Opera ima opasnu sigurnosnu rupu

poruka: 3
|
čitano: 613
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran

Nova opera 10.50 ima opasnu sigurnosnu rupu koja se propagira kroz netočno postavljene vrijednosti HTTP headera koje dovode do buffer overflowa te tako napadaču omogućavaju izvršavanje arbitarnog koda na ranjivom sistemu.

Bug je potvrđen od Secunia-e i pogađa operu instaliranu na windowsima, a vjerojatno i na drugim systemima. Autori Opere pišu patch, mada ni njima nije jasno kako se može preko buffer overflowa izvršiti strani kod.

Preporuka je da se enable-a DEP (Data Execution Prevention).

void function(char *str) {char buffer[16];strcpy(buffer,str); } void main() {char large_string[256];int i; for( i = 0; i < 255; i++) large_string[i] = 'A';function(large_string)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Opera ima opasnu sigurnosnu rupu
A starije verzije? Kad ce biti patch? Mozes li laicki objasnit sto to znaci?
Ako ti je netko pomogao, stisni Hvala (ispod potpisa). ///// Od ponedjeljka do petka sam na: m.bug.hr
16 godina
protjeran

Samo najnoviju verziju. Patch bi trebao uskoro izaći.

Laički.. Pa recimo otvoriš neku stranicu u čijem html (ili čemu već) je postavljen exploit i dolazi do buffer overflowa te uz to izvršenje nekog koda na tvom računalu. Može biti svašta. Mada oni kažu da samo ruši Operu, ali to je što oni kažu.

void function(char *str) {char buffer[16];strcpy(buffer,str); } void main() {char large_string[256];int i; for( i = 0; i < 255; i++) large_string[i] = 'A';function(large_string)
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice