Njuskalo prevara
- poruka: 755
- |
- čitano: 605.925
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nadam se das si prijavio
Ja redovito prijavljujem te prevare...
Dao sam si truda pa sam istražio kako funkcionira.
Payprotect - zahtjevaju da uplatiš mimo njuskalo aplikacije.
Stranica je tako složena da izgleda kao da je njuskalo.
Čak imaju njuskalo agenticu Sofiju s kojom sam se također dopisivao jer "nije" mi plaćanje prolazilo.
Slika - gdje me prodavač uvjerava da pošaljem slobodno Sofiji broj kartice.
Slika - gdje bi trebao upisat broj kartice
Slika - genericka sistemska poruka koja glumi njuskalo - da platim putem linka i tu nastupa Sofija.
Također KataRolf22 - dosta oglasa - oko 50-60 proizvoda po niskim cijenama.
Njega sam izvrijeđao...
Po pisanju vidim da je Hrvat u pitanju...rekao bi sjeverni dio HR.
Na njuškalu ih ima 4-5 osoba koje generiraju lažne profile i oglase i samo vrte nadimke/brojeve.
Ne mogu oni generirat toliko oglasa koliko ih ja mogu prijavit...

Evo i link:
https://s.id/21a3I?ACK=PC1JbaY9LA
Evo i link:
Jasno se vidi na drugom screenshotu adresa je postalhr.com
To nije domena Hrvatske pošte.
Bravo Sherlock, a to što ovi traže podatke s kartice nije sumnjivo, bitna je domena :facepalm:
Samo treba prijavljivat oglase, na njuškalu ima svega, a prevara pun kufer, iz aviona se vidi da lažni oglasi smrde na kilometre, al oni koji nisu upućeni, lako ostanu uskraćeni za navedene cifre, zato treba čim više to čistit po sistemu prijave sumnjivog tj lažnog oglasa.
U startu dok krene konverzacija prek poruke, lažnjak se odmah otkrije s jeftinim "forama".
Ne nasjedat na sumnjivo preniske cijene, kao ni slanje osobnih podataka, o tome se trubi svakodnevno, nažalost, neko uvijek naleti "na minu", ak ne nauči na tuđim greškama, onda mu ne gine učeći na svojim greškama.
Evo i link:
svi portali bruje o tome već danima (iako nije novi scam) - i pošta se oglasila neki dan da ljudi pripaze na takve poruke (mislim čak da je bilo riječi o tome i ovdje na temi o pošti)
Bravo Sherlock, a to što ovi traže podatke s kartice nije sumnjivo, bitna je domena :facepalm:
Daj lupi glavom o nekakav armirani beton, možda se osvjestiš. Sherlok.
Jel se mora crtati sve ili šta?
Jbt, pa dovoljno je vidjeti fake domenu. Šerloče
Ne šaljite stvari Robertu Dopateru iz Pozege jer naruci paket i onda ne zeli preuzeti.
Podsjetim ga porukama da preuzme paket jer stoji u posti a on to ignorira.
Jednom se slucajno javio na moj poziv da mu javim da preuzme paket jer cu u protivnom morat platit duplu postarinu, poceo je mucat i lagat kako nije dobio nikakvu obavijest a lijepo sam napisao i njegov br mobitela na paket.
Tu mi je vec sve bilo jasno.

Ne, laik ni ne treba znati što je "domena" kao što 99% ljudi ni ne zna.
Sama činjenica da te netko traži preko poruke da ukucaš sve podatke s kartice znači da je prevara, taman i da je stiglo s PRAVE domene.
Tako da ne trkeljaj nepotrebno.

Ne, laik ni ne treba znati što je "domena" kao što 99% ljudi ni ne zna.
Sama činjenica da te netko traži preko poruke da ukucaš sve podatke s kartice znači da je prevara, taman i da je stiglo s PRAVE domene.
Tako da ne trkeljaj nepotrebno.
Ovak, naporan si i bezobrazan.
Koliko sam te upratio na forumu, u ta 2 mjeseca što si pod tim nickom tu, svima sereš i obraćaš se s visoka.
Samo nastavi u istom tonu, dugo će ti potrajati taj bmx.
Poanta mojeg posta je bila da je već samo ime domene i više nego sumnjivo,
ako to nije dovoljan razlog da se upali alarm, onda ne znam što je.
Jel ti ostavljaš svoje podatke na sumnjivim domenama?
Al' nek si ti meni rekao, kao i drugim forumašima po ostalim temama gdje sudjeluješ.
I ja se nađem sa svakakvima raspravljati, evo mi jedan
A poanta mog posta je bila da čim te traži karticu ne trebaš ni gledati ništa više nego brišeš poruku.
Ne treba ti se ni paliti nikakav alarm niti trebaš gledati detalje poruke kao što je domena.
Podaci kartice se ne ukucavaju nigdje... ali vidim da i dalje ne kužiš što ja pišem...
A poanta mog posta je bila da čim te traži karticu ne trebaš ni gledati ništa više nego brišeš poruku.
Ne treba ti se ni paliti nikakav alarm niti trebaš gledati detalje poruke kao što je domena.
Podaci kartice se ne ukucavaju nigdje... ali vidim da i dalje ne kužiš što ja pišem...
Kao i ti šta ne kužiš šta ja pišem.
Ako vidiš da nešto ne štima sa domenom na kojoj te traži osobne podatke,
logikom možeš zaključiti da onda nećeš ostaviti podatke na takvoj stranici.
U pravu si da se podatci ne ostavljaju samo tako na bespućima Interneta,
al' mislim da niti ja nisam u krivu, jbg.
Nego, ajmo mi ovo privesti kraju, nema smisla ovak se nad*ebavati.
Pozdrav i živio
npr. ako prodaješ rabljeni umivaonik od 6-7 kila za 15.e računaju da si jadan i neuk te pogodan za prevaru...

Meni osobno je fb marketplace postao gori od njuškalo botova.
Doslovno na svaki oglas na marketplaceu se javlja ekipa s random stranim imenima i traži dpd/gls dostavu :)
I svaka poruke kreće, da li je dostupno.
Prije godinu dana sam mob stavio na fb marketplace i to mi je bio prvi i zadnji oglas tamo zbog hrpe takvih mutikaša koji su se javili u roku 24 sata. Samo stavljam na fb oglasnike iz okolice, primopredaja i bok.
Gledam malo po Njuskalu mobitele i svaki sumnjivi oglas ima u opisu Whatsapp te je broj telefona registriran u Sloveniji.
Gledam malo po Njuskalu mobitele i svaki sumnjivi oglas ima u opisu Whatsapp te je broj telefona registriran u Sloveniji.
ma sve te oglase zaobiđi, dosta dugo u početku su i scameri koji su se javljali na tvoje oglase bili baš s non HR brojevima.
Nema tu nikakvog pljuvanja, ja razne stvari ne volim raditi preko mobitela jer nekako nisam usredotocen i bolji mi je fokus na racunalu. Svakome se desi iz brzopletosti, sretno. Da nadodam jos da na racunalu lakse vidim je li nesto fejk ili ne zbog izgleda stranica, mobitel je mobitel.
istina,covjek se uci ili na svojim ili tudjim greskama.....
ne mogu linkati post na njuskalo jer je oglas obrisan, nije ni bitno naravno, no bilo je zbilja smijesno.
uglavnom prije nekih 15ak dana gledam audio video sekciju tamo i lik oglasava bowers&wilkins 702 s2 par zvucnika za 350E, dostava 90 centi. lokacija: neko mjesto na visu, telefon registriran u sloveniji
ne znam u cent tocno, ali cijena novih vani je preko 5000E. i javim se ja njemu oko ponoci da sam na visu trenutno kod rodbine i da sam zainteresiran za kupovinu pa da se nademo iduci dan i to rijesimo na licu mjesta.
odgovor stize za par minuta da nema potrebe da se nalazimo jer za samo 90 centi dostavit ce paket na moju adresu. opet uzvratim da mi je najzgodnije to rijesiti uzivo odmah iduci dan jer ne znam koliko ostajem etc.
na to nisam dobio konkretan odgovor odmah, nego za sat-dva, da se sjetio da je sutra zauzet cijeli dan ali da mu rado pisem na whatsapp gdje ce mi on dat podatke za uplatu i sl....
iduce jutro, oglas naravno izbrisan....zanimljivo kako skoro iskljucivo izaberu neka zabacenija mjesta po hr, valjda bas da izbjegnu mogucnost ''primopredaje'', a na ovaj nacin ko nasjedne - nasjedne....
Ne bi nikad kupio sa Njuskala ako nije oosbna primopredaja. Taman da treba sjesti u ato i otici 100 km dalje. Bolje to nego da popusim par stotina eura. Ima toliko prevaranta da se jednostavno ne isplati.
Ja prodavao neku konzolu prije par godina i lik baš jako kasno navečer (23.00)nazove i pita je li dostupno??
Ja mu kažem čovječe pa ne zove se tako kasno i prekinem. Poslje me zvao uredno oko pola noći svako toliko i piše privatni broj.
Sad nakon par godina opet zove oko pola noći i pita za konzolu. Blokirao mu 2 broja.
Manijak, ali preko telefona. I ti sad stavi broj na njuškalo.
Šapuće li ti na sslušelicu.....Boboooo
bas zato, broja nema....
imas mail, posalji poruku kao normalan covjek, ako si normalan, to ti nije ni najmanji problem.... znam, meni nije, a ja sam samo relativno normalan, tako da....
E onda kad vidim dali ti mene samo dobro zaj.... ili mi dogovaramo nesto, onda dobis broj, ako bas inzistiras....
Imali su šemu da otvaraju non stop slične lažne kopije stranice, sličnog imena kao njuškalo payprotect.