Kupovati na ebay-u

poruka: 43
|
čitano: 69.420
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Kupnja (ebay) - grafička kartica
14 godina
neaktivan
RE: Kupovati na eboy-u
Danny_HR kaže...

Kupujem na eBayu tu i tamo, svakakve stvari od softvera do odjeće i sl.

U principu je jako jednostavno.

Postoje 2 načina kupnje, licitacije i 'Buy now' opcija.

Kod licitacije ti upišeš maksimalnu cijenu koju bi platio za nešto, i sustav automatski povećava tvoju ponudu do one granice koju si ti zadao, dakle vrlo slično klasičnim licitacijama.

Kod opcije Buy Now samo kupiš željenu stvar sa nekoliko klikova.

Na eBayu prodaju 'obični' ljudi ali i trgovine.

Međutim to je manje bitno. Kod kupovanja bitno ti je obratiti pažnju na opis proizvoda koji kupuješ i biti siguran da je baš to ono što želiš.

Druga stvar koja je bitna prilikom kupnje je feedback.

Feedback daješ ti svakom prodavaču i on tebi nakon završene trgovine, odnosno nakon što dobiješ artikal. Ocjenjuješ stanje proizvoda, brzinu dostave, cijenu i jeli proizvod onakav kakvim je opisan na eBayu.

Bitno je obratiti pažnju na feedback, jer on sadrži postotak pozitivnih ocjena kupaca za tog trgovca. Dakle što više to bolje.

Ipak, nije bitno da je feedback baš 100% jer neki ljudi daju negativne ocjene iz glupih razloga. Pa uvijek pogledaj koji su komentari bili prije nego odlučiš ne kupiti nešto zbog toga što netko ima feedback 95%.

Što se tiče poštarine, pored svakog artikla koji je dostupan za slanje u Hrvatsku ili bilo gdje drugdje bit će ti napisano kolika je.

Pogledaj primjer u slici ispod. Piše ti price za cijenu artikla a u ovom slučaju Postage to HRV za poštarinu. Poštarina naravno varira i nije uvijek jednaka za isti artikal. Tako da malo potraži prije odluke možda nađeš istu stvar za manje love.

Gdje kupovati?

Osobno mislim da je sve jedno. Iako preferiram www.ebay.co.uk (Britanski eBay) zbog toga što najčešće naručim stvari iz UK, jednostavno tako volim.

Ali, sve jedno je jer svaki eBay pretražuje kompletnu bazu. Tako da i na ovome britanskom ja vidim ponudu sa svih, jedina je razlika ta što mi ovaj sortira prvo one iz UK a odvojeno one iz ostatka svijeta.

Plaćanje je najjednostavnije preko PayPala ali postoje i drugi načini, npr. kreditne kartice. Ipak, PayPal je najjednostavniji i najviše prodavača i kupaca ga preferira.

Eto. Nadam se da sam pomogao, sretno u kupovini.

samo me interesira kako prepoznati Buy now kupnju od licitacije.

15 godina
RE: Kupovati na eboy-u

Pokrac cijene ti piše, buy now, ili bids

Lt.Lowenbrau prozvan cheaterom preko 9000 puta
16 godina
RE: Kupovati na ebay-u
DommY kaže...

e poz

sta se moze da kad nesto narucis platis kad ti dode ispred kuce? jer imam 15 godina i nemam

nikakvu kreditnu karticu..

cim nemam kreditnu karticu nemogu kupovat preko ebaya?

ako je ipak moguce pls neka mi neko objasni.

hvalaa 

ne odi fino u banku i izvadi si karticu...

But I'm not a slave to a God / That doesn't exist / And I'm not a slave to a world / That doesn't give a shit /
14 godina
neaktivan
Kupovati na ebay-u

Ja sam nova, pa se malo teže snalazim :) Naime, naručila sam artikl preko ebaya ( žene, jedan super Guess kaiš -inače Guessove radnje nema nigdje u Sarajevu, pa... ) i poštarina iznosi $16, međutim kada mi se javio prodavac na mail, napisao je da je poštarina, tj. taj shipping $46 ??? Ono, ne da neću to uzeti, nego ću se samo nasmijati :) Pitala sam lika šta je to uračunao u tih 46 dolara, još evo ne odgovara :) Pa me zanima je li moguće da je to neka greška do njega ili budala uračunava neke gluposti.Piše shipping $16, a u njegovom mailu piše sljedeće : 

Čuj $77 dolara guessov kaiš, pa brate, to je oko 100 eura,

može, može, al' juče :)

I da,još nešto,ako bi se ispostavilo da se on preračunao :) i ako ja

naručim to od njega, da li ima veze što sam se registrirala na paypal,

to je ta neka visa debitna kartica ali na njoj nema ni jednog eura :) kao

piše problem oko kartice,valjda uzima nešto provizije inače,ali ako stavim

odmah potrebnu lovu i platim paypalom,to bi trebalo biti ok bez obzira sto pise

da je kartica odbijena i sl. ?Hvalaaaaaaaa unaprijed :)

Subtotal:$42.99Shipping and handling via USPS First Class Mail International:

$34.99

Total:$77.98
A
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RE: Kupovati na ebay-u

Kao prvo vidi u koje države šalje, neki ne šalju svuda i nije ista cijena, trebaš izabrati državu

Karticu mora paypal odmah prihvatiti, i ne uzima proviziju koliko ja znam,

na početku možeš potrošiti nekih 150 $ al ne sjećam se točnog iznosa, piše na paypalu,

da potrošiš više moraš potvrditi da je tvoj račun, tako da ti oni skinu sa računa 2-3 $ i u banci ili na netu pogledaj obračun, pokraj tog iznosa je četveroznamenkasri broj koji moraš unijeti na paypalu

I potraži još po ebayu, možda netko prodaje sa manjom poštarinom

Nadam se da nisam previše komplicirano opisao

Lt.Lowenbrau prozvan cheaterom preko 9000 puta
13 godina
neaktivan
Kupovati na ebay-u

Nemože se..Moraš platiti da ti pošalje. {#}

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Kupovati na ebay-u

Imam pitanje nov sam pa neznam što se tiće ebay-a. Imam account na pay palu i na ebay, otvorio sam si račun, stavio neke novce na njega. Registrirao račun na pay pal, oduzeli mi 1.95 dolara i vratili mi ih natrag kad su se uvjerili da sam ja vlasnik kartice, no mene zanima zašto ja nemam novce na paypalu koje sam stavio na račun (a registrirao sam)?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Kupovati na ebay-u

Na paypalu (account balance) ne moraš imati ništa, bitni su novci koje imaš na kartici koja je vezana na paypal. Paypal služi kao neka vrsta posrednika između sellera i tebe (tj. tvog računa i kartice). Paypal je koristan kada ne postoji mogućnosti direktnog transfera sa bankovnog računa (što je upravo i stvar kod kupnje/prodaje na ebayu).

[edit] - ako ti još nešto nije jasno, čitaj i pitaj na ovoj temi.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.1.2012 14:38 (Sum_of_all_fears).
13 godina
neaktivan
Kupovati na ebay-u

zanima me kolko se plača poštarina kada bi išao kupiti psp 3000. HITNO!!!!!

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.4.2012 17:11 (karlo HR).

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Kupovati na ebay-u

Vjerojatno ti piše u opisu proizvoda (shipping & payments) ovisi iz koje zemlje naručuješ, npr. ako kupuješ iz Kine poštarina je free ili 0.99$(za većinu proizvoda),

kad je riječ o eletronici poštarina je veća (pogotovo ako kupuješ iz US). Pokušaj na http://global.ebay.com/...

Do not feed the trolls!!
12 godina
Kupovati na ebay-u

Imam pitanje u vezu kupnje na E-bay-u.

Ako ja kupim.Gdje mogu na Ebayu viditi da li mi je

krenula posiljka i kada je stigla?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Kupovati na ebay-u
evo ovako narucio sam 1. aprila baterije 3v na ebayu za maticnu njih 10 komada i jos mi nije stiglo kolko traje dostava s ebaya jer s dealextrema dode za 2 tjedna ,a neznam kad ce ova ako ce uopce doc
THE HIIIIe
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Kupovati na ebay-u

A gle,vjerojatn opise dole kod opisa proizvoda.

Za koliko najkasnije dodje.Evo i ja prije tjedan i pola uzeo nekakav

sat Adidas LED i jos nije stigao.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Kupnja (ebay) - grafička kartica
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice