eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.397.265
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: eBay - pitanja i odgovori
pbandov kaže...
Goconja kaže...

i kaj, frajer je zaradil do sad 65 * 15 dolara i nikome ništa?

jer vidim da od tih 65 ljudi neki imaju i po par tisuća kupovina na ebayu..

ako si prevaren novčano, imaš dispuse i vrate, ako je fejk, sam si si kriv

ja sam kupio NIKE koji su na carini okarakterizirali kao fake...

10 dana navlacenja sa sellerom, u 2 dana mi je ebay nakon prijave vratio pare, jedino sam morao prevesti papir carine da je fake...

potpis :D
17 godina
neaktivan
pbandov kaže...
Goconja kaže...

i kaj, frajer je zaradil do sad 65 * 15 dolara i nikome ništa?

jer vidim da od tih 65 ljudi neki imaju i po par tisuća kupovina na ebayu..

ako si prevaren novčano, imaš dispuse i vrate, ako je fejk, sam si si kriv

Zasto je kriv ako pise da je original?

:)
14 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Evo jedno pitanje, promjeniti cu karticu (idem u drugu banku) i sta sada moram napraviti u vezi Ebay-a i Paypala?

Napraviti novi PayPal ACC i samo preko njega normalno platiti sljedeci predmet na Ebay-u ili nesto drugo?

0 0 hvala 0
17 godina
nasaposta kaže...

Evo jedno pitanje, promjeniti cu karticu (idem u drugu banku) i sta sada moram napraviti u vezi Ebay-a i Paypala?

Napraviti novi PayPal ACC i samo preko njega normalno platiti sljedeci predmet na Ebay-u ili nesto drugo?

Na paypalu samo makneš karticu koju imaš i dodaš drugu i to je to

14 godina
neaktivan
denix kaže...
nasaposta kaže...

Stvar je u tome da se mjenja ime,ova nije na mene!

Pa sam negdje citao da ako se mjenja ime bolje napraviti novi PP ACC nego dodavati karticu?

17 godina
nasaposta kaže...
denix kaže...
nasaposta kaže...

Pa sam negdje citao da ako se mjenja ime bolje napraviti novi PP ACC nego dodavati karticu?

Eh, to baš neznam kako ide onda, ali mislim da nema problema. Ja imam paypal račun na tatu, a kartica je na mamu (račun je pak na mene, jer mama mi je dala punomoć da mogu otvoriti račun) i zasad radi dobro.

15 godina
nasaposta kaže...

Ime je do sada bilo potpuno nebitno, kao i prezime, možeš napisat i Yoggi Bear kad te traži ime na kartici i nemaš problema. Uostalom zašto bi i bilo važno kad i u banci kod zahtjeva za karticom možeš napisat da na kartici piše što god ti se sprdne.

14 godina
neaktivan
Znaci samo odem na ADD i dodam novu karticu i isto tao ime,prezime,mail,adresu?

0 0 hvala 0
15 godina
nasaposta kaže...
Znaci samo odem na ADD i dodam novu karticu i isto tao ime,prezime,mail,adresu?

Već si mogao otić i kliknut. Upišeš ono što te traži, potpuno je nebitno koje ćeš ime upisat

14 godina
neaktivan

Dali ja mogu sellera pitati dali ima možda Tracking number od mog Item-a? Jer prošlu pošiljku je poslao kao Registered Airmail, a nije mi to niti rekako niti dao Tracking number, šta vi mislit?

0 0 hvala 0
15 godina
Liverpool1892 kaže...

Dali ja mogu sellera pitati dali ima možda Tracking number od mog Item-a? Jer prošlu pošiljku je poslao kao Registered Airmail, a nije mi to niti rekako niti dao Tracking number, šta vi mislit?

Nisam nikad probao pitat našu poštu, ali mislim da nemaju mogućnost pretrage po imenu primatelja, ili po adresi. Zato je uveden tracking number, po tome se pretražuje i to je to.

Sumnjam da su uopće išli u dodatne napore da bi imali indexiranje po još jednom podatku kao što je ime i prezime, ili adresa, kad je tracking number postao uobičajena stvar svuda.

ALi probaj pitat, zašto ne, pa nam javi što kažu.

EDIT: a zašto ne pitaš sellera da ti da tracking number?

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.3.2011 6:56 (miki1981).
17 godina
neaktivan
miki1981 kaže...
Liverpool1892 kaže...

Nisam nikad probao pitat našu poštu, ali mislim da nemaju mogućnost pretrage po imenu primatelja, ili po adresi. Zato je uveden tracking number, po tome se pretražuje i to je to.

Sumnjam da su uopće išli u dodatne napore da bi imali indexiranje po još jednom podatku kao što je ime i prezime, ili adresa, kad je tracking number postao uobičajena stvar svuda.

ALi probaj pitat, zašto ne, pa nam javi što kažu.

EDIT: a zašto ne pitaš sellera da ti da tracking number?

nasa posta to moze, ali NECE...

jer kad bi oni to htjeli radit, bilo bi previse upita...

pazi, meni dode posiljka sa mojim imenom, imamo OIB, imamo broj osobne i sve... zasto ja ne bi mogao saznati sta je u posiljci i od kud je- osim kazni koje nitko ne bi dizao...

onda ja moram proci prevelik put do poste da bi vidio uopce sto je to...

to je katastrofa !

ali tracking number mogu pratit

15 godina
Hacker-ri kaže...

nasa posta to moze, ali NECE...

jer kad bi oni to htjeli radit, bilo bi previse upita...

pazi, meni dode posiljka sa mojim imenom, imamo OIB, imamo broj osobne i sve... zasto ja ne bi mogao saznati sta je u posiljci i od kud je- osim kazni koje nitko ne bi dizao...

onda ja moram proci prevelik put do poste da bi vidio uopce sto je to...

to je katastrofa !

ali tracking number mogu pratit

Pitanje je tehničke mogućnosti, uzmi npr čisto osnovnu stvar kod baze podataka, indexiranje se vrši samo na stvarima po kojim aće se raditi pretraga, ne radiš indexiranje po svemu, jer uzima daleko više vremena i resursa.

Zato je uveden tracking number i po njemu se sve radi.

A što se tiče kazni i ostaloga, kad dođeš u poštu i vidiš da je kazna pa reci službeniku/ici nek zanemari da si bio i nek je ostavi tamo ako je ne želiš podignut.

Samo ne znam koja korist od ne podizanja kazne...?

17 godina
neaktivan
miki1981 kaže...
A što se tiče kazni i ostaloga, kad dođeš u poštu i vidiš da je kazna pa reci službeniku/ici nek zanemari da si bio i nek je ostavi tamo ako je ne želiš podignut.

Prije je bila korist, sad vise nije...

drzava je nasla svoje kako naplatiti i ono sto po zakonu ne bi smjela...

npr ja kaznu moram platit iako sam se na nju zalio. Platim je, pa ukoliko sam proglasen "nevinim" onda mi drzava te pare vraca, sta je totalno smjesno

17 godina
neaktivan
Hacker-ri kaže...
miki1981 kaže...

Prije je bila korist, sad vise nije...

drzava je nasla svoje kako naplatiti i ono sto po zakonu ne bi smjela...

npr ja kaznu moram platit iako sam se na nju zalio. Platim je, pa ukoliko sam proglasen "nevinim" onda mi drzava te pare vraca, sta je totalno smjesno

Što je totalno normalna stvar u svim državama svijeta...

Ali kad je kod nas onda je nenormalno...

Marija Antoaneta je intelektualni Mount Everest za Jadranku Kosor...
17 godina
neaktivan
EnlightenedPhoenix kaže...

Što je totalno normalna stvar u svim državama svijeta...

Ali kad je kod nas onda je nenormalno...

what?

oces reci da ti drzava naplati iako nisi kriv?

daj... u kojoj to drzavi molim te?

sve dok postoji slucaj na sudu, ti tu kaznu ne moras placati, a ukoliko platis drzava te obavijestava da si uplatio kaznu koja je na sudu i da je nisi bio duzan platit...

ukoliko te proglase krivim imas rok od 15 radnih dana da podmiris kaznu ili ti sjedaju na placu ili ikakav priljev u drzavi (ukoliko ga nemas trazi se imovina, ali iz drzave sigurno neces)...

ukoliko si nevin, drzava te oslobada placanja kazne, a ukoliko si je unaprijed platio, vraca ti novac (u potpunosti, ne uzima nista za "sudski proces"...

moram ti isto tako rec da u jednoj drzavi nisam mogao sa aerodroma jer sam imao parking kaznu (koju sam poderao :D) koja je glasila na moje ime...

dosla su 2 gospodina (airport security) i sluzbenica im je predala moju putovnicu, i receno mi je da sam tu sve dok to ne platim (a kao dokaz sam dobio i sliku kako parkiram i izlazim iz vozila- jedno 15 komada koje sam pregledao na monitoru, a printanje istih naplacuju)...

platio sam 40$ kazne i dobio racun-uspomenu na putovanje :D

17 godina
neaktivan

{#}

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
da... treba naplatiti...

Pa ako nisi kriv izborit ces se da ti vrate...

Većina (koji su krivi) bi mogli zavlačiti državu i ne platiti nikad do zastare (kao sto ja ne plaćam vipu ono sto nikad nisam potrosio oni naplatili, a ja moram samo jos 3 mjeseca odugovlaciti :) a ne mogu mi na nista sjesti bahahahahhahaha), Tako da je ovo manje zlo...

Sve u svemu... ovo nije tema za ovdje... ovo je ebay tema...
16 godina
protjeran

Dobio sam poziv od carine da dostavim neki dokaz o placanju da mogu cariniti mis!

Jel mogu donjeti od PayPala i da li se moze photoshopirati da stavim manju cijenu?!

Prodaja svih mogucih botova za lockerz!Kontakt na PM
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

samo ti fotosopiraj ljepo ces zavrsiti

Marilyn Manson
16 godina
protjeran
R4zOR229 kaže...

samo ti fotosopiraj ljepo ces zavrsiti

Pa jel mogu kako skuziti?!

Kako to ide?!

Prvi mi je put da me zovu da im moram dostaviti racun!

17 godina
neaktivan
Hahah...

Da... fotošopiraš... i onda ti kazu... ajde ti nama pokazi invoice iz svog maila...

I onda vide da nije isti...

Pa ti lupe jos i globu :)
17 godina
neaktivan
Hahah...

Da... fotošopiraš... i onda ti kazu... ajde ti nama pokazi invoice iz svog maila...

I onda vide da nije isti...

Pa ti lupe jos i globu :)

pa me potegnu za lijevo jaje...

nema teoretske ni prakticne sanse da se na njihovom racunalu spajam na svoje akaunte...

17 godina
neaktivan
Nda...

Onda nikad to što si platio ne dobiješ i to ti je to... + plaćaš kaznu...

Zamisli ti ovo...
Varali bi drzavu :)
16 godina
protjeran
Nda...

Onda nikad to što si platio ne dobiješ i to ti je to... + plaćaš kaznu...

Zamisli ti ovo...
Varali bi drzavu :)

Haha ma tko {#}

Jbg opet ce me cariniti kao i slusalice.Jbm im!!!

BTW jel se mozes to sve poslati mejlom a ne faxom?!

17 godina
neaktivan

Fala bogu sto se sa mojim sluzbenicima (sluzbenicima u mojoj posti na odsjeku za carinjenje) da dogovoriti sve :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Nisam nikad naručio box izdanje igre preko ebay,tek neki dan prvu pa me zanima ide li na to carina

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ja do sada nisam niti jednom platio ni pdv ni carinu na boxed igre koje sam narucio... (12 preko ebaya, 4 preko amazona preko forwardinga)

Tako da ti stvarno ne mogu reci s sigurnošču...
15 godina
Ja do sada nisam niti jednom platio ni pdv ni carinu na boxed igre koje sam narucio... (12 preko ebaya, 4 preko amazona preko forwardinga)

Tako da ti stvarno ne mogu reci s sigurnošču...

I kod mene ista situacija, ali sam čuo da su neki plaćali...mađutim od svih ljudi koje ja znam omjer je 80% ne plaćaju, 20% plaćali

14 godina
neaktivan

Jel neko naručivao boju za printer? Dali ona ide na carinu?(Ink Printer Cartridge)

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice