Rjesenje problema izmedu Inteneta i Viste

poruka: 9
|
čitano: 1.845
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Korisnicima  Viste moze se dogoditi da internet pretrazivaci nece otvoriti neku stranicu, dok u drugim operativnim sustavima nemaju takvih problema. Evo kako sam rijesio taj problem:

1. Potrebno je kao administrator otvoriti command prompt (naredba cmd). Cmd mozete otvoriti tako da u search upisete cmd. Otvaranje naredbe kao administrator mozete ostvariti kombinacijom tipli control, shift i enter ili desnim klikom na misa otvoriti izbornik i izabrati opciju run as administrator.

2. Otvaranjem naredbenog prozora potrebno je unijeti sljedecu naredbu:   netsh int tcp set global autotuninglevel=disable

3. Nakon uspjesnog primanja naredbe, zatvorite naredbeni prozor

4. Otvorite device manager i napravite uninstall drivera za network adapter (mozete restartati) i ponovno instalirajte svoj driver za isto.

5. Restartajte racunalo

Dugotrajno spajanje na internet u Visti mozete rijesiti na sljedeci nacin:

Otici u properties vase internet veze, izabrati karticu networking i u njoj iskljuciti internet protocol version 6

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.11.2008 8:02 (igy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Rjesenje problema izmedu Inteneta i Viste
igy kaže...

1. Potrebno je kao administrator otvoriti command prompt (naredba cmd). Cmd mozete otvoriti tako da u search upisete cmd.

Od kad se sa search alatom pokrecu komande? Zar nebi trebalo biti Start/WinLogo -> Run ili je to u Visti promjenjeno?
Gentoo user. :')
17 godina
neaktivan
Tux Slave kaže...
 Od kad se sa search alatom pokrecu komande? Zar nebi trebalo biti Start/WinLogo -> Run ili je to u Visti promjenjeno?
 U visti mozes i ovako. Zapravo run-a ni nema dok si ga sam ne dodas u start meni.
- Be a Minimalist. It's the least you can do ... -
17 godina
Tux Slave kaže...
igy kaže...

1. Potrebno je kao administrator otvoriti command prompt (naredba cmd). Cmd mozete otvoriti tako da u search upisete cmd.

da, cmd mozete otvoriti tako da u start search upisete cmd
17 godina
Bruno kaže...
Tux Slave kaže...
 U visti mozes i ovako. Zapravo run-a ni nema dok si ga sam ne dodas u start meni.
 Ili, jednostavnije, dok ne stisneš WinKey + R :)
17 godina
Originalni_manic kaže...
Bruno kaže...
Tux Slave kaže...
 Ili, jednostavnije, dok ne stisneš WinKey + R :)
 i kako ces tako nekomplicirano otvoriti cmd kao administrator u visti?
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.11.2008 13:45 (igy).
17 godina
neaktivan

Čovjek je htio pomoći u svezi problema Vista - Internet - neki browseri... Kakve veze ima kako se pokreće ovo ili ono?! Pokreni kako znaš.

Thnx igy!

(meni to za sad ne treba, sve radi kako treba, ali cijenim tvoju dobru volju za ovakvim threadom)

I'm sorry! Sorry! Excuse me for having an opinion! - Simon Cowell
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.11.2008 13:43 (Faerdhur).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tux Slave kaže...
igy kaže...

da, u visti start search koristis kao run, npr napises word i stines enter i otvori word.
jako korisno kad imam hrpu programa Osmijeh
(nemoras pisat tocno kako se program zove, dosta je samo jedan dio a ako je vise programa s tim imenom otvori se prozor pa biras)
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.11.2008 16:01 (nadimak888).
17 godina
nadimak888 kaže...
Tux Slave kaže...
igy kaže...

da, u visti start search koristis kao run, npr napises word i stines enter i otvori word.
jako korisno kad imam hrpu programa Osmijeh
(nemoras pisat tocno kako se program zove, dosta je samo jedan dio a ako je vise programa s tim imenom otvori se prozor pa biras)
To ne vrijedi samo za programe već za sve kaj se indeksira, dakle i dokumenti itd... I slažem se, jako je korisno, meni uglavnom kada nešto ne znam gdje sam stavio pa fino search instantno riješi :)
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice