Stigao IonMonkey 5,5Mb
Za sad sve isto kao i prije
nema neke razlike
Stigao IonMonkey 5,5Mb
Za sad sve isto kao i prije
nema neke razlike
Lagani i zadnji mogući off (iako je vezan uz FF)
FF mi ima nezamjenjive addone. FF pod exclusion-om ili Opera su 2 privremena rješenja. Ni sa jednim nisam trajno zadovoljan. Opcija a) BD riješi problem i malo im posolim pamet za ubuduće (opet ponavljam, nije im 1x), b) ne riješe problem i stavljam avast free+comodo fw recimo nakon isteka licence
Djelomično se slažem s kolegom igy-em, učestalost problema što s dodacima, što sa ostalim programima u porastu je od kad se štancaju verzije FF-a (čuda li, s Chromeom nemam tih problema, al to je sad sporedna priča). No konačno krivim BitDefender. Opet neću opisivati probleme s 2011 i 2012 jer bih bio u debelom off topicu, ali zašto su tako lijeni pratiti Mozillu (i Thunderbird tu mislim)? Još bolje pitanje, zašto im uvijek treba cca 2 tjedna da mi riješe problem (ili predlože da isključim komponentu na što se je smijem), a nekim drugima u pola ili kraće? Izrazito neprofesionalno za tvrtku koja ima proizvod koji je po detekciji u pravilu pri vrhu ili na samom vrhu.
Konačno od Firefoxa neću odustati, već će BD izgubiti moje povjerenje, naravno to njih neće ni malo dirati. Žao mi je preostalih 234 dana licence (jednu sam platio, drugu nadodao kad mi je kolega iz ultimativne AV teme poklonio u zamjenu za par prijevoda).
EDIT:
"3 BdProvider.dll BdProvider.dll@0xe424
Nepoznata Bitdefender funkcija
2 BdProvider.dll BdProvider.dll@0x2777
Nepoznata Bitdefender funkcija"
Upravo to narušava FF i oni to moraju srediti.
BD je izgleda riješio problem u verziji 16.18.0.1406, barem tako kaže lik iz BD-a na Bugzilli: link
A izgleda također da se nekim korisnicima taj dll nije nagradio prilikom nadogradnje BitDefendera.
Sve je to super samo... ja sam odavno prestao očekivati UI napredak u finalnim verzijama.
Koliko vremena su potrošili na izradu mockups mogli su do sad barem pola stvari implementirat. Više na ove stvari i ne obraćam pažnju jer šta god su najavili kasnilo je.
Istina nece firefox vise nikad bit sto je nekad bio
Ne može ni biti kad u cjelokupnom razvoju 90% spada na ove prijedloge i fensi sličice, a 10% stvarnog posla. Ja i dalje volim i koristim Firefox ali ga ne treba idealizirat. Daleko je Firefox od onog što je nekad bio, a u usporedbi sa drugim preglednicima kaska porino (moje iskustvo je takvo). Što će reći, Firefox koristim jer sam navikao i jer mi nije toliko važno hoće li neku stranicu otvorit brže par milisekundi ili ne.
Koliko vremena su potrošili na izradu mockups mogli su do sad barem pola stvari implementirat. Više na ove stvari i ne obraćam pažnju jer šta god su najavili kasnilo je.
To radi jedna osoba, kojoj je (ako sam dobro razumeo iz njegove priče) samo to posao.
Radi i neke druge sitnice.
Ono što je Mozillu trenutno zadesilo je Android, FirefoxOS i Firefox za desktop (Windows 8 - Metro).
Kada smo nedavno bili u Varšavi, pitao sam par njih koji rade na izgledu u čemu je problem što su toliko spori i odgovor im je bio da imaju manjak ljudi, pa im je sve nedovšeno.
Za osobu koja im rade skice kažu da je u dalekoj budućnosti naspram njih. :)
Što i zapravo jeste kada je nekome posao da radi skice...
Navodno bi do kraja godine trebali da imaju više ljudi koji će raditi na UI.
Tim za performanse je odličan i stalno napreduje.
Tim za performanse je odličan i stalno napreduje.
Nismo bas primjetili :)
Firefox 15 - ispravljeno curenje memorije kod dodataka. To ti je jedno od primetnijih poboljšanja vezanih za performanse. :)
Firefox 15 - ispravljeno curenje memorije kod dodataka. To ti je jedno od primetnijih poboljšanja vezanih za performanse. :)
Iskreno da ti kažem meni Firefox 15 radi kao i Firefox 14. Ni brže, ni sporije. Nemoj me pogrešno shvatit, ja volim Firefox i taj preglednik koristim i koristit ću i u budućnosti (osim ako se stvarno ne unište da preglednik bude neupotrebljiv). Ali me ponekad iznerviraju bombastičnim najavama nečega što nećemo ugledat još najmanje pet verzija.
Bombastične najave su od strane pojedinaca i časopisa/magazina/portala.
Ne zovu se za džaba skice. :)
Iskreno to za ram nije ni bitno nek trosi koliko hoce,vec je problem u zauzecu procesora,FF sam po sebi trosi puno CPU-a
Zato što se sve to još kuha i veliki je posao u tijeku
http://blog.mozilla.org/nnethercote/2012/09/19/memshrink-progress-week-65-66/
http://blog.mozilla.org/tglek/2012/09/
A iskreno, ako ti firefox radi normalno ni nemaš što primijetiti. To će najviše primijetiti oni kojima firefox divlja.
što se događa s mozillom.. nista novo u nadogradnjama vec podosta?
što se događa s mozillom.. nista novo u nadogradnjama vec podosta?
https://blog.mozilla.org/tglek/2012/10/15/snappy-40-faster-tabswitching-startup-analysis/
Predobro izgleda!
Samo ako uzmemo u obzir da Mozilla ima manjak radne snage koja radi na UI, pitanje je kada će ovo biti primenjeno...
Zna li netko može li se i kako napraviti da mi Firefox izgleda kao iz ovog linka koji sam citirao na slajdu 6/17 ?
Jako mi se sviđa, a ne znam kako to točno napraviti.
Predobro izgleda!
Samo ako uzmemo u obzir da Mozilla ima manjak radne snage koja radi na UI, pitanje je kada će ovo biti primenjeno...
Zna li netko može li se i kako napraviti da mi Firefox izgleda kao iz ovog linka koji sam citirao na slajdu 6/17 ?
Jako mi se sviđa, a ne znam kako to točno napraviti.
Nisam probao, ali mislim da je to ovo http://people.mozilla.com/~shorlander/ux-presentation/ux-presentation.html
Ima li štogod novo?
Australis tabovi dostupni u UX izdanjima.
na mnogo stranica mi flash ne radi .. npr. vipnet.hr one animacije na nasovnici ..?
Možda zbog AdblokPlus-a?
je, kako to rjesim, nemogu bez njega, a ocito ni sa njim?
Označi jedno od ovoga dvoje (ili oboje)
kako dođem do toga?
u addon manageru uopce nemam opciju za spremiti promjene, vec samo disable i delete .. tako da nemogu ni oznaciti onu kvacicu da mi se pokaze znakic u addonbaru ili toolbarsu?
Firefox Button - Options> Toolbar Layout... pronađi ABP crvenu ikonicu i postavi je na neko vidljivo mjesto (npr iza Search bara), zatim klikni na done i trebao bi vidjeti APB crvenu ikonicu.
Sada otvori željenu stranicu, desni klik na tu ABP ikonicu i imati ćeš one mogućnosti s gornje slike.