Firefox - nightly builds

poruka: 543
|
čitano: 128.885
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Firefox - nightly builds
F1-IVO kaže...
sisko93 kaže...

evo sta se dogodi kada je nekome stvaaaarno dosadno... napravi svoju about:home stranicu {#} (nije jos dovrseno)

Može kakav tutorijal za izradu?

Btw, bilo bi bolje da su ikone recimo 32x32 pixela pa da ih više stane.

to je obicna html stranica spremljena na disku i postavljena kao home page  (zasto koristiti jednostavno kao sto su addon-si kad moze i komplicirano{#})

ikone su 200x199  (zalutao se ovaj 1px {#}) zato sto sam htio da budu tolike i stavio sam samo one stranice koje svakodnevno koristim vise puta

sve te stranice imam i u bookmarsk toolbaru (i vise njih), ali rekoh, bilo mi je stvaaaarno dosadno{#} a i dosadio mi je onaj klasicni about:home

jedini problem mi je sto na ovo moje nemogu stavit onaj "restore previous session" koji ionako ne koristim bas!

Tko se zadnji smije, nije skužio!
15 godina
Firefox - nightly builds

ajde napiši ako nije problem kako si to napravio, da ne moram koristiti speed dial ako mogu ovako, dok čekam da više naprave taj home tab

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ja ne!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Firefox - nightly builds

kao sto sam rekao nema se tu sto puno pricati.. stvar je cisti html kod, ikonice se djelo mog znanja u fotoshopu a google search bar sam pronasao na internetu

posto sam ja dosta lijen {#}, a inisam bas majstor html-a,css-a.... skinuo sam si trial "WYSIWYG Web Builder 7" da mi bude lakse

svaka slicica je napravljena u 2 primjerka.. jedna je cista ikonica, dok je druga sa onim crtama koje se najcesce stavljaju u bannere tj. headere (primjer)

ta druga slicica se aktivira kada prijedjemo misem preko slicice, dok se prva opet aktivira kada mis odmaknemo sa slicice

izgled stranice sam uredio u navedenom "web builderu" i na kraju sam naravno morao rucno sredjivat kod posto taj builder nije savrsen a i jos nam ubaci svoju sliciu u stranicu

taj moj rad nije jos dovrsen a i vjerovatno cu promjeniti ove slicice kada se prijedje misem preko njih...

meni nije problem zapakirat cijelu stranicu u .zip i poslat onome kome treba da vidi kako je to napravljeno..

isto tako mi nije problem napravit photoshop projekat i poslati kome treba da si sam dalje u tom ps projektu stavlja svoje slicice!

nadam se da sam bio dosta jasan, ako tko ima dodatno pitanje slobodno neka pita!

bdw. meni je ovo bolje od kakvog speed diala iz razloga sto: imam instalirano manje addonsa (malo brze otvaranje ff-a), ikonice mogu po zelji razmjestit i mogu biti zeljene velecine, ali nedostatak je u tome sto ukoliko zelim sve te promjene, moram petljat po kôdu i sam praviti nove ikonice..

evo male promjene:

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.8.2011 20:10 (sisko93).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Firefox - nightly builds

dali se pojavila koja verzija, aurora, beta,  u koju je ubačen home tab, ili još ona nije vani...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
matija656 kaže...

dali se pojavila koja verzija, aurora, beta,  u koju je ubačen home tab, ili još ona nije vani...

nije nigdje... ako ga nema u nightly-u, onda je nema nigdje..

16 godina
neaktivan
soundstream kaže...
(...)

I zelim da mi FF izgleda ovak http://media.snaphow.com/images/Firefox-Glass-Theme-Aero-Transparent-Glass-Effects.jpg
pomogucnosti bez addonsa

Radi se o All-Glass for Firefox ekstenziji - nažalost, radi se o add-onu i na stranicama stoji This add-on has been disabled by an administrator., ali ga možeš instalirati putem Webupd8-a. Ne znam zašto je onemogućen, pa pripazi pri instalaciji i korištenju. Pogledaj i ostale dodatke/teme koji u imenu sadrže Glass i odaberi što ti odgovara.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
16 godina
neaktivan
sisko93 kaže...
matija656 kaže...

nije nigdje... ako ga nema u nightly-u, onda je nema nigdje..

Poslednje izmene u izgledu i eksperimenti se dešavaju na UX grani.

15 godina
Firefox - nightly builds

iskreno nisam niti znao za taj UX....

pa nema bas puno promjena..

about:home je ostao isti jedino sto je dodana "stranica" na new tab (iskreno, meni nije bas nesto) i sto je malo search bar promjenjen!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
sisko93 kaže...

zadnja stabilna je 5.0.1

ako je tako kako ti kazes (novi windows, safe mod..) , tebi ocito nije problem u firefoxu nego neka druga stvar koja brka rad ff-a... probaj iskljuciti antivirus (pogotovo one antispam i antibaner stvari) i onda provjeri ima li promjena!!

Pitam jer mi je FF ne nalazi kad idem pod pomoć i zatim pod o firefox.

Razer_Copperhead
15 godina
Firefox - nightly builds

na xp-u ni meni nije pronalazilo update za 5.0.1.. neznam zasto, pa sam morao rucno skinuti!

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
sisko93 kaže...

na xp-u ni meni nije pronalazilo update za 5.0.1.. neznam zasto, pa sam morao rucno skinuti!

Zato što se taj update odnosio na MacOS i u Windows verziji nema ama baš nikakvih promjena. Nikome se nije sam instalirao (osim Mac korisnicima).

17 godina
neaktivan
Firefox - nightly builds
Ja sam skinuo 5.0.1 za laptop jer drugog nije bilo, a na stolnom računalu nisam dobio ažuriranje. Tog 5.0.1 mogu normalno koristit i instalirat na Windowse (da mi to nema neke veze s onim problemom s prošle stranice)?
Razer_Copperhead

0 0 hvala 0
15 godina
Firefox - nightly builds

kod mene i kod prijatelja se sam update-ovo na 5.0.1 ali na wind 7 dok kod kod mene na drugom racunalu koji ima xp se nije update-ovo!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
sisko93 kaže...
icecold kaže...
Već je napravljena tema po skicama.{#}

probao sam temu i nije mi bas nesto.. nije doradjeno i tema izmjeni neke ikonice (ABP, bug.hr, bookmarks menu, home....)

po meni.. bolje cekat original u nightly-u{#}

Vidim da ju je autor osvežio, pa sam je isprobao ponovo i mogu reći da mi se sviđa.

Iako zbog zaobljenog taba podseća jako na Chrome, ovde je to bolje odrađeno (IMO) zbog toga što je za razliku od Chrome-a samo jedan tab zaobljen, a drugi su normalni pa se sa time dobija bolji dojam na kojem tabu/stranici smo.

No videćemo kako će se daljnje skice i planovi razvijati.

sisko93 kaže...

iskreno nisam niti znao za taj UX....

pa nema bas puno promjena..

about:home je ostao isti jedino sto je dodana "stranica" na new tab (iskreno, meni nije bas nesto) i sto je malo search bar promjenjen!!

UX grana je malo sporija što se tiče izmena jer obično UX izmene budu dostupne prvo na try server izdanjima.

Recimo postoji novo izdanje sa menadžerom za skidanje podataka, i dosta dobro napreduje. Verovatno će biti u Firefox-u 9.

sisko93 kaže...

kod mene i kod prijatelja se sam update-ovo na 5.0.1 ali na wind 7 dok kod kod mene na drugom racunalu koji ima xp se nije update-ovo!

Ne znam zašto je tako, ali je tu objašnjenje o 5.0.1 verziji.

Inače MemShrink projekat je sve aktivniji sa sve više ideja i posla na njemu.

17 godina
neaktivan
Firefox - nightly builds

Zašto mi se u all programs pojavilo Mozilla Firefox.lnk.tmp?

Razer_Copperhead

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Firefox - nightly builds

Saznajem da se Firefox dev teamovi bave sa dvije jako korisne stvari:

1. resetiranje profila iz Firefoxa

2. micanje potrebe za eksplicitnim updateom za većinu add-ona pri prelasku na noviju verziju.

Early adopter
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Firefox - nightly builds

Također mi ovo ponekad iskoči i ne učita se stranica.

Razer_Copperhead
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.8.2011 19:56 (Razer_Copperhead).

0 0 hvala 0
16 godina
Firefox - nightly builds
Mozilla planira da sakrije verziju Firefoxa    
Jedan od nusproizvoda brzog objavljivanja novih verzija (rapid release cycle) Firefoxa jeste i to da broj koji označava verziju rapidno raste sa svakom novom edicijom. Firefox je u toku godine od broja 3 dogurao do broja 8, a još nije ni kraj godine. Kada bi nastavio ovim trendom, Firefox bi uskoro nosio dvocifrene oznake verzije, što nije nimalo zgodno. Zamislite da nekome kažete da koristite Firefox 18. Stoga, Mozilla je odlučila da "ukine" oznaku verzije.

Do sada su korisnici Firefoxa aktuelnu verziju koju koriste mogli saznati tako što bi kliknuli na Firefox dugme, te iz menija Pomoć izabrali opciju O Firefoxu. Jedan od prijedloga, kao zamjena za oznaku verzije, jeste da se ispiše tekst poput "Firefox je provjerio za update prije 20 minuta i ustanovio da koristite najnoviju verziju." Iskusniji korisnici Firefoxa će i dalje moći saznati oznaku verziju putem about:support stranice.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Firefox - nightly builds

Iii? Gdje su sada frižki Nightlyjji? {#}

Early adopter
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Firefox - nightly builds

dali se može kako isključiti panorama u firefoxu, jer ju uopće ne koristim pa bih ju htio maknut

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Firefox - nightly builds

x64 9.01.. okačen.

Early adopter
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
matija656 kaže...

dali se može kako isključiti panorama u firefoxu, jer ju uopće ne koristim pa bih ju htio maknut

Njet. 

Ako je ne koristiš, onda ti nije aktivirana (nema aktivne sesije) .

16 godina
Firefox - nightly builds

na ja evo baš čitam da će firefox od 8 verzije biti punokrvni 64 bitni browser. bit će i 32 bitni, ali od te verzije piše da će se 64 bitni zvat firefox a ne više minefield. i valjda naravno imat full support. Pa me baš zanima koliko ljudi misli preć na 64 bita? ja sam prije koristio ali mi se dosta rušio minefield na banalnim stvarima pa sam odustao, bar do sad kad je najava ovakva.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Firefox - nightly builds

Ja bih baš volio isprobati tu 64- bitnu varijantu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Firefox - nightly builds

pa isprobajte. ja sad postam s 9tke x64. Flash radi, ne radi Silverlight. Stabilno ko stijena.

Early adopter
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Teerex kaže...

pa isprobajte. ja sad postam s 9tke x64. Flash radi, ne radi Silverlight. Stabilno ko stijena.

koje su novosti u 9-ki ?

1 R34LLY L0V3 T0 R1D3 MY 81K3!!!
15 godina
Firefox - nightly builds

ima li jos tko problema s flashem od danasnjeg updatea?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
crozoki kaže...
Teerex kaže...

koje su novosti u 9-ki ?

ček minefield ili firefox??

15 godina
Firefox - nightly builds

posto je ovo tema firefox - nightly builds predpostavio sam da ce te znati o kojoj verziji pricam {#}

radi se o nightly (2011-08-22) 32bitna

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
sisko93 kaže...

posto je ovo tema firefox - nightly builds predpostavio sam da ce te znati o kojoj verziji pricam {#}

radi se o nightly (2011-08-22) 32bitna

ma našao sam poslije... nema problema. tražio sam 64 bitnu verziju 8 ili 9... našao sam sve ali je u alfi. počekat ču betu, pa onda probat... nije mi žurba.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice