Malo :)
Sve je to navika :D
Ctrl + E je sada Panorama/TabCandy kako god :D
Malo :)
Sve je to navika :D
Ctrl + E je sada Panorama/TabCandy kako god :D
Zasto mi kad gledam video na youtubu ono kad krene ucitavat video i krene ja kliknem da se poveca preko cjelog ekrana i ono opet krene ucitavat video iz pocetka?
tak npr ostavim video da ucita do kraja i kliknem da poveca prek cjelog i opet krene iz pocetka ucitavat
Nije do Firefoxa, događa se i na Operi. Do Youtubea je.
vidim da je Firefox 4.0 beta 7 je službeno dostupna
na minefieldu problemi oko flasha... flash se ruši jako često pogotovo kada su pokrenuti u vise tabova istovremeno!
..ima li jos tko takvih problema?
vi uživate u problemima.
zbog vas ja nikad ne bih izdao ni jedan softver kao konačan proizvod već bih stalno objavljivao bete ;)
bete imaju konstantno tržište ;)
da nešto razjasnimo;
i kad izađe "finalni" firefox4 biti će bugovit i tako do 4.1, pa 4.2, 4.3 ili kako će ga već nazivati.
nema softvera na svijetu bez bugova.
da nema onih koji "vole bugove i bete" ti danas nebi imao niti jedan software na racunalu ili bi i ti koristio bugovite i bete verzije!
...ovo govorim općenito za bilo koji software!
nisi shvatio poantu.
nije mi jasno zašto netko voli odmah instalirati prvu, lošu verziju firefoxa 4, mučiti se s tim mjesecima a ima na raspolaganju učinkovitu 3.6 !?
za ispravljanje bugova stručnjaci iz Mozille imaju plaćene developere/testere a ne čitaju Bug forum da bi saznali što nije u redu i "ovdje" tražiti savjet kako to što ne valja, ispraviti ;)
"nije mi jasno zašto netko voli odmah instalirati prvu, lošu verziju firefoxa 4, mučiti se s tim mjesecima a ima na raspolaganju učinkovitu 3.6 !?"
Pa valjda da što prije izdaju novu, još bolju i učinkovitiju
I Firefox je Community-powered. Preporučam da ovo pročitaš. Eto za sve "nevjerne Tome" i one koji misle da se iza Firefoxa kriju milijarderi. NHF
What is organic software?
As software companies go, we’re a little unusual. We use the term ‘organic software’ to sum up the various ways we’re different from the other guys:
Our most well-known product, Firefox, is created by an international movement of thousands, only a small percentage of whom are actual employees.
We’re motivated by our mission of promoting openness, innovation and opportunity on the web rather than business concerns like profits or the price of our stock (guess what: we don’t even have stock).
And as a non-profit, public benefit organization, we define success in terms of building communities and enriching people’s lives. We believe in the power and potential of the Internet and want to see it thrive for everyone, everywhere.
This might sound crazy at first, but bear with us: we believe that the more people who know our “secrets”, the better.
So, we exposed the Firefox source code – the very nuts & bolts of what makes it all work – to the world and encouraged everyone to have a look.
Some people saw things to improve and made the fixes. Others had ideas for new features and made them happen. And others yet took that code, applied their own innovations and built completely new (and amazing) products.
The moral of the story? Being open means good things will happen. Anyone can peek behind our curtains…in fact, there really aren’t any curtains at all.
We may not be a typical company, but we still know how to focus on the bottom line: making the web better for you.
Being open means the next big idea can come from anyone across the world rather than just relying on a few dozen employees at our company offices. When you look at the situation in those terms, why do it any other way?
All this talk about organic software and open source ultimately means a better browser for you and the 400 million regular Firefox users. It means a higher-quality, more secure product. It means innovation, freedom and supporting an Internet that’s accessible to all.
daj molim te, tekst je napisan kao da ga je neka sekta pisala ili Majka Tereza.
ovo mi je najjače:
The moral of the story? Being open means good things will happen. Anyone can peek behind our curtains…in fact, there really aren’t any curtains at all.
možda sam malo prestario za ideale, no ne vjerujem im dok god imaju ženu i djecu i to sve treba hraniti.
onda prestaju ideali, mladenačka prijateljstva, samo se lova gleda.
za ispravljanje bugova stručnjaci iz Mozille imaju plaćene developere/testere...
...i hrpu besplatnih testera diljem svijeta. Iznenaden? Nisi nikad vidio da neka igra ulazi u beta fazu u kojoj igraci mogu isprobavati i prijavljivati bugove? Cak i windowsi imaju svoje beta periode u kojima ljudi M$-u besplatno isprobavaju software...
a ne čitaju Bug forum da bi saznali što nije u redu i "ovdje" tražiti savjet kako to što ne valja, ispraviti ;)
Ne citaju Bug forum, ali dio Bug foruma cita i pise po Mozillinoj bugzilli...
I za kraj:
Cijeli FOSS pokret je zasnovan na nekakvim idealima, a ti sada upao tu sav iznenaden...
Ima problema sa Flashom jer su pre koji dan ubacili Asynchronous layer-based plugin painting on Windows koji rešava probleme sa sporosti Flasha i velikim lagom tokom korišćenja Flasha (npr kada je Flash pokrenut probajte pristupiti Firefox buttonu pa ćete videti koliko se sporo odvija) - naravno to je za Betu 7.
Dakle ono što je trebalo rešiti probleme donelo je novih problema ali verujem da će to biti ispravljeno uskoro.
Najbitnije mi je da je rešen problem sa tom užasnom sporošću.
Ako neko hoće neka proba da isključi dom.ipc.plugins.enabled i vidi da li mu se idalje ruši. (meni se ne ruši mada nisam imao vremena 2 dana tako da nisam primetio rušenje)
Jeah, lakši mi je Blogger :)
Ima li nade za spas?
^ E ovako.
Otvorio sam 12 tabova u po 3 grupe u Panorami.
Izašao iz Firefoxa i ušao ponovo i sve se vratilo kako je bilo.
Ponovio isti proces par puta i sve je ok bilo.
Čak sam i restartovao računar i opet je ok bilo.
U opcijama sam stavio sledeće: When Minefield starts: Show my windows and tabs from last time.
Eh sad, kako je vama u History podešeno?
Meni stoji da pamti istoriju.
Ja sam podesio kod izlaska iz Minefielda da mi sprema tabove za sljedeći put kad se pokrene, i da me ne pita više. Mjesecima su se uredno vraćali, i sad evo danas drugi put mi se nisu vratili...Pošto je isti dan kao i Don Kihotyu, možda ima nekakve veze jedno s drugime, il je čista slučajnost.
A da probaš podesiti When Minefield starts: Show my windows and tabs from last time?
Pitaću za ovaj problem, ukoliko se bude nastavljao ispunićemo bug.
Već je oznaćena ta opcija.
Meni odlicno radi beta 7. Nego zasto su fontovi "zamuceni".
U verziji 3 je bilo bolje... Kako ovo ispraviti?
Firefox button -> Options -> Advanced -> General -> Use hardware acceleration when available i restartuj Firefox.
Mada noviji drajveri ti možda mogu pomoći.
meni ova beta 7 i ne radi baš najbolje. kad ju pokrenem, dugo treba da dođe do sebe, preko 10 sekundi. tako da sam se vratio na 3.6 dok ne bude malo bolje. a i zbog citiranja na forumu sam se vratio :)
@jurluk probaj isključiti HW akceleraciju. Ja preživaljavam sa tim problemom :)
@Zayc_17 da li se problem nastavlja?
@all problemi sa rušenjem Flasha su rešeni u poslednjem nightly buildu.
Ima par novosti za Firefox 4, pa ću sutra pisati u blogu.
Firefox button -> Options -> Advanced -> General -> Use hardware acceleration when available i restartuj Firefox.
Mada noviji drajveri ti možda mogu pomoći.
Kad sam iskljucio HW acc. onda radi dobro.
Inace imam instalirane zadnje drivere (ATI 4670, win7 32)
E super onda :)
Problem sa fontovima će biti rešen do finalne verzije.
Hmm, nisam primetio da je @ u nekim slučajevima nepotpun.
Sad trenutno nemam vremena, ali ako je od juče tako onda ću prijaviti to u već postojećem bugu za citiranje.
Što se tiče @, izgleda da je to isti Bug 608718 .
Da li oseti neko ubrzanja sa današnjim nightly buildom?
izgleda da nema nikakvog ubrzanja cim nitko nist ne pise
ubrazanje.. a nešto sitno!
gledam, ovi iz mozille rijesavaju polako bugove iz bugliste, rijesen je onaj sto je bio oznacen kao "debeli" bloker a i onih kritičnih je ostalo samo 5 (za sada... a samo jedan je za windowse )
trenutno stanje je 36 blokera!
in my heart!
Evo sad instaliro FF 4.0 b8pre
iiiiiiii radi addons video download helper za skidanje sa youtuba itd
Weeeeeeeeeeeeeeeeeee
Za sad sve super radi...
Malo cu ostat sad na 4.0 nadam se da nece sutrasnji update to pokvarit