Isti modem - razlicita brzina interneta

poruka: 8
|
čitano: 2.441
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Korisnik sam Vipovog Homeboxa i imam kompjuter i laptop, umrezio sam ih preko WLAN-a, ali problem je to sto je na kompu PUNO sporiji internet! Evo rezultata sa Speedtesta: Laptop - http://imageshack.us/photo/my-images/607/speedtestv.png/, Kompjuter - http://imageshack.us/photo/my-images/198/speedstest.png/ . Mislio sam da je mozda do drivera mrezne kartice pa sam ih updateao, ali svejedno...
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: Isti modem - razlicita brzina interneta
Virusi?
15 godina

Ako imaš nešto što ti jede promet (download u browseru, torrent) izgasi, također probaj bez laptopa testirat brzinu, znači odspojiš laptop sa mreže i onda pogledaj brzinu.

U teoriji nema razlike između teorije i prakse ali u praksi ima.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Virusi nisu pregledao sam sve... Nista mi ne jede bandwidth, pregledao sam sve sa networx-om, to je prvo sto mi je palo na pamet ali nije to...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Je li možda laptop noviji od stolnog računala?

Čak i ako ti zvuči nevjerovatno, vrlo često hardware ima presudnu ulogu  u otvaranju internet stranica. Bez obzira što je svako računalo danas dovoljno jako za surfanje, brža računala (posebice osjetno kod različitih procesora) jednostavno brže obrađuju hardverski intenzivne objekte i stranice na webu (flash reklame, youtube, silverlight, html5 i slično). Ta situacije je evidentna kad recimo usporediš mobilne uređaje, gdje čak i male razlike u brzini procesora daju velike razlike u loadu web stranica. Vrlo slična situacija je i kod računala, samo što su na njima veće potrebe za hardwareom, zbog većih rezolucija na kojima se gledaju stranice i slično ...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pa ni jedna ni druga konfa nije bas nesto, laptop ima Penitum dual core t4500 2.3 GHZ, a komp athlon 64 x2 4400+...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

S ozbirom da speedtest koristi flash kao medij za provjeru pinga, molio bih te da na oba računala koristiš isti browser pri odrađivanju testa. Na taj način će biti bliži rezultati, pošto različiti browseri imaju različite performanse kod obrade flasha. Dakle probaj snimiti chrome i na računalo s XP-om pa na njemu odradi test i baci screenshot nanovo.

Koristiš li na oba računala metodu povezivanja na wireless preko windowsa (zero config) ili jedno od računala koristi drugi software za povezivanje?

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.8.2011 18:09 (nCh!).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Isti modem - razlicita brzina interneta
Sad stvarno ne znam sta se dogadja, sad je na oba racunala ista brzina, nista nisam mijenjao, wireless mi je zastekao, ja sam restartirao modem i sad je isto na oba racunala... Inace, komp je spojen lan kablom a laptop wirelessom!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice