Zna li možda netko u čemu je problem? Čim uključim Bittorent nestane mi interneta, ima veze možda 5 minuta i za to vrijeme se datoteke skidaju uredno brzinom 1.3 mb/s al već nakon par minuta mi nestane interneta, kad Bittorent nije upaljen, internet radi normalno. Inače mi to ne bi smetalo ali sam filmofil i Bittorent mi je neophodan :(
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kod mene potpuno isti problem samo sa utorrentom, baš isto. Onda se prebacim na Bittorent i nemam problema. Do čega je ne znam ali bitno da mi više ne radi problem sa internetom.
Tebi predlažem da probaš obrnuto, instaliraj utorrent .
Nažalost, pokušala sam i to već, mislila san da je do Bittorenta al izgleda da nije jer se ista stvar dogodi i sa uttorentom.
b.net ?
da! do prije par mjeseci je sve bilo ok, sad je počea zezat naveliko
ista stvar....ali rješenje nemam....zvao sam službu ali oni kazu da nije do njih. sumljam na ruter ili b.net ali neznam šta i kako dalje...nevjerujem da ce mi dat novi ruter jer oni drze da je problem kod mene a ne kod njih
istina je da je sve radilo kako spada do nedavno a ja sam u međuvremenu reinstalira windowse (da budem siguran) i mogu rec da nije do mene jer veza šteka i na smartfonu...speedtest uvjek uredan tako da sam u sljepoj ulici........
podesi torrent client, ograniči bandwidth-upload.. otvara previše konekcija.
Sve sam to već pokušala napravit i ništa nije pomoglo.
Zvala san Bnet i bili su ovde već 4 puta i apsolutno ništa nisu napravili, znam da nije do mog laptopa jer kad uključim bittorent nestane mi internet i na ipadu i na iphonu i proradi tek kad ga resetiram.
Probaj sa vuze programom za skidanje. On je drukciji od ostalih torrent klijenata. Mozda s njime, uspije mozda ne, ali ne kosta te nista probati i potrositi 10 min.
Ja imam potpuno isti problem... B.net i utorrent, no kad mi se internet ugasi, ugasi se i moram ugasiti laptop i jedno vrijeme ga ostaviti ugašenog... Ne znam dal da krivim B.net ili laptop... :/
Sve sam to već pokušala napravit i ništa nije pomoglo.
Zvala san Bnet i bili su ovde već 4 puta i apsolutno ništa nisu napravili, znam da nije do mog laptopa jer kad uključim bittorent nestane mi internet i na ipadu i na iphonu i proradi tek kad ga resetiram.
-beskorisno ih je zvati zbog problema s torrentiranjem (u startu kazneno djelo.. formalno oni ti moraju ONEMOGUĆITI, ali jedini CARnet stvarno pazi na takve 'sitnice').
-nisi napravila sve, tj ako si po nekim uputama pokušavala otvarti portove (fwd) ne vrijede za tebe jednaka pravila kao za nekog na drugom ISPu, druga oprema, postavke-firmware uređaja itd.
-npr Bnet na žičnom modelu (bez wlana) ograničava internet na jednu liniju (jedan uređaj/PC), po opisu i to može biti razlog nestanka ostalima, ali vjerojatno imaš wlan model koji (do sad) nema to ograničenje. To se rješava vlastitim routerom s wan portim (ili MAC cloning i sl.).
-sve ostalo, od postavki OSa (malo vjerojatno), do svih utilsa, antivirusa i sl. može biti uzrok problema, jednostavna eliminacija svih tih uzroka-test, je boot s livemedija npr linux (neću predložiti ArtistX jer neki kažu da ga 'uvaljujem'.. do verzije 1.3). Ako s livemedija radi bez takvih problema, tad je ipak uzrok u PCju, ako je jednako, u modemu-provideru (ali oni to ne moraju, omogućiti prvi red.). Naravno, ne smiju ugraničavati uslugu, jer sam torrent ne znači kazneno djelo, nego njegov sadržaj. Upravo to je ako kreneš skidati neki linux leglano i preporučljivo preko torrenta, tako da ako se ideš 'svađati' to ti je legalni razlog (ni slučajno navoditi filmove i ostalo ZAMPirano..., ne pomaže filmofilija).
ista stvar....ali rješenje nemam....zvao sam službu ali oni kazu da nije do njih. sumljam na ruter ili b.net ali neznam šta i kako dalje...nevjerujem da ce mi dat novi ruter jer oni drze da je problem kod mene a ne kod njih
istina je da je sve radilo kako spada do nedavno a ja sam u međuvremenu reinstalira windowse (da budem siguran) i mogu rec da nije do mene jer veza šteka i na smartfonu...speedtest uvjek uredan tako da sam u sljepoj ulici........
Ja san napokon uspila riješit problem, ako ti još uvik šteka net kad ti radi Bittorent, javi pa ću ti reć kako.
I ja sam imao isti problem na Vip-u..router je Cisco EPC2425,trebalo je u postavkama pod firewall isključiti opciju "IP Flood detection"..
eto možda nekom pomogne