Firefox 4.0 beta

poruka: 2.401
|
čitano: 606.057
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

Sve to stoji. Firefox rade ljudi dobrovoljci iz cijelog svijeta. Chrome rade zaposlenici Google-a. Nije lagano to sve radit pa onda spajat, testirat, ljudi daju svoje slobodno vrijeme za to. Ja osjetim znatno ubrzanje na ovoj verziji. Pričekaj onda da izađe full verzija pa ćeš vidjet, ako ti se svidi, ostat ćeš, ako ne, ne.

Slavonija u ♥ ;;;---;;; http://squareroot2.isgreat.org/squareroot2.html
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Firefox 4.0 beta
soundstream kaže...

Ma znam sve to stoji sta pricate ipak je to beta itd al opet ipak nekak kao da ce nest sjebat sa finalnom verzijom i da to nece bit to...

Prepusti prorocanstva babi Vangi i vidovitom Milanu.

soundstream kaže...

Koristim FF od kad imam komp od verzije 3.0 koliko me sjecanje sluzi i po meni najbolji posao su napravili sa verzijom 3.5 jer na njoj se osjetilo ubrzanje kod start up-a i ucitavanju stranica (barem ja)

Nisi osjetio ubrzanje kod ucitavanja stranica, nego javascript koji je brze radio zato sto je u 3.5 uveden tracemonkey, i tu su bila sitna podesavanja Gecko-a, pa ti se malo brze prikazivala stranica. Startup se na 3.5 uopce nije mijenjao previse niti je to bilo najavljeno, ne znam sto si ti osjetio...

soundstream kaže...

kod ostalih verzija nije se osjetilo bas neko napredovanje kao sto je to bilo na verziji 3.5 nadam se da ce sad opet sa 4.0 napravit da se bas osjeti velika razlika izmedu 3.6 i 4.0 bez obzira sta pisalo u onim testovima sto stavljate....

Ja tebe uopce ne razumijem, znas li sto taj test uopce predstavlja i tko taj test provodi? Vjerujes li ti da Usian Bolt trci 100 metara ispod 10 sekundi ili moras trcati usporedo s njime da bi vjerovao?

Trolas tesko, za par dana ces se opet pojaviti sa nekakvim negativnim komentarima jer ti nesto nece biti po volji. Odmah cu ti reci da Firefox nikada nece biti tebi po volji zato sto koristenje firefoxa iziskuje i odredenu angaziranost od strane korisnika...

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
15 godina
protjeran
Firefox 4.0 beta

joj daj me nemoj jebat jbt kazem par stvari sto mi se nesvida i odma nj nj nj jbt kao da sam reko neznam sta odi na http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/uzlet-chromea/70601.aspx
Pa malo procitaj komentare vezane za FF da nebi ispalo da ja jedini kao nesto serem po firefoxu...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
soundstream kaže...

joj daj me nemoj jebat jbt kazem par stvari sto mi se nesvida i odma nj nj nj jbt kao da sam reko neznam sta odi na http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/uzlet-chromea/70601.aspx
Pa malo procitaj komentare vezane za FF da nebi ispalo da ja jedini kao nesto serem po firefoxu...

Zasto je bitno sto oni tamo pricaju o Firefoxu? Ovoj temi je namjena nesto drugo. Osnove bontona...

EDIT: za svaki slucaj da jos uvijek nisi skuzio. Nije bitno sto govoris o cemu, nego gdje to radis. Zar mislis da se ikome ovdje slusa kako ti mislis da je Firefox sve gori i gori?

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.10.2010 20:20 (rustweaver).
15 godina
protjeran
Firefox 4.0 beta

Pa boli me k sta misle il ko cita ovo je forum tj tema o Firefoxu 4.0
I svako pa i ja ima pravo tu napisat sta mu se svida a sta ne kod FF bez da dode neki pametnjakovic i kaze da trolla itd....

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Firefox 4.0 beta

Pravo ime FF 4 je FireOpera.

Sir Crapsalot.
Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
soundstream kaže...

I svako pa i ja ima pravo tu napisat sta mu se svida a sta ne kod FF bez da dode neki pametnjakovic i kaze da trolla itd....

Pa imas pravo uletiti i u bar Hajdukovih navijaca i derat se "Dinamo, Dinamo", ali nekako sumnjam da to radis. Jesam li u pravu? Smijeh

15 godina
protjeran
rustweaver kaže...
soundstream kaže...

Pa imas pravo uletiti i u bar Hajdukovih navijaca i derat se "Dinamo, Dinamo", ali nekako sumnjam da to radis. Jesam li u pravu? Smijeh

Naravno da ne
Zaboli me ona stvar i za hajduk i za dinamo i za nogomet opcenito Smijeh

15 godina
neaktivan
soundstream kaže...

Naravno da ne
Zaboli me ona stvar i za hajduk i za dinamo i za nogomet opcenito Smijeh

Nije tu bitan nogomet, zalosno je sto nisi shvatio na sto ciljam...

Ovu raspravu necu nastavljati jer samo unistavam temu.

15 godina
protjeran
Firefox 4.0 beta

shvatio sam ja bez brige
Samo sad ispada da ja mrzim Firefox ili tak nest pa sam dosao tu vas provocirat ili sta vec....
Da ga mrzim nebi ga koristio od verzije 3.0 pa sve do sad...
Kao sto rekoh samo sam naveo sto mi se nesvida kod njega a to je brzina i to je sve....

0 0 hvala 0
15 godina
Firefox 4.0 beta

ako ti se ne svida zas ga koristis onda cijelo vrijeme idi negdlje dalje...

a ja da pitam sta  izasla beta 7 ili ne jer sam ja na minefieldu pa mi se neda instaliratii firefox da vidim xD heh..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pa ne moras instalirati, dovoljno je da ides skinuti. Pise ti ime datoteke "Firefox Setup 4.0 Beta 6.exe".

Dakle nije ;)

15 godina
Firefox 4.0 beta

e da vidis toga se nisam sjetio hahah.. budala ja :D  

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
nidjo123 kaže...

Sve to stoji. Firefox rade ljudi dobrovoljci iz cijelog svijeta. Chrome rade zaposlenici Google-a. Nije lagano to sve radit pa onda spajat, testirat, ljudi daju svoje slobodno vrijeme za to. Ja osjetim znatno ubrzanje na ovoj verziji. Pričekaj onda da izađe full verzija pa ćeš vidjet, ako ti se svidi, ostat ćeš, ako ne, ne.

Molim? Dobrovoljci? O.o

A tko je onda Mozilla Corporation? Fulltime radnici i programeri u Mozilli? Oni samo promoviraju Firefox? O.o

Lulz.

Firefox i Chromium, na oba rade "plaćenici", te u oba projekta može bilo koja nasumična osoba, tj. "dobrovoljac" pomoći npr.  bug reportom ili na Chromiumovom bug trackeru ili Bugzilli.

15 godina
brentaal kaže...
nidjo123 kaže...

Molim? Dobrovoljci? O.o

A tko je onda Mozilla Corporation? Fulltime radnici i programeri u Mozilli? Oni samo promoviraju Firefox? O.o

Lulz.

Firefox i Chromium, na oba rade "plaćenici", te u oba projekta može bilo koja nasumična osoba, tj. "dobrovoljac" pomoći npr.  bug reportom ili na Chromiumovom bug trackeru ili Bugzilli.

mislim da su ti ljudi koji su prijavili bug na bugzilli samo pronasli bug ili predlozili nesto ali ne i popravili taj isti!

druga je stvar kod programera. istina je da kod ff ima plaćenika i to njih samo par dok su ostalo programeri - volonteri. kod chromea ima mnogo vise plaćenih programera

Tko se zadnji smije, nije skužio!
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.10.2010 13:27 (sisko93).
15 godina
neaktivan
brentaal kaže...

Molim? Dobrovoljci? O.o

Lulz.

Chromium se ne broji, to je open fork Chrome-a, ali u Chromeu na kojem rade samo placeni programeri dolazi sva inovacija. Na Firefoxu osim zaposlenika Mozilla corp. rade i tisuce drugih volontera. Znaci da, dobrovoljci...

17 godina
neaktivan
rustweaver kaže...

Chromium se ne broji, to je open fork Chrome-a, ali u Chromeu na kojem rade samo placeni programeri dolazi sva inovacija. Na Firefoxu osim zaposlenika Mozilla corp. rade i tisuce drugih volontera. Znaci da, dobrovoljci...

Chromium se ne broji? Open fork Chromea? O čemu ti to? Znaš li uopće što je fork?

Chromium je open source projekt koji stvara 99.9% kôda prisutnog u Chromeu. Google Chrome je proprietary inačica kôda tog projekta koja sadrži podršku za formate poput h264, mp3, uključen Flash Player i counter koji šalje IP adresu te vrijeme instalacije (za koji se Google sam kune da im koristi samo za brojanje broja korisnika Google Chromea).

Što se tiče "dobrovoljaca", preporučam da pročitaš inicijalni post na koji sam odgovarao koji svojim tonom brani Firefox developere kao "dobrovoljce" a ignorira činjenicu da Mozilla ima svoje full time programere, odgovorne za sam projekt te se ne oslanja samo na doprinose u "slobodno vrijeme".

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.10.2010 12:50 (brentaal).
15 godina
neaktivan
brentaal kaže...

Chromium se ne broji? Open fork Chromea? O čemu ti to? Znaš li uopće što je fork?

Chromium je open source projekt koji stvara 99.9% kôda prisutnog u Chromeu.

Da, ne broji se. Zato sto inovacije dolaze prvo u Chrome ciji je razvoj zatvoren za javnost. Nemoj ti meni sto je fork jer se Chromium upravo moze interpretirati kao fork.

Cini se da sam u krivu i da je obratno. Chrome je fork Chromiuma, zanimljivo...

Ali za Firefox nisi u pravu, ta sacica placenih programera malo znaci u odnosu na vojsku volontera koji svaki dan rade na njemu. To je vise bila nuznost da projekt ne bi zamro kao sto se cesto dogada sa open source projektima. A ako placas skupinu ljudi da ga konstantno odrzavaju na zivotu onda jamcis da nece zamrijeti tako dugo dok ih placas.

Usporedivati kapacitete Google inc. i Mozilla Foundation je blago receno neozbiljno...

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.10.2010 13:05 (rustweaver).
16 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

http://www.downloadsquad.com/2010/07/02/firefox-friday-invasive-all-inclusive-interview-with-asa-dotzl/

We're also quite distributed. Mozilla employs about 250 people (at my last count) but depends on the contributions of thousands of volunteers for every Firefox release

Historically between 30% and 40% of the code that makes up Firefox has come from volunteers. But that's a pretty narrow view that misses things like 100% of the non-English versions of Firefox which were developed by volunteers or some very well known features like Tabbed Browsing and Session Restore that were developed first as volunteer-created extensions. There's no doubt in my mind that Mozilla would not be here today without the amazing contributions of our volunteer community.

Za razliku od Chrome-a i IEa koje imaju neograničene resurse i mnogo više zaposlenih, Mozilla uspeva da im konkurira.

Ono što nijedan drugi browser nema, jeste zajednica svih nas koji testiramo, prijavljujemo, doniramo. (imaju i drugi ali ne toliko kao Mozilla)

Zbog te zajednice, Firefox uspeva.

Bitno je šta ljudi kažu za browser, a ne šta ti dobiješ preinstalirano.

http://redfoxyhead.blogspot.com

8 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

>Nemoj ti meni sto je fork jer se Chromium upravo moze interpretirati kao fork.

Znam da si prekrizio ovu liniju no zanima me koja je onda to tvoja definicija forka i kako se to Chromium "upravo moze interpretirati kao fork"? Kako ti namjeravas forkati nesto ciji kôd ti nije dostupan? O.o

>To je vise bila nuznost da projekt ne bi zamro kao sto se cesto dogada sa open source projektima

Nuznost? Mozilla projekt je nastavljen u uredima i na hardveru kojim se razvijao Netscape, i buduci vlasnik Netscapea im je osigurao place i dovoljan revenue za nekoliko godina rada. Open source ne znaci da kôd stvaraju random osobe. Nakon sto je Mozilla projekt postao popularan dobili su itekako dovljno supporta da ne bi zamrli, sâm Google doprinosi sa oko $70 milijuna godisnje tom projektu.

Pokusaj obrane developera Firefoxa pod krinkom hobbyizma nikako ne stoji jer postoje i vise nego dovoljni resursi za mnogostruko bolje vodjenje cijelog projekta. Koliko se sâm Mozilla projekt brine za svoje open source korijene je vidljivo onima koji koriste *nix-like sisteme, pogotov u sporosti implementacije elemenata za _open source_ alternative Windowsa. Na zalos Windows korisnika, doslo je i do stagnacije u razvoju win binariesa, ali eto, barem se pocelo kritizirati Mozillu, i to s dobrim razlogom.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
brentaal kaže...

>Nemoj ti meni sto je fork jer se Chromium upravo moze interpretirati kao fork.

Znam da si prekrizio ovu liniju no zanima me koja je onda to tvoja definicija forka i kako se to Chromium "upravo moze interpretirati kao fork"? Kako ti namjeravas forkati nesto ciji kôd ti nije dostupan? O.o

Pa Chromium je izdan kad i Chrome. Ocito je kôd u nekom datom trenutku *bio dostupan* ako govorimo o forku (ali kako smo ustanovili da je Chrome zapravo fork Chromiuma ovo je posve nevazno). Ne bi bilo prvi puta da neki komercijalni entitet ispljune svoj kôd u javnost i potom nastavi raditi na svojoj privatnoj zatvorenoj verziji usput koristeci poboljsanja svojeg open source forka. Apple to stalno radi...

brentaal kaže...

Nuznost? Mozilla projekt je nastavljen u uredima i na hardveru kojim se razvijao Netscape, i buduci vlasnik Netscapea im je osigurao place i dovoljan revenue za nekoliko godina rada.

Da, i? To je nuznost. Moram li nabrajati sve projekte koji su propali zbog nedostatka interesa/slobodnog vremena?

brentaal kaže...

Open source ne znaci da kôd stvaraju random osobe

Ovo nigdje nisam rekao.

brentaal kaže...

Nakon sto je Mozilla projekt postao popularan dobili su itekako dovljno supporta da ne bi zamrli, sâm Google doprinosi sa oko $70 milijuna godisnje tom projektu.

Google ne "doprinosi" nego placa Mozilli zato sto Firefox koristi Google search kao default trazilicu, zli jezici ce reci da je upravo zato napravio Chrome. Isto tako stvarna brojka je manja, ne vjerovati uvijek wikipediji, i nije pouzdan izvor prihoda u buducnosti. Ali ne vidim kakve to veze uopce ima. To je zanemarivo u usporedbi s onime cime Google raspolaze. I imas li iskustva s vodenjem neprofitne organizacije te znas li sto se sve s time financira?

brentaal kaže...

Pokusaj obrane developera Firefoxa pod krinkom hobbyizma nikako ne stoji jer postoje i vise nego dovoljni resursi za mnogostruko bolje vodjenje cijelog projekta.

Kojih developera? Njih stotinjak? A sto je sa vise tisuca volontera?

brentaal kaže...

Koliko se sâm Mozilla projekt brine za svoje open source korijene je vidljivo onima koji koriste *nix-like sisteme, pogotov u sporosti implementacije elemenata za _open source_ alternative Windowsa.

Aha znaci *nix je sinonim za open source, i ako tvoj software ne radi dobro na *nix platformi nisi pravi opensource developer. Zanimljivo buduci da si svjestan da je Firefox potekao od Nescapea koji je primarno ciljao windowse.

brentaal kaže...

Na zalos Windows korisnika, doslo je i do stagnacije u razvoju win binariesa, ali eto, barem se pocelo kritizirati Mozillu, i to s dobrim razlogom.

Nije, meni Firefox radi super, ali sad vidim odakle tvoji komentari dolaze. Ti si zapravo malo ogorcen.

Imas bugzillu, zasuci rukave i pocni sa popravljanjem bugova. Vidis koliko Firefox ovisi o zajednici?

I za kraj:

The Mozilla Foundation describes itself as "a non-profit organization dedicated to preserving choice and promoting innovation on the Internet". Znaci decki, u duhu mozille imate izbor prijeci na nesto sto vam vise odgovara.

EDIT: i nemoj se truditi odgovarati, vec mi je malo dosadno pokusavati argumentirano raspravljati sa firefox hejterima, i samo kvarim temu. Instaliraj ti lijepo sebi Chrome i pusti firefox na miru.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.10.2010 14:23 (rustweaver).
17 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

>Pa Chromium je izdan kad i Chrome. Ocito je kôd u nekom datom trenutku *bio dostupan* ako govorimo o forku (ali kako smo ustanovili da je Chrome zapravo fork Chromiuma ovo je posve nevazno). Ne bi bilo prvi puta da neki komercijalni entitet ispljune svoj kôd u javnost i potom nastavi raditi na svojoj privatnoj zatvorenoj verziji usput koristeci poboljsanja svojeg open source forka. Apple to stalno radi...

Nebi, no Chromium ima dvadesetak snapshotova na dan tak da bi sav taj razvoj  bio suvisan ako bi se bazirao na forku od prije dvije godine, i ne bi imao nikakve veze s Chromeom.

>Da, i? To je nuznost. Moram li nabrajati sve projekte koji su propali zbog nedostatka interesa/ slobodnog vremena?

Slobodno to ucini, usput i navedi koji od njih je bio aktivno endorsan od kompanija poput Googlea i communitya.

>Ovo nigdje nisam rekao.

Zato ti rekoh da procitas inicijalni post, zar je tako tesko to uciniti? Osoba kojoj sam odgovarao je implicirala da je Firefox community projekt radjen u slobodno vrijeme.

>Google ne "doprinosi" nego placa Mozilli zato sto Firefox koristi Google search kao default trazilicu

Placanje nije doprinos? O.o

Od cega ti mislis da programeri zive? 90% prihoda Mozille je od tog deala, kakogod pokusao okrenut, doprinos je, i vrlo vjerojatno najvazniji.

>Ali ne vidim kakve to veze uopce ima.

Osim sto Mozilla prakticki ne bi postojala bez tog deala... hm, ne znam, vjerojatno nikakve.

>Kojih developera? Njih stotinjak? A sto je sa vise tisuca volontera?

Volonteri nisu ti od kojih ocekujem profesionalnost i odgovornost.

>Aha znaci *nix je sinonim za open source, i ako tvoj software ne radi dobro na *nix platformi nisi pravi opensource developer.

Nisam to tvrdio, no s obzirom da se Mozilla voli diciti i promovirati "Open sourceom", stvar je ciste ironije da im proizvod najlosije radi upravo na jednoj open source platformi.

>Zanimljivo buduci da si svjestan da je Firefox potekao od Nescapea koji je primarno ciljao windowse.

Netscape nije bio Open source tako da to nije bitno.

>i nemoj se truditi odgovarati, vec mi je malo dosadno pokusavati

Ovo je nenadjebivo rezoniranje. "Neda mi se odgovorati, zato ti prestani prvi".

>Nije, meni Firefox radi super, ali sad vidim odakle tvoji komentari dolaze.

Ako ti radi super zasto pretpostavljas da je isto sa svim korisnicima? Ako vidis da netko ima problema sa Windows 7 da li ces uskociti u raspravu i tvrditi da kritika ne stoji zato jer ti osobno nemas taj problem?

>Imas bugzillu, zasuci rukave i pocni sa popravljanjem bugova. Vidis koliko Firefox ovisi o zajednici?

Ovo je stvar o kojoj pricam. Nijedna kritika Firefoxa ne moze proci bez da se pametnjakovic javi i veli ti da to sam napravis, jerbo, imas sors. Prvo, nesmijem ga ko firefox iskompajlirat, tak da je to vec van scopea ove diskusije (Firefox je konacan proizvod, jel). Drugo, mislis da ce random commitove dodavat u tree?

Cinjenica: kompanija ima profit

Cinjenica: imaju programere, ui dizajnere, i ine talente koji rade za placu

Cinjenica: oni su koji bi to trebali raditi

>argumentirano raspravljati sa firefox hejterima, i samo kvarim temu

Sto to mene cini Firefox hejterom?

>Instaliraj ti lijepo sebi Chrome

Zasto?

>i pusti firefox na miru.

Zasto? 64-bit linux tracemonkey, 64-bit jägermonkey, neresponzivnost uia, xulrunner (edit: skoro zaboravih nedostatak jit kompajla za x86_64). Sve te stvari na mene utjecu. Ako na tebe ne utjecu, to je onda tvoja stvar. Na mene itekako utjecu i unistavaju mi cijeli dozivljaj browsanja u aplikaciji koju sam koristio jos od dana inačice 0.6. Imam opravdane razloge za zabrinutost usmjerenja cijelog projekta.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.10.2010 14:45 (brentaal).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
brentaal kaže...

Nebi, no Chromium ima dvadesetak snapshotova na dan tak da bi sav taj razvoj  bio suvisan ako bi se bazirao na forku od prije dvije godine, i ne bi imao nikakve veze s Chromeom.

Jesam li ja tvrdio da bi imao veze?

brentaal kaže...

Slobodno to ucini, usput i navedi koji od njih je bio aktivno endorsan od kompanija poput Googlea i communitya.

Ovo jedno s drugim nema veze. Community projekti mogu propadati od nedostatka interesa, ali oni u koje ulazes lovu sigurno nece, to ti pricam.

brentaal kaže...

Zato ti rekoh da procitas inicijalni post, zar je tako tesko to uciniti? Osoba kojoj sam odgovarao je implicirala da je Firefox community projekt radjen u slobodno vrijeme.

Pa kada pogledas koliki udio placeni programeri imaju, a koliko zakrpa dolazi izvana to mozes i tako interpretirati.

brentaal kaže...

Od cega ti mislis da programeri zive? 90% prihoda Mozille je od tog deala, kakogod pokusao okrenut, doprinos je, i vrlo vjerojatno najvazniji.

>Ali ne vidim kakve to veze uopce ima.

Osim sto Mozilla prakticki ne bi postojala bez tog deala... hm, ne znam, vjerojatno nikakve.

Poanta je, da nema love ne bi postojao tim placenih programera (stalnih zaposlenika) nego samo sacica zaposlenika same zaklade kao sto je i bilo u pocetku.

brentaal kaže...

Volonteri nisu ti od kojih ocekujem profesionalnost i odgovornost.

Ali su ti koji imaju vecinski utjecaj na cjelokupni Firefox experience.

brentaal kaže...

Nisam to tvrdio, no s obzirom da se Mozilla voli diciti i promovirati "Open sourceom", stvar je ciste ironije da im proizvod najlosije radi upravo na jednoj open source platformi.

>Zanimljivo buduci da si svjestan da je Firefox potekao od Nescapea koji je primarno ciljao windowse.

Netscape nije bio Open source tako da to nije bitno.

To je itekako bitno, pokazuje odakle dolazi Mozilla.

brentaal kaže...

Ako ti radi super zasto pretpostavljas da je isto sa svim korisnicima? Ako vidis da netko ima problema sa Windows 7 da li ces uskociti u raspravu i tvrditi da kritika ne stoji zato jer ti osobno nemas taj problem?

Ne, prvo cu ga pitati je li prijavio bug na bugzillu.

brentaal kaže...

Ovo je stvar o kojoj pricam. Nijedna kritika Firefoxa ne moze proci bez da se pametnjakovic javi i veli ti da to sam napravis, jerbo, imas sors. Prvo, nesmijem ga ko firefox iskompajlirat, tak da je to vec van scopea ove diskusije (Firefox je konacan proizvod, jel).

Pa dobro jutro. Cijela open source komuna tako funkcionira. Sad mi reci da nikada nisi cuo onu: "patches welcome" da se mogu slatko nasmijati tvojoj naivnosti. I smijes ga iskompajlirati ako je za tvoju privatnu uporabu, mislis da je nekome stalo sto radis s trademarkom doma?

brentaal kaže...
Drugo, mislis da ce random commitove dodavat u tree?

Ovisi sto mislis stavljati u njih. Cim se brines hoce li ti biti prihvaceni znaci da nemas nista pametno za staviti u tree. Nije da sam neki uber programer, ali da napisem neki patch koji popravlja problem (i pri tome ne uzrokuje novi problem) ne vjerujem da ne bi usao u tree. Uostalom metodom pokusaja i pogreske bi eventualno naucio sto i kako.

brentaal kaže...

Cinjenica: kompanija ima profit

Cinjenica: imaju programere, ui dizajnere, i ine talente koji rade za placu

Cinjenica: oni su koji bi to trebali raditi

Cinjenica: za razvoj web browsera koji ce glatko raditi na vise platforma su potrebni ogromni kapaciteti.

brentaal kaže...

Sto to mene cini Firefox hejterom?

Zasto?

Zasto? 64-bit linux tracemonkey, 64-bit jägermonkey, neresponzivnost uia, xulrunner (edit: skoro zaboravih nedostatak jit kompajla za x86_64). Sve te stvari na mene utjecu. Ako na tebe ne utjecu, to je onda tvoja stvar. Na mene itekako utjecu i unistavaju mi cijeli dozivljaj browsanja u aplikaciji koju sam koristio jos od dana inačice 0.6. Imam opravdane razloge za zabrinutost usmjerenja cijelog projekta.

Hejterom te cini to sto ne kanis pridonositi nego samo bacas kritike sa strane. Chrome trebas instalirati zato sto mi nije jasno kako netko s toliko primjedbi na browser i dalje koristi isti, da meni Firefox radi takve probleme ili bih se primio posla ili bih odavno presao na nesto drugo. I zadnje i ne najmanje vazno, svoje kritike (ako nesto doista kanis promjeniti) salji Mozilli, umjesto pisanja jadikovki na forumu od kojih nece biti aposlutno nikakve koristi. Mozilla ocito ne podrzava 64bita u potpunosti ni na windowsima.

I fino si uduplao nedostatke, nedostatak jit kompajla - 64 bit jaegermonkey (nije jos dovrsen) za tracemonkey vidi odlomak nize. Neresponzivnost UI-a i Xulrunner su jedna te ista stvar (ako ne mislis na probleme uzrokovane linux CPU schedulerom), tj sto ti znaci odvojeno navoditi Xulrunner?

Ispravci netocnih navoda: tracemonkey ima 64 bitnu podrsku, i samo je pitanje vremena kada ce i jaegermonkey (koji jos nije gotov) imati istu.

I kad smo se vec razmahali brojkama: Mozilla corporation i gdje lova ide?

Buduci da sam rekao da necu nastavljati a ipak sam nastavio, molio bih te da ovu raspravu prebacis na PM, jer ljudima unistavamo temu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.10.2010 18:33 (rustweaver).
17 godina
Firefox 4.0 beta

Iako je izašao Adobe Square Preview 2 , 64bitna verija Minefielda se ruši čim bude pokrenuta još od subote...što li su izveli sunce li im žarko? 32bitna nema nikakvih problema...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Morag kaže...

Iako je izašao Adobe Square Preview 2 , 64bitna verija Minefielda se ruši čim bude pokrenuta još od subote...što li su izveli sunce li im žarko? 32bitna nema nikakvih problema...

Setio sam se da sam video u potpisu vezano za tvoj problem:

64bit b7pre crash bug 601355 , fix/workaround:
1. start firefox in safe mode by modifying a shortcut: "C:\Program Files\Firefox\firefox.exe" -safe-mode
2. open about:config
3. search methodjit, set both false

17 godina
icecold kaže...
Morag kaže...

Setio sam se da sam video u potpisu vezano za tvoj problem:

64bit b7pre crash bug 601355 , fix/workaround:
1. start firefox in safe mode by modifying a shortcut: "C:\Program Files\Firefox\firefox.exe" -safe-mode
2. open about:config
3. search methodjit, set both false

To je to, sada se ne ruši(a to nije fora;D). Dok ne srede problem, 32bitna verzija je ponovno u akciji :)

16 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

Nije fora jer si sa time isključio JaegerMonkey xD

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Firefox 4.0 beta

Ajde da vas cujem sad tako pametne...
Kako da napravim tj instaliram dva firefoxa
Npr sad imam beta 1 na njoj mi radi sve od addonsa itd tak da tu nema brige,i sad bi htjeo stavit FF 4.0 b7pre bez da mi se nest pohebe na beta1 znaci da budu odvojeni profili itd...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

kolko znam, ne možeš to na istom računalu Neodlucan

Atomska bubamara
15 godina
protjeran
Firefox 4.0 beta

Daj nemoj zezat,a jbt :(
Jednom sam to radio al mi je pokupio bookmarkse itd pa nije bilo dobro sad hocu da imam normalno beta 1 sa bookmarksima itd a beta7pre bez iceg...

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice