Elektronička oprema (Kindle), DHL i carina

poruka: 10
|
čitano: 13.317
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Dobio sam mail od DHL-a da mi je stigao Kindle s Amazona i da mi ili oni mogu platiti carinu i ostale (njihove) troškove, ili sam mogu napraviti ovo:

Korisnik DHL-ove usluge ima pravo odbiti plaćanje navedenih troškova, odnosno da DHL izvrši uslugu

carinjenja, no u tom slučaju korisnik treba angažirati špeditera koji će pošiljku ocariniti. Ukoliko neki

drugi špediter preuzme carinjenje pošiljke pristigle DHL-om, DHL od tog trenutka prebacuje punu

odgovornost na špeditera koji se obvezuje istu i isporučiti na krajnje odredište.

Problem je što njihova usluga košta 25%(!!!) cijene uređaja SA POŠTARINOM (jer se radi o fiksnim iznosima). Zanima me dal' netko ima iskustva s ovakvom situacijom i što mi savjetuje?

eoretski, ja odbijem DHL-ovo sranje, uređaj dođe u carinu/poštu u Zagrebu, platim 25% PDV-a (jer je carinska stopa 0) i pokupim uređaj na carini. U praksi, ne bi me začudilo da postoji dodatni carinski trošak ili da moram otići na carinu na granični prijelaz gdje je Kindle ušao.

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina

meni je prije 3-4 dana stigao kindle, nisam pokušavao izbjeći dhl al stvarno je sramota da za uređaj koji sam platio 90 dolara amazonu plus poštarinu još 20, plaćam u hrvatskoj još 325 kuna što je pola uređaja. PDV se plaća na cijenu uređaja PLUS poštarinu i iznosi 25% od 110 dolara, dhl još naplati 25% jer je uređaj carinjen po stopi od 0%, sve skupa oko 1000 kuna, al zato bar kindle funkcionira vrhunski :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Elektronička oprema (Kindle), DHL i carina
mijanB kaže...

meni je prije 3-4 dana stigao kindle, nisam pokušavao izbjeći dhl al stvarno je sramota da za uređaj koji sam platio 90 dolara amazonu plus poštarinu još 20, plaćam u hrvatskoj još 325 kuna što je pola uređaja. PDV se plaća na cijenu uređaja PLUS poštarinu i iznosi 25% od 110 dolara, dhl još naplati 25% jer je uređaj carinjen po stopi od 0%, sve skupa oko 1000 kuna, al zato bar kindle funkcionira vrhunski :)

Upravo sam sve ovo mislio napisati :)

10 godina
neaktivan

ajmo početi priču sa DHL-om. 19.10 2014. sam kupila Kindle preko Amazona. 99 dolara plus 20 dolara za shipping.

22.10.2014 mi se javlja DHL Hrvatska sa mailom kojim me obavještavaju da im moram dostaviti dokaz o izvršenoj uplati u inozemstvu i moj EORI broj,

Pošto nikad nisam ni čula za EORI broj, a kamoli da ga imam,  tražim daljnje informacije.

Naravno bahati službenik me opere ko glupaču da kako ja nemam taj broj, pa kako ja nisam upućena da mi treba jer je  EORI broj identifikacijski broj koji moraju imati sve fizičke i pravne osobe koje sudjeluju u postupku carinjenja na području EU, od 01.srpnja 2013. godine.  

Naravno ne daje mi nikave korisne informacije već me upućuje na carinu i obavještava me se da imam 20 dana da dostavim podatke ili će moj paket biti uništen.

I tako se ja pokušavam srediti papire za EORI na carini, koja ima radno vrijeme do 15:30h. Zbog čega moram izostajati sa posla.

Ugl skupljam papire dostavljam ih DHLu. Korisne informacije koje Vam nitko neće reći u ovom postupku su da možete poslati nekoga umjesto Vas da Vam izvadi EORI broj, i da Vam ga mogu poslati na mail, također uz ispunjeni formular morate imate i fotokopiju osobne.

I sad napokon mi DHL treba dostaviti Kindle. Moram platiti carinu i njihovu dostavu meni ( koja oni zovu sad operativni troškovi).

Stalno me DHL ispravljao da nije u pitanju cijena dostave, već operativni troškovi.

Ugl PDV na PO carinjenja robe me izašao 180, 98 kn i plus operativni troškovi DHL-a 125kn.

Platila sam shipping iz Amerike do Hrvatske 20 dolara a dostavu iz DHLovog centra u Zagrebu k meni doma u Zagrebu 125kn?!

DHL Hrvatska je najskuplja dostava sa najgorom uslugom.

Tražila sam da dostava bude poslije 17h i da platim karticom. Dobivam odgovor da DHL dostavlja između 11-16 radnim danom pa ja moram zamoliti nekoga  da dođe k meni doma da dočeka DHL jer sam ja radnim danom, zamislite, na poslu.

Iako sam tražila plaćanje karticom, dostava nema POS uređaj, pa mora biti gotovina.

Platila sam svoju dostavu sa DHL-om novcima, živcima i vremenom.

Kindle je super, obožavam ga i svima ga preporučam.

Btw žalila sam se korisničkoj službi Amazona i DHL-a na cijelu uslugu DHL-a, i dok mi se Amazon ispričao i dao gift od 20 dolara popusta zbog lošeg iskustva.

DHL Hrvatska mi je objasnio kako sam trebala znati što je EORI broj i više o postupku carinjenja i da nisu oni krivi za moje nezadovljstvo njihovom uslugom.

Da nije true story, zvučalo bi kao Monty Python skeč.

Zaključak : Nabavite Kindle, Amazon je super, nemojte koristiti DHL Hrvatska. Bezobrazni su i skupi.

Sretno.

1 0 hvala 2
17 godina
ivy-league kaže...

Zaključak : Nabavite Kindle, Amazon je super, nemojte koristiti DHL Hrvatska. Bezobrazni su i skupi.

Sretno.

Tehnički, po opisu, DHL je sve odradio kako treba.

Tu je veći problem što si ti bila nepripremljena za takvu dostavu.

11 godina

Bok, sorry na off topic al sad i mene zanima;

Da li se ovo odnosi na DHL i kupnju VAN EU ili za sve? Naručio sam iz njemačke reciever za 450€ i 22€ shipping DHL. 

Što me čeka?

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to became insane.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Zar će mi i to naplatiti?

Uglavnom naručio Xiaomi Redmi Note s AntELife-a s DHL-om,i zapeo na carini,

sada mi odjednom treba taj mutavi EORI broj?

"A man,a woman and a yordle walk into the sun...They die,because it burns them alive.."
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
ivy-league kaže...

ajmo početi priču sa DHL-om. 19.10 2014. sam kupila Kindle preko Amazona. 99 dolara plus 20 dolara za shipping.

22.10.2014 mi se javlja DHL Hrvatska sa mailom kojim me obavještavaju da im moram dostaviti dokaz o izvršenoj uplati u inozemstvu i moj EORI broj,

Pošto nikad nisam ni čula za EORI broj, a kamoli da ga imam,  tražim daljnje informacije.

Naravno bahati službenik me opere ko glupaču da kako ja nemam taj broj, pa kako ja nisam upućena da mi treba jer je  EORI broj identifikacijski broj koji moraju imati sve fizičke i pravne osobe koje sudjeluju u postupku carinjenja na području EU, od 01.srpnja 2013. godine.  

Naravno ne daje mi nikave korisne informacije već me upućuje na carinu i obavještava me se da imam 20 dana da dostavim podatke ili će moj paket biti uništen.

I tako se ja pokušavam srediti papire za EORI na carini, koja ima radno vrijeme do 15:30h. Zbog čega moram izostajati sa posla.

Ugl skupljam papire dostavljam ih DHLu. Korisne informacije koje Vam nitko neće reći u ovom postupku su da možete poslati nekoga umjesto Vas da Vam izvadi EORI broj, i da Vam ga mogu poslati na mail, također uz ispunjeni formular morate imate i fotokopiju osobne.

I sad napokon mi DHL treba dostaviti Kindle. Moram platiti carinu i njihovu dostavu meni ( koja oni zovu sad operativni troškovi).

Stalno me DHL ispravljao da nije u pitanju cijena dostave, već operativni troškovi.

Ugl PDV na PO carinjenja robe me izašao 180, 98 kn i plus operativni troškovi DHL-a 125kn.

Platila sam shipping iz Amerike do Hrvatske 20 dolara a dostavu iz DHLovog centra u Zagrebu k meni doma u Zagrebu 125kn?!

DHL Hrvatska je najskuplja dostava sa najgorom uslugom.

Tražila sam da dostava bude poslije 17h i da platim karticom. Dobivam odgovor da DHL dostavlja između 11-16 radnim danom pa ja moram zamoliti nekoga  da dođe k meni doma da dočeka DHL jer sam ja radnim danom, zamislite, na poslu.

Iako sam tražila plaćanje karticom, dostava nema POS uređaj, pa mora biti gotovina.

Platila sam svoju dostavu sa DHL-om novcima, živcima i vremenom.

Kindle je super, obožavam ga i svima ga preporučam.

Btw žalila sam se korisničkoj službi Amazona i DHL-a na cijelu uslugu DHL-a, i dok mi se Amazon ispričao i dao gift od 20 dolara popusta zbog lošeg iskustva.

DHL Hrvatska mi je objasnio kako sam trebala znati što je EORI broj i više o postupku carinjenja i da nisu oni krivi za moje nezadovljstvo njihovom uslugom.

Sretno.

Trebala si sa Amazon.co.uk naručiti bar ti nebi carinu i PDV lupili.

http://valid.canardpc.com/2gp8dx
17 godina
gocc01 kaže...

Bok, sorry na off topic al sad i mene zanima;

Da li se ovo odnosi na DHL i kupnju VAN EU ili za sve? Naručio sam iz njemačke reciever za 450€ i 22€ shipping DHL. 

Što me čeka?

Ništa te ne čeka.

Kupnja iz Njemačke je unos u RH, kupnja van EU je uvoz. Tad vrijede ova gore "pravila".

15 godina
neaktivan

Hitno mi treba pomoć!

Naručio sam iz Kine mobitel, OnePlus konkretno, dostava DHL express uslugom. Uređaj je sad u Zagrebu, čekam na carinsku ponudu iz DHL-a. Mene sad zanima, ako ja odbijem tu ponudu, vraća li ga DHL pošiljatelju u Kinu ili ga zadržava sebi, tj. uništava?

Odgovor mi treba što prije, jer akcija na webshopu kratko traje, pa sam u stisci s vremenom.

Hvala!

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.4.2017 11:14 (msimunk7).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice