PayPal - pitanja i odgovori
- poruka: 1.432
- |
- čitano: 858.822
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jel se može žiro račun otvoren u pbz-u povezati na paypal ?
To sam danas čuo od jednog kolege na poslu, ja stalno mislim da mora biti devizni račun.
Ako ima netko takvo iskustvo da mi pojasni kako to ide.
Moze, ja imam kunski ziro iz pbz
Jel može netko postaviti upute ili sliku, gdje se na ovom novom (redizajniranom) paypalu ide na verifikaciju kartice ? Znači ono prvo prijavljivanje kod otvaranja paypal računa.
Imam od Hypo banke Visu Electron i MasterCard (prepaid) karticu (obje imaju ona 3 broja iza), ali ni jednu ne mogu linkati s svojim accountom. Izbacuje "This card is not accepted. Please use a different card." Koji je razlog?
Je li moram mozda zvati banku da aktiviraju nesto? (posto citam sad nesto)
Koliko minimalno moram imati novca na kartici?
Pozdrav svima
Trebam obaviti jednu prodaju "virtuelne imovine" preko paypala, pa me jako interesuje da li osoba koja mi uplati novac na paypal ima mogucnost da isti povuce nakon uplate, i ako da, koliko dana nakon uplate joj je dozvoljeno da to uradi??
Bojim se da prodam to nakon uplate, a da kupac onda povuce novac a ja ostanem prevaren. Kako se ova situacija moze izbjeci i jel potrebno da se negdje objavljuje ta prodaja il mu ja mogu podatke poslati na skype a on meni samo uplatiti direktno na paypal bez iakvog objavljivanja bilo cega.
Moze ti poslati novac i to tehnicki nije prodaja i ne moze otvoriti case jer nema radi cega... Pitanje je da li ce pristati na to...
ja se stvarno slabo razumijem u to sta je prodaja sta je samo obicno slanje novca.
Ja sam mislio da mu predam to sto trebam preko Skype-a, a on normalno da mi posalje novac na PP, ne mora se ni spominjati nikakva prodaja, ne znam ja sad u cemu je razlika kod slanja prilikom prodaje i u obicnom slanju, al ako ja ne otvaram nikakav zahtjev za prodaju, ako mu samo ostavim mail da na to uplati, valjda se to racuna u obicno slanje novca. Jel kod takvog nacina on ne moze povuci?
A ja sam zaista stekao utisak da on zapravio jedino i zeli da me prevari, zato hocu da se osiguram, zato i pitam.
On be placa nis dodatno ni u kojem slucaju,jedino ak odabere "pay for goods" onda ti placas fee ppalu,to se izbjegne da se salje kao 'family' il tak nekj
Kraj price. :)
Ma nije problem ko ce kome prvo dati. Ja imam opciju da vratim to ako me prevari. Ali ta opcija ne traje dugo. Bojim se da on ne dodje i sutradan povuce pare. Samo o tome se radi.
Znaci ako mi salje kao family ne moze ni na koji nacin povuci to sto je uplatio?
unio sam broj kartice na paypal, preko mbankinga vidim da imam transakciju i da mi je paypal skinuo 1 kn i imam tamo neki broj (10 znamenki) u opisu plaćanja
kad odem po Wallet dolje imam kreditnu karticu gdje pišu zadnje znamenke od broja kartice, kliknem na to, piše mi "confirm credit card", kliknem na to i piše mi ovo
--------------------------------------------
Confirm credit card
You can remove sending limits by confirming that you own this card. Here’s how:
We’ll make a small charge to your card.
Check your card statement in a day or two for the exact amounts.
Log in to PayPal, go to your Wallet and confirm the card by entering the 4-digits code. The charges will be refunded to your PayPal balance.
If you can’t check your statement online, look for the charge when it arrives in the mail and follow the same steps. Thanks!
-------------------------------------------
ispod toga imam "ok" i "remove card"
kliknem na ok i izbaci mi ovo
This card is not accepted. Please use a different card.
gdje je problem?
Ima ovde kaj sve pokriva PP
https://www.paypal.com/webapps/mpp/paypal-safety-and-security
unio sam broj kartice na paypal, preko mbankinga vidim da imam transakciju i da mi je paypal skinuo 1 kn i imam tamo neki broj (10 znamenki) u opisu plaćanja
kad odem po Wallet dolje imam kreditnu karticu gdje pišu zadnje znamenke od broja kartice, kliknem na to, piše mi "confirm credit card", kliknem na to i piše mi ovo
--------------------------------------------
Confirm credit card
You can remove sending limits by confirming that you own this card. Here’s how:
We’ll make a small charge to your card.
Check your card statement in a day or two for the exact amounts.
Log in to PayPal, go to your Wallet and confirm the card by entering the 4-digits code. The charges will be refunded to your PayPal balance.
If you can’t check your statement online, look for the charge when it arrives in the mail and follow the same steps. Thanks!
ispod toga imam "ok" i "remove card"
kliknem na ok i izbaci mi ovo
This card is not accepted. Please use a different card.
gdje je problem?
Da li si uopće unio kod u polje ispod pa tek onda opalio OK? To se i kolegi nekidan desilo, vjerojatno kako je već bio ošamućen od previše alkohola zveknuo je OK te me zvao upomoć da riješim stvar i da si napokon naruči LCD+digitizer za mobitel
Ima ovde kaj sve pokriva PP
https://www.paypal.com/webapps/mpp/paypal-safety-and-security
Ako posalje pay for goods moze otvoriti case i reci da robu nije dobio....
pozdrav..moze pomoc? Registrovala sam se na paypal,i otisla u banku po onaj kod za verifikaciju kartice..kad sam ga unela na payal sad mi pise kako mi VISA kartica nije priznata,a pritom sam na emailu primila poruku kako sam uspjesno obavila verifikaciju. Dok nisam unela ovaj kod verifikacija na profilu mi je bila 100%,sad je 67 % i ne znam sta da radim..pise da linkujem karticu,a kad pokusam linkovati sad mi kaze da nije priznata..hvala
pozdrav, od kad je dosao ovaj novi paypal morao sam ponovo linkat karticu... 17. februara sam sve uredno narucivao bez ikakvih problema
i danas idem narucit ne zeli idem linkat karticu ... pise : This card is not accepted. Please use a different card. radi se o mastercard prepaid hypo banka
pozdrav, od kad je dosao ovaj novi paypal morao sam ponovo linkat karticu... 17. februara sam sve uredno narucivao bez ikakvih problema
i danas idem narucit ne zeli idem linkat karticu ... pise : This card is not accepted. Please use a different card. radi se o mastercard prepaid hypo banka
Isti problem i ja imam. Samo sto sam ja jucer otvorio account i isao linkati istu tu karticu.
Mada mi je jucer dosla SMS poruka od Hypo banke da su privremeno blokirane sve prepaid MasterCard kartice posto je doslo do nekih hakerskih napada...
Kod registracije na paypal, sada tamo kod unosa osobnih podataka, traži i nekakav ID
Šta se tu upisuje ?
Mogu li se kako novci sa ekesh kartice prebaciti na PayPal
Da li vi imate problema s ucitavanje stranice, meni nikako nece da otvori?
Pozdrav svima, evo mene opet :D
I dalje pokusavamo da izvrsimo transakciju, i to mi je do sad stvorilo previse glavobolje.
Kada god kupac pokusa da posalje novac, u zavisnosti od nacina kojim pokusava da posalje (da li salje kao to friends and family ili placa za robu, ili ima neka opcija za internacionalno slanje) stalno mu izbacuje neku od sledece 2 poruke:
"This recipient accepts PayPal payments only through their website. To complete this payment, please go to their website and follow their instructions, or email the recipient for instructions".
Ali nikakav website nemam niti znam kakve bi mu instrukcije dao :/
i isto ova:
We're sorry,but we can't send your payment right now.
Puno sam guglao ali nista konkretno nisam nasao, sta god smo probali ne uspijeva.
Mozete li mi vi ikako pomoci??? :(
Imam dva pitanja.
1) Zašto mi prilikom plaćanja za predmete kupljene na ebayu ponekad ponudi, a ponekad ne plaćanje s Available Balanceom?
Koliko mi je poznato, od kad nam je paypal ukinuo automatski transfer novca na karticu, istovremeno je omogućio plaćanje s Available Balanceom?
Nije mi jasno zašto nekad imam opciju da biram, a nekad mi samo daje mogućnost plaćanja Visom?
Kad plaćam invoice koji mi netko pošalje van ebaya isto nemam opcije plaćanja balanceom.
U pitanju su sve transakcije u USD tako da valuta nije razlog.
Također, u opcijama pod Funding Sources stoji samo kartica, nema balancea.
2) Ovaj novi izgled sučelja je očajan. Nikako ne mogu pronaći opciju za pobrisati dodatne shipping adrese. Ranije sam bio dodao neke koje mi više nisu potrebne i želio bih ih pobrisati, budući da mi ih svaki put nudi prilikom plaćanja.
No nevid načina kako to napraviti. Opcija za dodavanje novih je tamo, ali ove ranije dodane jednostavno ne vidim!
Na što si mislio?
Sorry. Mislio sam na brisanje adresa... Ja sam to i prije trazio i nikad nisam nasao ni opciju niti rjesenje na netu osim pisanja paypalu a to mi se vec nije dalo...
Otvorio sam paypal račun, unio sve podatke, verificirao email i dodao karticu (VISA- žiro račun)
Piše mi 100% profile, ali mi nije jasno gdje sada moram ići da da mi sa kartice skine onih 1.95$ da mogu dobiti onu lozinku od 4 broja.
Sorry. Mislio sam na brisanje adresa... Ja sam to i prije trazio i nikad nisam nasao ni opciju niti rjesenje na netu osim pisanja paypalu a to mi se vec nije dalo...
Ja neko vrijeme nisam gledao, ali čini mi se da je prije postojala ta opcija. Nelogično je da je nema.