Ja do daljnjeg odustajem od Minefielda. Svako malo nesto promijene i ekstenzije prestanu raditi - sad mislim da je i TabMixPlus u pitanju - vise ne mogu zatvarati tabove. O Video DownloadHelperu da i ne govorimo (nisam siguran da je ikad i radio), a i AdBlock Plus je prestao raditi nakon nekog vremena - ne znam jesu li ga updateali. Ma... Sto je previse - previse je. Zbog promjena u Firefoxu add-oni Firefox naprave neupotrebljivim.
Firefox 4.0 beta
- poruka: 2.401
- |
- čitano: 603.163
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
stavi si beta 1 tamo ti svi addonsi rade tak da nemas brige
opet ovaj o beti 1. meni rade svi add-oni i na beti 3!
Promjene su veoma duboke (preureduju XPCOM) zato ekstenzije pucaju svako malo, definitivno u ovakvom stanju nije za svakodnevnu uporabu.
Jel rade ovi koje sam naveo? I Video DownloadHelper? Tebi mozda tvoji rade. Ja hocu da mi rade ovi moji, jer mi je surfanje bez njih tesko zamislivo.
aj ne jebi...koji svi addonsi?
download helper? skip screen ? adblock plus?
Što se tiče Minefielda, on je po svojoj nameni takav.
Jedan dan može da bude sve ok, drugi dan potpuni haos.
Ako vam je problem da se nosite sa time, onda koristite betu, ako vam čak i kod nje smetaju pojedine stvari, onda čekajte finalnu verziju.
Sutra će biti oficijalni build za ABP koji rešava probleme u Minefieldu.
Inače Direct2D je ponovo uključen na DX10+ grafičkim karticama, a ko ima problema ili ne može da se snosi sa bugovima koji još postoje neka ga isključi u about:config i mozilla.widget.render-mode staviti na 0.
Direct2D je moguć samo na DX10+ grafičkim karticama, Windows 7 i Vista SP2 sa Platform Updateom.
Ja sam zadovoljan B1 brza je stabilna je nije mi se nikad srusila tj neznam kad mi se uopce FF zanji put srusio mislim da je bila verzija 3.0...
sad cekam B4 pa cu i nju isprobat nadam se da ce to tad rjesit taj problem sa addonsima
Što se tiče Minefielda, on je po svojoj nameni takav.
Jedan dan može da bude sve ok, drugi dan potpuni haos.
Ako vam je problem da se nosite sa time, onda koristite betu, ako vam čak i kod nje smetaju pojedine stvari, onda čekajte finalnu verziju.
Sutra će biti oficijalni build za ABP koji rešava probleme u Minefieldu.
Inače Direct2D je ponovo uključen na DX10+ grafičkim karticama, a ko ima problema ili ne može da se snosi sa bugovima koji još postoje neka ga isključi u about:config i mozilla.widget.render-mode staviti na 0.
Direct2D je moguć samo na DX10+ grafičkim karticama, Windows 7 i Vista SP2 sa Platform Updateom.
Meni je bilo na -1 i sad sam stavio na 0 kao kak si i rekao i neznam kao da mi sad brze radi tj brze ispisuje stranice tj otvara....
neznam jel je stvarno brze ili mi se samo pricinjava.....
ABP + Minefield konačno rade kako treba.
Pošto se Mozilla približava kraju beta izdanja, na red je došao i Direct2D koji je potreban testirati.
Dakle Mozilla traži nightly (Minefield)/Beta testere kako bi pomogli u pronalaženju bugova za Direct2D.
Direct2D nije uspeo da bude u četvrtoj beti, ali je planiran za betu 5 ili ga neće biti u finalnoj verziji.
Beta 4 planirana je za 23, a kandidate možete naći na ftp serverima.
Direct2D je moguć i od prve bete ali je najbolje sačekati Betu 4 ili koristiti poslednju verziju Minefielda zbog ispravki oko Direct2D-a.
Šta je Direct2D?
Direct2D (D2D) is a Cairo backend that GPU accelerates everything displayed by Firefox. Some parts of the web are more amenable to acceleration than others. The average page that displays a lot of text and perhaps a few images won’t see nearly as big a speedup, though. The Direct2D Cairo backend doesn’t require any special analysis like the layers backends require, because everything in Firefox is already rendered using Cairo.
Šta je potrebno da bi koristili Direct2D?
Da bi koristili Direct2D potrebno je imati Windows 7 ili Vistu sa Platform Update i DX10+ grafičku.
Preporučeno je da se koriste poslednji drajveri.
Postoje add-oni koji se ne slažu sa Direct2D ili mogu prouzrokovati rušenje browsera.
AdblockPlus (koristite poslednju development verziju)
Stylish
Session Manager
Kako uključiti Direct2D?
Firefox 4 Beta 4: U address bar ukucajte sledeće: about:config -> mozilla.widget.render-mode i postavite na 6. I gfx.font_rendering.directwrite.enabled stavite natrue.
U Minefieldu (b5pre) je Direct2D po defaultu uključen, a to možete proveriti u about:support pa skroz dole.
Ukoliko ne želite koristiti Direct2D (samo za Minefield) mozilla.widget.render-mode postavite na 0.
Imajte u vidu da postoje problemi kod Direct2D, ali baš zbog toga je potrebna pomoć kako bi našli bugove da bi ih developeri što brže ispravili.
Kada budete testirali, obratite pažnju na potrošnju memorije (rama i video memorije), brzinu renderovanja ili probleme kod renderovanja a i (ne)slaganje sa flashom.
Postoje par testova na kojima možete testirati D2D: http://ie.microsoft.com/testdrive/
Kao što su: Flying Images, Psychedelic Browsing, FishIE Tank.
Prijavite ovde probleme ili na Bugzilli.
uptravo mi stigla 4.0b5pre!
- Direct2D po defaultu nije bio uključen
- pokretanje se znatno ubrzalo!
Ako si na Windows 7 ili Visti sa Platform Update i imaš grafičku koja podržava DX10+ onda ti je trebao biti uključen Direct2D.
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:2.0b5pre) Gecko/20100819 Minefield/4.0b5pre
Windows 7 je al graf neznam el podrzava dx10... inace graf je srot iz laptopa (sis mirage 3c - sis672 series)
...na njihovoj stranici pise samo "Fully support DX9"
Eh onda je u tome caka, jer ta grafička ne podržava DX10.
Inače start-up je poboljšan zbog Omnijar-a.
http://blog.mozilla.com/mwu/2010/08/13/omnijar-how-does-it-work/
Ima kojih naznaka o ovim implementacijama?
Pa to ti je vec uvedeno, evo ti takav izgled u ovim betama. Fali tu i tamo koja sitnica koja se pojavljuje na onim slikama, to je valjda zato sto su odlucili da su neke stvari suvisne.
Ima kojih naznaka o ovim implementacijama?
Pa to ti je vec uvedeno, evo ti takav izgled u ovim betama. Fali tu i tamo koja sitnica koja se pojavljuje na onim slikama, to je valjda zato sto su odlucili da su neke stvari suvisne.
Znam....na te sitnice i mislim...
Zapravo sve to je planirano ali će neke stvari možda doći u 4.1 ili koja god to verzija bila.
Progress Lines imaju patch, i treba još malo da se srede.
Panel Styles već imaš za add-one i geolokaciju, ali tu još treba šminkanja.
Što se tiče Download Notification dugmeta, ne verujem da će biti u finalnoj verziji ali je svakako u planu.
A one cut, undo i ostale funkcije u tittle baru mislim da će biti u finalnoj verziji, koliko sam video da će se moći i ikonice od add-ona staviti u tittle bar.
A biće i tab animacije: http://blog.stephenhorlander.com/2010/01/29/tab-animation/
Naravno tu fali i novi izgled za Linux.
Prvo idu na veće stvari, a posle tokom RCa idu šminkanja.
Btw. bacite ovde pogled da vidite koje stvari će biti u finalnoj verziji: http://forums.mozillazine.org/viewtopic.php?f=23&t=1961093
Evo instaliro ja sad chrome 6.0 da malo vidim sta to ljudi tak hvale da je bolji od Firefoxa....
Sto se tice start upa tu mozda je malo brzi al ovo ostalo ni do koljena FF samo da mi otvori google treba mu 5 sec najmanje ispisivanje stranica je katastrofalno....ja stvarno neznam sta ljudi vide u tom chromeu pa Firefox je Bog naspram njega...
Evo instaliro ja sad chrome 6.0 da malo vidim sta to ljudi tak hvale da je bolji od Firefoxa....
Sto se tice start upa tu mozda je malo brzi al ovo ostalo ni do koljena FF samo da mi otvori google treba mu 5 sec najmanje ispisivanje stranica je katastrofalno....ja stvarno neznam sta ljudi vide u tom chromeu pa Firefox je Bog naspram njega...
I ja kažem.Jedino što mi je loše kod Firefox je, kao što si i rekao, start-up.Ali nije ni čudno da se tako sporo diže kad imam kantu od kompa. Po meni se s Firefox-om(3.6) može mjeriti samo njnovija Opera.S novim FF-om se nemože mjeriti nijedan browser(ako se izuzmu neke greške koje su normalne na beti).
Pola njih Chrome koristi samo zato što je neko tamo rekao da je Chrome super, dobar, bolji od Firefoxa i slično.
Pola njih Chrome koristi samo zato što je neko tamo rekao da je Chrome super, dobar, bolji od Firefoxa i slično.
Ja sam ga imao na kompu samo zbog toga što mi nekad nešto FF neće učitati pa probam isto s njime.Više ga nemam.Samo FF 4.0b3 i FF 3.6.8
i neki koriste zato što im i je bolji..
Oho win 100ms na SunSpider testu.
We're not fast yet, but we're getting.
Sada je Firefox 4.0b5pre - 630ms.
Chrome 6 Beta - 409ms.
Za hmm 3 nedelje su poboljšali za 200ms.
Nekuzim kak je chrome jos uvjek brzi po tim testovima.....
Al u praksi Firefox šiba chrome itekak...
de nabacite link da skinemo betu 4
de nabacite link da skinemo betu 4
Strpi se do kraja dana, trebalo bi biti na oficijelnim stranicama.