešto postao pametniji ovim testiranjem{#}

Meni chrome sa 3 taba otvorena(2 foruma i face) vuće 550MB-rama u taskmanageru, a ako on laže za nekih 60-akMB kako je to kod tebe bilo, znači da mi vuće 600MB-a rama tako ovaj test meni nema smisla.

Jer treba testirati kroz dugotrajno surfanje i otvaranje gomila stranica, krcanja history-a,cache-a i slično i onda vidjeti koji troši manje, ovo su bili više neki laboratorijski čisti uvjeti u kojima je između svih mala razliga, danas kad ljudi imaju 4GB rama 20MB-a gore dole ništa neznači. Ali ako neki troši 150MB a drugi 600MB(kao moj chrome) e onda već pričamo o značajnoj razlici.

Ali pohvale za trud, trebalo je imati volje toliko system restora uraditi i sve to istestirati{#}

Ja zbilja ne znam kako vama chrome svima "vuče" po 500-600-rama. Imam 5 tab-ova otvorenih ( bugforum, net.hr, partis.si, bugonline i facebook ) i idem iz jednoga u drugi te gledam pomake u task manageru... zbrojio sam sve separirane procese (u kalkulatoru :) i dobio brojku od 230-rama. Možda jesam fan chrome-a, ali koristim i firefox podjednako. Bilo mi je čudno kada sam pročitao kako ti chrome zauzima 600mb, jer na mojih jadnih 3gb memorije chrome mi je aktivan i dok igram igre i gotovo se i ne osjeti.

jesi čitao ovu temu? U task manageru to možda je 230 mb, ali sa process explorerom koji pokazuje prave vrijednosti ta se brojka poduplava

da Bog da crk'o rock'n'roll, kad ga svako svira
15 godina
karakteran kaže...
kakav browser choice ne razumjem se u OS toliko, šta se prije nije mogao instalirat browser po želji u MS windows? kad je to bilo?

Evo ti link na wikipediu

Također i link na direktnu stranicu browser choice-a.

Sum_of_all_fears svaka čast na testu. Premda iman 4GB rama pa mi ovo nije toliko važno dobro je došlo malo baš da vidin koliko šta troši. Vidin da su danas browseri po potrošnji manje više slični pa to i nije toliko presudno za odabir.

When you realize why you call Zeus a myth, you'll understand why I don't belive in your god.
17 godina
neaktivan
karakteran kaže...
icecold ti si tipičan predstavnik onoga o čemu pričam: FF Fetšist.

a što se tiče trešnje, FF je negdje na 20%, a IE na 60% cjelokupnog tržišta.

ljepota? malo su vam poremećeni pojmovi estetike. da zaposlite nekog sa smislom za lijepo?

Ako je tebi IE ljepsi od FF tvoja stvar. Meni ide na onu stvar kada mi svaki novi tab oboja u razlicitu boju, sucelje izgleda kao da ce se raspasti svakog treba (sorry ali izgleda tako!). Kod FF mogu pozadine (ili ti teme ako ti je tako draze) pa mi browser izgleda predivno!

Organizacija bookmarka je daleko bolja od nego sto ce IE ikada imati. IE drzi trzisni udio jer dolazi predinstaliran na windowse, sto je MS-ovo pravo da to napravi, ali svi koji imalo nesto znaju o racunalima priliko prvog paljenja interneta odu s IE-om na google i upisu "download Firefox", "download Chrome", "download Opera" ...

...Scooter Tuning is not A Crime!!...
16 godina
M4R10.1 kaže...

Može biti u tome da ja imam 6GB rama, pa se onda i chrome rastegne jer zna da mi memorije neće prifaliti. I stim što sam ja pogasio sve one swap space i slično u windowsima tako da mi sve ide u rame, meni ti samo windowsi za sebe vuku jedno 1,7-2,0GB-a.

Evo sada nakon što sam nakon kakvih 2 tjedna restartao komp(a tako i chrome) sada mi sa 2 taba vuće nekih 250MB. Rekao bi možda da chrome ima isto kakav leak koji se strašno poveća ako ga dugo ne gasiš, a ja ga gasim samo kada i komp gasim a to je dosta rjetko{#}

Stoja
16 godina
neaktivan
Stoja kaže...
M4R10.1 kaže...

Može biti u tome da ja imam 6GB rama, pa se onda i chrome rastegne jer zna da mi memorije neće prifaliti. I stim što sam ja pogasio sve one swap space i slično u windowsima tako da mi sve ide u rame, meni ti samo windowsi za sebe vuku jedno 1,7-2,0GB-a.

Evo sada nakon što sam nakon kakvih 2 tjedna restartao komp(a tako i chrome) sada mi sa 2 taba vuće nekih 250MB. Rekao bi možda da chrome ima isto kakav leak koji se strašno poveća ako ga dugo ne gasiš, a ja ga gasim samo kada i komp gasim a to je dosta rjetko{#}

Kod mene je win7 x86 32-bit, 3gb ram-a. Moguće da je do toga što si naveo, a jesi li koristio neki drugi browser u međuvremenu?

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.12.2010 14:10 (M4R10.1).
16 godina
Usporedni test browsera

Neznam jer druge ne koristim...imam i operu i firefox na kompu, ali služe samo kada chrome podbaci, za sada sam naletio na par stranica koje nije uspio učitati kako spada pa ono...ali se za sada chroma držim jer mi paše njegov dizajn, baratanje ekstenzijama i tako, ali možda pređem na firefox 4 ako se pokaže boljim.

Stoja
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
mind_challenge kaže...
M4R10.1 kaže...
Stoja kaže...

jesi čitao ovu temu? U task manageru to možda je 230 mb, ali sa process explorerom koji pokazuje prave vrijednosti ta se brojka poduplava

Da, ali očito ti nisi. Pogledaj gore...citirao sam stoju koji je naveo da "vuče" 550mb u taskmanageru. ;)

16 godina
odjavljen

Da, postoji browser choice i da imaš legalne europske windowse (koje bi po zakonu trebao imati) vidio bi browser choice.

EDIT: zaboravio sam napomenuti, ono što si dao sliku "addonsa", ono nisu addonsi. Ono su pluginovi. Addon ti je ABP, WOT, greasemonkey... Pluginovi su flash, shockwave, qt, realplayer...

Ugl, svaku daljnju raspravu koja nije vezana za potrošnju RAMa pojedinog browsera ću prijavljivati. Bilo bi dosta ovog spama. Još se ja i budala natežem s tobom. EOD. Po mom skromnom mišljenju (na koje imam pravo po 38. članku Ustava Republike Hrvatske) IE je sranje u kojem god obliku i boji došao. Nezgrapan, spor, ograničen ki terasa i troši više resursa nego Firefox nakrcan addonsima. I ne drži se ni "s" od standardi. Za to s*anje od browsera moraš definirati posebni css kako bi stranica ličila na nešto jer on ima neke svoje metode renderiranja stranica!

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.12.2010 14:55 (Sum_of_all_fears).
15 godina
Usporedni test browsera

Sum_of_all_fears - super si odradio test i napokon je netko napravio (kakav-takav) dokaz na ovom forumu o potrošnji ram-a

karakteran - nažalost ali moram ti reći da si ti stvarno ograničen

Tko se zadnji smije, nije skužio!
Moj PC  
3 1 hvala 1
15 godina
protjeran
Usporedni test browsera

Bravo Sisko. Čovjek napravio usporedni test zato jer je izbio flamewar u temi ff beta 8. Dao nam je činjenice. Nemojte mu ništa sad kenjat, potrudio se više od svih nas.

http://www.youtube.com/watch?v=mNK6h1dfy2o
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Malo isustva s pretrazivacima

Evo malo visegodisnjeg iskustva s pretrazivacima;

Dakle, sve je pocelo s klasikom - IE8 zajedno sa svim problemima koje donosi, a s kojima su, mislim, svi prisutni dobro upoznati.

- zamrzavanje, sporadicna usporenost, sigurnosni propusti....

Zatim mi je sve to malo dojadilo pa sam se prebacio na FF. To je definitivno dobar pretrazivac, ali je najveci Dinosaur od pretrazivaca kojeg sam koristio.

- pokretanje, relativno sporiji od zeljenog, uglavnom brzina mi je bila jedina zamjerka (osim jos nekih sporadicnih glitcheva, koji nisu bili toliko presudni)

Nakon toga sam, u potrazi za necim laganim, nabasao na SAFARI za Windowse. Mom odusevljenju nije bilo kraja! Doslovno! I to je pretrazivac kojeg sam najduze koristio.

Medjutim, to je pretrazivac koji ujedno ima i najveci problem - vremenom razvije trzavicu koju se ne moze rijesiti (ili je mozda tako izveden);

- dakle, pri pretrazivanju, svakih 5 sekundi, zamrzne se na nekih 3 sekunde. I to se odrazava na sve; od streaminga do citanja novina. Ta stvar je postala toliko nepodnosljivom da sam odlucio NIKAD vise ne instalirati ga na Win. Na MAC-u je vjerojatno fenomenalan, ali Win vrzija je cisto ubijanje uzitka pretrazivanja interneta. Mislim, zamislite da vam se automobil gasi svakih 15 sekundi u voznji (htio sam staviti 5, ali to bi bilo apsurdno za karikiranje). Sve u svemu - NEUPOTREBLJIVO! (a po svemu ostalom je fakat - nezamjenjiv)

I konacno, dosao je na red i posljednji u nizu - OPERA. Imam verziju 11 i mogu reci kako sam cisto zadovoljan. Nije bas tako turbobrza kao sto je SAFARI bio u pocetku (a niti toliko lagana, a niti se toliko brzo dize), ali je sasvim solidan pretrazivac koji ima "sve sto djaku treba". Bez problema sam prebacio sve svoje "bookmarke". Kada pretrazuje cini to bez trzavica (zapravo Safari i IE su jedini pretrazivaci na kojima sam ovo uocio), relativno je pregledna (sasvim dovoljno). Ima neke zanimljive funkcije poput speed-dial-a (pocetna strana sa ikonama stranica koje najcesce koristimo - dakako, namjestaju se i prema zelji, ovo sam prvi put vidio na Safariju), poseban tab za pracenje downloada, notes opciju (post-it), neke widgetse (oje osobno ne koristim, ali su simpa onako na prvi pogled, na stranici s ponudom) i jos neke opcije i krefeke koje su samo tresnja na slagu kerefekoljupcima. :)

Jedino s to mogu reci protiv, jest cinjenica da se u zadnjih 2-3 mjeseca, srusila jedno 2 puta (pod nekim malo jacim opterecenjem, naravno). Ruku na srce to se sa Safarijem (a mislim ni s FF-om) NIKAD, ali NIKAD nije dogodilo. Medjutim, to je toliko rijetko da uopce ne vidim problem u tome.

Dakle, sto se upotrebljivosti tice, poredak mojih favorita je slijedeci: Opera, FF, IE, Safari.

Netko je spomenuo Chrome i Google Chrome. Chrome je zapravo nekakav cudan browser, koji mi se nije ucinio bas "user friendly" (barem sto se interfacea tice, premalo opcija za uredjivanje), ali je pionir u ujedinjavanju trake za adrese i trake za pojmove (medjutim to ima i Opera sada tako da...nije ostavilo dojam na mene). Google chrome je "ukradeni" chrome, a zapravo se pridruzujem, ovdje iznesenom, misljenju da se Googleu ne treba vjerovati (nista vise kao ni Youtubeu, ni ostalim poltronima). Anyway, na ovom pretrazivacu se nisam previse zadrzavao, i mozda je moje misljenje o njemu neopravdano. Nemam nekih preporuka ni zamjerki. Mozda ce netko s vise iskustva imati.

Toliko za danas...

Uzivajte  {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.12.2010 8:38 (R2R).
15 godina
RE: Malo isustva s pretrazivacima
R2R kaže...

Google chrome je "ukradeni" chrome, a zapravo se pridruzujem, ovdje iznesenom, misljenju da se Googleu ne treba vjerovati (nista vise kao ni Youtubeu, ni ostalim poltronima). Anyway, na ovom pretrazivacu se nisam previse zadrzavao, i mozda je moje misljenje o njemu neopravdano. Nemam nekih preporuka ni zamjerki. Mozda ce netko s vise iskustva imati.

Toliko za danas...

Uzivajte {#}

Ne kužin šta si tija sa ovin reć? Google chrome = chrome. 

When you realize why you call Zeus a myth, you'll understand why I don't belive in your god.
15 godina
neaktivan
Usporedni test browsera

Evo da i ja kažem jednu "pametnu". Ja jesam obožavatelj ff. Vidim da karakteran stalno priča o ljepoti IE 9,ako je njemu lijep to ne znači da je lijep. Meni nije lijep ni malo po meni najljepša je Opera. Isprobao sam i operu i crome i meni je na mom kompu uz one promjene u about:config jednostavno FF daleko najbrži.  Evo sad sam prvi put isprobao ovaj firefox 4 beta 8.i odma sam napravio te prepravke u About:config i on doslovno leti kod mene je bar pet puta brži od opere 11 (tu na forumu ima tutorijal za ubrzavanje firefoxa)

0 1 hvala 0
15 godina

a možemo usporediti brzinu browsera na različitim os-evima ,meni na ubuntu   google chrome i opera letu a na win 7 se puno sporije učitavaju stranice,ja na win 7 imam antivirus i firewall ali i kad nisam imao instaliran av i fw stranice su mi se na windowsima puno sporije učitavale + na ubuntu jako rijetko se desi da mi internet blokira

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
15 godina
neaktivan
Usporedni test browsera

Internet Explorer je vodeći browser.......................... za skidanje drugih browsera

Nista nije sveto sve je bruto i neto, sve je zabava!
Moj PC  
6 0 hvala 1
15 godina
protjeran
Usporedni test browsera

Jakog li "testa"
Toliko napisanog teksta a nist pametno nije receno.....
Ono Firefox trosi vise 30-40 Mb naspram drugih...ajmee otkriče tople vode
To smo i sami znali da trosi vise cak i od 40 mb naspram konkurencije....
Dalje nista pametni ni bitno nije receno osim naravno hvaljenog Bogomdanog Firefoxa 4.0
Od toliko Browsera sto si "Testiro" nisi napisao ni koji je najljepsi ni najbrzi ni nist....
tak da ovo se uopce nemoze zvat nikakvim testom,kad si vec kreno tak nest radit mogo si napravit kak spada ili nikak...
A ovaj par postova sto je napisao da je ff brzi neg opera 11 ili se Zaj*bava ili ima slab vid .....

1 7 hvala 0
17 godina
neaktivan
soundstream kaže...

Jakog li "testa"
Dalje nista pametni ni bitno nije receno osim naravno hvaljenog Bogomdanog Firefoxa 4.0
Od toliko Browsera sto si "Testiro" nisi napisao ni koji je najljepsi ni najbrzi ni nist....
tak da ovo se uopce nemoze zvat nikakvim testom,kad si vec kreno tak nest radit mogo si napravit kak spada ili nikak...
A ovaj par postova sto je napisao da je ff brzi neg opera 11 ili se Zaj*bava ili ima slab vid .....

Eh sad, meni se test sviđa, dosad nisam znao koliko koji browser troši memorije.

Ali definitivno bi trebalo još nekoliko testova:

• koliko se lako i praktično blokiraju reklame
  • koliko je praktično riješen download (samih html stranica, referenciranih sadržaja kao video, resursa na stranici kao jpg slike; paralelni download, resume, ftp...), svejedno u samom browseru ili s dodatnim pluginovima
  • brzina učitavanja i iscrtavanja
16 godina
neaktivan
Usporedni test browsera

Reklame se lako blokiraju sa Adblock Plus-om bez kojeg ja ne koristim Firefox.

A ovaj test je fokusiran na potrošnju memorije.

Ko želi a ima vremena i strpljenja neka napravi ostale testove ili da napravimo i spojimo jedan veliki test koji će obuhvatiti sve kategorije.

http://baguje.com/author/icecold/

1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
soundstream kaže...

Jakog li "testa"

Slušaj pametnjakoviću jedan. Ovaj test sam odvrtio iz jednog jedinog razloga - neke ljude je jako zanimalo koliko koji browser troši RAMa. Meni lično potpuno nebitna stavka ali nekom očito puno znači. Uz to, pokazao sam realno stanje i razbio "mit" o "štedljivom" IE za koji je ispalo da troši najviše RAMa! U raspravi browser 1. vs. browser 2. upravo ta potrošnja je nekima bila ključni argument koji sam ja upravo pobio.

i da si malo bolje čitao vidio bi da FF 3.6.xx troši MANJE RAMa od ostalih browsera!!!

Koji je naljepši - to je ISKLJUČIVO subjektivan dojam. Nekome je Simonica lijepa a ja bi ju nabio na kolac. Objasnio sam zašto nisam testirao brzinu - način izvođenja testa koji bi pokazao REALNO stanje i brzinu je bolesno kompliciran i potrošio bi min 2h po browseru jel bi se neki našli srat da su neke stranice namjenjene testu bile "lakše" za vrijeme testiranja bowsera 1 a za vrijeme testiranja browsera 2 je bilo manje slika. Testiranje brzine zahtjeva kontrolirane uvjete i IDENTIČNE stranice kako bi rezultat bio usporediv. Osim toga, svaki browser bi trebalo bar 2h "šetat" po tim stranicama kako bi dobio neku realnu sliku o brzini učitavanja sadržaja. Kad si tako pametan, reci kako to izvest. Evo da ne mučiš taj mali mozak (i onaj još manji), ja ću ti reć kako - treba u LAN mreži dignuti web server i na njega postaviti 5-6 stranica koje simuliraju Google, forum, facebook i youtube. I neki news portal. Postavljanjem web servera u LAN mrežu eliminiramo sve varijable - brzine interneta (fiksnih 100mbit) i eliminiram mogućnost promjene web stranice za vrijeme testa. Koliko posla? Jako puno.

Zašto ne sintetički benchmark? Zato jer će opet neki srat o tome kako je brzina izvršavanja javaScript koda potpuno nebitna za uobičajeno browsanje stranica. Ja bi odradio test kako si ti rekao - kako spada ili nikako. Ti bi ga izveo nikako, dobio neusporedive rezultate i pogrešne zaključke. Taj test ću i napraviti kad pripremim teren. Ako ti je dosadno i imaš previše vremena, složi gore opisane stranice i pripremi mi ih za upload na web server. Naravno, ti to nećeš napraviti jer ne znaš kako i ako bi napravio, to bi bile idealne stranice za IE jer ne poštuju standarde - a šugavi IE upravo to voli.

Zato ti ponavljam - il napravi sam nešto korisno ili šuti. Test je napravio ono što mu je bila i namjena - određeno je koliko koji browser troši RAMa. Test brzine ću raditi tek kad budem imao odgovarajuće uvjete i točnu metodologiju testiranja.

Po mom skromnom mišljenu, pošto si napisao da sam trebao testirati koji je browser najljepši, tebe smatram mjerodavnim za ovu raspravu koliko i jednog trogodišnjaka za raspravu o teoriji struna.

GTFO.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
15 godina
protjeran
Sum_of_all_fears kaže...

GTFO.

{#}  Koji si ti car! Ali, zašto se uopće sekiraš? Pusti ga da bulazni. Svi znamo da si na BOL-u veća faca.

http://www.youtube.com/watch?v=mNK6h1dfy2o
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.1.2011 23:39 (trackmanijak).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice