Kakvu "prednost" ti daješ? :)
Pa što onda ako je izašao prije nego Firefox. Ako je BD addon za Firefox, oni trebaju pomno pratiti razvoj tog Firefox-a, koliko god se nekima to činilo brzo (po nekima je sporiji razvoj nego u konkurencije), nema druge. Neće se sada kočiti razvoj Firefox-a da bi BD sjedio na guzici. Uostalom, kad malo pogledaš stvari iz perspektive, BD je for-profit, Mozilla ne non-profit organizacija. Što bi Mozilla trebala - štiti njihov profit? Ako ne mogu pratiti razvoj, ima drugih koji možda mogu, to je bar jasno. A to da bi Mozilli trebala biti u interesu sigurnost njegovih korisnika, kakve to veze ima konkretno s BD-em? Jel to jedini anti-virusni program? Uostalom, Firefox je cross-platform pa što da kažem ja koji niti ne koristim niti jedan anti-virusni softver na svom sustavu?
I uopće nije stvar u štancanju verzija, to ti je valjda jasno. BD je označen da je compatibile s Firefox-om 3 i nadalje, dakle, ne radi se ovdje o onom famoznom "problemu" gdje je Firefox upgrade-an i sada se pola addon-ova ne može niti instalirati samo zbog oznake verzije. Firefox je, kao što i sam karikiraš, mogao promijeniti samo ikonu u novoj verziji, jel bi zbog toga BD prestao raditi kako spada? Ne. Jel bi se onda bunio itko zbog nove verzije. Ne. Ali napredak mora doći, zvao se on Firefox 14 ili Firefox 5 ili Firefox 4.9 - a BD ga mora pratiti.
Ali budi siguran da se promjene u Firefox-u "kuhaju" ipak duže nego što se to običnom promatraču čini kada gleda samo verzije koje izlaze. Npr. ja sam trenutno već neko vrijeme na onome što će biti Firefox 16 a mogao bih odlučiti biti i na onome što će biti Firefox 17. Niti se ne sjećam više što je Firefox 14 novoga donio niti kada sam ga ja bio koristio. Zapravo je BD imao puno vremena (u terminima modernog razvoja softvera) da radi kako spada na Firefox-u 14.
ja gledam kranji rezultat, Mozilla je izgubila jednog korisnika. čak je i gore navedeni forumaš, uz svu ljutnju na BD instalirao Operu, a nije pobrisao BD. FF je u težoj poziciji jer je kao besplatan proizvod lako zamjenjiv. Mozilla ne treba štiti BD profil, ali ću ja štititi svoj novčanik. Korištenje antivirusnog programa je također izbor kao i izbor preglednika. Nisam ja jedini niti je prvi put da su verzije napravile pomutnju.
FF 15, 16 ili neki drugi neću ni probati dok ne izađu kao gotov proizvod.