Mozilla Firefox pitanja

poruka: 596
|
čitano: 238.244
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
odjavljen
Mozilla Firefox pitanja

Jeli netko u posljednjih par dana primjetio probleme, odnosno neodazivanje Firefoxa, naravno zajedno u sprezi sa Flash playerom. Žalosno, opet, da imam sa FF-om problema, a koristim ga od verzije 2, a da ne pričam o automatskom updateanju koje nikad nije radilo, i famoznoj Partial update ... . Win7 x64/Firefox 19.0.2. Ili jednostavno da se strpim, odnosno pređem na Chrome, a pošto mi je Internet browser najviše treba radi posla, a nemogu kontrolirati što se u pojedinom tabu nalazi,  i pređem na Mac. {#}

UPDATE: Smeće upravo skida kompletni update, "partial update... Firefox now will download complete update blah, blah". Slao masu puta i screenshootove supportu, čak i s molbom, da bi platio par desetaka za funkcionalan browser, ali bez ikakvog odgovora. Što je najsmješnije, problemi samo na PC-u, na koleginom Prou radi sve kao od šale. Tužno. Izgleda da budem se morao naviknuti na Chromeov workflow, najviše će mi nedostajati Dev Tools.. Plač kao i činjenica da na Chromeu, za tričavu radnju kao što je otvaranje homepagea u novom tabu, moram koristiti ekstenziju. Đeez, i onda mi netko kaže da je tehnologija napredovala. Blah, blah, blah, rado bih se vratio u doba dok se je browser zvao Netscape, i plaćao se.

UPDATE No.2: Kao što sam i mislio, nakon full updatea, Firefox uopće ne radi. Masa plaćenog softvera na produkcijskom računalu, i onda mi besplatni browser ne radi. Trenutno pišem ovo iz Chromea. Radi. Prije nego napišem odulji blog i zaljepim linkove na službene Fx profile, zamolio bih cijenjeno pučanstvo, kako da dođem do ziljuna svojih tagiranih bookmarksa, i da ih uspješno importam u Chrome?

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.4.2013 0:43 (alankish).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Mozilla Firefox pitanja
alankish kaže...

Jeli netko u posljednjih par dana primjetio probleme, odnosno neodazivanje Firefoxa, naravno zajedno u sprezi sa Flash playerom.

Ne.

S druge strane problem flash plugina koji se prestane odgovarati nije baš jednostavan:

http://blog.mozilla.org/tglek/2012/11/26/coping-with-flash-hangs/

Inače, postoji i postavka u firefoxu kojom možeš izmijeniti vremenski period koji firefox da pluginu da odgovori, nakon toga ga automatski ubije...

alankish kaže...

a da ne pričam o automatskom updateanju koje nikad nije radilo, i famoznoj Partial update ... .

Ha? Firefox sam koristio i na nightly i na beta kanalu a tu se update izvršava puno češće nego na release kanalu. I nikada problema sa nadogradnjom nisam imao.

alankish kaže...
UPDATE No.2: Kao što sam i mislio, nakon full updatea, Firefox uopće ne radi.

Na tvom je računalu nešto gadno zafrknuto. Znaš kada je mene update poslijednji puta zafrkavao? Na win98 računalu, a uzrok je bio premalo prostora na disku. Prvo se skinuo inkrementalni update pa kada on nije uspio išao je full update pa ni on nije uspio što je ostavilo korumpirane izvršne datoteke te se firefox više nije mogao pokrenuti.

alankish kaže...

Prije nego napišem odulji blog i zaljepim linkove na službene Fx profile, zamolio bih cijenjeno pučanstvo, kako da dođem do ziljuna svojih tagiranih bookmarksa

Prvo reinstaliraj firefox normalnom instalacijom. Nakon toga ovamo:

http://support.mozilla.org/en-US/kb/export-firefox-bookmarks-to-backup-or-transfer

A ako se osjećaš kao haker, unutar firefoxovog profila bookmarksi su pohranjeni kao sqlite baza podataka...

0xBADC0DE
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.4.2013 17:37 (rustweaver).
15 godina
odjavljen
rustweaver kaže...

Hvala, Rust, ovaj editor me ubija. HINT: Citati. Ctrl X/V ne daje željeni rezultat. Kursor mi ostaje zarobljen unutar citiranog tekst. Stvarno bi mi šteta bilo napustiti Fx nakon dugogodišnjeg druženja, ali ovi problemi su mi smiješni. Prvi puta sam problem imao u 9.mj. prošle godine, povodom čega sam i otvorio temu, što inače ne radim Izlanuo se Problem je naravno bio Flashove prirode, odnosno čak su i na službenom supportu dali do znanja da imaju problem. Budem iskopao link. Riješenje je bilo u vidu skidanja stare arhive plugina, i iritanto "Please update Flash....". Prožvakah. Update flash playera koji je imao registriran problem, ako se ne varam, nešto sa sigurnosnim postavkama, kasnije iskopam link, i stvar je radila od prve. Osim ako stavimo na stranu da mi niti jedan inkrementalni update NIKAD nije radio, kao i crvenjenje pred ekipom na poslu, na moje izrazito ranojutarnje psovanje, poznato Firefoxovo "Partial update could not be...", restart Firefoxa, automatsko preuzimanje kompletnog update, i kao i kompletno neodazivanje , odnosno firefox.exe zaglavi kao task, ali se ne diže. Nisam hacker, ali redovito sa Heidiem zarujem po main.db od Skypea, u potrazi za historyem.Nevinašce

16 godina
odjavljen
Mozilla Firefox pitanja

Ja sam se specijalizirao za maltretiranje firefoxa. 40+ tabova (trenutno papa oko 1.2GB RAMa), 3 plugin containera (jedan ima ~100MB jer gledam film na Vimeu) a ne sjećam se kad sam ga zadnji put ugasio (još je na verziji 18) jer ne gasim gotovo ništa - samo hibernate, rad, hibernate i tako u krug.

Fascinantno je da se u zadnjih mjesec dana nije niti jednom srušio a toliko ga nisam ni gasio. Dakle, browser je upaljen vjerojatno mjesec dana u komadu, bez ijednog gašenja. Ne ruši se, ne zamrzava. Profil je sa pretprošle instalacije windowsa tako da nije to uzrok te stabilnosti...

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Mozilla Firefox pitanja

Jel zna netko kako vratit stari download prozor? ovaj novi u dvadesetici mi je totalno nepraktican

TD za glupost

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Laxarus kaže...

Jel zna netko kako vratit stari download prozor? ovaj novi u dvadesetici mi je totalno nepraktican

Taman to i ja htio pitat. Više mi se lajkao stari pop-up prozorčić.

EDIT:

Našao!

Ukucaj u adress bar about:config i pronađi vrijednost browser.download.useToolkitUI te ju promjeni na true i restartaj ff.

World Championships: 7, GP started: 308, GP wins: 91, Podium finishes: 155, Pole positions: 68, Fastest laps: 77, Points: 1,566
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.4.2013 23:33 (F1-IVO).
15 godina
neaktivan

Vidim ja dosta ljudi koji se vraćaju na stari download manager ^^

0xBADC0DE
12 godina
protjeran
Mozilla Firefox pitanja

Moj goli firefox {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.4.2013 9:40 (Silent horror1992).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Mozilla Firefox pitanja
problem, nesto se desilo s firefoxom nije se htio pokrenuti s porukom nesto kao Your Firefox profile cannot be loaded. It may be missing or inaccessible nasao sam rjesenje za to, backupao profil folder i reinstalirao / izbrisao sve vezane foldere sad program radi, ali kako vratiti bookmarks i drugo? pokusao sam vratiti profil nazad u folder "profiles" al nista
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
14 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

da pokusao sam i to, kopiranje starog profila ne cini nista

a fajlovi s bookmarksima, siframa itd su netragom nestali

to je vjerojatno i dovelo do problema...

16 godina
odjavljen

Šta profile manager kaže? Dodaj -p switch na shortcut i vidi jel uopće prepoznaje profil u popisu.

14 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Šta profile manager kaže? Dodaj -p switch na shortcut i vidi jel uopće prepoznaje profil u popisu.

dodao sam folder od starog profila

ali otvori ga u "tvornickom" stanju...

nema veze, sto je tu je

15 godina
neaktivan
apoteka kaže...

dodao sam folder od starog profila

ali otvori ga u "tvornickom" stanju...

nema veze, sto je tu je

Analiziraj ovu stranicu, možda si negdje fulao

http://kb.mozillazine.org/Shortcut_to_a_specific_profile

A možeš i jednostavno kopirati stare datoteke iz starog profila u novi (ja bih vjerojatno to napravio):

http://kb.mozillazine.org/Transferring_data_to_a_new_profile_-_Firefox

Ako te zanima u kojoj su točno datoteci bookmarski i slično pitaj...

0xBADC0DE
14 godina
odjavljen
Mozilla Firefox pitanja

kad ukljucim hardwersku akceleraciju u browseru javljaju  mi se graficki glitchevi i artefakti ima li neko rijesenje za to osim iskljucivanja hardwerske akceleracije.GPu je 4870

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Mozilla Firefox pitanja

pozdrav,

pojavljuje mi se eseeky search kad otvorim firefox, e to sam promijenio na default homepage, ali mi ostaje kad otvorim novi tab, kako to vratiti na google?

sorry na glupavom pitanju ali stvarno sam neznalica {#}

hvala

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
leeegaa kaže...

pozdrav,

pojavljuje mi se eseeky search kad otvorim firefox, e to sam promijenio na default homepage, ali mi ostaje kad otvorim novi tab, kako to vratiti na google?

hvala

http://malwaretips.com/blogs/remove-eseeky-virus/

My PC Security: ✓ No-AV :) ✓ Windows Firewall ✓ Norton DNS ✓ WOT ✓ Emsisoft Emergency Kit
15 godina
neaktivan
leeegaa kaže...

pozdrav,

hvala

U address bar ukucaj about:config i stisni enter. Nakon što obećaš da ćeš biti oprezan (skužit ćeš na što mislim kad budeš otvarao) u search filter upiši "search" (bez navodnika), kako bi dobio samo postavke vezane uz tražilice integrirane u firefox.

Nakon toga na sve upise koji su boldani (to je naznaka da nemaju defaultnu vrijednost, odnosno da si ih ti ili netko drugi izmijenio) desni klik i odaberi "reset". To će resetirati sve postavke vezane uz tražilice na defaultne vrijednosti. Ali veoma je bitno da si se riješio onoga (malwarea) što ti je izmijenilo te postavke jer će se inače opet promijeniti.

What Andy giveth, Bill taketh away.
13 godina
neaktivan
Mozilla Firefox pitanja

deinstalirao sam što sam našao, i napravio ovaj reset, sad je ok {#}

hvala na brzim odgovorima

0 0 hvala 0
12 godina
Mozilla Firefox pitanja

Molim za pomoć! Od sinoć nemam više niti jednog addona, kao ni extension-a, sve je prazno! Šta je se dogodilo nemam pojma, a kada hocu da instaliram novi neće, samo se vrti u krug i piše onaj ''živcojed''  LOADING !

Edit:

Zaboravio sam napisati još, da li se to možda dogodilo zbog nekakvog hebenog s.ytimg.com, jer mi se to ispisuje u lijevom donjem kutu kad kliknem na neki link (najviše ka youtube-u)?

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.9.2013 14:05 (marionezi82).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
marionezi82 kaže...

Molim za pomoć! Od sinoć nemam više niti jednog addona, kao ni extension-a, sve je prazno! Šta je se dogodilo nemam pojma, a kada hocu da instaliram novi neće, samo se vrti u krug i piše onaj ''živcojed''  LOADING !

Zanimljivo, kako si to uspio? {#}

Svašta sam vidio, ali ovo je nešto novo.

marionezi82 kaže...

Edit:

Zaboravio sam napisati još, da li se to možda dogodilo zbog nekakvog hebenog s.ytimg.com, jer mi se to ispisuje u lijevom donjem kutu kad kliknem na neki link (najviše ka youtube-u)?

Nije. s.ytimg.com je youtubeov server na kojem se nalaze preview slike videa. Nema ništa neobično u tome.

Upiši u address bar about:support lupi enter i imat ćeš tipku "reset firefox". To će ti resetirati profil, ostat će ti samo cookiesi, bookmarksi, passwordi, rječnik i history.

15 godina
neaktivan
Mozilla Firefox pitanja

Znaci kad pokrenem mozillu jednostavno se ne može otvoriti niti prva stranica, kao da je kabel iskopčan, to se događa i na drugim preglednicima, oprostite sto pisem ovdje ali mislim da bi neko trebao znati. U skype se ulogiram, ali preglednici kao da nisu spojeni sa netom

kad mačaka nema miševi kolo vode
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
jez_cro kaže...

Znaci kad pokrenem mozillu jednostavno se ne može otvoriti niti prva stranica, kao da je kabel iskopčan, to se događa i na drugim preglednicima, oprostite sto pisem ovdje ali mislim da bi neko trebao znati. U skype se ulogiram, ali preglednici kao da nisu spojeni sa netom

Zašto misliš? Pa ti sam najbolje znaš što ti se događa na računalu, mi ovdje možemo samo nagađati.

Ajmo ovako:

• Pingaj google. Dobivaš li odgovor? Ne? Pingaj neki drugi server (npr. www.srce.hr). Opet nema odgovora? Probaj ipconfig /flushdns.
  • Provjeri što ti firewall/antivirus radi, možda zvuči glupo ali nikad ne znaš. Osjećat ćeš se glupo ako skužiš da te cijelo vrijeme firewall blockao.
  • Provjeri imaš li nekakav malware (pomoću antivirusa i/ili nekog naprednijeg task managera kao što je process explorer)
  • Kad smo već kod antivirusa, može li se on updateati normalno?
  • Da je samo Firefox u pitanju rekao bih ti da provjeriš i stoji li ti kvačica na "Work offline"
  • Provjeri da nemaš nekakvo filtriranje prometa na routeru aktivirano.

15 godina
neaktivan
Mozilla Firefox pitanja

Zna li neko kako se rijesiti mutinih slova na mozi

http://www.dodaj.rs/f/3e/v6/o1dvVdR/untitled.png

ARSENAL
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
anel kaže...

Refreshaj stranicu (ctrl + F5) događa li se i dalje?

Napravi update grafičkih drivera, je li pomoglo?

Ako ništa od toga ne pomaže onemogući hardversku akceleraciju:

http://techdows.com/2010/10/how-to-disable-direct2d-in-firefox-4.html

15 godina
neaktivan
rustweaver kaže...
anel kaže...

Refreshaj stranicu (ctrl + F5) događa li se i dalje?

Napravi update grafičkih drivera, je li pomoglo?

Ako ništa od toga ne pomaže onemogući hardversku akceleraciju:

http://techdows.com/2010/10/how-to-disable-direct2d-in-firefox-4.html

Hvala drug, ovo je pomoglo.

ARSENAL
15 godina
neaktivan
Mozilla Firefox pitanja

Može li mi neko reci zašto mi šteka  youtube, i stalno se flass player ruši, dok na chrom mi radi ok sve to, a više volim monzillu koristit.

Rappy
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

To je do flash playera.

Google je strpao cijeli flash plugin u chrome i izmijenio interface.

Izvrši update flash plugina

http://www.mozilla.org/en-US/plugincheck/

Ako ne pomogne, ili prestani koristiti flash (you tube radi i bez flash podrške), ili promijeni browser.

15 godina
neaktivan
rustweaver kaže...

To je do flash playera.

Google je strpao cijeli flash plugin u chrome i izmijenio interface.

Izvrši update flash plugina

http://www.mozilla.org/en-US/plugincheck/

Ako ne pomogne, ili prestani koristiti flash (you tube radi i bez flash podrške), ili promijeni browser.

Sad sam instaliro ovu beta Verziju 25.0, i flass player 11.0.04, pa cu vidit jer nemoguce je kad tako šteka, jer su mi štekale flass igre kao poker na fb, itd. ne samo youtube

Rappy
15 godina
neaktivan
Mozilla Firefox pitanja

Evo sad probo i opet sve šteka, neznam je se to samo meni događa ili svima, i kako to da ne poprave.

Rappy
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice